slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Γιατί να ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ, σταράτα λόγια» – Του Μιχάλη Χάλαρη, υποψήφιου βουλευτή Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατικής Παράταξης

Στις επερχόμενες εκλογές η «βεντάλια» των κομμάτων που αναζητούν την ψήφο  των πολιτών –και ιδίως όσων κινούνται στον χώρο της κεντροαριστεράς-  έχει ανοίξει εντυπωσιακά.  Το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη καλείται, όπως και όλα τα άλλα κόμματα, να απαντήσει στο απλό ερώτημα «γιατί να ψηφίσω εσένα;»
Η προφανής απάντηση, ότι «με υπευθυνότητα και ωριμότητα σώσαμε τη χώρα με τεράστιο πολιτικό κόστος», ανήκει περισσότερο στην κρίση της ιστορίας και δεν αποτελεί προεκλογικό αφήγημα, όσο και αν το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που παρέμεινε σταθερό και ειλικρινές από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, χωρίς να καταφεύγει σε ΖΑΠΕΙΑ και πλατείες.
Αυτό, όμως, που κρίνεται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι το μέλλον. Οι αποφάσεις που θα πάρει ο κάθε πολίτης στις 25 Ιανουαρίου αποτελούν το δικό του προσωπικό κομμάτι ευθύνης. Ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα οφείλει να γνωρίζει τι ψηφίζει και που μπορεί η ψήφος του να οδηγήσει τη χώρα.
Απαντάμε, λοιπόν, στο ερώτημα "γιατί να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη;" με ένα άλλο ερώτημα «ωφελεί, ιδιαιτέρως αυτή την ιστορική συγκυρία, η

Απόλυτα πετυχημένη η ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία





Γιάννης Βρούτσης, υπουργός Εργασίας: «Σημαντική ευκαιρία για τους οφειλέτες. Η χώρα δεν θα δει άλλη ρύθμιση» * Έγιναν ρυθμίσεις οφειλών 1,7 δισ. ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία * Έως τις 30 Δεκεμβρίου 2014 έχουν εισπραχθεί 421.343.124,08 ευρώ * Η ευνοϊκή ρύθμιση λήγει στις 31 Μαρτίου του 2015

Συγκίνηση και πλήθος κόσμου στην κηδεία του Γιάννη Σιδερή




Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε χθες, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, στο Β΄ Νεκροταφείο της Αθήνας, η ογκώδης αυτή και αυθόρμητη σύναξη, ήταν μια τρανή απόδειξη της αγάπης και εκτίμησης στον Γιάννη Σιδερή, δημοτικό σύμβουλο Γαλατσίου και τέως Λυκειάρχη, που πέθανε ξαφνικά το περασμένο Σάββατο, σε ηλικία 66 ετών.

Πολιτική συγκέντρωση της ΚΟΒ Κωμιακής του ΚΚΕ για τη Διακήρυξη του ΚΚΕ για τις εκλογές




Σας καλούμε την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015 στις 18:00, στο καφενείο του Πέτρου Φατούρου στην Κωμιακή Νάξου, όπου θα γίνει παρουσίαση της διακήρυξης του ΚΚΕ για τις εκλογές από το μέλος της Επιτροπής Αιγαίου Γιώργο Γεωργόπουλο. Θα ακολουθήσει συζήτηση.
ΚΟΒ ΚΩΜΙΑΚΗΣ


Άσπρισε η Νάξος ανήμερα των Θεοφανείων



Η χιονόπτωση σε όλη την Νάξο από νωρίς το πρωί ανήμερα Θεοφανείων έντυσε το νησί στα λευκά. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι κυρίως από το Φιλώτι Νάξου.

Περιοδεία στην Νάξο του υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Βακόνδιου



Ο κύριος Γιώργος Βακόνδιος, υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στις Κυκλάδες, περιόδευσε στην Νάξο το τριήμερο από 2 έως 4 Ιανουαρίου 2015.

ΣΥΡΙΖΑ: Στις 9/1 η συγκέντρωση των Κυκλαδιτών στο Γαλάτσι




Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται για να ανατρέψει το χρεοκοπημένο σύστημα εξουσίας, να αλλάξει τις δομές και να καταργήσει τα προνόμια, να αποδώσει δικαιοσύνη, ισονομία και αξιοκρατία.

Από την Πάρο η ανακοίνωση των έξι υποψηφίων βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες





Το ερχόμενο Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 19:00 στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στην Παροικιά στην Πλατεία Μαντώ Μαυρογένους θα γίνει η παρουσίαση των έξι υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015.


Οι έξι υποψήφιοι του ΚΚΕ στις Κυκλάδες




Συγκροτήθηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις Κυκλάδες. Από τη Νάξο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υποψήφια θα είναι η Φωτεινή Παγούνη, αρχιτέκτων ενώ από την Πάρο ο ιστορικός Αναστάσιος Γκίκας...