slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Καλό ταξίδι ... Δημήτρη Χριστούλα!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Ένα πέπλο θανάτου έχει απλωθεί εδώ και καιρό πάνω από την Ελληνική κοινωνία.
Καθημερινά διαβάζουμε για αυτοχειρίες απελπισμένων συνανθρώπων μας, για δολοφονίες και γενικά για πράξεις βίας από την μεγάλη έξαρση της εγκληματικότητας.

Ματθαίος Γιαννούλης: "Αυτός είναι ο παρουσιαστής με τα ναρκωτικά"

Σοκάρει με αυτά που γράφει ο Ματθαίος Γιαννούλης -ιδιαίτερα αυτά που γράφει για τον Μίνωα Κυριακού και θα του δημιουργήσουν προβλήματα- μέσα από το προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, για τον παρουσιαστή με τα ναρκωτικά, του οποίου το όνομα αποκαλύπτει!!!

Δείτε τι έγραψε :

Συνάντηση Μανόλη Μαργαρίτη με αντιπροσωπεία της Ο.ΣΥ.ΜΙ.Κ.

     Αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων (ΟΣΥΜΙΚ) επισκέφτηκε την Τετάρτη 4 Απριλίου το δημοτικό μέγαρο Νάξου και συναντήθηκε με το δήμαρχο, Μανόλη Μαργαρίτη, με τον οποίο είχε πολύωρη συζήτηση για θέματα που αφορούν στα μικρά νησιά του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

     Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Πασχάλης Συρίγος, μαζί με  τα μέλη του Δ.Σ., κ. Τασία Σιγάλα και κ. Ισίδωρο Νερούτσο, ανέπτυξαν τα προβλήματα, που παρουσιάζονται στα μικρά νησιά, όπως η ελλιπής ακτοπλοϊκή σύνδεση, η ιατρική και υγειονομική κάλυψη των κατοίκων, η συντήρηση των δημόσιων κτιρίων, η κατασκευή και λειτουργία των Βιολογικών Καθαρισμών, η καθαριότητα των οικισμών και άλλα γενικότερα θέματα υποδομών. Συζητήθηκαν τρόποι επίλυσης των προβλημάτων και ο δήμαρχος ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει, από πλευράς Δήμου, για όλα τα θέματα αναφοράς.

     Σαφής, επίσης, ήταν η διαπίστωση και από τα δύο μέρη ότι ο Δήμος και η Ομοσπονδία μπορούν από κοινού να προωθήσουν λύσεις στα προβλήματα και να συνεργαστούν επιτυχώς όπου κριθεί αναγκαίο. 

ΕΚΤΑΚΤΟ ΝΤΡΟΠΗ!!! Η Ελληνική κυβέρνηση απαγόρευσε στον Πούτιν να έρθει στο Άγιο Όρος! (βίντεο)

Έντονα δυσαρεστημένο με την Ελληνική Κυβέρνηση είναι το Κρεμλίνο, μετά την άρνηση της Ελλάδας στο αίτημα του Βλαντιμίρ Πούτιν να επισκεφθεί την μεγάλη Βδομάδα του Άγιο Όρος και το Βατοπέδι.

Συγκεκριμένα, ... 

Θεαματική ρελάνς του Στέφανου Μάνου στην επιλογή Τζούλιας από τον Βεργή


Με μια κίνηση ματ ο Στέφανος Μάνος απαντά στο κόμμα του Δημοσθένη Βεργή. Μόλις μια εβδομάδα πριν, το κόμμα των Οικολόγων τάραξε τα νερά ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα της Τζούλιας Αλεξανδράτου με το κόμμα του Δημοσθένη Βεργή.
Ο Στέφανος Μάνος όμως έδωσε σήμερα την απάντησή του: Με μια εντυπωσιακή ρελάνς, ο Στέφανος εξασφάλισε την συστράτευση του Γρηγόρη Βαλλιανάτου με το κόμμα της Δράσης.
Υπενθυμίζεται οτι στις προηγούμενες εκλογές η Δράση πήρε λιγότερες ψήφους ακόμα και από το Κόμμα των Κυνηγών και έτσι σε αυτές τις εκλογές ο .....

Ομιλία του κ.Δημήτρη Χριστόπουλου



O Iστορικός Όμιλος Νάξου ΑΡΣόΣ και το π.Φλέα σας καλούν στην ομιλία του κ.Δημήτρη Χριστόπουλου, Πανεπιστημιακού, Μέλους του Συντονιστικού για την Υπεράσπιση της Κοινωνίας και της Δημοκρατίας, το Σάββατο 7 Απρίλη και ώρα 18:30, στην Παντάνασσα με θέμα
«ΚΡΙΣΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ».

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου, υπενθυμίζει εκπτώσεις τέλος


Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου υπενθυμίζει στα μέλη του, ότι η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων έχε τελειώσει και παρακαλούνται οι συνάδελφοι καταστηματάρχες να αποσύρουν αμέσως τις ανακοινώσεις των εκπτώσεων από τις βιτρίνες τους και σε κάθε είδος ξεχωριστά να αναγράφεται ευκρινώς η τιμή λιανικής πώλησης.

Φάρμακα ΤΕΛΟΣ από σήμερα


Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά σταματούν από την Τετάρτη 4 Απριλίου τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού, τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)...


Την Πέμπτη κλείνουν τα φαρμακεία τους στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας, διεκδικώντας εξόφληση των οφειλόμενων από τον ΕΟΠΥΥ.

Την ίδια μέρα στις 9 το πρωί, θα.....

Κύπρος: Αυτοπυροβολήθηκε 50χρονος λόγω οικονομικών προβλημάτων

Πενηντάχρονος οικογενειάρχης, πατέρας τριών παιδιών, αυτοπυροβολήθηκε στο αυτοκίνητό του, στον δήμο Πολεμιδιών στη Λεμεσό, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε. Σε σημείωμα που άφησε, αναφέρει ότι δεν είχε άλλη επιλογή, αφού δεν έβρισκε καμιά διέξοδο στα οικονομικά του προβλήματα.

Επίσης, απολογήθηκε στους οικείους του για την απόφασή του να θέσει τέρμα στη ζωή του. Ανέφερε στα παιδιά του πως λόγω της ανεργίας δεν ήταν σε θέση πλέον οικονομικά να τα βοηθήσει για τις σπουδές και την αποκατάστασή τους.
Ανάρτηση από το  Δεξί X-Trem(i) 

Γιάννη Βρούτσης ;«Με πανηγύρια, ημίμετρα και επικοινωνιακού χαρακτήρα φιέστες, ούτε τα προβλήματα λύνονται ούτε η πάταξη του λαθρεμπορίου επιτυγχάνεται.

Δήλωση του Αναπληρωτή  Υπεύθυνου  του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή  Κυκλάδων κ. Γιάννη  Βρούτσης για την εξαγγελία του υπουργείου Οικονομικών για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου
«Με πανηγύρια, ημίμετρα και επικοινωνιακού χαρακτήρα φιέστες, ούτε τα προβλήματα λύνονται ούτε η πάταξη του λαθρεμπορίου επιτυγχάνεται.
Δυστυχώς, για τον κ. Οικονόμου οι χθεσινές εξαγγελίες του για την....

Πλήθος κόσμου στην πλατεία Συντάγματος

Πλήθος πολιτών βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος, στο σημείο όπου το πρωί έβαλε τέρμα στη ζωή του ο 77χρονος συνταξιούχος φαρμακοποιός, εξαιτίας οικονομικών δυσχερειών, όπως φέρεται να αναφέρει σε ιδιόχειρο σημείωμα, που άφησε.
Πολίτες από κάθε γωνιά του λεκανοπέδιου κλήθηκαν, μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, να βρεθούν στην πλατεία για να διαδηλώσουν με κεντρικό σύνθημα «να μη συνηθίσουμε τον θάνατο».
Κάτω από το δέντρο, που αυτοπυροβολήθηκε ο 77χρονος, απόθεσε στεφάνι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, του οποίου ο αυτόχειρας ήταν μέλος, και πλάι σ΄αυτό, πολίτες αφήνουν ανθοδέσμες και ιδιόχειρα σημειώματα.
«Η απελπισία δεν γνωρίζει όρια», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο Σταύρος Ευσταθίου συνταξιούχος, εκφράζοντας τη θλίψη του για το γεγονός, καθώς επίσης και την ανησυχία του για το μέλλον, που συμμερίζονται και άλλοι συγκεντρωμένοι, οι οποίοι εκδήλωναν τη διαμαρτυρία τους για την οικονομική κρίση.
Σε μεμονωμένες περιπτώσεις δεν έλειψαν και φραστικά επεισόδια μεταξύ των πολιτών, καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστήριξαν ότι επιχειρείται πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας από εκπροσώπους συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟΧΕΙΡΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ

Με πάσα επιφύλαξη για την γνησιότητα ...

.

Πολιτικό "σκουπίδι"

Πόσο κάθαρμα μπορεί να είναι ένας πολιτικός που δηλώνει για την αυτοκτονία ενός απελπισμένου γέροντα ανερυθρίαστα ότι: «Δεν μπορούμε όμως αυθαίρετα να συνδέσουμε την αυτοκτονία του με την οικονομική κατάσταση της χώρας. Το αν είχε χρέη, ή δεν είχε χρέη, αν τα έφαγε αυτός ή τα παιδιά του.» Δεν είναι τυχαίο που ο κ. Μπεγλίτης υπήρξε υπουργός άμυνας στη πιο προδοτική κυβέρνηση της νεώτερης ιστορίας της Ελλάδος. Να χαίρεσαι κ. Βενιζέλο αυτό το πολιτικό σκουπίδι που κοσμεί τις τάξεις του κόμματός σου! 

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ THN ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
από την Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Μνημείο συρραφής το "πρόγραμμα Καμμένου" για τη λαθρομετανάστευση

Βάζετε λίγο κλεμμένες ιδέες διαφόρων άλλων, λίγο αναμασημένη τροφή και λίγο ανεφάρμοστες κορώνες, και φτιάξατε το "πρόγραμμα" των Α.Ε. για τους λαθρομετανάστες. Πέραν του γελοίου του πράγματος ότι ναι μεν δεν πληρώνουμε τα χρέη μας στην ΕΕ αλλά οι μαλάκ@@ οι Ευρωπαίοι θα μας έχουν στην ΕΕ, θα μας δίνουν λεφτά (για δράσεις έναντι της λαθρομετανάστευσης) και με τσαμπουκά...

Liberation: Πώς ζουν οι Έλληνες με αυτούς τους μισθούς;

Το ημερήσιο κόστος ζωής στην Ελλάδα υπολόγισε μια 21χρονη φοιτήτρια, που για λογαριασμό της εφημερίδας Liberation κατέγραψε τα έξοδα της ημέρας. Η φοιτήτρια, που έζησε αρκετούς μήνες στη Θεσσαλονίκη, μετέχοντας στο πρόγραμμα Erasmus γράφει:
«Είχα την ηλίθια εντύπωση ότι η ζωή δεν θα ήταν ακριβή στη Θεσσαλονίκη. Από πού μου ήρθε; Σίγουρα ήταν κάτι που δημιουργήθηκε παρακολουθώντας την εικόνα της κρίσης από τον καναπέ μου, στη Γαλλία. Για να καταλάβετε καλύτερα, θα σας περιγράψω αναλυτικά μιας τυπικής ημέρας ενός φοιτητή στη Θεσσαλονίκη» γράφει.

Ωραία Κυριάκο!! Ναζί δεν θα ψηφίσουμε... τοκογλύφους να ψηφίσουμε;


Συνέντευξη στο ράδιο-ΠΑΣΟΚ (ΝΕΤ FM), και στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» των Γ. Παντελάκη και Β. Μπεσκένη, έδωσε το πρωί της Δευτέρας ο βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος (και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με υποψήφιο αντι-περιφερειάρχη τον συλληφθέντα και ήδη φυλακισθέντα Καραμπέρη). 
Πέραν του ότι υποστήριξε ότι: «Δεν το πιστεύω ότι θα γίνουν εκλογές» (πολύ θα το' θελε γιατί δε θα ξαναβγεί βουλευτής, ή μήπως έχει γίνει και πάλι –αυτός και ο αρχηγός του- ΛΑ(γ)ΟΣ αυτών που θέλουν αναβολή των εκλογών;), αναφέρθηκε με τον γνωστό τρόπο όλων των πανικόβλητων-πολιτικά ημιθανών πολιτικάντηδων για την Χρυσή Αυγή:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Γιατί τόσο πολιτικό άγχος με την Χρυσή Αυγή»; 
Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Άγχος πρέπει να έχει η δημοκρατία. Αν ο ελληνικός λαός που υπέστη τόσα πριν 50 χρόνια από τους Γερμανούς, θέλει σήμερα τους οπαδούς του ναζισμού και του γερμανισμού να τους βάλει στη Βουλή, δικαίωμά του, δεν θα του στερήσω το δικαίωμα. Πρέπει και ο λαός να αναλάβει τις ευθύνες του, δεν μπορεί από αντίδραση να ψηφίζεις ναζί».

«Ναζί», λοιπόν, δεν ψηφίζουμε. Τοκογλύφους ψηφίζουμε, Κυριάκο;

(ΥΓ): Αλήθεια, τι έγινε Κυριάκο με εκείνα τα 400.000 ευρώπουλα που –σύμφωνα με την εφημερίδα «Παρασκευή και 13»- που έβγαλες στη χώρα από την οποία «ο ελληνικός λαός τόσα υπέστη πριν από 50 χρόνια»; Και γιατί δεν εξηγείς πως από 230.000 που δήλωνες στο πόθεν έσχες σου… αυγάτισαν κι έγιναν 400.000; Γέννησαν μήπως;
http://xryshaygh.wordpress.com
Ανάρτηση από τον  Δεξί X-Trem(i) 

Aυτοκτονία στην πλατεία Συντάγματος (βίντεο)

Έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο και αυτοκτόνησε. Το συγκλονιστικό περιστατικό προκαλεί σοκ.
 Λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές, όμως από τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται ότι πρόκειται για μεσήλικα άντρα. Ο θάνατος του άγνωστου άντρα επήλθε αμέσως μετά τον αυτοπυροβολισμό του.
 Η αυτοκτονία έγινε λίγο περίπου στις....

Δημοσκόπηση δείχνει Πέμπτο το ΠΑΣΟΚ κάπου λίγο ποιο πάνω από τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που επίσης είναι λίγο ποιο πάνω από ΚΑΜΜΕΝΟ

Ρε τι γίνεται στο (βομβαρδισμένο) πολιτικό τοπίο. Χάσαμε τη μπάλα! Δημοσκόπηση δίνει 8,9% στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και  8,3% στους Ανεξάρτητους Έλληνες, και 8,3% στους Οικολόγους. Τουρλουμπούκι κανονικό. Δείτε την:Δημοσκόπηση με στοιχεία που προκαλούν σοκ στην Αχαία.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ - 16η (4η) Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου


ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
[16η (4η) Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου]
  • Η “συζήτηση” για το Ακτοπλοϊκό μετατέθηκε στην Ημερίδα της Νάξου
  • Αναβλήθηκε η συζήτηση για το Ειδικό Χωροταξικό του Τουρισμού
Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου οι εκπρόσωποι μας Νίκος Συρμαλένιος και Παύλος Χρυσαφίδης, τοποθετήθηκαν στα παρακάτω θέματα:

Ανάδειξη του εναλλακτικού τουρισμού στην Τήνο & Ενημερωτική συνάντηση με θέμα τον τουρισμό

Ο Δήμος Τήνου, σε μια προσπάθεια ανάδειξης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της Τήνου, συμμετείχε στην 1η Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού Nexus, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από 29/3 έως 1/4. Το νησί μας προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία σε .....

Προσφορά Αλληλεγγύης 2. Συν+Αξία

Αγαπητοί  συν+Αξιοι
Την Μεγάλη Τρίτη 10/4 από τις 8πμ μέχρι τις 8μμ στην πλατεία της παραλίας Νάξου (απέναντι από το φαρμακείο του Δελλαρόκα), μαζεύουμε τρόφιμα για τους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη άμεσα. Παρακαλούμε θερμά τα τρόφιμα να είναι συσκευασμένα. Τα τρόφιμα θα προσφερθούν επι τόπου και τα υπόλοιπα θα δωθούν στην εκκλησία που με τη σειρά της θα τα μοιράσει στους ανθρώπους που τα χρειάζονται.
συν+Αξία Ομάδα Εθελοντών Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
http://sinaxia.blogspot.com/
 

Ξύλο με τα ΜΑΤ στην Αμυγδαλέζα για το στρατόπεδο προσφύγων (βίντεο)


Με τα ΜΑΤ συγκρούστηκαν οι κάτοικοι της Αμυγδαλέζας που από το πρωί έχουν κλείσει την Λεωφόρο Θρακομακεδόνων αντιδρώντας στο ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρου κράτησης μεταναστών στην περιοχή τους.
Ο αντιδήμαρχος Αχαρνών, Μιχάλης Βρεττός, διεμήνυσε ότι «αυτό δεν μπορεί να περάσει» και πως «δεν μπορούμε να δεχτούμε και άλλη υποβάθμιση», συμπληρώνοντας ότι «δεν ξέρουμε πώς θα συγκρατήσουμε τους δημότες μας που είναι οργισμένοι».

Την «ισχυρή δημοκρατία» τους δεν την πτοούν μερικές χιλιάδες αυτοκτονίες....

Από το πρωϊ μέχρι το βράδυ, οι εγκάθετοι στα καθεστωτικά ΜΜΕ, μας πιπιλίζουν το μυαλό για την «ισχυρή δημοκρατία» τους, για το ότι υπεύθυνοι είμαστε εμείς που «μαζί τα φάγαμε» και που ψηφίζουμε αυτούς τους πολιτικούς και άλλα ανέκδοτα για αγρίους.  Μιλάμε δηλαδή για την δημοκρατία στην οποία εμείς οι "φταίχτες", άλλο ψηφίσαμε και τελικά μας προέκυψε ο δοτός τραπεζίτης κ. Παπαδήμος. Σ’ αυτή την «ισχυρή δημοκρατία» των αδιεξόδων, αυτοκτονούν χιλιάδες μη προβεβλημένοι Έλληνες συμπατριώτες μας, τις οποίες αυτοκτονίες τα καθεστωτικά ΜΜΕ απαξιούν καν να αναφέρουν. Οι δε «δημοκράτες» πολιτικοί μας, συνεχίζουν να....

Υπερψηφίστηκαν τα επίμαχα άρθρα για τα ταξί-Απών ο Ραγκούσης, ΝΑΙ από τον Ρέππα

Ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία την Τρίτη, κατά την ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΛΑΟΣ, τα άρθρα 83 και 84 για τις έδρες των ταξί μετά τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης προκειμένου να αποφευχθεί εμπλοκή στο νομοσχέδιο.
Σε σύνολο 225 βουλευτών, υπέρ των επίμαχων άρθρων τάχθηκαν 199 βουλευτές ενώ 26 βουλευτές δήλωσαν ότι τα καταψηφίζουν.

Από την ψηφοφορία απουσίαζε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος είχε εκφράσει αντιρρήσεις για τον τρόπο που απελευθερώνεται το επάγγελμα των ταξί.

Νωρίτερα, το ΠΑΣΟΚ είχε προειδοποιήσει ότι εάν δεν υπάρξουν αλλαγές στο θέμα των εδρών των ταξί -το οποίο χαρατκήρισε ως «τελευταίο αγκάθι» στο νομοσχέδιο- δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα άρθρο του νομοσχεδίου.

Ο υπουργός Υποδομών υπαναχώρησε κάνοντας δεκτές τις συγκλίνουσες απόψεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οι έδρες των ταξί σε Αττική και Θεσσαλονίκη να παραμείνουν ως έχουν ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας να αποφασίσουν τα περιφερειακά συμβούλια εντός δύο μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου.

Με την υπερψήφιση και των τροπολογιών, ολοκληρώθηκε η συζήτηση και ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών με ρυθμίσεις Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών και Δημοσίων Έργων.

2η πεζοπορική διαδρομή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΚΟΥΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την Κυριακή 8 Απριλίου 2012 και ώρα 11:30 σας προσκαλούμε στη δεύτερη πεζοπορική
διαδρομή που διοργανώνει ο σύλλογός μας, σε μια δραστηριότητα να γνωρίσουμε
καλύτερα τον τόπο μας.
Αναχώρηση από τις Μέλανες (στάση λεωφορείου) με προορισμό το παλιό ελαιοτριβείο
«Ντε Μαρί», τον Άγιο Νεκτάριο, τους Μύλους, το αρχαίο υδραγωγείο, το αρχαίο ιερό των πηγών, το Κούρο και επιστροφή από τη μαρμαρωτή στις Μέλανες.
Βαθμός δυσκολίας: εύκολη διαδρομή
Διάρκεια διαδρομής: 2 ώρες

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης - Διαμαρτυρία για τις υπηρεσίες δημοσιονομικού ελέγχου

Τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, που βρέθηκε  στη Ρόδο με αφορμή ημερίδα με θέμα «Η πειθαρχική διαδικασία των δημοσίων υπαλλήλων», δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.
 Παρουσία του νομικού συμβούλου της Περιφέρειας Γιώργου Φιλιππάκου, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε, κατ’ αρχάς, τον κ. Ρακιντζή για το μείζον πρόβλημα της......

Ημερίδα Γ. Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.


 Πέμπτη  5/4/2012
Πρώην Σχολή Ουρσουλινών (Κάστρο Χώρας), Νάξος 
ΜΕ ΘΕΜΑ:“Ακτοπλοϊκό δίκτυο στις Κυκλάδες: Προβλήματα και προοπτικές ανάπτυξης”

Πρόγραμμα Ημερίδας

10:00 – 10:15  Προσέλευση Συνέδρων – Παρουσίαση του  Ακτοπλοικού 
                           Δικτύου στις Κυκλάδες από την Γ.Γ. Αιγαίου

Αποχωρεί και ο σωτήρας Ρόβλιας

Επιδημία αποχωρήσεων από τα ψηφοδέλτια έχει χτυπήσει το ΠΑΣΟΚ. Στην ομάδα που εγκαταλείπουν αυτοβούλως τα βουλευτικά έδρανα προστέθηκε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Θ. Τσούρας. Το ίδιο δήλωσε η Σούλα Μερεντίτη η οποία εκλέγεται στα Τρίκαλα στην ίδια περιφέρεια που εκλέγεται ο Χρήστος Χάιδος ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει ότι επιστρέφει στην Ιατρική.

Στην Καρδίτσα αποσύρονται από τη διεκδίκηση της έδρας δύο από τους τρεις βουλευτές. Ο Ν. Σαλαγιάννης ανέλαβε διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, ενώ όπως γράφει το Έθνος, σήμερα θα ανακοινώσει την απόφασή του να μην κατέλθει και ο Ντίνος Ρόβλιας.

Εκτός Βουλής θα βρεθούν οι Β. Γερανίδης και Β. Αργύρης. Σε πορεία αποχώρησης βρίσκονται ήδη η βουλευτής Επικρατείας Ε. Παναρίτη και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Η. Μόσιαλος.

Οι πρώτοι που δημοσιοποίησαν την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τα ψηφοδέλτια ήταν ο Θ. Πάγκαλος και ο Σ. Ξυνίδης, ακολούθησε ο Σπ. Βούγιας και η Β. Παπανδρέου δήλωσε ότι «δεν νομίζω ότι θα είμαι υποψήφια» επίση το σκέφτονται κι άλλοι βουλυετές όπως οι κ. Γείτονας, Στρατάκης κ.α.

Συλλήψεις για παράνομες οικοδομικές εργασίες σε Σύρο και Νάξο

oikodomiΣυνεχίζονται οι συλλήψεις στις Κυκλάδες για παράνομες οικοδομικές εργασίες. Άλλες δύο σημειώθηκαν την περασμένη Δευτέρα, 2 Απριλίου. 
Στη Σύρο συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί από την Αλβανία40 και 27 ετών, διότι εκτελούσαν παράνομα οικοδομικές εργασίες σε δημοτικό γήπεδο, κατ' εντολή 42χρονουΈλληνα, μόνιμου κάτοικου του νησιού. Ο 42χρονος συνελήφθη επίσης, ενώ ο 27χρονος αλλοδαπός διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα στη χώρα.
Στη Νάξο, συνελήφθησαν πέντε άτομα (όλοι Έλληνες) στην περιοχή του Δαμαριώνα, διότι εκτελούσαν παράνομες οικοδομικές εργασίες, σε ιδιοκτησία 47χρονου ο οποίος αναζητείται.
www.cyclades24.gr

Γ. Μουρούτης: Η ΝΔ θα φτάσει στην αυτοδυναμία

Τη βεβαιότητά του ότι θα προκύψει από τις εκλογές βιώσιμη αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, εξέφρασε, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Μουρούτης.
Διευκρίνισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει βιώσιμη κυβέρνηση...

Συνάντηση Σαμαρά-Ο. Κεφαλογιάννη με ΣΕΤΕ: Ο τουρισμός αποτελεί για τη Νέα Δημοκρατία κεντρική αναπτυξιακή προτεραιότητα

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς είχε, σήμερα 3 Απριλίου 2012, συνάντηση με το προεδρείο του ΣΕΤΕ και τον πρόεδρό του κ. Ανδρέα Ανδρεάδη. Στην συνάντηση μετείχε και η κα Όλγα Κεφαλογιάννη, Βουλευτής και Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Ν.Δ., η οποία αμέσως μετά τη συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τι είπε ο κηπουρός για τον GAP

Τι νομίζω για τον Γιώργο Παπανδρέου; Τον θεωρώ...

Στην Δημοκρατική Αριστερά κατέληξε... τελικά η Μαρία Αλιμπέρτη

alimperth_mariaΥποψήφια με τη Δημοκρατική Αριστερά στις Κυκλάδες, θα είναι η Μαρία Αλιμπέρτη. Είναι εν ενεργεία δημοτική σύμβουλος Γαλατσίου (για δεύτερη θητεία), δημοσιογράφος στο επάγγελμα, με καταγωγή από τη Νάξο. 
«Το ταξίδι μου στην τοπική αυτοδιοίκηση ακολούθησε πορεία με αξιοπρέπεια, υπευθυνότητα, σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον. Εργάζομαι σκληρά και αποτελεσματικά με όλες μου τις δυνάμεις με καθημερινή παρουσία σε όποια θέση αναλάβω, ενώ αντιστέκομαι, στην αλαζονεία και τον εφησυχασμό σαν ένα μαθητευόμενο που συγχρόνως προσπαθεί να παραγάγει έργο και να υπηρετήσει δίκαια και νόμιμα τον πολίτη», αναφέρει σε.....

Πρωτοβουλία της ΟΝΝΕΔ: «Ελλάδα-Αλλαγή»


Παρουσίαση Χάρτας Νέων 2012 Η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη μιας πολιτισμικής κρίσης, η οποία επηρεάζει όλους τους τομείς της καθημερινότητάς μας. Η σημερινή κατάσταση, δεν αποτελεί ξαφνικό ή πρόσκαιρο φαινόμενο, αντίθετα είναι
το αποτέλεσμα λάθος πολιτικών και νοοτροπιών, που ακολούθησε το πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης. Τα αδιέξοδα στα οποία έχουμε οδηγηθεί ως νέοι άνθρωποι αλλά και οι δυσκολίες που πλέον βιώνουμε στις οικογένειες μας, είναι γεγονότα αδιαπραγμάτευτα.