slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΝΑΡΤΗΣΗ Μ. ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ



Τριήμερη επίσκεψη και δηλώσεις Κώστα Καραμανλή στη Θράκη

Επίσκεψη με σαφή πολιτική χροιά προγραμματίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο τριήμερο ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
Συγκεκριμένα, αναμένεται να βρεθεί από αύριο Παρασκευή μέχρι την Κυριακή στον Εβρο,επισκεπτόμενος κατά σειρά και τους τρεις νομούς (Εβρου, Ροδόπης, Ξάνθης) της ακριτικής περιοχής. Επισήμως, η επίσκεψη χαρακτηρίζεται «ιδιωτική». Επί της ουσίας όμως, όπως αναφέρει η Καθημερινή, έχει

«ΟΙ 500 ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ»



Σήμερα Πέμπτη 3 Μαΐου 2018, 500 (πεντακόσιοι ολογράφως) αστυνομικοί μετακινούνται με κάθε πρόσφορο μέσο, ώστε να συμμετάσχουν στην επιχείρηση προστασίας του πρωθυπουργού της Ελλάδος κατά την ολιγόωρη επίσκεψή του σε Λέσβο και Μυτιλήνη.

Προφανώς οι 250 αστυνομικοί θα διατεθούν για την προστασία του στη Λέσβο και οι υπόλοιποι 250 στη Μυτιλήνη.

Επομένως οι δυνάμεις που διατίθενται δεν είναι υπερβολικές σύμφωνα με τα κακόβουλα σχόλια των δημοσιογράφων σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Υπερβολή θα ήταν να διατεθούν 500 αστυνομικοί για την προστασία του πρωθυπουργού σε ένα και μόνο νησί.

Εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα έπρεπε να προβληματιστούμε για ορισμένα θέματα:

Οι θέσεις της Δημοτικής Κίνησης Πολίτες για τα Νησιά μας για τη διαχείριση των υδάτων.

    ΜΕΤΡΑ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ
    1. Αντιμετώπιση του προβλήματος υδροδότησης της κεντροδυτικής Νάξου με την προμήθεια και εγκατάσταση τουλάχιστον μίας μονάδας αφαλάτωσης με ονομαστική δυναμικότητα σε παραγωγή πόσιμου νερού ως 2.000m3/d. Η συγκεκριμένη Μ/Α δύναται να εγκατασταθεί χωρίς να απαιτηθούν οι χρονοβόρες αδειοδοτικές διαδικασίες με επίκληση και ενεργοποίηση των διατάξεων του άρθρου 50 του πρόσφατου Ν.4487 (ΦΕΚ 116 Α 09-08-2017). Με την συγκεκριμένη διαδικασία:

Πλατφόρμα Μητσοτάκη για το δημόσιο - Άνοιγμα και σε χαμηλά εισοδήματα και ανέργους

 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ
Τη δέσμη προτάσεων της ΝΔ αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα σε εκδήλωση σε ξενοδοχείο της Αθήνας ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με την έννοια της «αξιολόγησης» να είναι κεντρική στη θεώρηση του κ. Μητσοτάκη. Άλλωστε, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρεται πολλάκις στα ζητήματα της λειτουργίας του δημόσιου τομέα, με δεδομένη και την πρότερη εμπειρία του σε θέματα δημόσιας διοίκησης, από την εποχή που ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Με την επιμονή, δε, στην παρουσίαση προγραμματικών θέσεων της ΝΔ, ο πρόεδρος της ΝΔ επιλέγει να υπερκερνά τη στρατηγική πόλωσης του Μεγάρου Μαξίμου, σύμφωνα με συνομιλητές του.