slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εκδικάσθηκε η αγωγή του Ανδρίκου Παπανδρέου κατά Καμμένου-Περιμένει το λογαριασμό ο Πανάρας


Εκδικάσθηκε την Πέμπτη η αγωγή του Ανδρίκου Παπανδρέου σε βάρος του Πάνου Καμμένου, με αφορμή τις καταγγελίες του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για εμπλοκή του κ. Παπανδρέου σε αγοροπωλησίες CDS (ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας).
Ο κ. Παπανδρέου με την αγωγή του ζητά 1 εκατομμύριο ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Υπενθυμίζεται ότι ο ο ιδρυτής του κόμματος των .....

Γιάννης Βρούτσης : Θα πετύχουμε το στόχο μας



 «Ξεπεράσαμε ήδη τους στόχους που είχαν τεθεί για τις πληρωμές των ληξιπρόθεσμων εφάπαξ στους δικαιούχους τους τον Ιανουάριο» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης ο οποίος παραβρέθηκε στην κοπή της πίτας των εργαζομένων του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.
Σε δήλωσή του ο υπουργός τόνισε τα εξής:

Χρυσή νίκη της Ελλάδας









 Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης η έκθεση της Ολλανδής Βουλευτή κας Strik για το μεταναστευτικό στην Ελλάδα. Θεωρείται χρυσή νίκη για την Ελλάδα το γεγονός ότι επιτέλους αναγνωρίστηκε , αρχικά από την αρμόδια Επιτροπή Μετανάστευσης και εν συνεχεία από την ολομέλεια της κοινοβουλευτικής συνέλευσης, ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό, ότι η Ελλάδα δε μπορεί μόνη της να αντιμετωπίσει το θέμα χωρίς μεγαλύτερη αλληλεγγύη και οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις άλλες χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.  Η εισηγήτρια κα Strick δήλωσε αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα ότι το μεταναστευτικό αποτέλεσε την αφορμή για την άνοδο του φασιστικού φαινομένου της Χρυσής Αυγής κι ότι ενώ οι συνθήκες κράτησης είναι απαράδεκτες μπορεί να κατανοήσει τις τεράστιες δυσκολίες.  Τόνισε μάλιστα, όπως και άλλοι ομιλητές, ότι η Ευρώπη πρέπει δραστικά να επανεξετάσει τις δικές της ευθύνες και να μοιραστεί το ευρωπαϊκό αυτό πρόβλημα και όχι να διατηρεί την άποψη ότι αυτό είναι πρόβλημα λίγων χωρών και κυρίως της Ελλάδας.  Χρυσό μετάλλιο δίνεται και στην ελληνική αντιπροσωπεία που με τις ομιλίες των Βουλευτών, από όλα τα κόμματα, παρουσιάστηκε ευρωπαϊκά μια δυνατή, ενωμένη στην ελληνική προσπάθεια ομάδα.  Στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης η επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας κα Ν. Μπακογιάννη (ΝΔ), ο κ. Π. Ταστόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ), η κα Θ. Τζάκρη (ΠΑΣΟΚ), ο κ. Ν. Μαριάς (ΑΝΕΛ), η κα Λ. Κανέλλη (ΚΚΕ) κι εγώ.  
Σας στέλνω και την ομιλία μου στο Συμβούλιο της Ευρώπης στις.....

Δραστηριότητες βουλευτών

Θέμα: «Μέτρα για την ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού στη νησιωτική χώρα, απλοποίηση των διαδικασιών και μείωση του κόστους έκδοσης θεώρησης εισόδου για τουρίστες από χώρες εκτός ζώνης Σένγκεν»
Θέμα: Με καθαρά πολιτική για την αυθαίρετη δόμηση εισπρακτικούς στόχους η κυβερνητική
Θέμα: «Κατάρρευση του Ναυπηγοεπισκευαστικού Κλάδου και Κυβερνητική απραξία»


ΑΠΑΝΤΗΣΗ των αρμόδιων Υπουργείων σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την "Σκανδαλώδη υφαρπαγή επιδομάτων των πολυτέκνων ασφαλισμένων του ΟΓΑ από την κυβέρνηση"


19_12_2012_ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΓΑ.pdf19_12_2012_ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΓΑ.pdf
362 K   Προβολή   Λ
4_1_2013_ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΠΟΛΥΚΝΩΝ ΟΓΑ_Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης.pdf4_1_2013_ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΠΟΛΥΚΝΩΝ ΟΓΑ_Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης.pdf
642 K   Προβολή   Λήψη αρχείου  
9_1_2013_ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΓΑ_Υπ.Οικονομικών.pdf9_1_2013_ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΓΑ_Υπ.Οικονομικών.pdf
459 K   Προβολή   Λήψη αρχείου  
16_1_2013_ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΓΑ_Υπ.Εργασίας.pdf16_1_2013_ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΓΑ_Υπ.Εργασίας.pdf
398 K   Προβολή   Λήψη αρχείου  

Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΝΑΞΟΥ παραθέτει τα 2 video για την συνέντευξη Διαμαντόπουλου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ
Την ώρα που συμμορίες νεοναζί φασιστοειδών δολοφονούν ανυπεράσπιστους συνανθρώπους μας
Την ώρα που το κέντρο της Αθήνας κατακλύζεται από εμπόρους ναρκωτικών που διακινούν τον θάνατο  ανενόχλητοι
Την ώρα που χιλιάδες φοροφυγάδων απολαμβάνουν την «θαλπωρή», ασφαλείς σε χαμένα στικάκια  και CD
Το συντεταγμένο κράτος κτύπησε την «ανομία» στην Βίλλα Αμαλία, Λέλας Καραγιάννη στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης . Μισογκρεμισμένα εγκαταλελειμμένα σπίτια του......

ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ


Το Κέντρο Πρόληψης «Θησέας Κυκλάδων» σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων διοργανώνει ανοιχτές συναντήσεις για γονείς με στόχο: να μοιραστούν απόψεις, εμπειρίες, προβληματισμοί σε σχέση με τη συμπεριφορά και τις. ανάγκες των παιδιών τους, να κατανοήσουν τους λόγους που κάνουν το έργο του γονιού τόσο δύσκολο σήμερα, να αναζητήσουν λύσεις και πιο αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης των δυσκολιών στην οικογένεια.
Επόμενη συνάντηση: Δευτέρα 28 Ιανουαρίου & ώρα 6.00 – 8.00 μ.μ.
Τόπος συνάντησης: Πνευματικό Κέντρο, Βίβλος
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και εθελοντική για κάθε γονιό. Δεν ...

ΤΟΛΜΗΣΕ ΧΟΝΤΡΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ


Ο Βενιζέλος σχεδιάζει επίθεση στον Καραμανλή για να σώσει τον Παπανδρέου. Σε βραδυφλεγή βόμβα που μπορεί να τινάξει στον αέρα την κυβερνητική συνοχή εξελίσσεται η υπόθεση των ποινικών διώξεων για το φούσκωμα του ελλείμματος.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε αδιέξοδο, καθώς μετά τη λίστα Λαγκάρντ ήρθε η ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και στελεχών της Αρχής με το πέρας της προκαταρκτικής έρευνας, που διενήργησαν για καταγγελλόμενη τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009. Στο κάδρο των πολιτικών ευθυνών μπαίνει ξανά ο Γιώργος Παπανδρέου, στον οποίο ο Βαγγέλης Βενιζέλος είχε δώσει συγχωροχάρτι με εξεταστική εξπρές λίγο πριν τις εκλογές............ 

Και άργησαν κιόλας!!! Η κυβέρνηση προχωρεί σε επίταξη των απεργών του Μετρό

Σε επίταξη αποφάσισε να προχωρήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τις τελευταίες μέρες την Αθήνα, λόγω της παρατεταμένης απεργίας των εργαζομένων στο Μετρό.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης έκανε τη σχετική ανακοίνωση, μετά την ολοκλήρωση της σχεδόν πεντάωρης σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, επισημαινόντας ότι αποτελεί δική του εισήγηση, με την οποία συμφώνησε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, και έδωσε εντολή να.....

Πρακτορείο ΠΡΟ ΠΟ έχει ο συνδικαλιστής που μας κρατά σε ομηρεία

Τέλος δεν έχουν οι αποκαλύψεις για το παρελθόν του Α. Σταματόπουλου που εκτός της απεργίας στο Μετρό κατά δηλώσεις του βάλθηκε και να ρίξει την κυβέρνηση. Ο 64χρονος συνδικαλιστής λοιπόν τοποθετήθηκε χαριστικά στην Αττικό Μετρό στην τρυφερή ηλικία των 50 ετών και παρά το γεγονός πως δεν είχε κάποιες ειδικές σπουδές, αντίστοιχες πολλών συνυποψηφίων του. Μάλιστα ήταν οικοδόμος και συγκεκριμένα μαρμαράς, άρα γεννιέται ένα ερώτημα αναφορικά με το πως προσλήφθηκε.

Όπως όμως μαθαίνει το moneypro ο κ. Σταματόπουλος έχει και μια πρόσθετη αβάντα. Αυτήν του πρακτορείου Προ Πο που η κόρη του έχει στο όνομα της στο Κερατσίνι επί της λεωφόρου Γρηγορίου Λαμπράκη 382. Και το λέμε αυτό καθώς πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που λένε πως από την ασφάλεια αυτού του μαγαζιού ο συνδικαλιστοπατέρας ασκεί πιέσεις και κάνει υψηλή πολιτική, όταν η απειλή απόλυσης επικρέμεται από τα κεφάλια των υπολοίπων εργαζόμενω. 

Απάντηση-«κόλαφος» στον Γ. Παπανδρέου από τους εισαγγελείς

«Ο πρώην Πρωθυπουργός φαίνεται να αγνοεί ότι η Εισαγγελική Αρχή, εκ του Συντάγματος και του νόμου, ενεργεί πάντοτε με γνώμονα την αρχή της νομιμότητας, τούτο έχει δε πράξει διαχρονικά, χωρίς επηρεασμούς ή σκοπιμότητες πολιτικές ή άλλες». Με αυτά τα λόγια απαντά η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ) απαντά στον Γεώργιο Παπανδρέου και....
στις δηλώσεις που εκείνος έκανε με αφορμή την άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων σε βάρος μελών της διοίκησης της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για την υπόθεση του διογκωμένου ελλείμματος του 2009, προκειμένου – όπως είχε καταγγελθεί – η χώρα να μπει στο ΔΝΤ και να επιβληθούν τα σκληρά μέτρα λιτότητας. Σε ανακοίνωσή της η ΕΕΕ κάνει λόγο για «απαράδεκτη παρέμβαση» στο έργο της Δικαιοσύνης και υπογραμμίζει πως η κίνηση του πρώην πρωθυπουργού να σχολιάσει επικριτικά την άσκηση της ποινικής δίωξης από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη «επιβεβαιώνει την εντύπωση ότι τινές, όταν αισθάνονται απειλούμενοι από το σύστημα το οποίο οι ίδιοι δημιούργησαν, αναζητούν ευθύνες από τρίτους ή τη Δικαιοσύνη».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΕΕ έχει ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος με δυσαρέσκεια διαπιστώνει ότι, παρά την έντονη αντίδραση των δικαστικών λειτουργών σε πρόσφατες δηλώσεις εκπροσώπων της εκτελεστικής και νομοθετικής λειτουργίας, σχετικά με ενέργειες που οι πρώτοι ανέλαβαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους, που συνιστούν παρά το Σύνταγμα παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης και για τις οποίες εκδόθηκε όλως προσφάτως η υπ' αριθμ. πρωτ. 10/21-1-2013 Ανακοίνωση-Δελτίο Τύπου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, συνεχίστηκαν ομοίου χαρακτήρα δηλώσεις, προερχόμενες μάλιστα από τον τέως Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου.

Με αφορμή παραγγελία άσκησης ποινικής δίωξης, που έδωσε ο Οικονομικός Εισαγγελέας σε εκκρεμή ποινική έρευνα για την ΕΛΣΤΑΤ, ο πρώην Πρωθυπουργός, σε ανακοίνωσή του, εκφράζεται απαξιωτικά για τον Οικονομικό Εισαγγελέα (η θέση αυτού συστήθηκε σημειωτέον επί των ημερών της κυβέρνησής του, με το Ν 3943/2011), προσδίδοντας πολιτικές σκοπιμότητες στις ενέργειές του. Ο πρώην Πρωθυπουργός φαίνεται να αγνοεί ότι η Εισαγγελική Αρχή, εκ του Συντάγματος και του νόμου, ενεργεί πάντοτε με γνώμονα την αρχή της νομιμότητας, τούτο έχει δε πράξει διαχρονικά, χωρίς επηρεασμούς ή σκοπιμότητες πολιτικές ή άλλες.

Ανεξάρτητα από τις ενέργειες του Οικονομικού Εισαγγελέα που προξένησαν τη δυσφορία του πρώην Πρωθυπουργού, για λόγους που εκείνος γνωρίζει -και τις οποίες το Δ.Σ. της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος από λόγους συμμόρφωσης με το Σύνταγμα και σεβασμό στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης δεν σχολιάζει, ούτε κρίνει-, απαιτείται να υπογραμμιστεί ότι οι δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργού συνιστούν απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και επιβεβαιώνουν την εντύπωση ότι τινές, όταν αισθάνονται απειλούμενοι από το σύστημα το οποίο οι ίδιοι δημιούργησαν, αναζητούν ευθύνες από τρίτους ή τη Δικαιοσύνη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος διαπιστώνει ότι στις επάλληλες, πρόσφατες δηλώσεις παρέμβασης στα της Δικαιοσύνης εκ μέρους πολιτικών προσώπων, εμφιλοχωρεί η ίδια εκείνη σκοπιμότητα που οι τελευταίοι –δήθεν- εντοπίζουν σε δικαστικές ενέργειες. Είναι αυτονόητο, όμως, ότι υπάρχουν όρια, που πρέπει να τηρούν κάποτε όσοι διατείνονται ότι σέβονται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».

Επίσης στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

protothema.gr

Ο πρόεδρος των προέδρων στο τιμόνι του Πανναξιακού ΑΟΝ


Οι αλλαγές στα διοικητικά τουΠανναξιακού ΑΟΝ εξελίσσονται ραγδαία μετά τις  ξαφνικές  παραιτήσεις του  πρόεδρου κ. Γ.  Βαλληνδρά και  του ταμία κ. Ν.  Βαφία. Το   διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου συνήλθε χθες το απόγευμα σε έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου να αναπληρωθούν άμεσα οι κενές  θέσεις  και να επανασχεδιαστεί, με την προσθήκη των νέων μελών,  η  περαιτέρω πορεία της ομάδας.
Κατόπιν  ομόφωνης απόφασης του ΔΣ  καθήκοντα  προέδρου αναλαμβάνει εκ νέου ο κ. Μανόλης Βαθρακοκοίλης,  ο πρόεδρος των μεγάλων επιτυχιών, ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με τις πιο λαμπρές στιγμές του ναξιακού βόλεϊ.   Έχει "διακονήσει"  με ζήλο και πραγματική αγάπη  επί σειρά ετών την..........
συγκεκριμένη θέση  και  όπως όλοι  θυμόμαστε ήταν ένας από τους βασικούς συντελεστές της ιστορικής ανόδου της γυναικείας ομάδας βόλεϊ στην Α2  τον Μάιο του  2011.
Η διοικητική σταθερότητα σ' αυτήν την κρίσιμη συγκυρία  είναι επιβεβλημένη για να διασφαλιστεί η  αρμονική λειτουργία όλων των τμημάτων αλλά κυρίως της γυναικείας ομάδας που  για πρώτη φορά βρίσκεται μπροστά σε μια πολύ μεγάλη πρόκληση.  Μετά από 8 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα είναι αήττητη  στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και χρειάζεται λίγα μόνο μέτρα για να κόψει το νήμα της  ανόδου στην Α1 εθνική κατηγορία. Ένα  σημαντικό κατόρθωμα  που, εκτός από τον αθλητισμό,  θα έχει θετικές προεκτάσεις σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας, οικονομία, τουρισμό κ.α.  
Του ευχόμαστε να είναι σιδεροκέφαλος, είμαστε σίγουροι ότι  θα φέρει σε πέρας την αποστολή του και θα γράψει  με χρυσά γράμματα μια νέα σελίδα στην ιστορία του τοπικού αθλητισμού.
 Σ' αυτή την τιτάνια προσπάθεια θα έχει αρωγούς και συνοδοιπόρους όλους τους Ναξιώτες.

Κοπή πίτας στο Superferry II για το Νautilia.gr


superferyy ii
Το ναυτιλιακό forum n@utilia.gr, θα πραγματοποιήσει την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του σε συνδυασμό με τα 8αγενέθλια της ιστοσελίδας.
Έτσι, προσκαλούνται όλα τα μέλη του forum, το Σάββατο 16-2-2013 στη Ραφήνα και πιο συγκεκριμένα στο ΕΓ/ΟΓ SUPERFERRY II της Golden Star Feries σε μια ολοήμερη εκδήλωση, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν, να διασκεδάσουν και να κάνουν ένα ταξίδι έκπληξη.
Περισσότερες πληροφορίες για το event του n@utilia.gr θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Επιτέλους η Ζωή βρήκε το ταίρι της

Συνεργασία  … έκπληξη  προέκυψε στην Προανακριτική

Ποιος Ρατσισμός και ...μαυρορόζ άλογα!

Αυτό που ζήτησαν ο Κασιδιάρης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, είναι απίστευτο: Ζητησαν να αποτυπώνονται στις κάμερες οι φυσικές αντιδράσεις των μαρτύρων που θα καταθέσουν στην Προανακριτική Επιτροπή, όταν απαντούν στις ερωτήσεις των βουλευτών .Στη πρώτη συνεδρίαση της Προανακριτικής για τη Λίστα Λαγκάρντ, που έγινε χτες, η κυρία Κωνσταντοπούλου κατέθεσε αυτήν την ΑΠΙΘΑΝΗ  πρόταση με την οποία  συμφώνησε   ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και εκπρόσωπος Τύπου, Ηλίας Κασιδιάρης.Ο Στάλιν και ο Χίτλερ, πως λέτε να ένιωθαν αν το μάθαιναν αυτό; Αντίθετα, διαφώνησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας τονίζοντας ότι «αυτά είναι πρακτικές που ακολουθούν μόνο αντιδημοκρατικά καθεστώτα».


Να αποκαλυφθούν οι καθοδηγητές του Γεωργίου, λέει ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ

Δικαιωμένος υποστηρίζει ότι νιώθει ο πρώην αντιπρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), Νίκος Λογοθέτης, με την κακουργηματική δίωξη του προέδρου της Αρχής, Ανδρέα Γεωργίου για το «φούσκωμα» του Ελλείμματος του 2009 και ζητά να βρεθούν ποιοι τον καθοδηγούσαν.

Ο κ.Λογοθέτης που μαζί με την κυρία Γεωργαντά είχαν καταγγείλει ότι το τεράστιο Έλλειμμα του 2009 ήταν τεχνητό, δηλώνει στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ότι πρέπει να βρεθούν οι ηθικοί αυτουργοί της υπόθεσης. «Θα νιώσω πλήρως δικαιωμένος αν λιώσει όλο το παγόβουνο και όχι μόνο η κορυφή του» λέει και τονίζει ότι «πρέπει κάποτε να αποκαλυφθούν ποιοι ήταν αυτοί που καθοδηγούσαν τον κ.Γεωργίου όσον αφορά τις δραστηριότητές του όσον αφορά της «διαχείριση»του ελλείμματος από τη στιγμή που ανέλαβε πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ».

«Αν το Έλλειμμα δεν είχε διογκωθεί τόσο πολύ, θα αποφεύγαμε την είσοδο μας στα Μνημόνια και τα επαχθή μέτρα που ακολούθησαν» υπογραμμίζει.

Η Eurostat καλύπτει τον Γεωργίου για να σώσει την αξιοπιστία της

Παράλληλα, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ σχολιάζει ότι δεν αποτελεί έκπληξη η πλήρης κάλυψη που έδωσε η Eurostat στον κ.Γεωργίου για τα στοιχεία του 2009. «Ο πρόεδρος της Eurostat, κ.Radermacher, υποστηρίζει σε κάθε ευκαιρία τον κ.Γεωργίου» λέει και τονίζει ότι «η αξιοπιστία του κ.Radermacher είναι απόλυτα συνυφασμένη με την αξιοπιστία του κ.Γεωργίου. Αν αποδειχθούν αναξιόπιστα τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ίδιο θα συμβεί και για αυτά που παρουσίασε "χωρίς καμία απολύτως επιφύλαξη" η Eurostat» υπογραμμίζει ο κ.Λογοθέτης.

iefimerida.gr
 

Κυριάκος: Η Κεντροδεξιά "πλήρωσε" την τρομοκρατία στην Ελλάδα

Το βαρύ τίμημα που έχει πληρώσει ο πολιτικός και ιδεολογικός χώρος της Κεντροδεξιάς στην Ελλάδα από το φαινόμενο της τρομοκρατίας, ανέδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην εκπομπή "Πρώτη Γραμμή" της τηλεόραση του ΣΚΑΪ, με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου.

"Η Κεντροδεξιά πλήρωσε την τρομοκρατία στην Ελλάδα", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του βουλευτή Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας. Ο οποίος αναφερόταν στη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, καθώς και στις δολοφονίες κεντροδεξιών εκδοτών, που άλλαξαν τις ισορροπίες στον χώρο του Τύπου.

http://ysterografa.gr

Υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στο σκάνδαλο με τους «λευκούς» γάμους;

Υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές εμπλεκόμενη στο κύκλωμα με τους εικονικούς γάμους;

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η Ημερησία, μεταξύ των αρχηγών του κυκλώματος φαίνεται να ήταν και η εν λόγω κυρία, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για άτομο με έντονη δραστηριότητα στα κοινά της συμπρωτεύουσας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα η εγκληματική οργάνωση συγκροτήθηκε τουλάχιστον από το 2010.

Σκοπός της σπείρας, η οποία χρησιμοποιούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο δράσης, ήταν η νομιμοποίηση αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών, οι οποίοι βρίσκονταν μη νόμιμα στη χώρα μας, μέσω σύναψης εικονικών γάμων με Έλληνες ή υπηκόους κρατών - μελών της Ε.Ε., αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό παράνομο όφελος.

Η πολυμελής εγκληματική οργάνωση στην οποία εμπλέκονται 173 άτομα είχε στήσει βιομηχανία εικονικών γάμων. Τα κέρδη της ήταν τεράστια, αν αναλογιστεί κάποιος πως ο κάθε γάμος μπορεί να κόστιζε έως και 7.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Κατερίνη, Σέρρες, Κιλκίς, Διδυμότειχο και Καβάλα), συνελήφθησαν έντεκα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων τα τρία ηγετικά στελέχη, καθώς και ένας δημοτικός και ένας δημόσιος υπάλληλος, ενώ αναζητούνται επιπλέον πέντε άτομα.

Η δικογραφία περιλαμβάνει άλλους 18 εμπλεκομένους, οι οποίοι κατηγορούνται για συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, μεταξύ των οποίων ένας δημοτικός υπάλληλος και 6 δικηγόροι, ενώ κατηγορούνται επιπλέον 136 άτομα, (68 Έλληνες - 68 αλλοδαποί), για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της «υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης», της παράβασης του νόμου «περί υπεύθυνης δήλωσης» και του νόμου «περί εισόδου διαμονής και κοινωνικής ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στην επικράτεια».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δημοσκόπηση Pulse: Και εδώ η ΝΔ ανεβαίνει κι ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει-Στο 1,5% η διαφορά από 4,5% που ήταν πριν 2 μήνες

Έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών και απογοήτευση καταγράφει η δημοσκόπηση της Pulse για το Ποντίκι η οποία δείχνει ότι η ΝΔ ανεβάζει τα ποσοστά της και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχώς πέφτει με αποτέλεσμα η ψαλίδα από το 4,5% στις 26 Νοεμβρίου να κλείνει στο 1,5% σήμερα. Και μην ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη φυλλάδα είναι του ΣΥΡΙΖΑ ενώ η συγκεκριμένη εταιρία για την ίδια φυλλάδα, ήταν οι μόνες μαζί με την VPRC που μετά τις εκλογές Μαϊου έδινε προβάδισμα (2,5%) στον ΣΥΡΙΖΑ
 
Στην πρόθεση ψήφου, το ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ: 21,5%
 
ΝΔ: 20%
 
Χρυσή Αυγή: 12%
 
ΠΑΣΟΚ: 6,5%
 
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5%
 
ΚΚΕ: 5%
 
ΔΗΜΑΡ: 4%
 
Άλλο κόμμα: 5,5%
 
Λευκό/αποχή: 11,5%
 
Αναποφάσιστοι/Δ.Α: 9%
 
Όσον αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών προσώπων, ο Φώτης Κουβέλης αναδεικνύεται σε δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με 43% ενώ ο Αντώνης Σαμαράς ακολουθεί με 37%. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι τρίτος με 34% και ακολουθούν: Πάνος Καμμένος με 26%, Αλέκα Παπαρήγα με 24%, Ευάγγελος Βενιζέλος, με 22% και Νίκος Μιχαλολιάκος με 17%.


Παραπέμπονται στην δικαιοσύνη Παπαντωνίου-Δούκας!


Παραπέμπονται τελικά στην τακτική δικαιοσύνη, εμ απόφαση της επιτροπής ελέγχου "πόθεν έσχες" της Βουλής οι Γιάννος Παπαντωνίου και Πέτρος Δούκας! Η "κατηγορία" αφορά...
ελλιπείς δηλώσεις πόθεν έσχες.

Όσον αφορά τον Παπαντωνίου πρόκειται για την υπόθεση που αφορά καταθέσεις της γυναίκας του που βρέθηκαν στην λίστα Λαγκάρντ και ήταν αδήλωτες, ενώ στην περίπτωση του Πέτρου Δούκα, πρόκειται για 1 εκατομμύριο ευρώ το οποίο έλειπε από την δήλωση του σε ΄σχεση με την περσυνή και δεν δικαιολογείται η απουσία...

Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία Ι Δευτέρα, 28/01/13, 6.30 μ.μ., Πνευματικό Κέντρο Παντάνασσας, Παραλία Χώρας Νάξου

Αγαπητοί συμπολίτες,
σας είναι ασφαλώς γνωστά πως σε συνέχεια από την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου του μνημονίου (2-3-12) για την υγεία, στις 31-12-12 ψηφίστηκε με ΦΕΚ η κατάργηση της οργανωτικής αυτοτέλειας του Νοσοκομείου Νάξου, η συγχώνευσή του με το Νοσοκομείο Σύρου, η ψήφιση οργανισμού με μειωμένες θέσεις επιστημονικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, η διάλυση και συγχώνευση τμημάτων, η μεγάλη μείωση πιστώσεων για ασφαλείς εφημερίες και ομαλή λειτουργία των τμημάτων. Το όνειρο και οι προσπάθειες τόσων χρόνων για την αυτοτελή ανάπτυξη Νοσοκομείου στη Νάξο και την ευρύτερη περιοχή, ακυρώνονται.
Κάτω από αυτές τις εξελίξεις το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από αίτημα του Σωματείου βάσης του Νοσοκομείου σε σύγκλισή του στις 18-1-13, ομόφωνα αποφάσισε παρέμβαση στον Υπουργό με τα αιτήματα: α) κατάργηση της συγχώνευσης, β) αναβάθμιση του οργανισμού και λειτουργία του νοσοκομείου και γ) διασφάλιση ασφαλών διακομιδών με λειτουργία ΕΚΑΒ στη Νάξο.
Η Δημοτική Κίνηση "ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ" που συμμετείχε με τα σωματεία στην Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία με στόχο την αποτροπή της συγχώνευσης των δύο νοσοκομείων, την κατάργηση του εισπρακτικού μηχανισμού, αλλά και τη διεκδίκηση δωρεάν και δημόσιας υγείας για όλους, ζητά και πάλι την ενεργοποίηση της Επιτροπής αυτής η οποία αντιπροσωπεύει ένα ευρύ φάσμα της Ναξιακής κοινωνίας.
Η Δημοτική Κίνηση "ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ" παίρνει την πρωτοβουλία να καλέσει τη Δευτέρα, 28-01-2013 το απόγευμα στις 6.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Παντάνασσας (παραλία Χώρας), όλα τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα να συμμετάσχουν ισότιμα αλλά και όλους τους φορείς, σωματεία, συλλόγους, κόμματα και φυσικά όλους τους πολίτες Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στην Επιτροπή αυτή με στόχο τον καθορισμό και την διεκδίκηση των αιτημάτων για τη διατήρηση και την αυτοτέλεια του Νοσοκομείου του νησιού μας ώστε να διασφαλίσουμε για όλους μας το ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΑΓΑΘΟ που είναι η ΥΓΕΙΑ.

Η επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

ΓΙΑΤΡΟΣ 

ΘΕΚΛΑ ΚΙΖΗ

Οι μαθητευόμενοι "Μάγοι" του Υπ. Οικονομικών παράγουν ΥΦΕΣΗ...

Και ΜΕΙΩΜΕΝΑ Έσοδα!!!

Δείτε αναλυτικά το γράφημα των εσόδων του κράτους...

Η υπερφορολόγιση των φυσικών προσώπων αύξησε τον Μ.Ο κατά +20,3% !!!

Αντιθέτως η υπερφορολόγιση  των ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ γύρισε μπούμερανγκ αφού πλέον η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφία έχει ΖΗΜΙΕΣ...

Η εικόνα λοιπόν του -37,8% είναι ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ αφού όσες επιχειρήσεις έχουν ΚΕΡΔΗ υπόκεινται σε ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ και ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ φορολογική πολιτική...

Εκεί που βγάζει ΜΑΤΙ η ΑΙΣΧΡΟΤΗΤΑ της ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΗΣ πολιτικής είναι στο ποσοστό ΑΞΗΣΗΣ της φορολογίας στην ιδιωτική περιουσία (που αυτή την χρονιά θα ΑΥΞΗΘΕΙ ακόμα περισσότερο!!!) κατά 144% !!!
Καθόλου παράξενο λοιπόν που έχουν ΑΠΑΞΙΩΘΕΙ οι περιουσίες των Ελλήνων και που ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ "φύλλο" στις οικοδομές με αποτέλεσμα να δημιουργείται ΑΝΕΡΓΙΑ και ΚΟΣΤΟΣ για το Δημόσιο (ταμείο ΑΝΕΡΓΙΑΣ κλπ) ενώ η κοινωνία βρίσκεται στα όριά της...
Με τόσους φόρους ΛΟΓΙΚΟ να έχουν καταρρεύσει τα έσοδα από τον ΦΠΑ στα 15,6 Δισ. ¤ , αφού η αγορά είναι εντελώς νεκρή.
Οι μόνοι τζίροι (και αυτοί μειωμένοι...) γίνονται ακόμα ΜΟΝΟ στα τρόφιμα και στην μετακίνηση ενώ οι κλάδοι ένδυση , υπόδηση και λοιπά μη ΑΝΑΓΚΑΙΑ για την ζωή μικροπράγματα έχουν καταστραφεί...
Απόδειξη για αυτό είναι και οι ΜΕΙΩΜΕΝΟΙ (κατά 5%) φόροι κατανάλωσης ΠΑΡΑ την τεράστια ΑΥΞΗΣΗ που τους έγινε (πχ. Π. Θέρμανσης κατά 6 φορές μεγαλύτερος Φ.Κ , ποτά , τσιγάρα κλπ) ...
Τέλος , αυξημένα εμφανίζονται τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας...
Και σε αυτό το τμήμα της οικονομίας οι φορομπήχτες σκοπεύουν στον ΙΔΙΟ ακριβώς στόχο...
Τον άνθρωπο που (τελικά...) ήταν πολύ βλάκας και στήριξε τα προηγούμενα χρόνια την Ελληνική οικονομία με κάποια οικοδομή και ένα αυτοκίνητο...
Τον άνθρωπο που σήμερα βρίσκεται εγκλωβισμένος με κάποιο αυτοκίνητο που ΔΕΝ μπορεί να πουλήσει και ένα (η ίσως και παραπάνω...) ακίνητο που αντί να του αποφέρει ψυχική ηρεμία και ασφάλεια έχει μετατραπεί σε ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ που του καταναλώνει ότι χρήματα κερδίζει...
Σε αυτή την εικόνα κάποιοι ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΎΟΝΤΑΙ ότι "αλλάζουν" την χώρα !!!
Κούνια που τους κούναγε...
Πηγή: Antilogos  

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ ,ΣΤΗΝ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΡΑΚΜΗ

ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΝΑ ΓΙΑ ΤΟ 2013στη ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Η ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ , Η ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ…

ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗ ¨ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ» ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΞΗ ΤΗΣ ΠΝΑ

Ή ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΙΑ Η ΜΕΙΖΩΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΝΑ. Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΠΗΓΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ…

Ο κος Χαράλαμπος Κόκκινος και ο κος Παπαμανώλης Γιώργος εκπροσώπησαν τη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ στην Οικονομική Επιτροπή που έγινε στις 22 Ιανουαρίου 2013 και αφορούσε τον προϋπολογισμό της ΠΝΑ.

Εγκρίθηκε με ψήφους της πλειοψηφίας, που δέχθηκε σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση γιατί συνεχίζεται η ύφεση, η παρακμή και η οπισθοδρόμηση των νησιών μας.

Ο περιφερειακός μας συνδυασμός μειοψήφησε στον προϋπολογισμό 2013 γιατί:
-Δεν κινείται στην κατεύθυνση ενίσχυσης των παραγωγικών επενδύσεων για  την  επίτευξη επαρκών ρυθμών ανάπτυξης, όπως επιβάλλεται από τις οδηγίες του Υπουργείου Οικονομικών και - κυρίως -  την κοινή λογική.
-Η εισηγητική έκθεση δεν τεκμηριώνει ούτε στο ελάχιστο τα
προϋπολογιζόμενα έξοδα, κατά παράβαση των αρχών δημοσίου λογιστικού, καθιστώντας αδύνατο τον έλεγχο της συγκράτησης των δαπανών και της ορθολογικής διαχείρισης των πόρων.
-Δεν συνοδεύεται από το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης, το οποίο αποτελεί
στοιχείο τεκμηρίωσης των προϋπολογιζόμενων επενδύσεων.
-Ο προϋπολογισμός 2013 καταρτίστηκε χωρίς σύνδεση με τη Στρατηγική της ΠΝΑ, όπως αυτή έχει εγκριθεί και ισχύει. Η Εκτελεστική Επιτροπή κατά την κατάθεση προτάσεων για την κατάρτιση του προϋπολογισμού δεν έκανε καμία αναφορά στο Στρατηγικό Σχεδιασμό της ΠΝΑ.
*Επικροτούμε τον δεδηλωμένο, από την Εκτελεστική Επιτροπή, κοινωνικό προσανατολισμό του προϋπολογισμού. Αμφισβητούμε, όμως, την ειλικρίνεια των προθέσεων και την αποτελεσματικότητα των επιλογών της Περιφερειακής Αρχής.
*Ξεκινάμε την τρίτη χρονιά της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και τα
προβλήματα του "Καλλικρατικού" μορφώματος συσσωρεύονται, αποδεικνύοντας την προχειρότητα με την οποία οικοδομήθηκε.

*Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη συνεδρίαση ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κος Χαράλαμπος Κόκκινος πρότεινε τον  κο Παπαμανώλη Γεώργιονα καταλάβει τη θέση του Αντιπροέδρου της επιτροπής όπως είθισται για τη μειοψηφία και στις άλλες επιτροπές της ΠΝΑ. (ΤΟΥΡΙΣΜΟΎ-ΑΓΡΟΤΙΚΉΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ) και με δεδομένο ότι η προεδρία ανήκει στην πλειοψηφία. Η πρόταση απορρίφθηκε από την πλειοψηφία που έστειλε τη συναίνεση ..περίπατο. Ν

Nέα ηλεκτρονική σελίδα από το Νίκο Συρμαλένιο

 Ξεκίνησε η λειτουργία της ιστοσελίδας του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Νίκου Συρμαλένιου. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ​Σ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ

Ενημερώνουμε τους δικαιούχους του προγράμματος Ε.Ε. 2012 της δωρεάν διανομής τροφίμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι οποίοι δεν προσήλθαν κατά το διήμερο 21 και 22 Ιανουαρίου, ότι θα διανεμηθούν η φέτα, η γραβιέρα και το ρύζι τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου από 9:00 έως 12:00.
Η φέτα και η γραβιέρα θα διανεμηθούν στους χώρους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (Περιοχή Καζανόβα), ενώ το ρύζι θα.............

Προγράμματα κατάρτισης επιμόρφωσης- Κυκλάδες


Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου- Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων στα πλαίσια του έργου με τίτλο: «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ»
Χρηματοδοτεί την υλοποίηση των παρακάτω προγραμμάτων κατάρτισης και επιμόρφωσης για ανέργους, εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους των Κυκλάδων, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χρονιάς.
Το έργο υλοποιείται από το............ πιστοποιημένο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης

ΚΕΚ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Α.Ε. με έδρα τη Ρόδο, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου και την Υπηρεσία Δια Βίου Μάθησης, Παιδείας και Απασχόλησης της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Κυκλάδων.
Τα προγράμματα δεν είναι επιδοτούμενα , η συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ σε κάθε καταρτιζόμενο θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Εκπαιδευτές ενηλίκων που ενδιαφέρονται να διδάξουν στα προγράμματα κατάρτισης καλούνται να δηλώσουν την πρόθεση συμμετοχής τους και να εγγραφούν στο ειδικό μητρώο εκπαιδευτών. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ- ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εκπ/ση χειριστών τροφίμων
Aegean Cuisine- Εκπ/ση ενταγμένων στο σχετικό πρόγραμμα για «αυθεντική παραδοσιακή τοπική κουζίνα σε χώρους εστίασης»
Υποδοχή και φιλοξενία σε μικρά τουριστικά καταλύματα
Αγροτουρισμός- Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας
E-marketing τουριστικών επιχειρήσεων
Ανάδειξη και προώθηση παραδοσιακών προϊόντων
ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ
Οικολογικές και βιολογικές καλλιέργειες
Μελισσοκομία
Τυποποίηση και marketing τοπικών παραδοσιακών προϊόντων/καλλιεργητικές εφαρμογές

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

πρμα κεραμικής
πρμα αργυροχρυσοχοΐας
πρμα ξυλογλυπτικής
πρμα βοτσαλωτού
τεχνική πέτρας
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ
Εκμάθηση ξένων γλωσσών -ρώσικα
Εκπ/ση στους υπολογιστές-εφαρμογές γραφείου & διαδικτύου
Ναυαγοσωστική Για στελέχη ΟΤΑ Α΄& Β΄βαθμού

Εκπ/ση στους υπολογιστές-εφαρμογές γραφείου & διαδικτύου
Χρονοπρογραμματισμός και διοίκηση έργου/εκπαίδευση στο project management
Εκπ/ση ΟΤΑ Α΄ βαθμού σε θέματα υποβολής εντύπων διαγωνισμού-έργων/ Νομοθεσία

Εκπ/ση υπαλλήλων σε θέματα διαχείρισης και λειτουργίας ΧΥΤΑ, ΒΙΟΚΑ και αφαλατώσεων
Εκπ/ση σε θέματα λειτουργίας ανακύκλωσης
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Αποσυναρμολόγηση ηλεκτρονικών-ηλεκτρικών συσκευών προς ανακύκλωση
Δημιουργία πράσινης επιχείρησης
Εγκατάσταση και συντήρηση εξοπλισμού εξοικονόμησης ενέργειας με έμφαση στην οικιακή χρήση
Εκπ/ση στις τεχνικές μονώσεων
Οικοσυνοδοί-Συνοδοί περιήγησης στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον των νησιών


Για αιτήσεις και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Υπηρεσία Δια Βίου Μάθησης Κυκλάδων – Μαρία Ζωίδου2281083659, Παναγιώτη Βούρο-2281361521 ή στην ιστοσελίδα του έργου www.katartisi-pnai.gr .

ΑΝΑΦΟΡΑ Ν. Συρμαλένιου, για τη «Λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές στoν νομό Κυκλάδων».

Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Νικόλαος Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά την επιστολή των Εμπορικών Συλλόγων Κυκλάδων, με θέμα τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Στην επιστολή τονίζεται μεταξύ άλλων ότι τα αυξημένα κόστη λειτουργίας την Κυριακή μπορούν να αναληφθούν μόνο από τις μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ η επιπλέον ημέρα την εβδομάδα δεν θα προσφέρει τίποτα στη χειμαζόμενη αγορά, απλά θα αναδιανείμει την ήδη μειωμένη πίτα του τζίρου προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων και εις βάρος των μικρών που.........