slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τρεις μέρες έμειναν ακόμα για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικτυακή εκπαίδευση για τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα του ΤουρισμούΜέχρι το Σάββατο στις 18:00 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να εγγράφονται στην πλατφόρμα του Κ.Ε.Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ

Κάθε εκπαιδευόμενος, από την άνεση του σπιτιού του ή του γραφείου του, μπορεί να παρακολουθήσει το σεμινάριο, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθεί, με μόνο εξοπλισμό έναν υπολογιστή ή tablet.

Αθρόα είναι η συμμετοχή των ενδιαφερομένων στα σεμινάρια τηλεκατάρτισης, που παρέχουν δωρεάν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου, μέσω του αυτοδιοικητικού Κ.Ε.Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. Οι εγγραφές, που ξεκίνησαν το προηγούμενο Σάββατο και εκτυλίσσονται ομαλά, χωρίς δυσλειτουργίες, ανέρχονται, μέχρι σήμερα το πρωί, στις 9.011, αριθμός που καταδεικνύει ότι η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου ήρθε να καλύψει μία....

Οδοιπορικό ΣΚΑΪ σε Νάξο-Μικρές Κυκλάδες, Ημέρα 3η: Η Νάξος ετοιμάζεται, προσέχει και αισιοδοξεί!Με όμορφες εικόνες και πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες από τη Νάξο γέμισε σήμερα τις οθόνες μας ο ΣΚΑΪ (ο οποίος, υπενθυμίζουμε, αυτές τις ημέρες πραγματοποιεί οδοιπορικό στο νησί μας και στις Μικρές Κυκλάδες, ως προσκεκλημένος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου)! Σημειωτέον, ότι η σημερινή ήταν η τρίτη μέρα του οδοιπορικού του ΣΚΑΪ στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες.

Το κυριότερο θέμα των σημερινών ανταποκρίσεων και ρεπορτάζ του καναλιού ήταν οι ετοιμασίες των επαγγελματιών του τουρισμού του νησιού μας για την καλοκαιρινή σεζόν, με τα μηνύματα που έρχονται να είναι, αν μη τι άλλο, αισιόδοξα!

Αφού πρώτα μας είπαν καλημέρα από το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, στην πανέμορφη παραλία της Αγίας Άννας…

Το λιμάνι της Νάξου: Οι μικροπολιτικές και οι κοντόφθαλμες σκοπιμότητες δεν έχουν χώρο στο μέλλον του τόπου μας και της διαβίωσής μας!

Το λιμάνι της Νάξου, η βασική πύλη εισόδου του νησιού, που εξυπηρετεί ντόπιους και επισκέπτες για σχεδόν 70 χρόνια με την υπάρχουσα μορφή. Το αγαπάμε το λιμάνι μας και, όπως καθετί που αγαπάμε, φροντίζουμε να το κρατάμε όμορφο και ανανεωμένο. Τώρα ήρθε η ώρα να φροντίσουμε ώστε να μην πέσει η “πόρτα” του σπιτιού μας. Ήρθε η στιγμή να ανακαινίσουμε και να δώσουμε στο λιμάνι μας τη μορφή που πρέπει, ώστε να είναι ασφαλές και να εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες θαλάσσιων μεταφορών. Οι χρονοβόρες μελέτες έφτασαν στο σημείο της διαβούλευσης. Ελπίζω όλοι οι αρμόδιοι φορείς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να

Η Κυβέρνηση να πάψει να παίζει με την υγεία και τη μόρφωση.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι την 1 Ιούνη ανοίγουν τα σχολεία για την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση οι παιδικοί σταθμοί και τα ειδικά σχολεία.  Ωστόσο, δεν έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα, καλλιεργώντας έτσι προβληματισμούς και ανησυχίες σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Το κύριο που πρέπει να μας απασχολήσει, είναι το πώς θα διασφαλιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία, χωρίς να διακυβεύεται η υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και χωρίς καμία επιβάρυνση.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε την Τρίτη 19/5, στην ενημέρωση του .........

Γιάννης Βρούτσης: Νέα μείωση ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Ιουνίου (αναλυτικοί πίνακες)

 
Της Μαίρης Λαμπαδίτη,
Ξεκινάει από 1η Ιουνίου 2020 η εφαρμογή του μέτρου της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 0.90 ποσ. μονάδες στη μισθωτή εργασία μόνο για τις θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, το μέτρο έρχεται ως εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης 4670/2020 που ψηφίστηκε το Φεβρουάριο του 2020 και θα βοηθήσει σημαντικά, συνδυαστικά με τις άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες, στην επανάκαμψη της απασχόλησης και συγκεκριμένα στην αύξηση των θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης. Τονίζει επίσης, ότι παρ’ όλο που το μέτρο είχε ψηφιστεί πριν την πανδημία του κορωνοιού, θεωρείται επίκαιρο και αναγκαίο στην συνολική προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για την θωράκιση και ενδυνάμωση της αγοράς εργασίας.

Μετά από αυτή τη μείωση, το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών έχει ως ακολούθως:

Νίκος Συρμαλένιος: «Η ευρυζωνικότητα και η χρήση του διαδικτύου δημόσιο αγαθό για τα νησιά»Νίκος Συρμαλένιος: «Η ευρυζωνικότητα και η χρήση του διαδικτύου δημόσιο αγαθό για τα νησιά»


Ομιλία στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών με θέμα τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους

Δημόσιο αγαθό για τα νησιά είναι η ευρυζωνικότητα και η χρήση του διαδικτύου, τόνισε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών με θέμα: «O ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους και η υγειονομική κρίση ως επιταχυντής του μετασχηματισμού».