slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Απουσία βούλησης της κυβέρνησης για μέτρα αντιστάθμισης κινδύνου, ελέγχου και ρύθμισης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας


Την απουσία της απαιτούμενης βούλησης να προχωρήσει σε μέτρα αντιστάθμισης από τις μεταβολές στις τιμές της αγοράς καθώς και σε μέτρα ελέγχου και ρύθμισης της αγοράς, αναδεικνύουν, με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων, σαράντα τέσσερις (44) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου. Την ερώτηση συνυπογράφει και ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος.

Κατερίνα Μονογυιού: Οι νέες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα θωρακίζουν τα δικαιώματα των γυναικών και μας κάνουν να νιώθουμε ελεύθερες

Οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η Κυβέρνηση αφουγκράζεται τον παλμό των γυναικών στο δημόσιο διάλογο που έχει ανοίξει τους τελευταίους μήνες. Οι διεκδικήσεις του ελληνικού κινήματος #metoo και οι συνεχείς ανθρωποκτονίες με θύματα γυναίκες έχουν καταστήσει επιτακτική την ανάγκη αυστηροποίησης των ποινών αναφορικά με τέτοια απεχθή και φρικτά εγκλήματα.
Η αυστηροποίηση των ποινών βασίζεται σε δύο πυλώνες: πρώτον στην αύξηση των προβλεπομένων ποινών και δεύτερον στην διαφοροποίηση του τρόπου τέλεσης του αδικήματος είτε με εισαγωγή επιβαρυντικών περιστάσεων είτε με ρητή πρόβλεψη και νέων μορφών τέλεσης του αδικήματος ή τη διεύρυνση του αξιοποίνου.
Οι τροποποιήσεις κινούνται στην κατεύθυνση του εξορθολογισμού των προβλεπόμενων ποινών, στην επαναφορά σημαντικών διατάξεων, οι οποίες είτε είχαν καταργηθεί, είτε είχαν υποβαθμιστεί σε πλημμελήματα, επισύροντας πολύ χαμηλές ποινές και δημιουργώντας ανασφάλεια δικαίου ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει και αυστηροποίηση είτε των ποινών είτε του αδικήματος, με σκοπό να καταλαμβάνονται και να τιμωρούνται όσο το δυνατόν περισσότερες αξιόποινες συμπεριφορές. Αξίζει να σημειώσουμε ότι εισάγονται διατάξεις που αφορούν στην κατά προτεραιότητα εκδίκαση εξαιρετικής φύσεως υποθέσεων, επανεξετάζεται ο θεσμός της παραγραφής και αναδιαμορφώνονται τα αδικήματα που στρέφονται σε βάρος ανηλίκων.

Φιλήμονας Ζαννετίδης :Τετραπλάσιο το κονδύλι στήριξης των νέων αγροτών

 ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Τετραπλάσιο το κονδύλι στήριξης των νέων αγροτών

Οι προσπάθειες της Περιφέρειας καρποφόρησαν και το ενδιαφέρον, όπως και το ποσόν, είναι αυξημένο


Τετραπλάσιο  θα είναι το κονδύλι που έχει εκχωρηθεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για επιδότηση των νέων αγροτών.

Οι  ενδιαφερόμενοι ηλικίας 18-41 που επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον αγροτικό κλάδο καλούνται να υποβάλουν Αίτηση Στήριξης στο Νέο Πρόγραμμα, το οποίο εξασφαλίζει προνομιακή πρώτη εγκατάσταση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης, με ποσό από 35.000 έως 40.000 ευρώ, ανάλογα με την κατεύθυνση της εκμετάλλευσης των ενδιαφερόμενων και του τόπου μόνιμης κατοικίας τους.  Συγκεκριμένα νέοι αγρότες σε νησιά με πληθυσμό κάτω των 3.000 κατοίκων, που θα ασχοληθούν με πτηνοκτηνοτροφία θα επιδοτηθούν με 40.000 ευρώ. Από 12 Νοεμβρίου έχει ανοίξει η πλατφόρμα κι έως τις 14 Δεκεμβρίου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις ένταξης για το Μέτρο 6.1 «Νέοι Αγρότες» σύμφωνα με την 3η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Οι αιτήσεις θα γίνονται ψηφιακά στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Κυκλάδων και Δωδεκανήσου της Περιφέρειας, στην οποία έχουν εκχωρηθεί τα 12.000.000 ευρώ.

Νίκος Συρμαλένιος: Ενωμένοι πέραν από μικροκομματικές επιδιώξεις στον αγώνα για τη διεκδίκηση μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά και κατά της εγκατάστασης μεγάλων βιομηχανικού τύπου ανεμογε

Τοποθέτηση Νίκου Συρμαλένιου στην κοινή συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου και ΠΕΔ

Ο Νίκος Συρμαλένιος τοποθετούμενος στην κοινή διαδικτυακή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου και της ΠΕΔ, συμφώνησε στον κοινό αγώνα των νησιωτών στους παραπάνω δύο στόχους.

Ειδικότερα επεσήμανε:

Γραφείο Τύπου ΠΝΑΙ: '' Τα παιδία παίζει επικινδύνως''

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες μια ακόμη μιας ακόμη ενορχηστρωμένης επιχείρησης κατασυκοφάντησης του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου και της Περιφερειακής Αρχής και ενός καλοστημένου αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα σοβαρά θέματα.

Δεν είναι η πρώτη φορά. Οι πρωταγωνιστές είναι πάντα οι ίδιοι. Η ομάδα συγκεκριμένων προσώπων που επιβιώνουν πολιτικά μόνο μέσα από την μεθοδευμένη διαμόρφωση, με αισχρούς ψιθύρους, ενός θολού, γκρίζου τοπίου, χρησιμοποιώντας τα social media και τα μικρόφωνα των υποβολέων τους, για αποσπάσουν την προσοχή της κοινωνίας από κάθε σοβαρή πρωτοβουλία που αφορά στον

Επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και άμεσα μέτρα για την ακρίβεια στα νησιά

SYSPEIRWSH.jpg
ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 


Αποκαλυπτική ήταν η συζήτηση στη κοινή συνεδρίαση ΠΕΔ και Περιφέρειας, του διαφορετικού συλλογισμού και της σκοπιμότητας που εξέφρασε η πλειοψηφία των συμβούλων για την διεκδίκηση της  επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, από αυτήν που παρουσίασε στο τελικό ψήφισμα ο κ. Περιφερειάρχης και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου. 

Ούτε σε μία γραμμή του ψηφίσματος δεν χώρεσαν οι συνέπειες της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών στο εισόδημα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των αγροτών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Δεν αναφέρονται πουθενά η ακρίβεια που κατατρώει το μεροκάματο, οι υπόλοιποι φόροι και τα χαράτσια, οι υποβαθμισμένες υπηρεσίες στην υγεία στη παιδεία, η ακρίβεια των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συγκοινωνιών για τους νησιώτες.