slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κατερίνα Μονογυιού: Έχουμε χρέος προς τους προγόνους μας να μην ξεχάσουμε ποτέ και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια Ελλάδα ισχυρή, κυρίαρχη, ασφαλή και ευημερούσα





Κατερίνα Μονογυιού: Έχουμε χρέος προς τους προγόνους μας να μην ξεχάσουμε ποτέ και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια Ελλάδα ισχυρή, κυρίαρχη, ασφαλή και ευημερούσα

   Με αιώνιο σεβασμό και ευγνωμοσύνη, τιμούμε σήμερα τους Έλληνες που κέρδισαν την μάχη της ελευθερίας, αψηφώντας τον θάνατο.
 Ο Ελληνισμός υπερβαίνει κάθε εμπόδιο, κάθε δυσκολία και κάθε πρόκληση όταν είναι ενωμένος. Το έπος του '40 είναι πρότυπο ομοψυχίας και αποτελεί ζωντανή πηγή εθνικής αυτοπεποίθησης και υπερηφάνειας. Το 1940 οι Έλληνες με αυταπάρνηση αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ιστορία, την Πατρίδα, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη και άνοιξαν τον δρόμο για την τελική νίκη στο ναζισμό και το φασισμό. Έχουμε χρέος προς τους προγόνους μας να μην ξεχάσουμε ποτέ και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια Ελλάδα ισχυρή, κυρίαρχη, ασφαλή και ευημερούσα. 
Ζήτω το ΟΧΙ! Ζήτω η 28η Οκτωβρίου! Χρόνια πολλά Ελλάδα!



   Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού θα παρευρεθεί στη Σύρο για τις επετειακές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.



Κατερίνα Μονογυιού

Βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας




Ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Μανώλης Πολυκρέτης. πρόταση χρηματοδότησης, προς το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το πρόγραμμα «Ολοκλήρωση των υποδομών συλλογής και επεξεργασίας αστικών λυμάτων στους οικισμούς




Πρόταση, για τη διεκδίκηση χρηματοδότησης και ένταξης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο πρόγραμμα «Ολοκλήρωση των υποδομών συλλογής και επεξεργασίας αστικών λυμάτων στους οικισμούς Γ προτεραιότητας (πληθυσμός 2.000-15.000 ι.π.) που απαιτούνται σύμφωνα με την οδηγία 91/271/ΕΟΚ-ΝΕΑ ΕΡΓΑ), 14.29.14.17, ΟΠΣ 3340», κατέθεσε την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (υπόψη του Δημάρχου κ. Δημήτρη Λιανού και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φώτη Μαυρομμάτη), ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Μανώλης Πολυκρέτης. 14.29.14.17

Μήνυμα Φίλιππου Φόρτωμα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Οι Έλληνες το 1940, με το παράδειγμα της ανδρείας τους, απέδειξαν πως η αγάπη για την Πατρίδα και την ελευθερία αποτελεί ύψιστο αγαθό και τη μεγαλύτερη κινητήριο δύναμη των εθνών.
Σήμερα η πατρίδα μας κάνει βήματα μπροστά, βιώνοντας τα τελευταία χρόνια δυσκολίες, που μας δυναμώνουν και μας οδηγούν σε ένα αύριο με περισσότερη αισιοδοξία και σιγουριά.

Τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας, το θάρρος και την τόλμη τους να αντισταθούν στα ολοκληρωτικά καθεστώτα και στο φασισμό. Η θυσία τους, ας γίνει για εμάς έμπνευση, για να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, έχοντας οδηγό μας την αγάπη για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία.

Το ιστορικό ΟΧΙ και το έπος του 1940 καλούν την Ελλάδα να είναι αυτοδύναμη χωρίς "πρόσκαιρη εξαγορασμένη προστασία" και εφησυχασμό.




       " ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ" 
                 ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ 

Ρόδος 27.10.22
          
     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ιστορικό ΟΧΙ και το έπος του 194Ο καλούν την Ελλάδα να ειναι διαχρονικά αυτοδύναμη   χωρίς  "πρόσκαιρη εξαγορασμένη προστασία" και εφησυχασμό.


Το ιστορικό ΟΧΙ  της 28ης Οκτωβριου και το έπος του 1940 καλούν διαχρονικά τους Έλληνες να επαγρυπνούν και να  αγωνίζονται για την εθνική τους ανεξαρτησία, να είναι αυτοδύναμοι  χωρίς πρόσκαιρη και "εξαγορασμενη προστασία "!

Η νίκη των Ελλήνων κατά του Ιταλού κατακτητή  το 1940 απέδειξε την προσήλωση των προγόνων μας στις αρχές και τα ιδανικά της πατρίδας μας.
Η  Ελλάδα "σήκωσε το ανάστημα της"  και μόνη -χωρίς βοήθεια - νίκησε την πανίσχυρη Ιταλία και απέδειξε σε όλη την οικουμένη  ότι ο" Άξονας"(Ιταλία, Γερμανία και αργότερα Ιαπωνία) του ολοκληρωτισμού και της βίας  δεν είναι ανίκητος. 

Ο εθνικός μας θρίαμβος στηρίχθηκε στη θέληση και τον πατριωτισμό των Ελλήνων και όχι σε " μισθοφόρους" και  πρόσκαιρες συμμαχίες που προωθούν συμφέροντα ισχυρών και όχι ιδανικά και εθνικές αξίες. 

Σήμερα, στις δύσκολες ώρες που περνά η κοινωνία μας και με την τουρκική προκλητι κότητα να είναι  διαρκής, καλούμαστε με ενότητα και ετοιμότητα να διαφυλάξουμε την ελευθερία και την εδαφική μας ακεραιότητα. 

Συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης , μαθαίνουμε και τιμούμε την Ιστορία μας  διότι....λαός που δεν γνωρίζει και δεν τιμά την ιστορία του δεν έχει μέλλον!

Ζήτω το ιστορικό ΟΧΙ και το έπος του 1940!
                 Ζήτω η Ελλάδα!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ 

-Επικεφαλής Ανεξάρτητου Περιφερειακού Συνδυασμού "ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ "
-Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε. 


Γιάννης Πολυχρονάκος : ‘’ Κάποιοι πλουτίζουν από τα ‘’κόκκινα δάνεια’’ και είναι ντροπή. Για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που είναι σε αδιέξοδο όμως θα μιλήσει κανείς;’’

 Γιάννης Πολυχρονάκος
Οικονομολόγος
εκλ.μέλος Εθνικής Αντιπροσωπείας Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
μέλος γραμ. Τομέα Τουρισμού ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
Μόνο ντροπή και θλίψη προκαλεί η αποκάλυψη για το Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας με τις τρεις off shore και τη συμμετοχή σε fund που αγόρασε δάνεια από τράπεζα στο 1/12 της αξίας τους, δηλαδή σε εξευτελιστική τιμή, και στη συνέχεια ζητά από τους δανειολήπτες το 100% της αξίας τους με την απειλή πλειστηριασμών.

Αλήθεια, πως να αισθάνεται ο απλός πολίτης, που πήρε ένα δάνειο για την πρώτη και μοναδική κατοικία του και τώρα το δάνειο αυτό το πούλησε σε εξευτελιστική τιμή η τράπεζα σε fund που συμμετέχει ένας βουλευτής; Πως αισθάνεται ο επιχειρηματίας που η κρίση ‘’κοκκίνισε’’ το δάνειο που είχε πάρει, του αρνούνταν μια λογική ρύθμιση και

Νάξος - Κλειστό γυμναστήριο: Οι εξωγήινοι, η κουρτίνα και η ανάγκη για άμεση λύση

https://www.naxospress.gr
Τρίτη βράδυ, Δημοτικό Συμβούλο Νάξο και Μικρών Κυκλάδων...
Κι ενώ όλοι έχουν επικεντρωθεί στο θέμα της Λαγκούνα και του εξώδικου από το Δήμο, το 8ο θέμα που είχε σχέση με τη χρήση αύλιων χώρων από τις ομάδες στις σχολικές μονάδες, έβγαλε ειδήσεις... Και μάλιστα αρκετά ενδιαφέρουσες...

Λογαριασμοί ρεύματος: 238 ευρώ η επιδότηση για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες – Ποιοι θα έχουν μπόνους

 
Λογαριασμοί ρεύματος: Οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος που ανακοινώθηκαν από τον Κώστα Σκρέκα, δεν ξέφυγαν από το “πνεύμα” των προηγούμενων μηνών και προβλέπεται μπόνους για όσους μειώσουν την κατανάλωση σε σχέση με πέρυσι.
Για μηνιαία κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες, η επιδότηση θα είναι 238 ευρώ. Η επιδότηση αφορά σε όλα τα νοικοκυριά, για κύριες και μη κατοικίες, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχων. Απορροφάται έτσι το 90% της αύξησης.
Για κατανάλωση από 501 έως 1000 κιλοβατώρες, η επιδότηση είναι 188 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Σε περίπτωση που ένα νοικοκυριό μειώσει την κατανάλωση κατά 15% σε σχέση με πέρυσι, θα έχει μπόνους, αφού η επιδότηση αυξάνεται κατά 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα
Όσον αφορά τις επιδοτήσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα ανακοίνωσε:

Τι θα πάρουν το 2023 οι συνταξιούχοι γήρατος ανά Tαμείο με βάση τα έτη ασφάλισης [πίνακες]


Κώστας Κατίκος
Αυξήσεις έως και 168 ευρώ το μήνα προκύπτουν για το 2023 στις μέσες συντάξεις γήρατος για τους συνταξιούχους με πάνω από 30 έτη ασφάλισης και κυρίως έως τα 40 έτη ασφαλιστικού βίου.
Για συνταξιούχους με λιγότερα χρόνια (κάτω από 30 έτη ασφάλισης) οι αυξήσεις θα φτάσουν έως τα 97 ευρώ. Ανά Ταμείο, ο χάρτης των αυξήσεων για τους συνταξιούχους με κριτήριο τα έτη ασφάλισης διαμορφώνεται ως εξής:

Εκ νέου υποψήφιος στις Περιφερειακές εκλογές ο Γιώργος Χατζημάρκος – Στο πλευρό του ο Γιώργος Λεονταρίτης

Για 3η συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση, θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο Γιώργος Χατζημάρκος.
Αυτό έκανε γνωστό στην Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, δίνοντας έτσι πρόωρο τέλος για όποια σενάρια γράφτηκαν και ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα.

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες των αυτοδιοικητικών εκλογών. Δείτε πότε θα γίνουν

Στις 8 και 15 Οκτωβρίου 2023 πρόκειται να διεξαχθούν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Αυτό ανακοινώθηκε χθες και επίσημα στο Υπουργικό Συμβούλιο από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.