slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η ψηφιακή επιμόρφωση των δημοσίων υπαλλήλων καταλύτης για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης


Κοινό δελτίο Τύπου υπουργείων Εσωτερικών – Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης
Οι Υπουργοί Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Επικρατείας Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Γενικός Διευθυντής της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας Θεοδόσης Μιχαλόπουλος και η Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) Παρασκευή Δραμαλιώτη παρουσίασαν την Τρίτη 14 Ιουνίου τα αποτελέσματα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων βελτίωσης ψηφιακών δεξιοτήτων για τη Δημόσια Διοίκηση που παρείχε η Microsoft, στο πλαίσιο της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση.

ΥΠΑΙΘ: Σχεδόν 25.000 οι μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση από το 2020



… πάνω από 8.500 νέοι διορισμοί σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

8.586 νέους μόνιμους διορισμούς στην Πρωτοβάθμια, τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση υλοποιούν οι ηγεσίες των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών και Οικονομικών, με το σύνολο των διορισμών να αγγίζει τους 24.786 τα τελευταία δύο χρόνια.

Δ. Καπούνης προς Χρ. Σταϊκούρα: Άλλο δεν αντέχουμε, πάρτε μέτρα, προστατέψτε μας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο αγροτικός κόσμος δεν έχει αντοχές να αντεπεξέλθει στις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω της ακρίβειας, όπως τόνισε στον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, σε συζήτηση που είχαν οι δύο τους την Τρετάρτη στον «αέρα» της εκπομπής «Σήμερα» του ΣΚΑΪ. «Όλα έχουν πάει στα ύψη αυτήν την στιγμή. Υπάρχει τεράστιο θέμα όσον αφορά στο κόστος της κτηνοτροφίας, ο παραγωγός έχει φτάσει στο τέλος του! Δεν έχουν παρθεί μέτρα! Το προτέρημά μας, η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., τώρα έχει μετατραπεί σε μειονέκτημα. Πρέπει να προστατευθούν τα Π.Ο.Π. προϊόντα και ειδικά οι νησιωτικές και οι άγονες γραμμές», είπε, μεταξύ άλλων, ο Δ. Καπούνης...

Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι

Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Έφτασε η στιγμή… Ξεκίνησε, το μεσημέρι της Τετάρτης, η υποβολή αιτήσεων για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2022-2023 με τον Διοικητή Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, Σπύρο Πρωτοψάλτη, να δίνει λεπτομέρειες για τα κριτήρια αλλά και τους δικαιούχους της φετινής χρονιάς.
Πιο αναλυτικά, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ, Συνδέσεις, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου ο κ. Πρωτοψάλτης, αποκάλυψε ότι φέτος θα δοθούν 300.000 επιταγές ενώ ο αυξημένος προϋπολογισμός έφτασε τα 35 εκατομμύρια ενώ τη φετινή χρονιά πραγματοποιείται μια καινοτομία με τον Οργανισμό να προωθεί περιοχές που επλήγησαν, όπως τη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο με δωρεάν 12 διανυκτερεύσεις και τη Λέρο, τη Λέσβο, τη Χίο, την Κω και τον νομό Έβρου, που έχουν δοκιμαστεί από το μεταναστευτικό ακόμη 10 διανυκτερεύσεις χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και στην υπόλοιπη Ελλάδα με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

ΕΝΦΙΑ: Διορθώσεις στο Ε9- Η διαδικασία που «ξεφουσκώνει» το φόρο


Ανοίγει από σήμερα (15/6) η σχετική εφαρμογή για διορθώσεις στο Ε9 που βέβαια μπορεί σε να οδηγήσουν και σε μειώσεις του ήδη προσμετρημένου φόρου. 
Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 για το έτος 2022 και να μειώσουν, ενδεχομένως, τον φόρο που τους αναλογεί. Σημειώνεται ότι οι διορθώσεις αφορούν σε ακίνητα που απέκτησαν οι φορολογούμενοι το 2021 καθώς και σε ακίνητα που είχαν δηλωθεί τα προηγούμενα έτη.   

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 12,5% υποχώρησε η ανεργία τον Απρίλιο 2022


Στο 12,5% υποχώρησε το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Απρίλιο του 2022, έναντι 17,2% τον Απρίλιο του 2021 και του αναθεωρημένου προς τα άνω 12,6% τον Μάρτιο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Οι απασχολούμενοι ανήλθαν σε 4.123.634 άτομα σημειώνοντας αύξηση κατά 403.552 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2021 (+10,8%) και μείωση κατά 41.072 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο του 2022 (-1,0%).
Οι άνεργοι ανήλθαν σε 587.595 άτομα σημειώνοντας μείωση κατά 182.482 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2021 (-23,7%) και κατά 11.707 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο του 2022 (-2,0%).

Σε Ανάφη και Σαντορίνη ο Νίκος Συρμαλένιος

Την Ανάφη και τη Σαντορίνη επισκέφθηκε από το Σάββατο 11/6 έως την Τρίτη 14/6 ο Νίκος Συρμαλένιος.
Στην Ανάφη συναντήθηκε καταρχήν με το Δήμαρχο Ιάκωβο Ρούσσο, με τον οποίο συζήτησαν κυρίως την πορεία των έργων που έχουν δρομολογηθεί στο νησί. Με χαρά μας διαπιστώσαμε την πρόοδο του τουριστικού καταφυγίου στο λιμάνι, το οποίο ξεκίνησε με χρηματοδότηση και ένταξη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η α’ φάση του οποίου έχει ολοκληρωθεί, ενώ ξεκινάει και η β’ φάση με χρηματοδότηση και της σημερινής κυβέρνησης. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα εξυπηρετήσει πολλά τουριστικά σκάφη στο μέσον του Αιγαίου. Στη συνέχεια συζητήσαμε για το μικρό αεροδρόμιο, του οποίου ο χωμάτινος αεροδιάδρομος έχει διαμορφωθεί με ευθύνη της ΜΟΜΑ, πάλι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα ολοκληρωθεί με προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της ΜΟΜΑ. Για το θέμα αυτό ενώ υπάρχει

ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και αριθμός ταυτότητας...μαζί ο 12ψηφιος Προσωπικός Αριθμός Πολίτη

Ψηφιακές ταυτότητες και ενιαίο ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και αριθμό ταυτότητας φέρνει το προσεχές διάστημα το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Είναι θέμα ημερών πια να τεθεί σε εφαρμογή ο Προσωπικός Αριθμός Πολίτη, όπως δήλωσε χθες στον ΣΚΑΪ 100.3 ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Αν και το αρχικό σχέδιο προέβλεπε ότι ο νέος Ενιαίος Αριθμός θα είναι ουσιαστικά ο ΑΦΜ που έχει ο κάθε πολίτης, τελικά θα είναι δωδεκαψήφιος και στον υπάρχοντα ΑΦΜ θα προστεθούν μπροστά τρία ψηφία, κατά πληροφορίες γράμματα και αριθμοί.

Σκευωρία Novartis: «Ο Παπαγγελόπουλος ήθελε να βλάψει τον Γιώργο Παπαχρήστο με κατασκευασμένα στοιχεία»

Τι αναφέρει στην παραπεμπτική πρότασή της η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου - Την σχετική αποκάλυψη είχε κάνει ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου - Έχει καταθέσει ότι όταν είχε επισκεφθεί τον Παπαγγελόπουλο στο υπουργείο Δικαιοσύνης το πρώτο τρίμηνο του 2016, εκείνος του είχε ζητήσει «να φτιάξει κάτι» εναντίον του δημοσιογράφου

Η Εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου περί ποινικής ευθύνης υπουργών Ελένη Μετσοβίτου- Φουρλή, στην πρότασή της για την παραπομπή Παπαγγελόπουλου σε Ειδικό Δικαστήριο για την λεγόμενη «σκευωρία Novartis», κάνει ειδική αναφορά σχετικά με παράβαση καθήκοντος από τον τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, που συνίστατο στην προσπάθειά του να εμπλέξει με κατασκευασμένα στοιχεία το δημοσιογράφο των Νεων Γιώργο Παπαχρήστο.
Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας αναφέρει ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος:

ΣΥΡΙΖΑ: Μπροστά στηρίζουν τον Παππά και πίσω ξορκίζουν τη ρετσινιά



 eleftherostypos.gr
Αμηχανία και… πολυφωνία για το πώς πρέπει να κινηθεί ο Αλέξης Τσίπρας, προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ η είδηση ότι ο Νίκος Παππάς μαζί με τον Χρήστο Καλογρίτσα παραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος (πλημμέλημα μετά τις αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες που ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα λίγες ημέρες πριν φύγει από την εξουσία).
Επισήμως, παρέχεται στήριξη στον Νίκο Παππά και γίνεται προσπάθεια, αναμενόμενη, να παρουσιαστεί ως δήθεν πολιτική δίωξη. Τα έχει ξαναπεί αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ για τις ενέργειες στο σκοτάδι που προηγήθηκαν της διαδικασίας-καρικατούρα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, στο πλαίσιο του νόμου Παππά που κατέπεσε στο ΣτΕ. Δεν έπεισε κανέναν, ούτε καν τα στελέχη του που μέχρι χθες ζητούσαν από τον Αλέξη Τσίπρα να τον απομακρύνει από το στενό κύκλο των συνεργατών του.

Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ Ελλήνων βουλευτών και Ακάρ: Μίλησε για αποστρατιωτικοποίηση


Πάρτε πίσω το casus belli του είπαν – ΒΙΝΤΕΟ

Έντονη λογομαχία μεταξύ Ελλήνων βουλευτών και του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χολουσί Ακάρ, υπήρξε πριν απο λίγο στην συνεδρίαση της Υποεπιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ για την Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή στην Κωνσταντινούπολη.

Μητσοτάκης: Πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, είτε η κυβέρνηση είναι μονοκομματική είτε όχι

«Πάντα συντρέχουν λόγοι για πρόωρες εκλογές, αλλά και πολύ περισσότεροι για να γίνουν στην ώρα τους»
Η συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ – BINTEO
Γιώργος Κουβαράς: Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας. Βρισκόμαστε στο Μουσείο της Ακρόπολης, μπροστά στη ζωφόρο, στο σημείο που οι Έλληνες ελπίζουν κάποτε, προσδοκούν, να δουν κάποια στιγμή την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, με προσκεκλημένο μας απόψε «Στο Κέντρο» τον πρωθυπουργό, τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Κύριε Μητσοτάκη καλησπέρα σας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Γεια σας κ. Κουβαρά.

Με τα όπλα της Κρήτης θα ασχοληθεί κανείς



… ή μόνο με τα χταπόδια και πόσο πιο έξυπνα είναι από τα καλαμαράκια

«Αν κάποιος αδαής με την ελληνική πραγματικότητα προσγειωνόταν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κι άνοιγε τα social media για να ενημερωθεί για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα, θα έμενε έκπληκτος: Θα διαπίστωνε ότι εδώ στην Ελλάδα, αφού λύσαμε όλα τα άλλα προβλήματά μας (ή έτσι νομίζουμε) μπορούμε πλέον να τσακωθούμε ακόμη και για τα… χταπόδια» γράφει ο δημοσιογράφος Νίκος Χασαπόπουλος στο Facebook και αναδεικνύει το πρόβλημα της οπλοκατοχής στην Κρήτη με αφορμή τη δολοφονία του 22χρονου στο Μυλοπόταμο τονίζοντας ότι κανείς δεν μιλάει για το πρόβλημα, παρά μόνο όταν συμβαίνει κάποιο μακελειό στις ΗΠΑ…