slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Απάντηση Ιάκωβου Γιακουμή στις δηλώσεις Καπίρη!!!

Σε νέες περιπέτειες ο πόλεμος των δυο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νάξου

Γιακουμής υπέρ Ρήγα και κατά Καπίρη

Η πρώτη αντίδραση στη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - ΚΑΤΗΓΟΡΩ κατά του υφυπουργού Παναγιώτη Ρήγα, που παραχώρησε στον Γιάννη Βλαχάκη και την εφημερίδα «Κυκλαδική» ο γιατρός και Πολιτευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Γερμανός Καπίρης αναλύοντας το αποτέλεσμα των εκλογών, ήρθε από τον υποψήφιο με τον συνδυασμό «Συμπαράταξη Νάξου και Μικρών Κυκλάδων» και πρώτο επιλαχόντα κ. Ιάκωβο Γιακουμή.

Να θυμίσουμε εδώ ότι τόσο ο κ. Ιάκωβος Γιακουμής όσο και ο κ. Νίκος Πρωτονοτάριος είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να είναι υποψήφιοι βουλευτές στις εκλογές του 2009, άλλα το τοπικό ΠΑ.ΣΟ.Κ. είχε άλλη άποψη. Συνεπώς, μπορεί ο κ. Ιάκωβος Γιακουμής να εμφανίζεται ενοχλημένος από τις τωρινές δηλώσεις του κ. Καπίρη, άλλα ο πραγματικός λόγος της κόντρας που φαίνεται να ξεκινά σήμερα, ουσιαστικά έχει ξεκινήσει από το 2009.

Εννοείται ότι στόχος και των δύο δεν ήταν οι πρόσφατες δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη άλλα οι επόμενες βουλευτικές.

Ακολουθεί η επιστολή που απέστειλε ο υποψήφιος ο κ. Γιακουμής προς την εφημερίδα και τα τοπικά ΜΜΕ της Νάξου:

«Κύριε Διευθυντά,

Με έκπληξη διάβασα στην εφημερίδα σας, την συνέντευξη του Ιατρού και Πολιτευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Γερμανού Καπίρη με την οποία με ενημέρωσε ότι στις δημοτικές εκλογές κατήρθα ως υποψήφιος του συνδυασμού του βουλευτή Κυκλάδων κ. Ρήγα.

Πραγματικά, πως μπορώ να αντικρύσω τους 717 ανθρώπους που με τίμησαν με την ψήφο τους (εκ των οποίων 191 Απεραθίτες που στάθηκαν δίπλα μου παρά την δυναμική που είχε ο έτερος συνδυασμός στο χωριό καταγωγής μου) και να τους πω ότι δεν κατήρθα στις εκλογές για τα πιστεύω μου και ....

την πίστη στις δυνατότητες και τις αξίες μου, αλλά για να εξυπηρετήσω μικροκομματικά ή μικροπολιτικά συμφέροντα αντιμαχόμενων εσωκομματικών παρατάξεων.

Από την εφημερίδα σας, θέλω να δηλώσω ευθαρσώς και με παρρησία ότι εγώ, ο Ιάκωβος Γιακουμής, κατήρθα υποψήφιος με τον συνδυασμό «Συμπαράταξη Νάξου & Μικρών Κυκλάδων» γιατί (εκτός από το γεγονός ότι είχε την επίσημη στήριξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ.) ταίριαζε ιδεολογικά με τα πολιτικά μου πιστεύω, αξίες και αρχές.

Η διαμάχη που παρακολουθούμε μετά τις εκλογές, μέσα από τα Μέσα Ενημέρωσης του Νησιού, ανάμεσα στον βουλευτή Κυκλάδων και Υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτη Ρήγα και στον Πολιτευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Γερμανό Καπίρη είναι επιζήμια για τον τόπο και σε καμία περίπτωση δεν αφορά ανθρώπους σαν και εμένα που μπήκαμε στον αγώνα με μόνο σκοπό την εφαρμογή στην πράξη των ιδεών και των πιστεύω μας.

Η Νάξος παραμένει παρακολουθητής των εξελίξεων τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, καθώς οι μεταξύ μας έριδες έχουν οδηγήσει στην πολιτική απαξίωση των στελεχών του κινήματος στο νησί. Μακάρι να μην αποδειχτώ αληθινός τόσο κατά την επιλογή των αντιπεριφερειαρχών Νοτίου Αιγαίου όσο και στην στελέχωση της Γενικής Διοίκησης Αιγαίου. Γιατί τότε, θα αποδειχτεί για μία ακόμη φορά, ότι εξυπηρετεί συμφέροντα ο διχασμός της οργάνωσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Νάξο – συμφέροντα που εκφράζονται είτε με ψήφο πολιτευτών σε αντίπαλα ψηφοδέλτια είτε με απαξίωση του δημοκρατικού κόσμου της Νάξου που είναι αυτός που δίδει την πλειοψηφία στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις Κυκλάδες.

Εγώ, προσωπικά, θα σταθώ αρωγός σε όλες εκείνες της προσπάθειες ενότητας του χώρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. της Νάξου γιατί ο διχασμός δεν ωφελεί, κατά κύριο λόγο, τον τόπο μας.

Με τιμή,

Ιάκωβος Γιακουμής».

27 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για διακίνηση εφημερίδων !

4,5 εκατομμύρια ευρώ το δίμηνο!
78.000 ευρώ την ημέρα πληρώνει το κράτος για τη διακίνηση εφημερίδων και περιοδικών μέσω ΕΛ.ΤΑ. Θα μας τρελλάνετε ρε;
Εν μέσω κρίσεως, άνευ κρίσεως και διακρίσεως, το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, πλήρωσε για διακίνηση εφημερίδων και....
περιοδικών, το διάστημα Ιανουάριος 2010 - Αύγουστος 2010, το ποσό των 18.428.430 ευρώ !!!!, στα ελληνικά ταχυδρομεία. Τούτο σημαίνει ότι για τους δώδεκα μήνες του τρέχοντος έτους το ποσό θα υπερβεί τα 27.000.000 ευρώ. Εσείς τους ψηφίσατε...καλά κάνατε. Τώρα και αυτοί καλά σας κάνουν. Τελεία και παύλα.

F.I.

Δήλωση Γιάννη Πλακιωτάκη για σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις.: "Να προσπαθήσουν όλες οι πλευρές να βρεθεί λύση"

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας για τη Νέα Δημοκρατία και βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση αναφορικά με τις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις:

“Σε αυτή τη δύσκολη -εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά- συγκυρία οφείλουμε να επιδεικνύουμε σύνεση. Να προσπαθήσουν όλες οι πλευρές να βρεθεί λύση.

Όσο για την Κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάψει να παίζει με ζητήματα καίριας σημασίας, όπως η ακτοπλοΐα, η ναυτική εκπαίδευση και εργασία, οι άγονες γραμμές, η κρουαζιέρα και φυσικά το Λιμενικό Σώμα.

Άλλωστε τέτοιοι πειραματισμοί μόνο εύλογα ερωτήματα προκαλούν ως προς την προέλευση και σκοπιμότητά τους, όταν μάλιστα υπάρχουν δυσάρεστες επιπτώσεις στην οικονομία, την κοινωνική συνοχή, ενώ διακυβεύονται εθνικά μας συμφέροντα.

Και αυτό πρέπει να γίνει, προτού είναι αργά…”

Attica Group: «Η τρέχουσα διαπραγματευτική γραμμή της ΕΕΝ μας βρίσκει αντίθετους»

«Καλούμε την ΠΝΟ στην άμεση υπογραφή συλλογικής σύμβασης με την εταιρεία μας και για τα πληρώματα ακτοπλοΐας που απασχολεί ο Όμιλος μας».

Την αντίθεσή του στην τρέχουσα διαπραγματευτική γραμμή της ΕΕΝ, στην οποία δεν είναι μέλος, εκφράζει ο Όμιλος Attica, ο οποίος σε ανακοίνωσή του καλεί την ΠΝΟ «στην άμεση
υπογραφή συλλογικής σύμβασης με την εταιρεία μας και για τα πληρώματα
ακτοπλοΐας που απασχολεί ο Όμιλος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η ATTICA GROUP εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στο κλίμα εργασιακής
έντασης που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στην ελληνική ακτοπλοΐα.
Είναι πάγια θέση μας ότι η διατήρηση αδιέξοδων καταστάσεων πλήττει το σύνολο
του κλάδου, εταιρείες, ναυτικούς και νησιώτες.
Άποψή μας είναι ότι η υπογραφή ΣΣΕ εργασίας στην ακτοπλοΐα είναι εύλογη
απαίτηση των Ελλήνων ναυτικών και είναι απαραίτητη η όσο το δυνατόν
συντομότερη ολοκλήρωσή της.
Για την ισότιμη μεταχείριση των πληρωμάτων του Ομίλου μας και την αποφυγή
διακριτικής μεταχείρισης ανάμεσά τους, χορηγήσαμε ήδη και στα πληρώματα των
ακτοπλοϊκών μας πλοίων την ίδια αύξηση που συμφωνήθηκε με τη ΣΣΕ για τα
πληρώματα της Αδριατικής, ύψους 2%, την οποία θεωρήσαμε δίκαιη και εύλογη.
Η τρέχουσα διαπραγματευτική γραμμή της ΕΕΝ, στην οποία δεν μετέχουμε και δεν
μας εκπροσωπεί, μας βρίσκει αντίθετους καθώς θεωρούμε ότι οδηγεί σε αδιέξοδα.
Θεωρώντας την εργασιακή ειρήνη προτεραιότητα, καλούμε την ΠΝΟ στην άμεση
υπογραφή συλλογικής σύμβασης με την εταιρεία μας και για τα πληρώματα
ακτοπλοΐας που απασχολεί ο Όμιλός μας».

Γ. Βρούτσης :«Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την ανοδική πορεία της Ν.Δ.

Η όποια διασπαστική κίνηση, θα βρει απέναντί της την αποδοκιμασία του ελληνικού λαού
Η Ν.Δ., βγήκε από τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου ενισχυμένη και δυνατή. Μείωσε τη διάφορά της από το ΠΑΣΟΚ – κάτω από τις
...
2 ποσοστιαίες μονάδες – και συνεχίζει αταλάντευτα την πορεία της. Στόχος μας στο επόμενο διάστημα είναι να προσελκύσουμε στις απόψεις και στις προτάσεις μας, ακόμη περισσότερους πολίτες, ώστε η Ν.Δ. να γίνει πλειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία. Η πορεία αυτή, δεν μπορεί και δεν πρόκειται να ανακοπεί από το εγχείρημα της δημιουργίας νέου κόμματος από την κα Ντόρα Μπακογιάννη. Όλοι γνωρίζουν, ότι η κα Μπακογιάννη με τη στάση της, απαξίωσε την κορυφαία και πρωτόγνωρη διαδικασία ανάδειξης αρχηγού στην παράταξη, με την στάση της από τις 30 Νοεμβρίου του 2009 μέχρι και τον Μάιο του 2010 που αποχώρησε.
Παραβίασε τη βούληση του σώματος των 800.000 πολιτών, που επέλεξαν Αρχηγό – τον Αντώνη Σαμαρά – και ενώ δήλωσε ότι παραμένει στρατιώτης του κόμματος, απομακρύνθηκε σταδιακά από τις θέσεις του. Έτσι, τον Μάιο του 2010, σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τον τόπο και την παράταξη, επέλεξε να στηρίξει το Γιώργο Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ και την πολιτική του Μνημονίου. Θα είχε άραγε την ίδια θέση, αν είχε κερδίσει την αρχηγία της Ν.Δ. ;
Θα υποστήριζε τη λειτουργία πολυκομματικών κυβερνήσεων, όπως κάνει σήμερα, ενώ μέχρι χθες είχε αντίθετη άποψη ;
Θα περιέγραφε, όπως σήμερα, με τους ίδιους όρους την ανανέωση της πολιτικής ζωής ;
Η δημιουργία του κόμματος της στοχεύει:
1. Να ανακόψει την ανοδική πορεία της Ν.Δ.
2. Να στηρίξει τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, μέσα από μια «ανεξήγητη και αφανή συμμαχία»
3. Να κινηθεί με προσωπικά και μόνο κίνητρα
Στη συνέχεια, η κα Μπακογιάννη:
Πήρε θέσεις αντίθετες από αυτές της Ν.Δ.
Πολέμησε τις Περιφερειακές και Δημοτικές επιλογές της Ν.Δ.
Συμπορεύτηκε και συστρατεύτηκε με επιλογές της κεντροαριστεράς
Στήνει ένα κόμμα για να πολεμήσει τη Ν.Δ., τις αρχές της, τις θέσεις της, τον αρχηγό της, τα στελέχη της, τη βάση της
Απέναντί της, πρέπει να βρει και θα βρει την αποδοκιμασία του ελληνικού λαού».

Προσκλητήριο στους απανταχού ... Έλληνες!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Τις τελευταίες μέρες ακούμε όλο και συχνότερα από τα κυβερνητικά στελέχη, κλισέ φράσεις και αναλύσεις του τύπου ότι το κράτος είναι σαν μια επιχείρηση η οποία δεν μπορεί να ξοδεύει περισσότερα από όσα παράγει.
Με αυτό τον τρόπο οι προφέσορες της κακιάς ώρας μας λένε ότι οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις αλλά και οι επερχόμενες απολύσεις ήταν και είναι αναγκαίο κακό για να διασωθεί η Ελλάδα!!!
Δεκτό και σωστό επιχείρημα εκ μέρους τους το οποίο όμως θα χρησιμοποιήσω και εγώ, αλλά για την αφεντιά τους!!!

Κύριοι νυν και πρώην Αρχηγοί, Αρχηγίσκοι και Βουλευτάδες των Ελληνικών κομμάτων αν δεχτούμε τα λεγόμενα σας δηλ. ότι το κράτος λειτουργεί σαν επιχείρηση τότε θα πρέπει να δεχτείτε ότι σε τέτοιες καταστάσεις, αστοχίας, παραλήψεων και δόλου που την έφεραν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας οι πρώτοι που θα πρέπει να απολύθουν και να εκδιώχθουν θα είναι τα μεγαλοστελέχη της δηλ. οι κεφαλές της που στην προκειμένη περίπτωση είστε όλοι εσείς!... εσείς που όχι μόνο δεν ζητάτε συγνώμη για το κακό που προξενήσατε στην Ελλάδα (επιχείρηση όπως την λέτε) αλλά κατηγορείτε και φορτώνεται στους απλούς υπαλλήλους (δηλ. στους Έλληνες πολίτες) να ξεπληρώσουν την ανικανότητα, τα λάθη, τις παραλήψεις και τις κλεψιές που διέπραξαν πολλοί από εσάς.
Έχετε το θράσος και μιλάτε και μας υπόσχεστε λύσεις ενώ καλύπτετε τους κλέφτες και τα λαμόγια που εκθρέψατε στο κόρφο σας φοβούμενοι ότι αν τα πειράξετε θα βγάλουν και τα δικά σας άπλυτα στην φόρα!!!
Φυγαδεύσατε διακομματικά και εντέχνως τον Χριστοφοράκο στην Γερμανία για να μη μιλήσει για τις χορηγίες που έδωσε η Siemens σε πολλούς από εσάς αλλά και στα κόμματα σας!!! (Εξαιρώ τον κ. Μαντέλη που ο φουκαράς δήλωσε ότι του έδωσαν τα χρήματα …λόγω... εκτίμησης!!!)
Κοροϊδεύετε βγάζοντας αλληλοσυγκρουόμενα διακομματικά πορίσματα από τις εξεταστικές που στήνετε οδηγώντας στην λήθη τα μεγάλα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου, των Ολυμπιακών αγώνων, του Βατοπαιδίου, τις μίζες στους εξοπλισμούς και τόσων άλλων σκανδάλων που φαγώθηκαν και κλάπηκαν εκατοντάδες δις από τα λεφτά που ήταν για την υγεία, την παιδεία, την ασφάλεια, την κοινωνική μέριμνα και ευημερία του λαού μας!!!
Εφεύρατε την περίφημη παραγραφή για να διαγράφετε νόμιμα τις ανομίες σας και τώρα κόβετε το ρεύμα στον οικογενειάρχη που δεν μπορεί να το πληρώσει, ενώ το περίφημο καλάθι της νοικοκυράς το μετατρέψατε σε χαρτοσακούλα από την ανεξέλεγκτη ακρίβεια των βασικών αγαθών.
Επιτρέψατε και γέμισε η χώρα μας με εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες οι οποίοι τελευταία μας κάνουν και επίδειξη δύναμης απλώνοντας τις κουρελούδες τους στα κεντρικότερα σημεία της Αθήνας είτε για να προσευχηθούν, είτε για να πουλήσουν τη πραμάτεια τους μπροστά από τα μαγαζιά των μικροεμπόρων, τους οποίους απειλείτε με φυλακίσεις γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές!!!
Η (επιχείρηση όπως λέτε) Ελλάδα χρεοκοπεί και για αυτό είσαστε αποκλειστικά υπεύθυνοι όλοι σας, οπότε το αφεντικό της που είναι ο Ελληνικός λαός απαιτεί να ξεκουμπιστείτε εδώ και τώρα (με εθελουσία έξοδο) πριν σας βρει η οργή του!!!

Το προσκλητήριο για την σωτηρία της Ελλάδας ξεκίνησε και οι απανταχού Έλληνες θα συνδράμουν και θα την ξαναφέρουν εκεί που της αξίζει!!!




Αποστασίας συνεχεία...



Άρχισε το σχέδιο αποστασίας της ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΟΡΚΙΖΟΤΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΕΜΕΝΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ με τις ανεξαρτητοποιήσεις στελεχών και βουλευτών της ΝΔ

ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ 1ο ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ STAGE.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ STAGE!

Το Ειρηνοδικείο Άρτας αποφάσισε ότι πρέπει να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων stage τους οποίους ο Πάγκαλος ήθελε να τους αφήσει απλήρωτους

stageedimotomea.blogspot.com

Παραιτηθείτε και παραδώστε τις έδρες

Το σωστό και το αντρίκιο, είναι οι βουλευτές που κοιτάνε προς ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΟΡΚΙΖΟΤΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΕΜΕΝΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, να παραδώσουν τις βουλευτικές τους έδρες και να φύγουν από ΤΩΡΑ διότι οι έδρες ανήκουν μόνο στη Νέα Δημοκρατία και σε κανέναν άλλον και πολύ περισσότερο δεν ανήκουν σε αυτούς τους τυχαίους κολαούζους της κυρίας.

Ποιον ευνοούν τα σχέδια αποστασίας που εξυφαίνονται στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα;

ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑΞΟΥ Ή ΑΛΛΙΩΣ....ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΟΣΟ ΤΑ ΣΑΛΕΥΕΙΣ ΒΡΩΜΟΥΝΕ..

Ερώτηση: «Τί έχετε να πείτε, κύριε Καπίρη, για την κριτική που άσκησε ο υφυπουργός και τοπικός βουλευτής, Παναγιώτης Ρήγας, σε ό,τι αφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών και την ερμηνεία που επεχείρησε να δώσει στο τελικό (αυτό) αποτέλεσμα;»

Γερμανός Καπίρης: «Η ειρωνεία του υφυπουργού για το εκλογικό αποτέλεσμα της Νάξου και λοιπών Κυκλάδων είναι το πιο κακόγουστο ανέκδοτο, που κυκλοφόρησε τον τελευταίο χρόνο.Η παρέα των κακών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που οδήγησαν τάχα μου στη συντριβή τον προτεινόμενο από τον κ. Ρήγα υποψήφιο, δεν έχει καμία ευθύνη για το αποτέλεσμα. Την ευθύνη την έχει ακέραια ο κύριος Ρήγας. Ουδείς άλλος. Ούτε, αν θέλεις, ο απερχόμενος δήμαρχος. Δικά του λάθη πλήρωσε το ΠΑΣΟΚ και στη Νάξο και στη Σαντορίνη και στην Ίο και στη Μήλο και στην Πάρο.

Οι τέσσερις από τους παραπάνω Δήμους πέρασαν στα χέρια της Ν.Δ. και ο πέμπτος, αυτός της Πάρου, σέρνεται στους διαδρόμους των Δικαστηρίων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πορεία του ΠΑΣΟΚ στο γειτονικό νησί.

Μήπως οι ‘’κακοί’’ της Νάξου φταίξαν και για την Σαντορίνη και για τη Νάξο και για την Ίο και για την Πάρο; Όχι, βέβαια…

Τις φθηνές δικαιολογίες για το εκλογικό Βατερλώ του κυρίου υφυπουργού, ας τις πει αλλού. Για το αποτέλεσμα της Νάξου, οι πολίτες της, οι ψηφοφόροι, έχουν ήδη δώσει ερμηνεία, μια ερμηνεία που δεν επιδέχεται ούτε αμφισβήτηση ούτε παρερμηνεία.
Η καταψήφιση του χρισμένου από τον κύριο Ρήγα συνδυασμού, καλά και σώνει, ήταν προαποφασισμένη από τους πολίτες της Νάξου πολύ πριν την 7η Νοέμβρη. Ήταν ειλημμένη απόφαση για πολλούς λόγους: Απραξία, ανεπάρκεια του Δήμου, βουλευτικές εκλογές του 2009, αντιμετώπιση του έτερου ενδιαφερόμενου στελέχους κυρίου Γρυλλάκη, αντιμετώπιση του Δημήτρη του Μπάιλα.

Ο συνδυασμός του κυρίου Ρήγα, γιατί έτσι πρέπει να λέγεται, ήταν δεδομένο ότι θα χάσει τον Δήμο. Απλά, η τόσο άγαρμπη ανάμειξη του υφυπουργού και κάνα δυο άλλων ‘’παραγόντων’’ τοπικών ήταν η αιτία που ήρθε το ποσό κακό αποτέλεσμα.

Η ‘’καταπράσινη’’ Νάξος είπε ‘’όχι’’ στον υφυπουργό και οι ‘’κακοί’’ της Νάξου τού λέμε να σταματήσει - να μην κάνει κι άλλο κακό σ’ αυτόν τον τόπο».

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε όλη τη συνέντευξη του Καπίρη στην ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ στο Γιάννη Βλαχάκη



ΤΡΙΤΗ, 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010
Γερμανός Καπίρης: "Το μήνυμα των εκλογών: Τα πρόβατα τελείωσαν..."
Με αφορμή και αιτία μία συνάντηση που είχαμε με τον πολιτευτή του νομού Κυκλάδων, συμπατριώτη μας ιατρό κ. Καπίρη, ανοίξαμε κουβέντα μαζί του… Κουβέντα, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, που μπορεί μεν να πέρασαν στην … Ιστορία, όμως, εξακολουθούν, να είναι εδώ και να προκαλούν συζητήσεις επί συζητήσεων…


Κύριε Καπίρη, στο ξεκίνημα τής σημερινής (σ.σ.: χθεσινή) μας συνομιλίας, θα θέλαμε να διατυπώσετε ένα γενικό σχόλιο, όχι απαραιτήτως απέριττο, για το αποτέλεσμα των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών τού Νοεμβρίου, σε τοπικό επίπεδο…

Γερμανός Καπίρης: «Η διπλή κάλπη της 7ης Νοέμβρη και η μονή της 14ης Νοέμβρη είπαν πολλά, ξεκαθάρισαν κάποια, έστειλαν ηχηρά μηνύματα και τέλος βάλαν όρια μέχρι πού μπορεί να πάει αυτός ο τόπος, όταν ακολουθείται από αυτούς που έχουν τις τις τύχες του στα χέρια τους, λάθος πορεία, κύριε Βλαχάκη…

Οι πολίτες της Νάξου σ’ αυτές τις εκλογές, απέδειξαν ότι διαθέτουν πολιτικό αισθητήριο υψηλού βαθμού ευφυΐας και ότι η ανοχή έχει τα όριά της.

Εγώ, σαν πολίτης και σαν πολιτευτής αυτού του τόπου δεν μπορώ παρά να υποκλιθώ στην πολιτική ωριμότητα, στην αποφασιστικότητα και στην ξεκάθαρη σκέψη που οι συμπατριώτες μου άφησαν να βγει από τις κάλπες των εκλογών της αυτοδιοίκησης.

Ξεκαθάρισαν την πρώτη Κυριακή με απόλυτη σαφήνεια ότι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη σ’ αυτόν τον τόπο είναι το ΠΑΣΟΚ και ότι σε έμπειρα χέρια στελεχών του Κινήματος εμπιστεύονται οι Ναξιώτες το χειρισμό της νέας αυτοδιοικητικής δομής της Περιφέρειάς τους.

Παρεμπιπτόντως, συγχαρητήρια και καλή δύναμη στον Περιφερειάρχη μας Μαχαιρίδη Ιωάννη και στους δικούς μας Περιφερειακούς Συμβούλους.

Πήραν θέση σαφή απέναντι στο σύστημα της τοπικής εξουσίας, στον κυβερνητικό βουλευτή, στον δήμαρχο και στους συν αυτοίς, επίσης. Αξιολόγησαν, ζύγισαν και είπαν ‘’όχι’’ σ’ αυτό το σύστημα εξουσίας. Το απέρριψαν στο σύνολό του ως ανεπαρκές, ως κατώτερο των απαιτήσεων του τόπου, ως μικρότερο των προσδοκιών και των δυνατοτήτων των Ναξιωτών.

Περίπου 8.000 δημότες από τους 13.500 που ψήφισαν είπαν ‘’όχι’’ την πρώτη Κυριακή στο σύστημα της τοπικής εξουσίας. ‘’Όχι’’ σε συγκεκριμένους ανθρώπους και σε συγκεκριμένες πρακτικές, ενώ, παράλληλα, την ίδια ώρα, έλεγαν με την ψήφο στη διπλανή κάλπη, ότι εμείς οι ναξιώτες πιστεύουμε και τιμούμε τις ιδέες, τις αρχές και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον προτεινόμενο Περιφερειάρχη.

Τη δεύτερη Κυριακή, τα μηνύματα της μονής κάλπης, αυτής του Δήμου, είχαν άλλη χροιά, άλλη αποστολή και άλλους αποδέκτες. Το κύριο μήνυμα απευθυνόταν προς τα υψηλά κλιμάκια των κομμάτων και δη των μεγάλων. ‘’Δεν έχετε πλέον στο νησί, στο κάθε νησί, άβουλους ψηφοφόρους… Τα ‘’πρόβατα’’ τελείωσαν. Μπορεί να χάσετε, ανά πάσα στιγμή, και τα αβγά και τα καλάθια. Ο βουλευτής με νοοτροπία τσιφλικά, με τους κομματάρχες τσακάλια, που διορίζουν, απολύουν, εκβιάζουν, σημαδεύουν ψηφοδέλτια και συνειδήσεις, είναι ξεπερασμένη ιστορία και σε λίγο θα είναι μόνο κακή ανάμνηση.’’.

Μήνυμα είχε και για το απορριφθέν, πριν δύο εβδομάδες, σύστημα εξουσίας: ‘’Κύριοι, μυαλό δεν βάζετε… Η αλαζονεία σας φουντώνει, αντί να κατακάθεται… Κακούς, μοχθηρούς ανθρώπους που επιβουλεύονται τις καρέκλες φωτογραφίζετε… Το επταήμερτο μεταξύ των δύο Κυριακάδων, αντί να βγείτε και να πείτε στο ναξιακό λαό συγγνώμη, κάναμε λάθη, λάθη πολλά, και όσον αφορά την προσέγγιση των διαφωνούντων μαζί μας και όσον αφορά τη διαφάνεια στο Δήμο και όσον αφορά τις εθνικές εκλογές…, δεν είμαστε παραγωγικοί…, δεν μπορέσαμε’’, προτιμήσατε την ένοχη σιωπή… Το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής, ήταν μια απάντηση σε όλα αυτά. Και λέει και άλλα πολλά και σημαντικά. Όπως: ‘’Κύριοι, εκτός από την κακή βαθμολογία (της πρώτης) υπάρχει και το εκτεταμένο μαύρισμα: η συντριβή’’.

Στέλνει μηνύματα το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής, προς κάθε κατεύθυνση. Εμπεριέχει μήνυμα ακόμα και προς τον νικητή των Δημοτικών Εκλογών: τον Μάνο Μαργαρίτη, κύριε Βλαχάκη…

‘’Καλή δύναμη! Καλή επιτυχία στο έργο σου, είναι η ευχή των Δημοτών. Και για τον λόγο αυτόν σου δώσαμε οι πολίτες όλων των πολιτικών αποχρώσεων την ευρεία νίκη, την καθαρή εντολή να δουλέψεις για το καλό, για την προκοπή αυτού του προνομιούχου τόπου. Χρησιμοποίησε τη δύναμη αυτή θετικά. Είναι ώθηση. Δεν είναι εφησυχασμός. Δεν σου λέμε ‘’είσαι ο εκλεκτός μας και … άραξε. Το έργο σου είναι φοβερά δύσκολο. Απομάκρυνε τυχόν ‘’ζιζάνια’’ από το επιτελείο σου… Κράτα τους ‘’εργάτες’’, τους αποφασισμένους για δουλειά… Άνοιξε το Δήμο και κάλεσε μέσα νέους ανθρώπους από όλους τους πολιτικούς χώρους… Φτειάξε φυτώριο ιδεών και όχι ομαδούλα οικογενειακή και ημετέρων, όπως είδαμε τα τελευταία χρόνια… Πρόσεξε τα όλα αυτά, κύριε Μαργαρίτη, γιατί εμείς οι Δημότες, οι πολίτες που αγαπάμε αυτόν τον τόπο, το φύλλο το γυρίζουμε ανάποδα στις επόμενες εκλογές, εάν χρειαστεί… Έχε στο νου σου κάθε μέρα, όχι τον αριθμό ψήφων, τον δικό σου μόνο, αλλά και αυτόν του απερχόμενου…», λέει, μεταξύ άλλων, το μήνυμα προς τον κύριο Μαργαρίτη.



Ερώτηση: «Μήνυμα είχαν οι εκλογές οι δημοτικές, κύριε Καπίρη, για την κίνηση των στελεχών που στήριξαν την πρωτοβουλία Γρυλλάκη;»

Γερμανός Καπίρης: «Βεβαίως και υπάρχει μήνυμα για τον κύριο Γρυλλάκη και όλους τους δημότες και τα στελέχη που στήριξαν αυτή την Κίνηση (σ.σ.: την ‘’Συμπολιτεία’’) άσχετα από το γεγονός ότι δεν προχώρησε μέχρι τέλος.

Το αποτέλεσμα των εκλογών δικαιώνει πλήρως (100%) τον Θανάση Γρυλλάκη και όλα τα στελέχη που τάχθηκαν δίπλα του. Είναι εμφανές και ξεκάθαρο πέρα για πέρα ότι στην υποψηφιότητα του απερχόμενου δημάρχου υπήρχε τεράστιο πρόβλημα. Δεν αντιπροσώπευε πλέον αυτή η υποψηφιότητα την κυβερνητική παράταξη και πολύ περισσότερο βέβαια τον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο.

Κάποιοι επιχειρούν να τους (δηλ. να μας…) φορτώσουν ευθύνες ότι και καλά ήταν κίνηση διασπαστική. Κάθε άλλο… Οι κύριοι αυτοί, προσπαθούν να αποσείσουν τις δικές τους ευθύνες, τα δικά τους βαριά ατοπήματα, τη δική τους ανεπάρκεια.

Στον Θανάση Γρυλλάκη και σε όσους στήριξαν την προσπάθειά του, πρέπει να αναγνωριστεί ότι αυτοί πρώτοι είδαν το πρόβλημα, ότι αυτοί είχαν το θάρρος να το πουν και είναι παραπάνω από σίγουρο ότι αν κάποιοι δεν ‘’λάκισαν’’ και το εγχείρημα έφθανε στις κάλπες, οι δύο διεκδικητές της δεύτερης Κυριακής θα ήταν άλλοι. Ο κ. Μαργαρίτης θα είχε άλλο ‘’αντίπαλο’’ στις 14 Νοέμβρη και πιθανότατα και το αποτέλεσμα το τελικό θα ήταν άλλο. Πρόβλημα μάλλον έχουν αυτοί που προς το τέλος της κούρσας ‘’υπέκυψαν’’, δεν άντεξαν και τρέξαν να ‘’δεθούν’’ στο άρμα του χρισμένου, που τελικά βέβαια δεν ήταν ούτε άρμα ούτε άλογα υπήρχαν να το τρέξουν».

Συνέντευξη: Γιάννης Βλαχάκης
Αναρτήθηκε από ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ στις 10:41 π.μ.

Εργασιακό μεσαίωνα φέρνει το επικαιροποιημένο μνημόνιο στον ιδιωτικό τομέα

Αλλάζει άρδην το εργασιακό σκηνικό στον ιδιωτικό τομέα, καθώς το επικαιροποιημένο μνημόνιο φέρνει ανατροπές στους μισθούς και τις συμβάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατ' αρχήν συμφωνία υπουργείου Εργασίας και εργοδοτών προβλέπει μειώσεις μισθών έως και 20%, αλλά όχι κάτω από τα 740 ευρώ της εθνικής σύμβασης. Θα ισχύει για ένα έως δύο χρόνια σε προβληματικές επιχειρήσεις, που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο λουκέτου.

Το μνημόνιο προβλέπει ότι η ισχύς των κλαδικών συμβάσεων δε θα επεκτείνεται σε όσους εργοδότες δε συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση, γεγονός που εγείρει έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της ΓΣΕΕ, που προαναγγέλλει νέες κινητοποιήσεις.

Ήδη έχει προκηρύξει μαζί με την ΑΔΕΔΥ παναττική στάση εργασίας και συλλαλητήριο για την ερχόμενη Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, και 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία στις 15 Δεκεμβρίου.

Πηγή:ANT1

ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΚΑΙ...ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ ΒΡΕ

Τον παρακάτω πίνακα αναδημοσιεύουμε από το σημερινό ΒΗΜΑ. Και όταν αυτά δημοσιεύονται στο πράσινο ΒΗΜΑ, φανταστείτε πόσο χειρότερη είναι η αλήθεια.



Γι αυτό φίλοι και φίλες ξαναβάζουμε τον πάντα επίκαιρο Μαυρογιαλούρο.


Μανώλης εξ Απειράνθου