slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

OXI Βρούτσης στον Τόμσεν που ζήτησε μείωση αποζημίωσης απολύσεις


Νέο αίτημα έθεσε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης η τρόικα κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας. Το αίτημα αφορά στη μείωση του ύψους της αποζημίωσης λόγω απόλυσης και για μία ακόμα φορά το θέμα τίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, κυρίως από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, εξέφρασε την αντίθεσή του στο αίτημα της τρόικας.Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας υποστηρίζει, ότι μια τέτοια συζήτηση στην παρούσα φάση θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας, όπου δεν υπάρχει επαρκής κοινωνική προστασία, όπως θα ήταν ο θεσμός της ασφάλισης ανεργίας, ούτε μηχανισμοί επανόδου των απολυμένων στην αγορά εργασίας.

Αναφέρει επίσης, ότι ήδη έχει συντελεστεί σημαντική μείωση του κόστους των αποζημιώσεων με το νόμο 3863/2010, με τον οποίο έχει μειωθεί από 6 μήνες σε 2 ο χρόνος προειδοποίησης για την απόλυση, ενώ έχει αυξηθεί από 2 μήνες σε 1 έτος, ο χρόνος της δοκιμαστικής πρόσληψης. Θα πρέπει επίσης, τονίζουν στελέχη του υπουργείου να συνυπολογίζεται η μείωση στο ύψος των αποζημιώσεων που έχει επέλθει ήδη λόγω της συνεχούς υποχώρησης του ύψους των μισθών.

Η συζήτηση, πάντως περιορίστηκε σε απλή καταγραφή αντεπιχειρημάτων και οι εκπρόσωποι των δανειστών ανάφεραν ότι σκοπεύουν να επαναφέρουν το θέμα, χωρίς όμως να το θεωρούν προαπαιτούμενο για την επίτευξη συμφωνίας.

Εκτός από το νέο αίτημα της τρόικας, το μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης επικεντρώθηκε σε ζητήματα αλλαγών διαρθρωτικού χαρακτήρα στην αγορά εργασίας, ενώ συζητήθηκε επίσης η ετοιμότητα του υπουργείου, να προχωρήσει με ταχύτητα στη νομοθέτηση των κοινωνικών μέτρων.

Ο υπουργός Εργασίας, διαβεβαίωσε την τρόικα ότι έχει συγκροτηθεί στο υπουργείο Εργασίας «ετοιμοπόλεμη ομάδα» που μπορεί να αναλάβει τη νομοθέτηση των μέτρων και δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει σύντομα τα σχετικά χρονοδιαγράμματα.

Σε γενικές γραμμές σε ότι αφορά τις διαρθρωτικές αλλαγές, υπήρξε σύμπτωση απόψεων στα περισσότερα σημεία. Υπουργείο Εργασίας και τρόικα, συμφώνησαν στην αναγκαιότητα να υπάρξει ένας νέος μηχανισμός για τη διαμόρφωση του κατώτερου μισθού. Το υπουργείο Εργασίας, δεσμεύτηκε ότι θα νομοθετήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση του κοινωνικού διαλόγου που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31 Οκτωβρίου.

Η τρόικα αποδέχθηκε επίσης το σχεδιασμό του υπουργείου, για την αναβάθμιση και τη θωράκιση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ώστε να υπάρξει αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας.

Η τρόικα αντιμετώπισε θετικά και την σχεδιαζόμενη μείωση του μη μισθολογικού κόστους κατά 5%, που σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, θα επιδράσει θετικά στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης.

Ήδη έχει κατατεθεί στη Βουλή η κατάργηση των εισφορών των εργοδοτών 1,1% υπέρ των οργανισμών Εστίας και Κατοικίας που έχουν καταργηθεί, εκκρεμεί όμως το υπόλοιπο 3,9% που θα πρέπει να προέλθει από μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Η τρόικα ζήτησε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα με ποσοτικοποιημένη πρόταση και πρόβλεψη δημοσιονομικού ισοδύναμου, ώστε να αναπληρωθεί η αναμενόμενη απώλεια εσόδων από ασφαλιστικές εισφορές.

Από την πλευρά του το υπουργείο Εργασίας εξετάζει τρόπους όπως η αξιοποίηση αδρανών πόρων, και η διεύρυνση της εισφοροδοτικής βάσης, μέσω της επέκτασης του εργόσημου, εκεί όπου εμφανίζεται με μεγαλύτερη ένταση το φαινόμενο της ανασφάλιστης εργασίας.

Στους σχεδιασμούς του κ. Βρούτση, για την αύξηση των πόρων του ασφαλιστικού συστήματος, περιλαμβάνεται η συγκρότηση ενός ενιαίου εισπρακτικού φορέα που θα βασίζεται στο μηχανισμό του ΙΚΑ και θα περιλαμβάνει όλα τα μεγάλα Ταμεία (ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, και ΟΑΕΕ) με τη μακροχρόνια πρόβλεψη οι οφειλές να καταλήγουν στις οικονομικές εφορίες.

Τέλος, κατά τη σημερινή συνάντηση εξετάσθηκαν και οι ενεργητικές πολιτικές για την ενίσχυση της απασχόλησης που σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας. Σε πρώτη φάση πρόκειται να αναπτυχθεί ένα πρόγραμμα που αφορά 80.000 νέους ανέργους σε τομείς όπως η αγροτική παραγωγή, ο τουρισμός τομέας και η καινοτομία.
 

Προσπαθεί να σπείρει διχόνοιες ο τενίστας της Εκάλης...


Ανακάλυψε "δυσαρέσκεια" προς το πρόσωπο του Γ.Στουρνάρα !!!

Η συνέχεια στο antilogos-gr.blogspot.com 

Η ΝΔ προχωρά ακάθεκτη στον δρόμο του ΠΑΣΟΚ


Το έχουμε ξαναγράψει ακόμη κι όταν δεν ήταν η ΝΔ στην κυβέρνηση. Τα σοβαρά θέματα από τα οποία κρίνεται η τύχη της πατρίδας δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με επικοινωνιακούς όρους. Δεν πρέπει δηλαδή η Νέα Δημοκρατία να προσπαθεί να γίνει…

Συνελήφθη ο στενός συνεργάτης του 'Ακη Γιάννης Σμπώκος ... Να περάσει ο επόμενος , συνελήφθη ο


Ο κ. Γιάννης  Σμπώκος  στενός συνεργάτης του 'Ακη Τσοχατζόπουλου συνελήφθη δυνάμει εντάλματος σύλληψης για απολογία, κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από κοινού κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα.
Τη σύλληψη του κατηγορούμενου στην....

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ


:
Προς τα μέλη της Επιτροπής
Καλείστε όπως προσέλθετε στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων την 9η Οκτωβρίου 2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου) σύμφωνα με το άρθρο 76 του Ν.3852/2010 με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Επιστρέφει στα καθήκοντά του ως πρόεδρος της Βουλής ο Μεϊμαράκης-«Δεν πρόκειται να απαντήσει στη σαπουνόπερα και τις ύβρεις» για Καρούζο


Στην έδρα της Ολομέλειας θα ανέβει πιθανότατα σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αίροντας με τον τρόπο αυτό την ιδιότυπη, μερική αναστολή των καθηκόντων του, καθώς θεωρεί ότι οι τελευταίες εξελίξεις τον δικαιώνουν απόλυτα.

Όπως αναφέρουν συνομιλητές του προέδρου στο protothema.gr, «ο Μεϊμαράκης είναι παρών, υπήρχε και θα υπάρχει ως πρόεδρος της Βουλής».

Επιπροσθέτως, σημειώνουν ότι ο κ. Μεϊμαράκης «εμφανίζεται πλέον ιδιαίτερα ανακουφισμένος, κυρίως μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του ΣΔΟΕ, που τον δικαιώνει απόλυτα», ενώ προσθέτουν ότι «ήδη τα δημοσιεύματα και ο κ. Χατζηνικολάου έχουν αποσύρει τις κατηγορίες περί μιζών και τα βέλη περιορίζονται στο ό,τι θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός με τις κουμπαριές του».

Τονίζουν δε ότι «δεν πρόκειται να απαντήσει στη σαπουνόπερα και τις ύβρεις» που ακούγονται τις τελευταίες ώρες για την επιλογή του να κάνει κουμπάρο του τον κ. Γιάννη Καρούζο.

Πέραν αυτών, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «τόσο ο πρόεδρος όσο και το ευρύτερο πολιτικό περιβάλλον αναρωτιούνται για τα κίνητρα του δημοσιεύματος και κυρίως για την χρονική στιγμή που επέλεξαν να το κάνουν».

Πάντως, τονίζουν ότι «είναι η πρώτη φορά που σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα έσβησαν οι καταγγελίες ενώ συνήθως σε αντίστοιχες περιπτώσεις φουντώνουν».


Ψηφίζουμε Ελλάδα στο διαγωνισμό της Martini!


Μια Λιθουανο-σκοπιανή προηγείται από τις Ελληνίδες υποψήφιες στο διαγωνισμό για το νέο πρόσωπο της Martini.
 Το newsbomb.gr ανέλαβε πρωτοβουλία να στηρίξει τις Ελληνίδες, ώστε η επόμενη καμπάνια της Martini να έχει άρωμα Ελλάδας. Με τον τρόπο αυτό:
  1. 1.       Στέλνουμε ένα μήνυμα αποφασιστικότητας ως Ελληνες (αφού το μότο της καμπάνιας είναι «Η τύχη είναι θέμα στάσης ζωής») και απαντάμε στη διεθνή εκστρατεία δυσφήμησης της...........

Μπένυ: Λίστα υπάρχει αλλά είναι παράνομη και μην το πολυφωνάζετε γιατί θα μου χαλάσετε άλλο ντιλ που έχω στα σκαριά


Συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ πολιτικών και επικεφαλής του ΣΔΟΕ για τη «λίστα Λαγκάρντ» που «χάθηκε», ξαναβρέθηκε και περιείχε ονόματα 2.000 καταθετών στην Ελβετία. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου απέδωσε χθες ευθύνες στον ΣΔΟΕ και στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος απάντησε ότι η λίστα υπάρχει αλλά δεν είναι νόμιμη, λες και στα άλλα κράτη που χρησιμοποιήθηκε ήταν νόμιμη. Φυσικά ο Μπένυ θυμήθηκε ότι η πολύ κουβέντα για τη λίστα μας εκθέτει και θα χαλάσει τη συμφωνία που ετοιμάζεται με την Ελβετία, για φορολόγηση των καταθέσεων...

Κωλοχανείο ο ΣΥΡΙΖΑ: Αλέξης αδειάζει τον Λαφαζάνη που τον κατηγορεί για δεξιά στροφή... φανταστείτε πως θα πάρει τη στροφή αρισερά ο Λαφαζάνης!


[Η είδηση είναι συλλεκτική... μιας και είναι από τις ελάχιστες επικριτικές για τον ΣΥΡΙΖΑ]
Με άρθρο του στην Αυγή της Κυριακής ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατηγορούσε τον Αλέξη Τσίπρα για τις επαφές του με ευρωπαίους αξιωματούχους τους οποίους αποκάλεσε «μανδαρίνους των Βρυξελλών», διαμαρτυρόμενος για τη δεξιά στροφή του κόμματος όπως βλέπετε και στην φώτο. Η απάντησε ήρθε άμεσα από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που «άδειασε» τον κ. Λαφαζάνη. Η μάχη φιλοευρωπαίων και αντιευρωπαίων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τώρα αρχίζει.

pannaxiakosfc.blogspot.gr H επίσημη φωνή του Α.Ο. Πανναξιακού

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ 

To pannaxiakos fc (http://pannaxiakosfc.blogspot.gr/) είναι ένα νέο αθλητικό blog, το oποίο βρίσκεται εδώ και λίγο καιρό στη Ναξιακή blogoσφαιρα και θα αποτελεί την επίσημη φωνή του Α.Ο. Πανναξιακού. Στις ενότητες του, θα έχετε τη δυνατότητα να μαθαίνετε επίσημα την επικαιρότητα και τα νέα που αφορούν την ποδοσφαιρική ομάδα, τα νέα του στίβου, αλλά και των ακαδημιών. Παράλληλα αποτελεί τον δίαυλο επικοινωνίας με το σύλλογο, αφού στο pannaxiakos.fc@gmail.com μπορείτε να καταθέσετε θέσεις και προτάσεις, οι οποίες είναι δυνατόν να ωφελήσουν την ομάδα μας και την εν γένει προσπάθεια ανάπτυξης του αθλητισμού στο νησί.
Επ' ευκαιρία της έναρξης των αθλητικών δραστηριοτήτων, ο Α.Ο. Πανναξιακός εύχεται στα Ναξιακά σωματεία, στους αθλητές και στο φίλαθλο κόσμο καλή αγωνιστική χρονιά γεμάτη επιτυχίες, χωρίς τραυματισμούς, χωρίς βια και με ανάδειξη του ευ αγωνίζεσθαι.
ΥΓ. (Προς διαχειριστές ιστολογίου): παρακαλούμε να μας τοποθετήσετε στα αγαπημένα σας ιστολόγια, ή αθλητικές σελίδες.
Ευχαριστούμε εκ των πρότερων...
Πανναξιακός Α.Ο.

¨Ναξιακοί Καιροί" - Αύγουστος 2012



Κυκλοφόρησε η μηνιαία εφημερίδα της Νάξου "Ναξιακοί Καιροί". Πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε την εφημερίδα...

https://www.box.com/s/dpqmomdpo413q7921cua

Περιφερειάρχης: «Δικαίωσαν την εμπιστοσύνη μου»

Αποδεκτές οι παραιτήσεις των αντιπεριφερειαρχών

Αποδεκτές έγιναν από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη οι παραιτήσεις που υπέβαλαν χθες από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη η κα Δέσποινα Διακοσταυριανού και ο κ. Σωτήρης Παμπάκας.
Όπως επισημαίνεται και από τους δύο, οι παραιτήσεις τους υποβάλλονται στο πλαίσιο της πολιτικής απόφασης που συμφωνήθηκε εξ αρχής από τα μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης για αξιοποίηση και άλλων στελεχών σε θέσεις ευθύνης της περιφερειακής αρχής, ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπό τους, αναλαμβάνοντας αρμοδιότητες και ευθύνες σε νευραλγικούς τομείς για την ανάπτυξη της Περιφέρειας.

ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ...ΛΕΙΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ.

 ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΕΙΧΑΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ 

Το χρέος δεν θα γίνει ποτέ βιώσιμο

Και τώρα όλα στον αέρα!Mιχάλης Iγνατίου
mignatiou@aol.com - Twitter: @mignatiou

Οτι διεξάγεται η «μάνα» των διαπραγματεύσεων από χθες, είμαι βέβαιος πως ουδείς έχει αμφιβολία. Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι δανειστές έχουν κάνει γνωστό με διάφορους τρόπους ότι εάν οι συζητήσεις δεν οδηγηθούν σε αίσιο τέλος, θα ξεκινήσει η μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην ιστορία της Ευρώπης, η οποία -όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος- θα επηρεάσει την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών και κατ' επέκταση της διεθνούς κοινότητας.

ΕΡΩΤΗΣΗ του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Νίκου Συρμαλένιου, για την Κατάρρευση των Δομών Ψυχικής Υγείας στις Κυκλάδες.

 Ένα ακόμα μεγάλο πλήγμα δέχεται ο κλάδος της Υγείας στις Κυκλάδες, με την πλήρη κατάρρευση των δομών ψυχικής υγείας, λόγω έλλειψης των αναγκαίων οικονομικών πόρων για την λειτουργία τους. Πλέον, στα 24 κατοικημένα νησιά του νομού μας εκλείπουν οι απαραίτητες υποδομές ψυχικής υγείας και κοινωνικής πρόνοιας, παρότι  η λειτουργία τους έχει προσφέρει σημαντικό έργο στο χώρο της ψυχικής υγείας των Κυκλάδων.
Η κατάρρευση αυτή λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο που δημοσιευμένες επιστημονικές μελέτες καταγράφουν σοβαρή επιδείνωση της ψυχικής υγείας των πολιτών ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, του εργασιακού άγχους και της γενικευμένης ανασφάλειας, με κατακόρυφη αύξηση των ....

Δράσεις - Ενημέρωση για προσφορά Αλληλεγγύης Συν+Αξία

Αγαπητοί  συν+Αξιοι


Πέμπτη 4 Οκτώβριου 2012 | Προσφορά Αλληλεγγύης by συν+Αξία Την Πέμπτη 4 Οκτώβρη από τις 10πμ μέχρι τις 6μμ στην πλατεία της παραλίας Νάξου (απέναντι από το φαρμακείο του Δελλαρόκα), 
μαζεύουμε τρόφιμα για τους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη άμεσα. Παρακαλούμε θερμά τα τρόφιμα να είναι συσκευασμένα. 
Τα τρόφιμα θα ...

Κατάθεση ΑΝΑΦΟΡΑΣ από τον βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Νίκο Συρμαλένιο, για την Κατάργηση του Εξεταστικού Κέντρου Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας στη Μήλο

«Κατάργηση Εξεταστικού Κέντρου Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας»
Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Νικόλαος  Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά την επιστολή του Δημάρχου Μήλου στην οποία απευθύνει έκκληση για επανεξέταση της σχετικής απόφασης του Υπουργείου Παιδείας λόγω του δυσβάσταχτου κόστους μεταφοράς και διαμονής εκτός Μήλου και ζητεί να «επαναλειτουργήσει το Κέντρο που θα εξυπηρετήσει και τα γειτονικά νησιά».

Κράτος μπουρδέ@@: Η λίστα χάθηκε αλλά κανείς δεν φταίει...

Αφαντη, παρά το γεγονός ότι πέρασε από πολλά χέρια, είναι η λίστα των 2.000 Ελλήνων με καταθέσεις στην Ελβετία. Ο Γ.Στουρνάρας δήλωσε ότι θα ζητήσει αντίγραφο από τους Γάλλους, ενώ ο Γ.Παπακωνσταντίνου παρενέβη εκ νέου για να τονίσει ότι παρέδωσε ένα τμήμα της στα χέρια του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ.Καπελέρη και εξ ολοκλήρου στα χέρια του τέως επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ.Διώτη. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες της εφημερίδας Τα Νέα, το έγγραφο είναι σε γνώση του νυν επικεφαλής της ...

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο «ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ»


Ένα νέο Φεστιβάλ με τίτλο «ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ» διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, αποτελώντας σημαντικότατο θεσμό στον τομέα προβολής και προώθησης των ελληνικών προϊόντων.
Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί και στις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας, αρχής γενομένης από την Περιφέρεια Κρήτης που θα διοργανώσει το πρώτο Φεστιβάλ του θεσμού, στο Εκθεσιακό Κέντρο Χανίων στις 19, 20 & 21 Οκτωβρίου 2012 και θα ακολουθήσουν διαδοχικά οι υπόλοιπες Περιφέρειες.

ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ...ΛΕΙΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ.

 ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΕΙΧΑΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ 

http://www.youtube.com/watch?v=lxXBHN7ZtOs

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πολύ αργά για κόκκινες γραμμές και πολιτικές διαπραγματεύσεις

Δυστυχώς δεν περιμέναμε να φτάσουμε τόσο γρήγορα να είμαστε σκληροί με την κυβέρνηση. Περιμέναμε ότι τα φάλτσα θα τα κάνει αργότερα και ότι αυτές τις κρίσιμες για την Ελλάδα ώρες θα τιμούσε τις δεσμεύσεις της απέναντι στον ελληνικό λαό.

Με όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες με την τρόικα και με την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού που δεν έχει ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας, αλλά δείχνει ότι οι κυβερνώντες είναι εκτός τόπου και χρόνου, δεν μένει τίποτε άλλο από το να χτυπήσουμε το τελευταίο καμπανάκι στην κυβέρνηση. Έχει 16 ημέρες διορία, μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής να κάνει κάτι καλό για την Ελλάδα.

ΤΩΡΑ ΣΩΘΗΚΑΜΕ.... Κόβονται όλα τα αφορολόγητα για ανήλικα παιδιά-θα δίνεται επίδομα μέσω εφορίας


Από το 2013 καταργούνται όλα τα οικογενειακά επιδόματα αλλά και τα πρόσθετα αφορολόγητα για κάθε προστατευόμενο παιδί. Μεγάλοι χαμένοι θα βγουν αυτομάτως οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι φορολογούμενοι που χάνουν από 1-1-2013 το πρόσθετο αφορολόγητο για κάθε παιδί (1.000 ευρώ για ένα παιδί, 2.000 ευρώ για δύο παιδιά κλπ).
Στη θέση τους σχεδιάζεται να χορηγηθεί στοχευμένα ένα επίδομα για κάθε οικογένεια με παιδιά (ακόμα και αν έχουν μόνο ένα ή δύο τέκνα) που θα δίδεται απευθείας μέσω των εφοριών και όχι πια από τον ΟΓΑ, τις νομαρχίες κλπ .

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ... ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΗΚΩΣΕΙ

 Αντιγράφω ένα κείμενο του δημοσιογράφου Νίκου Δήμου.
   «Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών». Ιδρύθηκε το 1914. Μέλη της υπήρξαν διαπρεπείς έλληνες συγγραφείς και ακαδημαϊκοί.
Γιατί είναι περίεργο;
Για διάφορους λόγους. Ο πιο πρόσφατος είναι ότι τιμώρησε μέλος της, τον πολύ γνωστό δημοσιογράφο Πάσχο Μανδραβέλη, επειδή τόλμησε να εκφράσει τη γνώμη του. Δεν ήταν γνώμη συκοφαντική, υβριστική, ποινικά κολάσιμη. Ήτανε, απλώς, διαφορετική από εκείνη των κρινόντων. Παγκόσμια πρωτοτυπία για ένωση δημοσιογράφων σε δημοκρατικό καθεστώς που σέβεται την ελευθερία του λόγου.
Άλλη παγκόσμια πρωτοτυπία της ΕΣΗΕΑ: όλοι οι Έλληνες πληρώνουμε τις ασφαλιστικές εισφορές των μελών της. Πριν από....

ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ

Η ακατανόητη και αδικαιολόγητη μειωμένη χρηματοδότηση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας προς το υπουργείο Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, είχε ως αποτέλεσμα την περικοπή της ακτοπλοϊκής γραμμής που μέχρι σήμερα εκτελεί το Ε/Γ – Ο/ Γ “ΑΡΤΕΜΙΣ” . Τα δρομολόγια του πλοίου θα συνεχιστούν κανονικά μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και από την επόμενη ημέρα, ουδείς γνωρίζει πως θα εξυπηρετούνται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των νησιών.

Δείτε τι έσοδα και έξοδα προβλέπει ο προυπολογισμός του 2013

Τα έσοδα μετά τις παρεμβάσεις προβλέπονται να είναι 51,84 δις ενώ τα έξοδα 63,43 δις. Αυτό σημαίνει ότι το έλλειμμα από το 7,7% του ΑΕΠ (15,4 δις) που εκτιμάται στο τέλος του 2012 θα πέσει στο 6% (11,59 δις). Ταυτόχρονα λόγω πτώσης του ΑΕΠ το χρέος αναμένεται να εκτιναχθεί στο...
179% του ΑΕΠ παρόλο που το ΔΝΤ προέβλεπε 171% και η ΕΕ 168%. Ήδη η εκτίμηση είναι ότι το έλλειμμα φέτος θα κλείσει στο 169% παρόλο που μετά το PSI έπεσε στο 135%. Η μεγάλη αυτή αύξηση οφείλεται στην πρώτη δόση των 25 δις για την ανακαιφαλαιοποίηση των τραπεζών που μπήκε κανονικά στο δημόσιο χρέος. Η δεύτερη δόση γίνεται προσπαθεια να μην μπει στιο δημόσιο χρέος και να ισχύσει ότι και για την Ισπανία.
Δείτε τους πίνακες από το προσχέδιο του προυπολογισμού του 2013

Σιγά σιγά μας μπολιάζουν με το δηλητήριο του …διχασμού!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr


Δυστυχώς ζούμε ημέρες απόλυτης ξεφτίλας όπου ένας ολόκληρος λαός λοιδορείτε από πολιτικούς “νάνους” οι οποίοι σκυμμένοι στα “τέσσερα” προσκυνούν τα κωλ@παιδα της Τρόικας ξεπουλώντας τις ζωές και το μέλλον όλων μας.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ : Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...


ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΔΙΑΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥΣ!!!

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΑΚΟΣΤΟΛΟΓΗΤΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗΣ.
ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ-ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ