slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΝΟΔΕ Κυκλάδων: Ο κ. Τσίπρας σε κάθε παρουσία του αποτελεί σκιά της σκιάς του

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κυκλάδων,
Χρήστος Καφτηράνης
"Το τελευταίο διάστημα ζούμε καταστάσεις "απείρου κάλους". Μια κυβέρνηση που προσπαθεί να μας δηλώσει την παρουσία της με συνεχείς παρεμβάσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα και φυσικά με τη γνωστή τακτική του¨στρίβειν δια του αρραβώνος

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Κυκλάδων:

Λεονάρδος Χατζηανδρέου: Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα...Ετήσιος απολογισμός-προϋπολογισμός: Το ΣΟΚ των αριθμών

Ο ετήσιος απολογισμός-προϋπολογισμός  είναι ο καθρέφτης λειτουργίας ενός Δήμου. Η μελέτη του  οδηγεί στην εικόνα της αποδοτικότητας, της κοινωνικής και πολιτικής του αντίληψης, του αναπτυξιακού του οράματος, της συνολικής  ικανότητάς του.
 Η ικανότητα  αυτή αξιολογείται με δύο κυρίως δείκτες.

Το βαθμό ολοκλήρωσης του προϋπολογισμού και το βαθμό απόδοσης.

Κατάρτιση Συνδυασμών: Αναλυτικοί Πίνακες με τους αριθμούς Υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων

 Με την 5η Μαΐου να αποτελεί την καταληκτική ημερομηνία επίδοσης/παράδοσης των Δηλώσεων Συνδυασμών στους Προέδρους των οικείων Πολυμελών Πρωτοδικείων, σε πονοκέφαλο εξελίσσεται για πολλούς επίδοξους Δημάρχους η εξεύρεση Υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων για την έγκυρη κατάρτιση Συνδυασμών.
Όπως έχετε επανειλημμένως ενημερωθεί από τον AIRETO,το θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη για τον ανώτατο και κατώτατο αριθμό Υποψήφιων σε κάθε Συνδυασμό, άλλαξε με τον Κλεισθένη και τροποποιήθηκε ξανά με το ν.4604/2019.

Κατωτέρω μπορείτε να δείτε τρεις αναλυτικούς Πίνακες με τον ελάχιστο και το μέγιστο αριθμό Υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων ανά περίπτωση.

ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ Λεονάρδος Χατζηανδρέου Υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων απάντεει στον κ.Λιανό και την παρέα του ...περί "μπετονιέρας ...και τζιμινιέρας"


Ευχαριστούμε τον κ. Λιανό  και την παρέα του, που με την ανακοίνωση τους αναδεικνύουν περίτρανα τη γύμνια τους σε επιχειρήματα και προγραμματικές θέσεις. Προφανώς βρίσκονται σε πανικό, διότι λόγω της βίαιης διακοπής της πρακτικής της  «προεκλογικής μπετονιέρας» έχασαν τη μοναδική ευκαιρία  που είχαν για μια αξιοπρεπή ήττα και ξεκίνησαν από τώρα να βλέπουν παντού «μαύρο».

Ωστόσο, να σας ενημερώσουμε κ. Λιανέ ότι για να ρίξει κάποιος «μαύρο καπνό» σε έργα, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχουν αυτά τα έργα...

Απίστευτη ταλαιπωρία για επιβάτες – Ακινητοποιημένο το ταχύπλοο στο λιμάνι του Πειραιά
Ρεπορτάζ: Γιάννης Κορακής

Τεράστια ταλαιπωρία και πολύωρη καθυστέρηση στην αναχώρησή τους υπέστησαν οι επιβάτες που επέλεξαν να ταξιδέψουν σήμερα Δευτέρα (15/4) από τον Πειραιά για τις Δυτικές Κυκλάδες και συγκεκριμένα για τα νησιά Σέριφο, Σίφνο και Μήλο, με το ταχύπλοο “Speedrunner3”.

Επιθέσεις κατά υποψηφίων από τη ''συμμαχία των δημοκρατικών δυνάμεων''


Αποδεικνύουν πώς αντιλαμβάνονται τη Δημοκρατία, με τις μεθόδους και τις πρακτικές που πολιτεύονται, επιτιθέμενοι προσωπικά σε υποψηφίους της παράταξης του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο»

Απάντηση στο Γραφείο Προπαγάνδας της Καγκελαρίας «Η Τατιάνα του Αιγαίου»Ο πανικός της απερχόμενης παρέας του Καγκελάριου από την εξουσία,  την οδηγεί σε κινήσεις απελπισίας.
Ευτελίζουν περαιτέρω το γραφείο τύπου ενός κρατικού θεσμού  εκδίδοντας ανακοινώσεις με το εθνόσημο που περιέχουν κουτσομπολίστικα σχόλια.
Ως δημοσιογράφοι εκπομπής της «Τατιάνας» χρησιμοποιούν περιγραφές ξεκατινιάσματος «Ανώνυμων» υποψηφίων τους. !!
Αναφέρονται σε υποτιθέμενα συμβάντα και σε πρόσωπα τα οποία δεν γνωρίζουμε. Δεν διστάζουν δε, να μας καταλογίσουν δήθεν υποψηφίους που δεν έχουμε ανακοινώσει και δεν τους γνωρίζουμε.!!!
Φαντασιώνονται λοιπόν τραμπουκισμούς σε ανώνυμους υποψηφίους τους, κρίνοντας «εξ ιδίων τα αλλότρια».

Μεταφορικό Ισοδύναμο και Νησιωτικότητα: Από τα λόγια στην πράξη

Η νησιωτικότητα, δηλαδή η ανάγκη εξειδίκευσης της κάθε κυβερνητικής πρακτικής στα νησιά, που επιβάλλεται και από το Σύνταγμα των Ελλήνων, ήταν ένα μόνιμο ευχολόγιο και λαμπερό πυροτέχνημα  του πρότερου κομματικού συστήματος ιδιαίτερα  σε προεκλογικές περιόδους.