slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου: Την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, στις 11 η Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

 ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ  2023

Την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, στις 11 π.μ. στην Αίθουσα Φίλων του Λαού, Ευριπίδου 12, Κέντρο Αθήνας, (Μετακίνηση με ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ή ΜΕΤΡΟ και αποβίβαση στους Σταθμούς  ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ -ΟΜΟΝΟΙΑ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ-  ΣΥΝΤΑΓΜΑ) θα κοπεί  η Βασιλόπιτα του Συλλόγου μας! Παράλληλα θα βραβευτούν οι επιτυχόντες νέοι του χωριού μας κατά τις εξετάσεις του έτους 2022 σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ.

Τουρισμός: Πώς διαμορφώνονται οι τάσεις ανά χώρα τα τελευταία 4 χρόνια σε Νάξο, Σαντορίνη και Μύκονο


 NewsroomΤο διαδίκτυο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι ταξιδιώτες στο πλαίσιο της έρευνας και προετοιμασίας του ταξιδιού τους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η διαδικτυακή έρευνα / αναζήτηση για διαμονή. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ιδιαίτερη σημασία να παρακολουθήσουμε πώς διαμορφώθηκε το ενδιαφέρον ταξιδιωτικής ζήτησης για διαμονή στη Σαντορίνη, τη Μύκονο και τη Νάξο από το το 2019 έως το 2022.

Τάσεις Ταξιδιωτικής Ζήτησης μέσω διαδικτύου 2019 – 2022

Κοινό Τηνίων - Αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις από το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τήνου

Όσο οι κύριοι της Δημοτικής Αρχής περιφέρονται στις εκδηλώσεις για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των συλλόγων, εσείς κ. πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου συνεχίζετε την απαξίωση του δημοκρατικού χαρακτήρα του θεσμού, καλώντας εμμονικά σε συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης!


Κύριε πρόεδρε απαιτούμε να επανέλθετε στην κανονικότητα.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επενδύει στην ασφάλεια. Εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED στο δίκτυο οδοφωτισμού, σε 13 νησιά Κυκλάδων και Δωδεκανήσου

 

Ανάπτυξη σύγχρονων συστημάτων οδοφωτισμού, ύψους 6,43 εκ. €.   με στόχο την ασφάλεια του οδικού δικτύου, με την μέγιστη γεωγραφική κάλυψη και την βέλτιστη ποιότητα του φωτισμού

 

 Μια ακόμη εκτεταμένη παρέμβαση, κρίσιμης σημασίας για την ασφάλεια του οδικού δικτύου των νησιών, υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία συνεχίζει με αφοσίωση να εργάζεται πάνω στο στόχο του εκσυγχρονισμού και της βελτίωσής του, μέσα από ένα ευρύ πλέγμα έργων, που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία των νησιών.

Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτης : Το ασφαλές οδικό δίκτυο ήταν και παραμένει στις προτεραιότητές μας.»

Εγκρίθηκαν κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (23 Ιανουαρίου 2023) οι όροι δημοπράτησης και τα μέλη της επιτροπής διαγωνισμού του έργου : «Βελτίωση της ασφάλειας του οδικού δικτύου της ΠΕ Κυκλάδων».


Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 6.425.312,81 ευρώ, ποσόν το οποίο έχει εξασφαλίσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Υπάρχει και η ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων και έκανε και ανασύσταση των Συμβουλίων της


Επιβεβαιώθηκε απόλυτα  το ρεπορτάζ
  των έγκυρων για τα πρόσωπα που θα αναλάμβαναν θέσεις-“κλειδιά” 
τόσο στη Νομαρχιακή Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων, όσο και στην 
ΟΝΝΕΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Η σύνθεση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της
 Νομαρχιακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων έχει ως εξής:

Μανώλης Σεργης : ευχαριστω όσες/όσους τίμησαν με την παρουσία τους στην παρουσίαση του συλλογικού τόμου ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ.


 


Αγαπητές, αγαπητοί,
Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω και από αυτήν τη θέση όσες/όσους τίμησαν με την παρουσία τους την χθεσινοβραδινή (23.1) εκδήλωση για την παρουσίαση του συλλογικού τόμου ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ.
Ιδιαίτερες είναι οι ευχαριστίες μου στις κυρίες και τους κυρίους συναδέλφους που είχαν την ευγενή καλοσύνη να μάς "κοινοποιήσουν" σύντομα και αναλυτικά το περιεχόμενό του.

Με μια όμορφη συνάντηση γεμάτη συναισθήματα, φιλικές διαθέσεις, χαμόγελα, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου Γυναικών Νάξου το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

Ήταν μια όμορφη συνάντηση γεμάτη συναισθήματα, φιλικές διαθέσεις, χαμόγελα, δυναμικές προθέσεις!
Οι εποχές που η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας γίνονταν online πέρασαν στη λήθη. Οι ανταλλαγές ευχών για νέους δημιουργικούς ορίζοντες και πλάνα έπιασαν τόπο και ήδη δημιουργήθηκε η καρναβαλική ομάδα που θα συμμετέχει στις αποκριάτικες εκδηλώσεις της Νάξου.

Με εκπροσώπους του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου συναντήθηκε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανώλης Πολυκρέτης στο πλαίσιο των επαφών και συναντήσεων του με φορείς, τις αρχές του τόπου και κατοίκους.

 Ο κ. Πολυκρέτης άκουσε με προσοχή τα θέματα και τα προβλήματα που τέθηκαν και που απασχολούν το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου και συζήτησε με τους εκπροσώπους του, λύσεις και προτάσεις που ο ίδιος και η παράταξη του θα εντάξουν στο προεκλογικό τους πρόγραμμα και θα υλοποιήσουν. 


Ένα από τα βασικά ζητήματα που συζητήθηκαν αφορά το κτηριακό. Όπως είπαν οι εκπρόσωποι των Πυροσβεστών του νησιού οι χώροι στο σημερινό κτήριο που στεγάζεται η Υπηρεσία, δεν επαρκούν, ενώ υπάρχουν και άλλα προβλήματα όπως η μη σωστή λειτουργία της υφιστάμενης ηλεκτρικής εγκατάστασης και του θερμοσίφωνα, αλλά και η έλλειψη θέρμανσης. 

Δ. Καπούνης: «Η νησιωτικότητα δεν εφαρμόζεται όπως πρέπει, βραχνάς το κόστος για τον Κτηνοτρόφο!».

Στον Alpha 98,9 και στην εκπομπή της Μαρίας Νικόλτσιου μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και αναφέρθηκε, γι' άλλη μια φορά, στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας στο νησί μας κι όχι μόνον.

«Τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά. Από τον Οκτώβριο του '21 τα λέμε και τα ξαναλέμε, ότι δεν θα υπάρχει γάλα και κρέας διότι σφάζονται κοπάδια. Ήδη στην Νάξο έχει σημειωθεί σημαντική μείωση ζωικού κεφαλαίου. Το 2021 είχαμε 9 χιλ. βοοειδή, τώρα 5,200, ενώ τα αμνοερίφια είναι 86 χιλ. από 135 που ήταν. Είναι βραχνάς για την κτηνοτροφία και τους κτηνοτρόφους το αυξημένο κόστος σε ενέργεια, πετρέλαιο, ζωοτροφές, λιπάσματα, αναλώσιμα, μεταφορικά…», είπε, αρχικά, ο Δ. Καπούνης.