slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, Μ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ


      Οι Πανελλαδικές εξετάσεις ξεκίνησαν. Η πιο δύσκολη ίσως μαθητική χρονιά για τα παιδιά μας της Γ΄ Λυκείου φτάνει στο τέλος της, κορυφώνοντας την αγωνία και το άγχος τους. Οι κύριοι υποστηρικτές των μαθητών, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, βρίσκονται στο πλάι τους, για να δώσουν κουράγιο και τις τελευταίες παραινέσεις.
Η έντονη μαθησιακή διαδικασία με τελικό προορισμό τις Πανελλαδικές εξετάσεις, ανεξάρτητα απ’ το αποτέλεσμα, θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη των παιδιών μας για πολλά χρόνια. Ελπίζω να έχει την καλύτερη δυνατή έκβαση.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΙΓΙΟΥ 15/5/2011 ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Ολοκληρώθηκε σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, στην Πλατεία Αγίας Λαύρας,του Ιστορικού και φιλόξενου Αιγίου  ψηφοφορία
εμπιστοσύνης για το έργο της Κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος με επιλογή των πολιτών αναμεσα στις επιλογές:

Συμφωνώ με την πολιτική της κυβέρνησης και τη στηρίζω με τους φόρους μου...

Ανακοίνωση "ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ" για τον δρόμο Κορώνου-Σκαδού

Όπως γνωρίζετε σχετικά με το δρόμο Κορώνου-Σκαδού η Λαϊκή Συσπείρωση έχει αναδείξει το πρόβλημα από την αρχή μέσα από τις περιοδείες που έκανε στα χωριά και κάλεσε τα τοπικά συμβούλια και την τοπική κοινωνία να συμμετέχει ώστε να πιέσουμε για άμεση λύση του προβλήματος. Επίσης, το θέμα αναδείχθηκε από τους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια.
Καταγγέλλουμε όλους τους αρμόδιους που με την ....

Ανοιχτή Συνέλευση, Δευτέρα, 23 Μάη, 19:00 στη Σχολή Ουρσουλινών

Ερώτηση 55 βουλευτών -της ΝΔ για τον ΕΛΓΑ


Πενήντα πέντε (55) βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν Επερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό για το θέμα του ΕΛΓΑ και τις αποζημιώσεις των Αγροτών. Συντάκτης της Επερώτησης είναι ο Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Πέλλας, κ. Γιώργος Καρασμάνης.

Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της Επερώτησης: 

Ι. Μιχελάκης για ερώτηση Α. Σαμαρά στον Γ.Παπανδρέου για την κατάσταση στο κέντρο των Αθηνών-Στρος Καν-Οικονομία-"Ζάππειο ΙΙ"

Ο Μιχελάκης και ο… καλεσμενάκης της Έλλης ΣτάηΕπίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Γ. Α. Παπανδρέου για την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, κατέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, η οποία θα συζητηθεί στη Βουλή, κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή.


Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης έκανε λόγο για τεράστιες ευθύνες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αναφορικά με την τελευταία εξτρεμιστική επίθεση κουκουλοφόρων έξω από το αστυνομικό τμήμα στην οδό Καλλιδρομίου, ζητώντας ουσιαστικά την παραίτηση του κ. Παπουτσή.

Απειλεί και εκβιάζει τους κατοίκους της Κερατέας ο Πάγκαλος

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIlgNWWsXY68C2rEk-S6Sr-bn8hscDZ2BJqSM71UaDkzyIZd9zLKiZt4ZM6BAsHQJnzj0sCN4SUElf15V_p2YzWHQ5XwELjxKYOjgLjgxcCE8rYJIdvVeg1o-oC4Wt1LF7i23vHdZhO20/s400/%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%82+%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B1Σε περίπτωση που δεν υλοποιηθεί το έργο στην Κερατέα, η Αττική θα γίνει Νάπολη από τα σκουπίδια, εκτιμά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, ενώ αφήνει αιχμές κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την αποχώρηση των ΜΑΤ από την περιοχή. Για ακόμα μια φορά, ο κ. Πάγκαλος καταφέρεται κατά του ΣΥΡΙΖΑ, διατυπώνοντας την αποψη ότι βρίσκεται πίσω από τα επεισόδια στην Κερατέα.

Στον νέο εκβιασμό «Μνημόνιο 2 ή στάση πληρωμών;» απαντάμε: Στάση πληρωμών τώρα.


Με τον αρχικό εκβιασμό,«μνημόνιο ή πτώχευση» το καθεστώς έπιασε στον ύπνο και ακινητοποίησε την ελληνική κοινωνία. Τώρα, μετά την αποτυχία του μνημονίου που μας σερβίρισε, εξαπολύει νέο εκβιασμό «μνημόνιο 2 ή στάση πληρωμών;».

Δηλαδή θα δεχτείτε τις απολύσεις, το ξεπούλημα, αλλά και την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας ή (το γνωστό παραμύθι) δεν θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις και άλλα δρακουλιάρικα για να αδρανοποιηθεί και να....

Το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη χρεοκοπήσει τη χώρα: κάθε μήνα προσθέτει 5,85 δις

Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στο πρώτο τρίμηνο του έτους τα υπουργεία είχαν συνολικά ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 1,12 δισ. ευρώ, η Τοπική Αυτοδιοίκηση όφειλε 700 εκατ. ευρώ, τα Νοσοκομεία είχαν υποχρεώσεις ύψους 1,68 δισ. ευρώ, τα ασφαλιστικά ταμεία όφειλαν 2,27 δισ. ευρώ, ενώ 215 εκατ. ευρώ ήταν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις λοιπών Νομικών προσώπων Δημοσίου Δικαίου. Σύνολο: 5,85 δις φέσια του ΠΑΣΟΚ σε προμηθευτές του δημοσίου => το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη χρεοκοπήσει το κράτος μέσα σε ένα χρόνο!!!

Από τα υπουργεία το υπουργείο Εσωτερικών όφειλε στα τέλη Μαρτίου 2011 14,41 εκατ. ευρώ, το υπουργείο Εξωτερικών είχε χρέη ύψους 61,11 εκατ. ευρώ, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας όφειλε 261,85 εκατ. ευρώ, το υπουργείο Υγείας όφειλε 0,74 εκατ. ευρώ, το Δικαιοσύνης είχε οφειλές 12,23 εκατ. ευρώ, το υπουργείο Παιδείας 53,74 εκατ. ευρώ, το υπουργείο Πολιτισμού όφειλε 21,49 εκατ. ευρώ, το υπουργείο Οικονομικών είχε χρέη 3,29 εκατ. ευρώ, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όφειλε 67,08 εκατ. ευρώ, το υπουργείο Περιβάλλοντος είχε χρέη 20,21 εκατ. ευρώ, το υπουργείο Εργασίας όφειλε 0,23 εκατ. ευρώ, το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης όφειλε 34,31 εκατ. ευρώ, το υπουργείο Υποδομών 407,10 εκατ. ευρώ, το Θαλασσίων Υποθέσεων όφειλε 23,28 εκατ. ευρώ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε χρέη 56,85 εκατ. ευρώ.

Τα συνολικά έσοδα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώθηκαν στο τρίμηνο σε 25,6 δισ. ευρώ, ενώ τα συνολικά έξοδα διαμορφώθηκαν σε 33 δισ. ευρώ περίπου. Τα έσοδα των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου διαμορφώθηκαν σε 855,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα έξοδά τους ανήλθαν σε 888,9 εκατ. ευρώ. Στους ΟΤΑ τα έσοδα ανήλθαν σε 1,43 δισ. ευρώ και τα έξοδα σε 859,8 εκατ. ευρώ. Αθροιστικά στο τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2011 νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία είχαν έσοδα 14 δισ. ευρώ περίπου, ενώ τα έξοδά τους διαμορφώθηκαν σε 13,76 δισ. ευρώ.

Newsroom ΔΟΛ

Ευ. Στυλιανίδης: Όχι στην αποσπασματική υιοθέτηση των προτάσεων της ΝΔ


«Όχι» επί της αρχής στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αναμένεται να πει η Νέα Δημοκρατία, στη σκιά των ολοένα και αυξανόμενων πληροφοριών, που θέλουν την κυβέρνηση Παπανδρέου να ασπάζεται και να ενσωματώνει στο πρόγραμμα, μέρος των προτάσεων που παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς, την περασμένη Πέμπτη, στο Ζάππειο.
Η αξιωματική αντιπολίτευση, επιμένει πως παρουσίασε ένα «πρόγραμμα-πακέτο», που πρέπει να εφαρμοστεί συνολικά για να έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
Όπως επισημαίνει το γαλάζιο επιτελείο, το επικαιροποιημένο σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, μπορεί να αποδώσει και να δώσει διέξοδο στο πρόβλημα της χώρας, μόνο εάν εφαρμοστεί κατά γράμμα.

Τ.Κουίκ:«Το καζάνι βράζει»


Δεν μπορεί να ταλαιπωρεί άλλο τη χώρα μας η υπόθεση της λαθρομετανάστευσης.

Η αρμόδια υφυπουργός Άννα Νταλάρα είχε πει πριν από λίγες εβδομάδες, όταν τελείωσε το θέμα της Υπατίας ότι, θα ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο και θα φύγουν όλοι εκείνοι οι οποίοι, είτε στερούνται είτε δεν θα μπορούν να πάρουν άδεια νόμιμης διαμονής στη χώρα μας.

Και επειδή-όπως λέει ο άνδρας της- «ο λαός μπορεί να θέλει τραγούδια», αλλά ταυτόχρονα θέλει και λόγια σταράτα και κυρίως λόγια που να γίνονται πράξεις.

Η Ελλάδα και κυρίως η Αθήνα δεν μπορεί να συνεχίζουν να είναι υπό κατοχή.

Αυτοί, που είναι νόμιμοι με τους όρους και τους νόμους του ελληνικού κράτους είναι καλοδεχούμενοι και οι υπόλοιποι ας πάνε να βρούνε το μέλλον τους οπουδήποτε αλλού.

Άμοιρος των ευθυνών του, δεν μπορεί να είναι προσωπικά ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος, όταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών υπέγραψε την άθλια συμφωνία «Δουβλίνο -2» που κατέστησε παρκινγκ λαθρομετανάστευσης τη χώρα μας.

Ας φροντίσει ( το υποχρεούται) να ανατρέψει άμεσα αυτή την συμφωνία και να δώσει ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους εκείνους ( και μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες) που σαφέστατα θέλουν να προωθηθούν σε άλλες χώρες κοντά σε συγγενείς τους.

Εάν δεν το πράξει αυτό ο Γιώργος Παπανδρέου καθίσταται ο απόλυτα υπεύθυνος για όσες ζωές χαθούν από δω και μπρος,.. γιατί το καζάνι βράζει και έχουμε περάσει σε ανεπιθύμητες αλλά εφιαλτικές συγκρούσεις με αποκορύφωμα τα τελευταία γεγονότα.

Τέρενς Κουίκ

ΦΩΤΟ ΜΕ ΝΟΗΜΑ....



ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ.
Αλήτες ιμπεριαλιστές.
ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΩΡΑ

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟ ΟΜΙΛΟ ΝΑΞΟΥ

Αθρόα υπήρξε η προσέλευση των ιδρυτικών μελών του Ν.Ι.Ο.ΝΑΞΟΥ (ποσοστό συμμετοχής 77%) στις αρχαιρεσίες του ομίλου που διεξήχθησαν το Σάββατο 14/5/2011 για την ανάδειξη του πρώτου Δ.Σ. και Ε.Ε.

            Η τάξη και η οργάνωση της εφορευτικής επιτροπής ήταν υποδειγματική. Επακολούθησε η ανακοίνωση των επιτυχόντων του εκλογικού σώματος κατά σειρά προτίμησης. Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν οι επτά πρώτοι και σύμφωνα με το καταστατικό, με μυστική ψηφοφορία, προέκυψε η σύνθεση του Δ.Σ. του Ν.Ι.Ο.ΝΑΞΟΥ, που είναι η παρακάτω:

 

  1. ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ       ΠΡΟΕΔΡΟΣ
  2. ΖΕΥΓΩΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                              ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
  3. ΠΙΤΤΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                                   ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  4. ΑΡΚΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ                                ΑΝΑΠ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  5. ΠΑΓΩΝΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ                              ΤΑΜΙΑΣ
  6. ΣΥΜΕΩΝΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                  ΕΦΟΡΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
  7. ΤΣΑΚΩΝΙΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                     ΕΦΟΡΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ
  8. ΟΡΦΑΝΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ                          ΑΝ. ΜΕΛΟΣ
  9. ΜΑΝΔΗΛΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                     »      »
  10. ΜΑΓΓΙΩΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                »      »
  11. ΜΑΝΔΗΛΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ             »      »
  12. ΓΙΑΝΝΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ        »      »

 Για την Ε.Ε. εξελέγησαν οι κάτωθι:

 

  1. ΒΑΣΑΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ                     ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Ε.
  2. ΜΑΡΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ                                     ΤΑΚΤ. ΜΕΛΟΣ
  3. ΝΙΚΟΛΑΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ                »      »
  4. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ                    ΑΝ. ΜΕΛΟΣ
  5. ΚΟΥΤΕΛΙΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                       »      »

 Το προκύψαν Δ.Σ. υπεσχέθη ότι θα προσπαθήσει για το καλύτερο για την ευόδωση των σκοπών του ομίλου.

 

Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ



Στρος Καν: "ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ"

Γιώργο τ΄ακούς ή είσαι πάλι αλλού;
Ζήστε εσείς με τα σκατά και τους πορνόγερους κι αφήστε το ΣΑΜΑΡΑ να κυβερνήσει την Ελλάδα.
Αν θέλαμε τσόντες, έχουμε τη Τζούλια.




Η Αερολέσχη Νάξου αποκαλύπτει γιατί δεν έχουμε ΜΕΓΑΛΟ αεροδρόμιο

Έγγραφο  της τεχνικής υπηρεσίας του τέως Δήμου Νάξου προς το Δημοτικό Συμβούλιο με προτροπή θετικής έγκρισης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την αναβάθμιση του Κρατικού Αερολιμένα Νάξου. Όπως αποκαλύπτει  ο πρόεδρος της  Αερολέσχης Νάξου Νίκος Κουτελιέρης το σχετικό έγγραφο έφτασε στα χέρια του τότε δημάρχου αλλά απορρίφθηκε στο “προ-συμβούλιο” με την αιτιολογία ότι στην μελέτη δεν αναφερόταν επιμήκυνση του υπάρχοντος διαδρόμου.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανναξιακού ΑΟ.




Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 15 Μαϊου 2011 οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του Πανναξιακού ΑΟ με τη συμμετοχή 236 φίλων και μελών του Σωματείου.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών εκλέχτηκαν 15 τακτικά και 2 αναπληρωματικά μέλη που θα αποτελέσουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανναξιακού ΑΟ.

Με πολλούς επισήμους πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του ΑΟΝ Πανναξιακού

Πραγματοποιήθηκε σήμερα  Κυριακή 15 Μαΐου η έκτακτη γενική συνέλευση Πανναξιακού  Α.Ο. Μπάσκετ-Βόλεϊ. Δυστυχώς ήταν πολύ μικρή η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και γενικότερα αυτή των γονέων που θεωρείται απαραίτητη   για την καλή συνέχεια των ομάδων και αυτό είναι που πρέπει να προβληματίσει τους υπευθύνους . Το ρεπορτάζ που ακολουθεί και οι Φώτο είναι από το naxosfans