slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΚΚΕ για την πυρκαγιά στη Νάξο: Στο ίδιο έργο θεατές

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΑΞΟΥ

                    


ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ

Στην περιοχή της Κεραμωτής που εξελίσσεται η πυρκαγιά από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής 14/7, βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ ,μαζί με τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Γιάννη Κορρέ, όπου για άλλη μια φορά, γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές.

Επανειλημμένα  έχουμε επισημάνει σε όλους τους τόνους και στο Δημοτικό Συμβούλιο, την ανάγκη να παρθούν έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για αντιπυρική προστασία, με έργα υποδομών, αντιπυρικών ζωνών κυρίως γύρω από τα χωριά και τους οικισμούς, σχέδιο εκκένωσης των χωριών (ειδικά όπως της Κεραμωτής με τις ιδιαίτερες εδαφολογικές συνθήκες),όμως, ούτε ο Δήμος, ούτε η κεντρική πολιτεία έχει προχωρήσει σε ανάλογα έργα. 

Ευδοκία Κατσάνη Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών & Επικοινωνιών Κυκλάδων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου: Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πυροσβέστες



Eudokia Katsani

Γιάννης Μαργαρίτης Επαρχος Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Αμοργού : “Ευγνωμοσύνη και αναγνώριση στη προσφορά τους, το έργο τους”



“… Μια εικόνα μου έχει χαραχτεί στο μυαλό. Οι πυροσβέστες μας, με τα πρόσωπά τους κυριολεκτικά καλυμμένα από τον καπνό και τα μάτια τους κατακόκκινα από τις αναθυμιάσεις και την θλίψη….”

Ποιος το αναφέρει αυτό; Ο Επαρχος Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Αμοργού, Γιάννης Μαργαρίτης, ο οποίος από τη πρώτη στιγμή, αθόρυβα, μακριά από τα φώτα της δημοσιόητας, ήταν στο πλευρό των πυροσβεστών. Επί 48 ώρες τώρα, η μάχη με τη φωτιά συνεχίζεται. Αναζωπυρώσεις υπάρχουν, τα πεζοπόρα και εναέρια μέσα προσπαθούν να κρατήσουν τη φωτιά όχι απλά κοιμισμένη αλλά …νεκρή. Περιπολίες, ρίψεις νερών καθότι η ορεινή Νάξος “έχασε” ένα μεγάλο μέρος από την βλάστησή της…

23ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΞΟΥ - MicroDances: 20 Ιουλίου στον Πύργο Μπαζαίου,

Το Φεστιβάλ Νάξου στη μακρόχρονη πορεία του διατηρεί σταθερά τον προσανατολισμό του στην ποιότητα και το υψηλό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, μέσα από εκλεκτές επιλογές διακεκριμένων εκπροσώπων από όλο το φάσμα των τεχνών και συνεργασίες με αναγνωρισμένους πολιτιστικούς φορείς, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Με στόχο πάντα την ψυχαγωγία, την αισθητική και πνευματική ανάταση, το πρόγραμμα απευθύνεται στο ευρύ τοπικό και διεθνές κοινό που βρίσκεται το καλοκαίρι στο νησί, χωρίς διακρίσεις, αποκλεισμούς ή άλλους περιορισμούς. Για είκοσι τρία χρόνια το Φεστιβάλ παραμένει η μεγάλη πολιτιστική γιορτή για το νησί και τις Κυκλάδες, και ο σημαντικός μοχλός ανάπτυξης του πολιτιστικού τουρισμού στη Νάξο. Οι δράσεις του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται στον Πύργο Μπαζαίου, μνημείο του 17ου αιώνα, ένα περιβάλλον που αγκαλιάζει, εμπνέει και αναδεικνύει τα πρόσωπα και τα γεγονότα.

Υποψήφιος με τον Γιώργο Χατζημάρκο ο Κωνσταντίνος Σταυλάς από την Κάλυμνο

 

Την υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Σταυλά, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο" για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου.

 

Ο κ. Σταυλάς, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου με ευρύτερη ενασχόληση με τα κοινά, αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο στις περιφερειακές εκλογές:

 

«Στην μέχρι σήμερα κοινωνική και πολιτική μου διαδρομή υπηρετώ τον τόπο μου, αγωνίζομαι για την κατανόηση και την πραγματοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των νησιωτών και συμμετέχω εθελοντικά και πρόθυμα στη δημιουργία και εφαρμογή κοινωνικών πολιτικών που στόχο έχουν να δημιουργήσουν μια θετική διαφορά στις ζωές των ανθρώπων των νησιών μας.  Αυτό άλλωστε είναι γνωστό στους νησιώτες της επαρχίας Καλύμνου. Η κατανόηση της νησιωτικότητας είναι μια βιωματική διαδικασία, την οποία γνωρίζουν μόνο όσοι και όσες θεωρούν πως η θάλασσα μας ενώνει και δεν μας χωρίζει.