slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Απορίες του πρώην πρόεδρου της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου Μάκη Μαυρογιάννη για το τι λέει τώρα η αντιπολίτευση για το λιμάνι

 Και τώρα τι λέει η αντιπολίτευση του δήμου μας που απέρριψε το έργο στο δημοτικό συμβούλιο ?                 Να σημειώσουμε ότι όλα αυτά ξεκίνησαν με πρόεδρο του λιμενικού ταμείου τον Νίκο Σέργη  μετά  με τον Δημήτρη  Ημελλο και έφτασαν μέχρι εδώ με τις προσπάθειες του δημάρχου και προέδρου του λιμενικού ταμείου Δημήτρη Λιανού!!!!!

Επίσκεψη υποψήφιας βουλευτή Ανθής Χαλκιά στον Διοικητή του Νοσοκομείου Σύρου

 


     Στα πλαίσια της προεκλογικής της δραστηριότητας η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων ΝΔ Ανθή Χαλκιά πραγματοποίησε επίσκεψη στον νέο Διοικητή του Βαρδάκειου και Πρώιου Νοσοκομείου Σύρου κο Νικόλαο Ρούσα, με τον οποίο είχε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση  για τα θέματα που αφορούν το νοσοκομείο . 
Τις επόμενες ημέρες η κα Χαλκιά  έχει προγραμματίσει συνάντηση και  με το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου. 

     Η κα Χαλκιά δήλωσε πως ο τομέας  της υγείας είναι υψίστης σημασίας  και πρέπει όλοι να συνδράμουμε για την βελτίωση του. Δήλωσε επίσης πως  η Νέα Δημοκρατία μέσα από το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης 2023-2027 θέτει την βελτίωση της δημόσιας υγείας ως μια από τις βασικές της προτεραιότητες. 





Προεκλογική Ομιλία της Κατερίνας Μονογυιού στην Αθήνα

 

Σας προσκαλώ στην Προεκλογική Ομιλία μου στην Αθήνα, που θα πραγματοποιηθεί, την Δευτέρα 15 Μαΐου 2023 και ώρα 19:00, στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά (Ακτή Μιαούλη 51, Πειραιάς). Η παρουσία σας θα με τιμήσει ιδιαίτερα.


.
katerinamonogiou@gmail.com

You are receiving this email because you have subscribed to our mailing list.

If you no longer want to receive these messages you can Update your preferences or Unsubscribe.

ΕΣΑΛ: Αναψε …πράσινο φως για το ΠΕΑΛ Νάξου και τις εργασίες αναβάθμισης του λιμένα

limani_naxos_780-562x330

Μετά το αεροδρόμο και την επέκτασή του έρχεται η ώρα του λιμανιού της Νάξου…

Σε λιγότερο από μία εβδομάδα η Νάξος βλέπει τις δύο πύλες εισόδου να μπαίνουν σε τροχιά αναβάθμισης με κύριο σκοπό την ασφάλεια των επισκεπτών αλλά κυρίως των μόνιμων κατοίκων της…

Κεντρική προεκλογική ομιλία του Φίλιππου Φόρτωμα στην Αθήνα

Στην κατάμεστη αίθουσα Auditorium στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποίησε, ο υπ. Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, την κεντρική του προεκλογική ομιλία για τους ετεροδημότες Κυκλαδίτες, η προσέλευση και παρουσία των οποίων υπήρξε εντυπωσιακή.

Νέα Δημοκρατία: Στην τελική ευθεία με όπλο την οικονομία


H οικονομία και η θετική πρόταση για την επόμενη τετραετία αποτελούν το κεντρικό βραχίονα του αφηγήματος του Κυριάκου Μητσοτάκη ενόψει της κρίσιμης κάλπης. Αυτό έγινε σαφές και από την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο χθεσινό ντιμπέιτ που επιχείρησε να στείλει το σήμα για «καλύτερες μέρες» από τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία καταφέρει να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία και κατ’ επέκταση την απαραίτητη πολιτική σταθερότητα.

Γ. Βρούτσης- Μήνυμα νίκης και από τη Μήλο!!!




Μήνυμα νίκης στέλνει από το νησί της Μήλου, ο Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος βρίσκεται εκεί στο πλαίσιο της προγραμματισμένης περιοδείας του. Ικανοποιημένος από τη διαχρονική στήριξη των Μηλιών, τους ευχαρίστησε για τη αγάπη και τη εμπιστοσύνη.
“Μήνυμα Νίκης και από την Μήλο !
Καταπληκτική η συμμετοχή του κόσμου γεμάτη παλμό και αισιοδοξία για τις εκλογές .
Ευχαριστώ όλες και όλους τούς Μηλιούς για την διαχρονική στήριξη, αγάπη και εμπιστοσύνη.
Ευχαριστώ όλη την τοπική οργάνωση της Ν.Δ., το κάθε μέλος ξεχωριστά και ιδιαίτερα την αγαπημένη μου πρόεδρο Στέλλα Μαρκαντώνη.”

Νίκος Συρμαλένιος: Οι Κυκλάδες να τιμωρήσουν όσους τις οδήγησαν σε ένα μοντέλο καταστροφής Τοποθέτηση του υποψήφιου Βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Συρμαλένιου.

"Δεν πρόκειται για ταξίδι αναψυχής, δεν πρόκειται φυσικά ούτε για ανάπαυλα ξεκούρασης, όπως θα ήταν το ιδεατό όνειρο για έναν οποιονδήποτε άνθρωπο. Πρόκειται για μια σκληρή προεκλογική περιήγηση που δεν έχει καμιά σχέση με το ονειρεμένο ταξίδι που σκέφτεται ένας μέσος φυσιολογικός άνθρωπος.

Και όμως οι Κυκλάδες της εξαίρετης φυσικής ομορφιάς, οι Κυκλάδες του ονείρου για εκατομμύρια συμπολίτες μας, οι Κυκλάδες παγκόσμιος τουριστικός προορισμός εκπέμπουν SOS σε σχέση με τη διατήρηση της φυσιογνωμίας τους και της ιστορικής και πολιτιστικής τους κληρονομιάς, εν κατακλείδι σε σχέση με την ίδια τους την ταυτότητα.

Θηραϊκή Πολιτεία Νίκος Ζώρζος: Επανερχόμαστε με νέο αίτημα για την ολοκλήρωση της εικόνας των οικονομικών της ΔΕΥΑ.

 

Λεονάρδος Χατζηανδρέου : Δέσμευση μας η επαναφορά στη λογική, η επαναφορά των νησιών μας στο πρόγραμμα ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ, η τοποθέτηση των νησιών μας στην κορυφή των επιλογών για ποιοτικές διακοπές.


Γαλάζιες σημαίες:
29 στις Κυκλάδες, καμία στα Νησιά του δήμου μας .
Θλίψη και αγανάκτηση μας διακατέχει με τα την απουσία για ακόμα μια χρονιά, που τα νησιά
μας μένουν μακριά από το πρόγραμμα ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ.
Η άρνηση της δημοτικής αρχής για έγκαιρο προγραμματισμό, αναγκαίες δράσεις και
υποδομές, έφεραν για ακόμα μια χρονιά τα νησιά μας στην αρνητική και υποτιμητική θέση να

Fwd: Προς κοινοποίηση

 

Με το προηγούμενο έγγραφο μας είχαμε ζητήσει αναλυτικά οικονομικά στοιχεία τα οποία δεν προσκομίστηκαν. Επανερχόμαστε με νέο αίτημα για την ολοκλήρωση της εικόνας των οικονομικών της ΔΕΥΑ.

--
Για τη Θηραϊκή Πολιτεία
Γραφείο Τύπου

Ξανά υποψήφιος με τον Γιώργο Χατζημάρκο ο Δημήτρης Λάσκαρης από την Άνδρο

Την εκ νέου υποψηφιότητα του Δημήτρη Λάσκαρη στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο" για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Άνδρου.

 

Ο κ. Λάσκαρης, επιχειρηματίας και Έπαρχος Άνδρου καθώς και Εντεταλμένος Σύμβουλος και τ.Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών πόρων Κυκλάδων, αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συμπορευτεί για δεύτερη φορά με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

Γιάννης Πολυχρονάκος: «Τολμηρές προτάσεις για την ανάπτυξη των ναυπηγείων»

Στις προοπτικές ανάπτυξης της ναυπηγικής βιομηχανίας στη χώρα μας αναφέρθηκε ο υπ. Βουλευτής Κυκλάδων και αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Πολυχρονάκος στη συνάντηση του με μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του ναυπηγείου στο Νεώριο της Σύρου.

Έγινε μια ειλικρινής και εποικοδομητική συζήτηση, με τον κ. Πολυχρονάκο να τονίζει ότι η ναυπηγική βιομηχανία μπορεί να αποτελέσει συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας και σημείο αναφοράς για τη Σύρο.

Επίσκεψη Χανιώτη στη Μύκονο

Η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Μαρία Χανιώτη, επισκέφτηκε τη Μύκονο, τη Δευτέρα, 10 Μαΐου.
Η κ. Χανιώτη ξεκίνησε τις επαφές της –συνοδευόμενη από τον Συντονιστή της Ο.Μ. Μυκόνου, Ορέστη Παπαλουκά- με επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας του νησιού όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τη διοικήτρια, Ντίνα Σαμψουνη και νοσηλευτικό προσωπικό. Τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας και η ανάγκη κτιριακής αναβάθμισης ήταν τα ζητήματα που κυρίως προτάθηκαν.

Ανθή Χαλκιά – Συνάντηση με Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης

Στα πλαίσια των συναντήσεων της προεκλογικής περιόδου, την Τετάρτη 10 Μαϊου έγινε συνάντηση εργασίας στο Δημαρχιακό Μέγαρο μεταξύ του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργου Αμυρά και του Δημάρχου Σύρου ,-Ερμούπολης κ. Νίκου Λειβαδάρα στην οποία παρευρεθεί και η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων ΝΔ κ.Ανθή Χαλκιά  και ο Προεδρος ΔΕΕΠ Κυκλάδων κος Χρήστος Καφτηράνης για θέματα που αφορούσαν τις αρμοδιότητες του Υφυπουργού.

         Να σημειωθεί ότι η κ.Χαλκια είναι βαθιά γνωστής στα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης της Σύρου, εξ αιτίας του γεγονότος ότι διετέλεσε επί 9 χρόνια Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης.

Fwd: Ορθή επανάληψη

 





          Στα πλαίσια των συναντήσεων της προεκλογικής περιόδου, την Τετάρτη 10 Μαϊου έγινε συνάντηση εργασίας στο Δημαρχιακό Μέγαρο μεταξύ του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργου Αμυρά και του Δημάρχου Σύρου ,-Ερμούπολης κ. Νίκου Λειβαδάρα στην οποία παρευρεθεί και η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων ΝΔ κ.Ανθή Χαλκιά  και ο Προεδρος ΔΕΕΠ Κυκλάδων κος Χρήστος Καφτηράνης για θέματα που αφορούσαν τις αρμοδιότητες του Υφυπουργού.

         Να σημειωθεί ότι η κ.Χαλκια είναι βαθιά γνωστής στα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης της Σύρου, εξ αιτίας του γεγονότος ότι διετέλεσε επί 9 χρόνια Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης.

Επίσκεψη του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργου Αμυρά στον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη






Τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Αμυρά υποδέχτηκε σήμερα, Πέμπτη 10-5-2023, στο γραφείο του ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης στα πλαίσια της επίσκεψης που πραγματοποιεί ο κ. Υφυπουργός στη Σύρο.

Fwd: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΩΡΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ κ. Γ. ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗ

 

 

Επίσκεψη Γιώργου Μαραγκού στη Μύκονο

Επίσκεψη Γιώργου Μαραγκού στη Μύκονο

Επίσκεψη στη Μύκονο πραγματοποίησε κατά το διήμερο 9-10/5/2023, ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων, με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία,  Γιώργος Μαραγκός. 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο νησί, ο κ. Μαραγκός συναντήθηκε με τον συντονιστή Ορέστη Παπαλουκά, μέλη του συντονιστικού της ΟΜ Μυκόνου και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πολίτες και επιχειρηματίες του νησιού, τον Δήμαρχο κ. Κων/νο Κουκά, τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και τ. Δήμαρχο Μυκόνου κ. Χρήστο Βερώνη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Νοτίου Αιγαίου κ. Μηνά Λυριστή.

Ως κύρια θέματα στις αναφερόμενες συναντήσεις ιεραρχήθηκαν, μεταξύ άλλων:

Γιορτή ανταλλαγής παραδοσιακών σπόρων και δράσεις για παιδιά

Κοινό Τηνίων - Διοίκηση για τον Πολίτη, Ποιότητα Ζωής για Όλους

 


Αυτό το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 στις 18.00 στο Δημαρχείο του πρώην Δήμου Εξωμβούργου στην Ξινάρα, η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Κοινό Τηνίων ξεκινάει μία σειρά έξι εκδηλώσεων που αφορούν τους έξι κύριους τομείς του πολιτικού της προγράμματος.

ΤΟΜΕΑΣ 1
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Εισηγητές:

Νίκη της ΝΔ με διαφορά 5 μονάδες δίνουν όλες οι στοιχηματικές εταιρείες

Οι 3 καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες για το 2019
Τις τάσεις για το αποτέλεσμα της κάλπης στις βουλευτικές εκλογές 2023 στην Ελλάδα καταγράφουν οι αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών. Σύμφωνα με τα… exit poll των εταιρειών που ασχολούνται με το στοίχημα στις επικείμενες εκλογές, η πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας την 21η Μαΐου φαντάζει δεδομένη. Ωστόσο, έχουν ενδιαφέρον και όλες οι άλλες αποδόσεις, ειδικά τα Over/Under όσον αφορά τα ποσοστά των κομμάτων.
Όσον αφορά την πρωτιά της ΝΔ δεν παίζεται σε απόδοση μεγαλύτερη του 1,15 που δίνει η Betsson. Στο 1,10 δίνει τη νίκη του κυβερνόντος κόμματος η Betshop, στο 1,09 η Novibet και στο 1,07 η Stoiximan.