slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Χέρι χέρι και με τους διορισμούς

Τι και εάν καταγγέλλει τις πρακτικές των άλλων κομμάτων; Ο Γιώργος Καρατζαφέρης αναδεικνύεται σε «εξπέρ» στους κομματικούς διορισμούς στη Βουλή για τα «δικά του παιδιά». Μάλιστα ακόμα και εν μέσω κρίσης ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξασφάλισε τους τελευταίους μήνες μια πολυπόθητη θέση εργασίας σε αρκετούς στενούς συνεργάτες του.
Και δεν είναι μόνο αυτοί. Στελέχη του κόμματος, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, δημοσιογράφοι του Τηλε-άστυ, του Ράδιο-άστυ και της εφημερίδας «Α1» είναι μεταξύ των.....

«εκλεκτών».

Ορισμένοι από εκείνους που έχει βολέψει στη Βουλή με διάφορους τρόπους είναι οι παρακάτω:

*Κοκκίνου Κατερίνα: Διευθύντρια του πολιτικού γραφείου και εξ απορρήτων του προέδρου του ΛΑΟΣ, η οποία διορίστηκε ως δόκιμη υπάλληλος τον Φεβρουάριο του 2009.

*Παναγιωτακόπουλος Γιάννης: Πρόεδρος της νεολαίας του ΛΑΟΣ (ΝΕΟΣ), υποψήφιος ευρωβουλευτής το 2009. Διορίστηκε το Δεκέμβριο ως μετακλητός υπάλληλος.

*Καψιώτης Δημήτρης: Μέλος της Κ.Ε., μέχρι προτινος παρουσιαστής «πατριωτικών» εκπομπών στο Τηλε-άστυ και στο Ράδιο-άστυ και υποψήφιος βουλευτής στη Β' Αθήνας στις τελευταίες εκλογές. Ο διορισμός του ως μονίμου υπαλλήλου έγινε τον Ιανουάριο του 2010.

*Μπετζέλου Μαρία: Πρώην επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ στην «Α1», επίσης παρουσιάστρια πολιτικών εκπομπών σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, η οποία διορίστηκε σε προσωποπαγή θέση δοκίμου υπαλλήλου στις 26 Απριλίου του 2010, ενώ είχε ήδη προϋπηρεσία στη Βουλή 16 μήνες.

*Σκανδαλάκης Αντώνης: Γιος του απόστρατου Κωνσταντίνου Σκανδαλάκη, αντιπροέδρου του ΛΑΟΣ, άμεσου συνεργάτη του Γ. Καρατζαφέρη και ανθρώπου που διαχειρίζεται το κομματικό ταμείο. Μπήκε στη Βουλή στις αρχές του 2009, προσελήφθη ως μετακλητός το Νοέμβριο του ίδιου έτους και διορίστηκε σε προσωποπαγή θέση δόκιμου υπαλλήλου τον Μάρτιο του 2010.

*Κακούρος Κώστας: «Κουμάντο» στον τηλεοπτικό σταθμό του κ. Καρατζαφέρη, επαναπροσελήφθη βάσει της ρύθμισης Σιούφα ως μετακλητός υπάλληλος τον Νοέμβριο του 2009, αφού είχε παραιτηθεί λόγω της διάλυσης της Βουλής τον Σεπτέμβριο. Τον Απρίλιο του 2010 διορίστηκε ως δόκιμος υπάλληλος.

*Τζιτζώκος Ζήσης: Αρχισυντάκτης της «Α1», στέλεχος του γραφείου Τύπου του ΛΑΟΣ, διορίστηκε ως μόνιμος υπάλληλος στις 17 Φεβρουαρίου του 2010.

*Μακρής Ιωάννης: Δικηγόρος, υποψήφιος του ΛΑΟΣ στη Β Θεσσαλονίκης το 2007 και στην Ευρυτανία το 2009. Κατέλαβε προσωποπαγή θέση δόκιμου υπαλλήλου στις 26 Απριλίου του 2010.

*Μαριόλης Παναγιώτης: Αναπληρωτής γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Διορίστηκε ως δόκιμος υπάλληλος στις 16 Απριλίου του 2010.

*Αναγνώστου Κωνσταντίνος: Γιος της Ελένης Αναγνώστου, διευθύντριας οικονομικών του κόμματος. Δόκιμος υπάλληλος, βάσει του ΦΕΚ 205/2010.

Δεν είναι όμως μόνο η Βουλή. Και τις θέσεις των μετακλητών υπαλλήλων στον ΛΑΟΣ κατέλαβαν κομματικά στελέχη. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, δεκατρείς από τους περιφερειάρχες του ΛΑΟΣ (κάποιοι και υποψήφιοι στα κομματικά ψηφοδέλτια) έχουν καταλάβει τις θέσεις αυτές. Πρόκειται για τους Δέτση Γιάννη, Γαϊτάνη Φώτη, Τσιάπη Ακη, Χαραλαμπίδη Μιχάλη, Μπέση Δημήτρη, Δήλαρη Παναγιώτη, Στεργιέλη Γιάννη, Φιλιππόπουλο Στάθη, Κοκκώνη Νεκτάριο, Καλογερούδη Ιωάννα, Διαμαντίδου Βάσω, Θανάσουλα Λάμπρο και Ζαφειρόπουλο Λάμπρο.

Οι μεθοδεύσεις αυτές μπορεί να μην παραβιάζουν το νόμο, δεν παύουν όμως να προκαλούν το δημόσιο αίσθημα. Τα αρνητικά σχόλια περισσεύουν ακόμη και στο εσωτερικό του ΛΑΟΣ. «Με την πρακτική αυτή ο πρόεδρος παραβιάζει τις αρχές της αξιοκρατίας και της ισότητας που ο ίδιος διακηρύσσει» λέει στέλεχος του κόμματος, προσθέτοντας ότι σε περιόδους όπως η σημερινή όλοι οφείλουν να είναι πιο προσεκτικοί.
ΤΑΣΟΣ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ www.enet.gr

ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΕ;;; ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ;;; ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΟΥ??? ή ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ;;;

Κι όμως κύριε Παπούλια το Σύνταγμα προβλέπει αναπομπή
και η Συνείδηση παραίτηση.
"Δεν μπορώ εκ του Συντάγματος να μην υπογράψω"!!!
Αυτή ήταν η απάντηση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας σε προτροπή δημοσιογράφου να μην υπογράψει το τερατούργημα που ρυθμίζει τις Εργασιακές σχέσεις.


Κι όμως κύριε Παπούλια έχετε δυο επιλογές: .Πρώτον την αναπομπή του Προεδρικού Διατάγματος και την πρόσκληση της Κυβέρνησης σε συνομιλία ώστε να μην επιμείνει στο μεσαιωνικό νόμο.
Βέβαια το Σύνταγμα,μιας και είμαστε Κοινοβουλευτική Δημοκρατία,λέει ότι στο τέλος οφείλετε να υποχωρήσετε ακόμα κι αν εξακολουθείτε να διαφωνείτε.


Κι εδώ έχετε την δεύτερη επιλογή αφού δείχνετε ότι συμμερίζεστε τις ανησυχίες του εργαζόμενου λαού: την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ κύριε Πρόεδρε που σας προτείνει,θέλουμε να πιστεύουμε,η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ σας!

Ετσι δεν θα γίνεται συνένοχος στον εξευτελισμό του Εργασιακού δικαιώματος του κάθε πολίτη αλλά και στην κατάλυση του ίδιου του Συντάγματος που επικαλείστε.

Άρθρο 2, παράγραφος 1
Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας.

'Αρθρο 22
Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού.

Σεβαστέ κύριε Πρόεδρε το ίδιο σύνταγμα που δεν σας επιτρέπει να μην υπογράψετε λέει και τα παραπάνω.Πιστεύετε πως υπογράφοντας το Προεδρικό Διάταγμα υπηρετείτε το σύνταγμα;

'Αρθρο 120
Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων!

ΖΕΙΔΩΡΟΝ

Επιστολή αναγνώστη προς την κ. Μπακογιάννη

Κυριακή, 20 Ιουνίου 2010


Αγαπητή κυρία Μπακογιάννη

Στις 6/5/2010–10.46 π.μ. και πριν το απονενοημένο σας διάβημα να ψηφίσετε μαζί με την επικίνδυνη κυβέρνηση και τον κ. Καρατζαφέρη—εξαπτέρυγό της το επαίσχυντο μνημόνιο του Δ.Ν.Τ. σας είχα στείλει με sms το μήνυμα, «ΕΚΚΛΗΣΗ, ΜΗΝ ΨΗΦΊΣΕΙΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ. ΑΚΟΥΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΠΟΥ ΓΟΝΑΤΙΖΕΙ. ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙΣ, ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ».

Εσείς όμως είχατε πάρει πλέον τις αποφάσεις σας, γνωρίζοντας και σχεδόν επιδιώκοντας τις συνέπειες και ψηφίσατε τα μέτρα χωρίς να υπολογίσετε όλους εμάς, χωρίς να σεβαστείτε όλους εμάς, χωρίς να μας χρειάζεστε πλέον όλους εμάς.

Και αποδείξατε έτσι πως ίσως ποτέ δεν πονέσατε και ποτέ δεν κάνατε «χημεία» με τον λαό της παράταξης με τον οποίο και πολιτική δυσανεξία αλλά και ιδεολογική ασυμβατότητα φαίνεται πως είχατε πάντα.

Ναι, για αυτόν τoν απλό λαό της Νέας Δημοκρατίας σας γράφω, που με πρωτόγνωρο και ασυγχώρητο μίσος τραγικά διχάσατε για να εκλεγείτε πρόεδρος του κόμματος, κατηγορώντας σαν εθνικιστικές ακόμα και δημοκρατικές πατριωτικές του θέσεις, έχοντας παράλληλα και από νωρίς στο μυαλό σας την επόμενη κίνηση της πιθανής αποτυχίας σας, λέγοντας μας–δημοκρατικότατα μάλιστα, τα κάθε λογής φερέφωνά σας πως μόνον η δική σας εκλογή εξασφαλίζει την ενότητα της παράταξης!!!

Αλήθεια, κυρία Μπακογιάννη, με ποιους άραγε εσείς η «νεοφιλελεύθερη κεντρώα» θα ιδρύσετε νέο κόμμα;

Με του κ. Καρατζαφέρη την αισθητικά δύσμορφη και προβοκατόρικη θυγατρική εταιρία–που ξεσκεπάστηκε πλέον ο ύποπτος ρόλος της, η με τους πρώην(;) χρυσαυγίτες και άλλους ακραίους που φιλοξενούνται στους προθάλαμους της αυλής σας;

Αλλά, το πιο σημαντικό, ποιος νέος κοινωνικός καιρός αλήθεια μπορεί πολιτικά να εκφραστεί με φθαρμένα και παμπάλαια υλικά που στη συνείδηση της κοινωνίας έχουν σοβαρή συνευθύνη για την παρακμή του τόπου και της δημοκρατίας;

Κυρία Μπακογιάννη, το ζήσαμε και το γνωρίζουμε καλά—και εσείς πολύ καλύτερα, πως και τον Μιλτιάδη Έβερτ υπονομεύατε και απομειώνατε σε κάθε ευκαιρία στη διάρκεια της αρχηγίας του, αλλά και τον Κώστα Καραμανλή ποτέ σας ουσιαστικά δεν στηρίξατε, σχεδιάζοντας πάντα την επόμενη δική σας μέρα στην ηγεσία του κόμματος.

Και ακριβώς γι αυτούς τους λόγους και δεν σας αφομοίωσε η Νέα Δημοκρατία και δεν σας εμπιστεύθηκε ο λαός της στις 29 Νοεμβρίου 2009, παρά τον ισχυρό προσωπικό σας μηχανισμό αλλά και τους πολλούς σπεύσαντες γιάπηδες των τιμαρίων και της νομής.

Σήμερα όμως που η πατρίδα μας κινδυνεύει, ο λαός μας φτωχαίνει, εξαθλιώνεται και φοβάται, η δημοκρατία μας υποχωρεί και η παράταξή μας με τον Αντώνη Σαμαρά ξεκινά με το 8ο Συνέδριό της ένα νέο ελπιδοφόρο βηματισμό ευθύνης σε πολύ δύσκολες συνθήκες, σήμερα πλέον όλα τα ως τώρα γνωστά τερτίπια προσωπικών στρατηγικών και υπόκωφων εξωθεσμικών σχεδιασμών με τον επικοινωνιακό ντόρο και τις πονηριές της παραπολιτικής και της ίντριγκας, όχι μόνον δεν είναι πλέον ανεκτά, αλλά ευθέως καταγγέλλονται και στέλνονται στον Καιάδα της πολιτικής και της κοινωνίας, που απεγνωσμένα ψάχνει μια χαραμάδα με ΦΩΣ και ΑΛΗΘΕΙΑ.

Και για τον επίλογο μια τελευταία έκκληση κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, έστω και εις μάτην.

Αφήστε να παγώσει ο καιρός–ο πανδαμάτωρ χρόνος έχει πάντα σοφία–και μην επιχειρήσετε άλλο κόμμα.

Όχι γιατί ο κορμός φοβάται την πιθανή παραφυάδα αλλά για της παράταξης το σύνολο δίκιο και για του Κώστα Μητσοτάκη επιπλέον την υστεροφημία, έτσι όπως την ιστορική του παρακαταθήκη στην Εθνική μας συμφιλίωση όλοι αναγνωρίζουμε, σεβόμαστε και τιμούμε.

Πάτρα, 18-6-2010

Θρασύβουλος Μαυρομάτης

Λέκτορας Ιατρικής Παν/μίου Πατρών.


«Μπανανία» μιας χρήσεως…

Κυριακή, 20 Ιουνίου 2010


http://www.antinews.gr/

Πάμε καλά (λέει)!

Τα μέτρα του περιβόητου Μνημονίου εφαρμόζονται ομαλά και δίνουν αποτελέσματα.

Όμως αυτό δεν είναι αλήθεια.

Η «μείωση» του ελλείμματος είναι προϊόν πολύ τολμηρής δημιουργικής λογιστικής:

Εισπράττουν καθυστερημένα έσοδα (από πέρσι, όταν εμφάνισαν το έλλειμμα μεγαλύτερο) και δεν εγγράφουν τρέχουσες οφειλές (επιστροφές φόρων κλπ.).

Γι’ αυτό και οι ξένοι Οίκοι μας υποβαθμίζουν, ενώ τα spreads εξακολουθούν να ανεβαίνουν (στις 700 μονάδες έχουν φτάσει ξανά…)

Όμως, ουδείς κατακρίνει τα ψέματα της Κυβέρνησης.

Διότι απλούστατα κάποιοι πρέπει να βρεθούν να ολοκληρώσουν τη «βρωμο-δουλειά». Κι αφού το ΠΑΣΟΚ το άρχισε, το ΠΑΣΟΚ πρέπει και να το τελειώσει.

Που να βρεθούν τώρα άλλοι… «ιδανικοί αυτόχειρες»;

Το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, είναι πλέον κόμμα… «μιας χρήσεως»!

Το Μνημόνιο που ψήφισε αποσκοπούσε να σώσει το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, όχι την Ελλάδα! Ώστε να κερδηθεί χρόνος και να μεταβιβαστούν τα ελληνικά ομόλογα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Αυτή με τη σειρά της απορροφά ελληνικά ομόλογα για να αποτρέψει τη διάχυση του «τοξικού» ελληνικού χρέους στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

Βλέπετε, η Ελλάδα έγινε κάτι σαν τη Lehman Brothers στις ΗΠΑ: Πολύ μικρή σε σύγκριση με τα συνολικά μεγέθη της Οικονομίας, αλλά με μεγάλη «διάχυση τοξικότητας», ώστε να κινδυνεύει να «μολύνει» ολόκληρο το σύστημα.

Για να μας κάνει αυτή τη «χάρη» η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ζήτησε εφαρμογή μέτρων (Μνημόνιο) που «τιμωρούν» την Ελλάδα. Δεν την «εξυγιαίνουν»…

Τη σύρουν βίαια σε μια βαθιά ύφεση διαρκείας. Την υποχρεώνουν να κάνει σε λιγότερο χρόνο περισσότερη περικοπή ελλείμματος, χωρίς να διαθέτει το πιο αποτελεσματικό όπλο «διόρθωσης»: την υποτίμηση.

Ποτέ καμιά χώρα δεν «εξυγιάνθηκε» όσο βούλιαζε σε ύφεση…

Τιμωρούν την Ελλάδα για δύο λόγους:

Πρώτον, γιατί δεν θέλουν να δημιουργήσουν «προηγούμενο»: να αφεθούν να φτάσουν κι άλλες χώρες-μέλη στα ελληνικά «χάλια» και να ζητήσουν κι εκείνες «σωτηρία». Αυτό θα ήταν εκρηκτικό για τις χρηματοοικονομικές ισορροπίες της ευρωζώνης. Πρέπει λοιπόν, η «σωτηρία» της Ελλάδας να είναι ιδιαίτερα «οδυνηρή», για να μη σπεύσουν να ζητήσουν το ίδιο κι άλλοι…

Δεύτερον, τιμωρούν την Ελλάδα για να την εξαναγκάσουν αργότερα να καταφύγει σε αναδιάρθρωση χρέους και – πιθανόν – σε έξοδο από το ευρώ.

Μη λέμε ανοησίες, ότι τάχα «αυτά δεν γίνονται». Όταν μας επιβάλλουν ένα πρόγραμμα «εξυγίανσης» (από το πρόβλημα του χρέους), μετά την εφαρμογή του οποίου θα έχουμε χρέος πολύ μεγαλύτερο (150%) απ’ ό,τι έχουμε τώρα (115%), ασφαλώς δεν πρόκειται για εξυγίανση!

* Συμπέρασμα πρώτο: Ούτε μας «σώζουν» (βραχυχρόνια), ούτε μας «εξυγιαίνουν» (μεσοπρόθεσμα). Απλώς μας βάζουν στην «καραντίνα», για να μη «μολύνουμε» και την υπόλοιπη ευρωζώνη.

* Συμπέρασμα δεύτερον: Όσοι ψήφιζαν το Μνημόνιο στην Ελλάδα έκαναν δύο λάθη: Πρώτον ψήφισαν ένα «πακέτο» που δεν είχε καμία σχέση με τη σωτηρία της Ελληνικής οικονομίας από την υπερχρέωση. Δεύτερον, αν δεν το ψήφιζαν, θα υποχρέωναν τις Βρυξέλλες να στηρίξουν πολύ πιο ουσιαστικά την Ελλάδα. Όχι μόνο να «αποτοξινωθούν» οι ευρωπαϊκές τράπεζες από τα ελληνικά ομόλογα….

Εκείνη τη στιγμή η ευρωζώνη συνολικά δεν άντεχε τη χρεοκοπία της Ελλάδας! Δυστυχώς αυτό το διαπραγματευτικό ατού δεν το χρησιμοποιήσαμε ποτέ…

* Συμπέρασμα τρίτο: Μια Οικονομική Πολιτική σωτηρίας της χώρας άμεσα και εξυγίανσής της μεσοπρόθεσμα προϋποθέτει την «έξοδο» από το Μνημόνιο. Να κάνουμε την προσαρμογή, αλλά να μπορέσουμε να την αντέξουμε. Και να εξυγιανθούμε με Ανάπτυξη, όχι με Ασφυξία.

Αυτό προϋποθέτει ότι θα αρχίσουμε σοβαρά να αξιοποιούμε τη Δημόσια Περιουσία μας. Είναι αδιανόητο να πνιγόμαστε στα χρέη, όταν έχουμε πολλαπλάσια περιουσιακά στοιχεία που… «κάθονται»!

* Συμπέρασμα τέταρτο: Σύντομα θα χρεοκοπήσει η πολιτική τάξη που οδήγησε στην αποδοχή του Μνημονίου. Αυτό είναι το τελευταίο «χαρτί» που παίζει. Μετά θα την εγκαταλείψουν κι αυτοί που ως τώρα την στηρίζουν με νύχια και με δόντια…

Η έξοδος από την κρίση, απαιτεί άλλη Πολιτική, κι άλλη πολιτική τάξη:

Πολιτική ηγεσία κυρίαρχου κράτους. Όχι (ψευδο)ευρωπαϊκής «μπανανίας»!

Πριν το 1996, δεν ήμασταν σοβαρό εθνικό κράτος. Ήμασταν όμως, κράτος…

Μετά το 1996, οι κυβερνήσεις Σημίτη μας έκαναν σταδιακά «μπανανία». Στην αρχή με ισχυρή δόση «αναισθητικού» (χαμηλότοκου δανεισμού, υψηλής κατανάλωσης και μεγάλων υπεραξιών από «φούσκες»)…

Ο Κώστας Καραμανλής δεν μπόρεσε να μας ξανακάνει ευρωπαϊκό κράτος όταν του δόθηκε η ευκαιρία…

Το προσπάθησε, αλλά δεν το έφτασε ως το τέλος;

Δεν το τόλμησε;

Δεν τον άφησαν;

Ίσως όλα αυτά. Πάντως την κρίσιμη στιγμή διαπίστωσε ότι το έδαφος είχε φύγει κάτω από τα πόδια του.

Και ο Γιώργος Παπανδρέου μέσα σε ελάχιστους μήνες μας έσπρωξε στην επιτήρηση της «τρόϊκας». Και μας έβαλε στο φαύλο κύκλο της ύφεσης και του μεγαλύτερου χρέους. Τελικά παρέδωσε και τα κλειδιά της διακυβέρνησης…

Τώρα πια είμαστε «μπανανία» και με τη βούλα…

Το ενδιαφέρον ερώτημα είναι πώς θα ξαναγίνουμε κράτος.

Γιατί ακόμα κι αν εμείς θέλουμε να παραμείνουμε «μπανανία», κανείς πια δεν θέλει… «εδώδιμα αποικιακά» για πάντα στο καλάθι του.

Αν μη τι άλλο, γρήγορα σαπίζουν…

Νότης Μηταράκης της Fidelity αναπληρωτής τομεάρχης οικονομίας της ΝΔ

Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010 -
Ο Νότης Μηταράκης, διακεκριμένο στέλεχος του μεγάλου αμερικανικού fund, Fidelity μετακομίζει από το Λονδίνο στην Αθήνα προκειμένου να αναλάβει αναπληρωτής τομεάρχης οικονομίας στη Νέα Δημοκρατία μετά από σχετική απόφαση του Α. Σαμαρά. Ο Μηταράκης είναι αντιπρόεδρος των Ελλήνων τραπεζιτών στη Μεγάλη Βρετανία και θεωρείται από τους πλέον καταρτισμένους αναλυτές.

«Η πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, του κ. Α. Σαμαρά, με τιμά ιδιαιτέρως. Αποδέχθηκα το ρόλο του Αναπληρωτή Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας, σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, με αίσθημα ευθύνης και διάθεση προσφοράς» δήλωσε ο Νότης Μηταράκης. «Η σημερινή κατάσταση απαιτεί ταυτόχρονα δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά και αναπτυξιακή στρατηγική. Με το σωστό μείγμα πολιτικής, αλλά και την άψογη εκτέλεση μπορούμε να επαναφέρουμε την ελπίδα στους Έλληνες» προσέθεσε.

Η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά για τον διορισμό Μηταράκη έχει ως εξής

«Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας τοποθετείται ο κ. Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Ν. Μηταράκης είναι Οικονομικός Αναλυτής σε διεθνή επενδυτικό οίκο. Εργάζεται στο Λονδίνο από το 1998, έχει καλύψει διάφορους κλάδους της οικονομίας και το 2005 βραβεύτηκε ως ο καλύτερος αναλυτής στον τομέα του στην Ευρώπη.

Είναι επίσης πρώην Πρόεδρος και νυν Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζιτών Μεγάλης Βρετανίας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Βρετανικής Εταιρείας Πιστοποιημένων Οικονομικών Αναλυτών (CFA Society of the United Kingdom). Φοίτησε στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (BSc in Business Administration) και είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων MSc Industrial Relations από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και Master in Business Administration (ΜΒΑ) από το INSEAD. Είναι Fellow του Βρετανικού Ινστιτούτου Διοίκησης Επιχειρήσεων (Chartered Management Institute) και κάτοχος του τίτλου Chartered Financial Analyst (CFA)».