slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οργή και ντροπή - Χωρίς γιατρό η Κίμωλος

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι κάτοικοι της νήσου Κιμώλου, οι οποίοι από σήμερα στερούνται, παντελώς, της στοιχειώδους ιατρικής μέριμνας και περίθαλψης. Με τις γνωστές αντιξοότητες στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυκλάδων και, ιδιαίτερα, των ακριτικών νησιών, επιτείνει την ανασφάλεια των 800 περίπου μονίμων κατοίκων του νησιού.
Έξω φρενών ο Δήμαρχος της κ. Γεράσιμος - Θεόδωρος Μαγκανιώτης απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Υγείας, στοΔιοικητή του Νοσοκομείου Σύρου, το Δ/ντη του Κέντρου Υγείας Μήλου, τους Βουλευτές του Νομού Κυκλάδων καιΜ.Μ.Ε.
Διαβάστε την ανακοίνωση:

Τσικνοπέμπτη στο Φιλώτι για γλέντι και χορό να είστε όλοι πρώτοι


ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ 18ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Ο Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ Κυκλάδων Σταμάτης (Σταματάκης ) Δημητροκάλλης κατά Μαργαρίτη και υπέρ Συμεώνογλου,

Πραξικοπηματική η επιμονή του δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλη Μαργαρίτη και αντίθετη με το δημόσιο συμφέρον που οφείλει να υπηρετεί, αλλά κυρίως αντίθετη και με τη νομιμότητα, όπως διατυπώθηκε και με την ομόφωνη απόφαση του....

ΜΠΡΑΒΟ στο Πολιτιστικό Σύλλογο Τα Φανάρια και στους Απεραθίτες

 Ευχαριστούμε θερμά, όλους όσοι παρευρέθηκαν στα χοιροσφραΐσματα του Συλλόγου μας και γέμισαν τ' Απεράθου και τα μαγαζιά του με κόσμο! Ειλικρινά μας τιμά που τα έθιμα μας αρέσουν και στους ξενοχωριανούς και τα αγκαλιάζουν με τόση μαζικότητα κάθε φορά. Το "παρών" στην εκδήλωση μας, έδωσαν ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, ο Δήμαρχος και υποψήφιος Δήμαρχος Ναξου Μάνος Μαργαρίτης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλης Βρούτσης κ.α. Η αλήθεια είναι πως οι πολιτικοί στις....

Πανναξιακός ΑΟ: Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση

Το Δ.Σ του Πανναξιακού καλεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου στις 6:00 το απόγευμα, στην αίθουσα του σωματείου στο ΔΑΚ Νάξου, προκειμένου να συζητηθεί η νέα τάξη πραγμάτων που έχει διαμορφωθεί μετά και τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής κατηγορίας και να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τη μετέπειτα πορεία της Ναξιακής ομάδας. 
Ο Πανναξιακός καλεί όλα τα μέλη, τους φίλους, τους χορηγούς και τους φιλάθλους να δώσουν το παρών στη Γενική Συνέλευση, σε αυτή την κρίσιμη για την ομάδα στιγμή και να δρομολογήσουν όλοι μαζί τις εξελίξεις και το "αύριο" του ιστορικού σωματείου του νησιού.

Ο Απεραθίτικος Σύλλογος Νάξου σας προσκαλεί με ένα πρωτότυπο τρόπο την Τσικνοπέμπτη στην Όμορφη Νύχτα, στο Γαλάτσι, στον ετήσιο αποκριάτικο χορό


aperathitikos-syllogos



Οι Απεραθίτες που ζουν στην Αθήνα, νοσταλγούν τ΄Απεράθου και με κάθε ευκαιρία επιδιώκουν τη μεταξύ τους συνύπαρξη και την αναβίωση όλων εκείνων των παραδοσιακών στοιχείων που τους θυμίζουν τον Τόπο τους.

Τ Σ Ι Κ Ν Ο Π Ε Μ Π Τ Η και Κ Α Θ Α Ρ Α Δ Ε Υ Τ Ε Ρ Α στη ΩΡΑΙΑ ΠΟΤΑΜΙΑ .

ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΟΤΑΜΙΤΩΝ.  17/2/2014
Ο  Εξωρα ιστικός  Πολιτιστικός Σύλλογος  Ποταμιτών  σας  προσκαλεί  στον  Αποκριάτικο  χορό  που  διοργανώνει  το  Σάββατο  22 Φεβρουαρίου  στο  Κέντρο, <ΠΗΓΗ>  στην  ΆΝΩ  ΠΟΤΑΜΙΑ  Τιμή εισόδου  ενδεικτική  μόνο  5ΕΥRΩ.
Η   ΜΟΥΣΙΚΗ  ΕΙΝΑΙ  Δ  Ω  Ρ  Ε  Α  Ν.
Τ    Σ     Ι  Κ   Ν    Ο   Π  Ε   Μ  Π   Τ   Η.
Στην  Μεσαία  Ποταμιά  στο  προαύλιο  του  Αγίου  Γεωργίου  θα  προσφερθούν  κρεατικά  ,  άφθονο  τοπικό  κρασί,  ντόπιοι μεζέδες, με  παραδοσιακά  τραγούδια  και  όχι  μόνο. ΠΡΟΣΦΟΡΑ  ΤΟΥ  ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΤΑΜΙΤΩΝ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΥ  ΠΟΤΑΜΙΑΣ ΚΑΙ  ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ.
Κ  Α  Θ  Α  Ρ   Α     Δ   Ε   Υ  Τ   Ε    Ρ   Α.
Πατροπαράδοτη   φασολάδα , νηστίσιμα,  παραδοσιακή  λαγάνα  και  ζωντανή  μουσική  μέχρι  πτώσεως. Προσφορά  ΤΟΥ    Δ.Σ  ΤΟΥ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ   ΚΑΙ  ΤΗΣ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ  ΠΟΤΑΜΙΑΣ ΔΗΜΟΥ  ΝΑΞΟΥ ΜΕ  ΤΟΝ  ΠΡΟΕΔΡΟ  ΤΟΥ.
ΣΑΣ  ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ  ΝΑ  ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ  ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΑΛΛΗ  ΝΑΞΟ  ΜΑΣ.

Την Κυριακή στις 12 η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίττας και το παιδικό αποκριάτικο πάρτι του Συλλόγου Πολιχνίου Νάξου

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ                                                 ΝΑΞΟΣ  17-2-2013
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΧΝΙΟΥ ΝΑΞΟΥ                                                   ΑΡ. ΠΡΩΤ  --
'' Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ''
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ  84300
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΤΗΛ  6937477066
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Πολιχνίου με μεγάλη χαρά σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίττας μας, την

Βρούτσης: Τρία νέα προγράμματα για 27.713 άνεργους

vroutsis100
Τρία νέα στοχευμένα προγράμματα απασχόλησης για ανέργους, τίθενται άμεσα σε εφαρμογή με ισάριθμες αποφάσεις του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
«Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο πόρο, ευρωπαϊκό και εθνικό, προκειμένου να καταπολεμήσουμε την ανεργία με σύγχρονα και καινοτόμα εργαλεία, εντάσσοντας όλο και περισσότερες ομάδες πληθυσμού στην αγορά εργασίας», δήλωσε με αφορμή την έναρξη της υλοποίησης των προγραμμάτων ο κ. Βρούτσης.
Τα νέα προγράμματα υλοποιούνται στο πλαίσιο του....

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΕΛΑΝΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΡΔΕΛΑΔΕΣ


 Υπό την αιγίδα του πολιτιστικού συλλόγου κοινότητας Μελάνων Νάξου
«ΚΟΥΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΣΚΑΡΑΔΑΣ

ΤΥΡΙΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014
·       Συγκέντρωση το πρωί στο καφενείο του Γιαννη Ανεβλαβή (Έμπορας).
·       Αναχώρηση στις 10:00 για το δημοτικό σχολείο Μελάνων
   και στη συνέχεια για τον Κυνίδαρο και το......

Έκοψαν την πίτα τους οι βετεράνοι αθλητές της Νάξου(φωτο)


Το Σάββατο 15.2.2014 ο Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Νάξου (ΣΕΒΑΣ)
διοργάνωσε εκδήλωση για την κοπή της πίτας του συλλογου για το έτος 2014
στο εστιατόριο του Φωτη Μαργαρίτη στη πλατεία πρωτοδικείου. Στην εκδήλωση
παρευρέθηκαν αθλητες βετεράνοι της Νάξουοι οποίοι παραμένουν ενεργοί και τιμούν
σε αγωνες εντος και εκτος συνορων, τη φανέλα της ομάδας της Νάξου. Ενας εκτων οποίων
έπεσε το φλουρί της.....

Επίσκεψη του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Συρμαλένιου, στη Νάξο

Στη Νάξο βρέθηκε από 14 έως 16/2 ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος.
Παρευρέθηκε στη νεκρώσιμη ακολουθία του εκλεκτού μας συντρόφου εκπαιδευτικού Νίκου Βλησίδη, δημοτικού συμβούλου του Δήμου Νάξου, δραστήριου και αγαπητού μέλους της Ναξιακής κοινωνίας, που έφυγε αιφνιδιαστικά από τη ζωή.
Παρευρέθηκε επίσης στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας, όπου στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε συνοπτικά τις....