slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βίντεο: Όλη η συνέντευξη Σαμαρά


ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΞΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Σ. Μανωλά στον πάγκο o Πανναξιακό κόντρα στον Φωστήρα ο ς!!!!

naxosfan
Μια έκπληξη περίμενε τους παίκτες του Πανναξιακού στην προπόνηση της Τετάρτης (21/3), καθώς αντίκρισαν το Στέλιο Μανωλά, ο οποίος θα τους καθοδηγήσει στο ντέρμπι με το Φωστήρα.
Οι διοικούντες τον Πανναξιακό πραγματοποιούν τις τελευταίες μέρες συνεχείς επαφές με υποψήφιους τεχνικούς μετά και την απομάκρυνση του Ιωακειμίδη από τον πάγκο της ομάδας. Για την προετοιμασία των παικτών ωστόσο, για το κρίσιμο ματς με το Φωστήρα την Παρασκευή (23/3), ο πρόεδρος του συλλόγου, Βασίλης Φλεριανός, κάλεσε τον......

Η ΝΔ αποχωρεί από το διάλογο για το Φορολογικό και καταγγέλλει τον Βενιζέλο


(Ανανεωμένο). “O λύκος κι αν εγέρασε….” Αυτή τη λαϊκή ρήση, θυμίζει αυτό που έγινε με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης το οποίο ως εκ του θαύματος περιελάμβανε και ένα μίνι φορολογικό για το οποίο η Νέα Δημοκρατία δεν είχε ενημερωθεί. Περιλαμβάνει κρυφές ρυθμίσεις που οδηγούν σε νέες επιβαρύνσεις τους πολίτες, ρυθμίσεις οι οποίες ουδέποτε πέρασαν από κάποιου είδους διάλογο. Για το λόγο αυτό η ΝΔ έκανε το αυτονόητο. Αποχώρησε από την επιτροπή για το φορολογικό και κατήγγειλε τον Ευ. Βενιζέλο (το λύκο που λέγαμε) ότι πριν φύγει ετοίμασε κρυφό φορολογικό χωρίς να ρωτήσει κανέναν.
Η ρύθμιση για την επιβολή τεκμηρίων 40 ευρώ το τ.μ. για σοφίτες και υπόγεια που νομιμοποιήθηκαν είναι μέτρο που ουδέποτε συζητήθηκε από την κυβέρνηση, ήταν μια ξεκάθαρη περίπτωση αιφνιδιασμού της ελληνικής κοινωνίας που καλείται να πληρώσει φόρους.
Το ίδιο συμβαίνει και με τις προβλέψεις για ξεχωριστή δήλωση Ε9 μεταξύ των συζύγων καθώς και για ξεχωριστή εκκαθάριση του ΦΑΠ που οδηγούν πιθανότατα σε άλλο αφορολόγητο για το σύζυγο κι άλλο για τη σύζυγο, επομένως και περισσότερους φόρους.......................................

Ενημερωτική ημερίδα για την παροχή Α΄ βοηθειών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΞΟΥ
Καλεί τα μέλη του νά παρευρεθούν στην ημερίδα που διοργανώνει
το προσωπικό του Γ.Ν - Κ.Υ Ναξου με τον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων
Θέμα : Παροχή Α΄βοηθειών στους χώρους εργασίας και την κοινότητα -με ενδιαφερουσες παρουσιασεις για ολους τους δημοσιους φορεις-
Η ημεριδα θα διεξαχθει στο αμφιθεατρο
" Ιακωβος Καμπανελης"
το Σαββατο 24/3/2012 και ωρα 11:00 πμ 

ΝΑΞΟΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων και των Γραφείων των Δημοτικών Διαμερισμάτων, των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, οικιών και ελλιμενισμένων πλοίων από τις 8.00 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2012.
Φωταγώγηση όλων των αναφερομένων παραπάνω Καταστημάτων κατά τις.......... 

Μήνυμα Σαμαρά μέσω facebook!

Πετάμε για Μαδρίτη. Απίστευτο και εκεί το δράμα της ανεργίας. Πρέπει με τον Ισπανό και τον Πορτογάλο πρωθυπουργό να συνεργαστούμε, ώστε ο Ευρωπαϊκός Νότος να αποκτήσει κοινή πολιτική. Kαι για τη λαθρομετανάστευση, επίσης.

Μήνυμα Σαμαρά μέσω facebook!


Πετάμε για Μαδρίτη. Απίστευτο και εκεί το δράμα της ανεργίας. Πρέπει με τον Ισπανό και τον Πορτογάλο πρωθυπουργό να

O Παπακωνσταντίνου φούσκωσε συνειδητά το έλλειμμα


Ο κ. Παπαθανασίου στο κείμενο που κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, παραθέτει με κάθε λεπτομέρεια τη δική του άποψη σχετικά με το τι μας οδήγησε στο ΔΝΤ και δεν διστάζει να κατηγορήσει τον κ. Παπακωνσταντίνου για «παραποίηση» των στατιστικών στοιχείων προκειμένου να .....

Έκτατο – Βασικές προϋποθέσεις εγγραφής στη σχολή ηγετών του πρώην.

20120322-110631.jpgΠριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό από αξιόπιστη πηγή η ίδρυση της αναγγελθείσας σχολής ηγετών από τον πρώην.
Η σχολή υπό την επωνυμία «HGETES ENOMENOI», θα εγκατασταθεί στην νεοσυσταθείσα συνοικία «CDS» στο Καστρί, επί της οδού «LEFTA YPARXOYN» με αριθμό «» και η φοίτηση θα είναι ...

"ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ" (ΕΤ1) ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΡΗΣ - ΝΑΞΙΩΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ

ΝΑΞΙΩΤΗ ΣΤΑΥΡΟ ΣΠΗΛΙΑΚΟ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ  
Η τηλεοπτική εκπομπή της ΕΤ-1 «Το Αλάτι της Γης» την Κυριακή 18 Mαρτίου ήταν αφιερωμένη σ’ έναν από τους κορυφαίους λαϊκούς βιολάτορες του Αιγαίου, τον Στάθη Κουκουλάρη και στη μουσική παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Νάξου.
Στο πρώτο μέρος της εκπομπής, ο Λάμπρος Λιάβας τον υποδέχεται στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων, όπου αποτυπώνει αντιπροσωπευτικά δείγματα της δεξιοτεχνίας του και μιλά για τη ζωή και τη σχέση του με τη μουσική.
Στο δεύτερο μέρος, η παρέα μεγαλώνει γύρω από τα τραπέζια σ’ ένα ναξιώτικο λαϊκό γλέντι με φίλους και συγχωριανούς του Στάθη από τη Νάξο και τη γενέτειρά του τον Κυνίδαρο. Ο Σταύρος Σπηλιάκος, ερευνητής του ελληνικού χορού, αναφέρεται στην πλούσια και πολύμορφη παράδοση του νησιού, καθώς και στους οργανοπαίκτες και τις μουσικές οικογένειες που τη διαμόρφωσαν. Μαζί με τον Στάθη Κουκουλάρη συμμετέχουν οι τραγουδίστριες Ελένη Λεγάκη και Μαρία Σκουλά, με συνοδεία στην κιθάρα από τον Βαγγέλη Κουκουλάρη (γιό του Στάθη) και τον Λευτέρη Μπαφαλούκο στο λαγούτο.
Ακολουθεί το τρέιλερ της εκπομπής. ΟΛΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΔΩ

Πάρος: Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για Παιδεία – Υγεία


Πραγματοποιήθηκε το πρωί της 21/3, έξω από το Κέντρο Υγείας η προγραμματισμένη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για την κατάσταση της δημόσιας Παιδείας και Υγείας στην Πάρο η οποία διοργανώθηκε από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πάρου...   

Κορυφαία ελληνική ομάδα του 21ου αιώνα ο ΠΑΟ

 Κορυφαία ελληνική ομάδα του 21ου αιώνα ο ΠΑΟ

Η κατάταξη των ελληνικών ομάδων

 Παναθηναϊκός είναι, σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS), η κορυφαία ελληνική ομάδα για τον 21ο αιώνα. Οι «πράσινοι» βρίσκονται στην 37η θέση του κόσμου, ενώ 43ος είναι ο Ολυμπιακός, ενώ η ΑΕΚ είναι 63η, ο ΠΑΟΚ 118ος, ο Άρης 233ος, ο Πανιώνιος 315ος, η Skoda Ξάνθη 347η, ο Ηρακλής 394ος, η Λάρισα 737η, ο ΟΦΗ 751ος και το Αιγάλεω 940ο.

Ανοικτή Επιστολή του Συλλόγου Μηχανικών Νάξου προς τα τοπικά ΜΜΕ τα υπουργεία ΥΠΕΚΑ και ΥΠΠΟ Βουλευτές Κυκλάδων την (αιρετή και αποκεντρωμένη) περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Νάξος 19 Μαρτίου 2012
Εμείς οι μηχανικοί της Νάξου θέλουμε με την επιστολή μας αυτή, προς όλους τους αρμόδιους, που καθορίζουν με τις αποφάσεις τους, και τις ενέργειες τους το σήμερα και το αύριο του επαγγέλματος μας, αλλά και όλων των επαγγελμάτων που έχουν σχέση με το αντικείμενο μας, να καταθέσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον προβληματισμό μας και την αγανάκτηση μας για όλα αυτά που συμβαίνουν ή δεν συμβαίνουν και αποφασίζονται ή δεν αποφασίζονται για τον κλάδο μας αυτή την περίοδο.
Η κρίση που μαστίζει τον τόπο μας τα τελευταία χρόνια, έχει ήδη κτυπήσει έκτος των άλλων και τον τομέα της οικοδομής στο νησί μας, και μαζί της και όλα τα επαγγέλματα που σχετίζονται με αυτήν.

Σημεία των καιρών! (Ανακοίνωση της Γ.Α.Δ.Α)


Γράφει με χιουμοριστική διάθεση ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός

Ανακοίνωση της Γ.Α.Δ.Α

Κατόπι εντολής της εγχώριας ξεπουλημένης πολιτικής ηγεσίας η οποία πήρε εντολή από τον εν Ελλάδι Γερμανό επιτηρητή κ. Ράιχενμπαχ, ο οποίος πήρε εντολή από τον κ. Σόιμπλερ, ο οποίος πήρε εντολή από την κ. Μέρκελ διατάσσονται τα κάτωθι: