slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πρόγραμμα της Κινητής Ομάδας Υγείας το διάστημα 9 έως 15 Απριλίου 2022

Η Εθελοντική Διασωστική Ομάδας Κρίσεων (ΕΔΟΚ)  Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων πραγματοποιεί δωρεάν σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών και Ορεινής Διάσωσης.

Στην εκπαίδευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτριος Περιστεράκης» στη Χώρα Νάξου, μπορούν να μετέχουν ενήλικες, αλλά και έφηβοι (16-18 ετών) με τη συνοδεία κηδεμόνων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 6945554475.  

Το διάστημα από 9 έως 15 Απριλίου 2022, το πρόγραμμα της Κινητής Ομάδας Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ διαμορφώνεται ως εξής:

Ένταξη του έργου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με τίτλο «Εκσυγχρονισμός - Αναβάθμιση ταχυδιυλιστηρίου Εγγαρών» στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

Με κύριο γνώμονα τη βελτιστοποίηση και διασφάλιση της ποιότητας του νερού, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προχωρά στην υλοποίηση μιας σειράς συντονισμένων παρεμβάσεων για τη αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης. Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου εκπόνησε τη μελέτη για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του ταχυδιυλιστηρίου Εγγαρών. Η πρόταση υποβλήθηκε για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» τον περασμένο Μάρτιο, αξιολογήθηκε θετικά και εντάχθηκε με απόφαση του Αν. Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα στον Άξονα «Περιβάλλον» της Πρόσκλησης ΑΤ01.  

Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού στο ταχυδιυλιστήριο Εγγαρών, συνολικού προϋπολογισμού 2,84 εκ. ευρώ. Ειδικότερα, προβλέπεται η εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης του κτιρίου καθώς και η προμήθεια 6 νέων ζευγών φίλτρων διύλισης με ανοξείδωτες σωληνώσεις, 4 νέων αντλιών τροφοδοσίας φίλτρων και 4 αντλιών διάθεσης καθαρού νερού, οργάνων μέτρησης συστήματος αυτοματισμού, μεταλλικού κτιρίου αποθήκευσης χημικών υλικών, ηλεκτρικού πίνακα ισχύος, μετασχηματιστή Μέσης Τάσης, ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους που, σε περίπτωση διακοπής της τάσης του ηλεκτρικού δικτύου, θα καλύπτει την απρόσκοπτη λειτουργία του ταχυδιυλιστηρίου, κ.α.

«Αδυναμία ακτοπλοϊκής διασύνδεσης της Ανάφης λόγω μη έγκαιρου προγραμματισμού των δρομολογίων»

 Ο βουλευτής Νίκος  Συρμαλένιος  κατέθεσε αναφορά την επιστολή του Δήμου Ανάφης που συνυπογράφεται και από τον Πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων,με θέμα την ανυπαρξία έγκαιρου προγραμματισμού της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Ανάφης. 

Συγκεκριμένα, ενώ ήδη έχει αρχίσει η τουριστική περίοδος, δεν υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση από τον Πειραιά προς την Ανάφη. Το ένα και μόνο μέχρι σήμερα προγραμματισμένο δρομολόγιο που υπάρχει, ξεκινά στις 15 Ιουνίου.

Κυριακή 10/04/2022, ώρα 11:30 π.μ. η Τακτική Γενική Συνέλευση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αξιότιμα μέλη του Απεραθίτικου Συλλόγου Νάξου,
Σύμφωνα με τα άρθρα 11,12 του καταστατικού του Απεραθίτικου Συλλόγου Νάξου, σάς καλούμε σε Τακτική Γενική Συνέλευση
την Κυριακή 10/04/2022, ώρα 11:30 π.μ.
στη λέσχη του Απεραθίτικου Συλλόγου,
η οποία βρίσκεται σε απαρτία ανεξάρτητα από τον αριθμό των μελών του συλλόγου που θα παρευρεθούν.
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι: