slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μήνυμα για την εορτή του Πάσχα του Έπαρχου Νάξου Γιάννη Μαργαρίτη

   Αγαπημένοι μου συμπολίτες,
            φέτος καλούμαστε να γιορτάσουμε ένα Πάσχα πολύ διαφορετικό από όλα τα αλλά καθώς η ανθρωπότητα βιώνει και αυτή, όπως ο Χριστός μας, τον δικό της Γολγοθά.
  Υπομονή, εγκαρτέρηση, πίστη και διάθεση για προσφορά ήταν οι αρετές που επέδειξε ο Κύριος εκείνες τις δύσκολες στιγμές και αυτές ακριβώς τις αρετές οφείλουμε να μιμηθούμε αυτό το Πάσχα βιώνοντας το, ίσως, πιο εσωτερικά και πιο ουσιαστικά όσο ποτέ άλλοτε.

Συγκινητικές στιγμές από την έξοδο του 49χρονου Ναξιώτη από την εντατική Ιατροί και νοσηλευτές χειροκρότησαν τον Λιμενικό που κέρδισε τη μάχη με τον κορωνοϊό.


Στιγμές συγκίνησης σκόρπισε το σημερινό ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, από το νοσοκομείο αναφοράς "ΑΤΤΙΚΟΝ" τη στιγμή που ο 49χρονος Ναξιώτης βγήκε από την εντατική, κερδίζοντας τη μάχη με τον κορωνοϊό.

Στο ρεπορτάζ που μεταδόθηκε πριν από λίγα λεπτά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό χειροκρότησαν τον 49χρονο Κυκλαδίτη που βρήκε από την εντατική και πλέον αναρρώνει σε θάλαμο φροντίδας του συγκεκριμένου νοσοκομείου.

Ευχές από τα μέλη του Δ.Σ . του ΑΠΑΣ Τα «Φανάρια».

 

Ευχές από το Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Νίκο ΜανιόΕυχές από την Περιφερειακή Σύμβουλο Νοτίου Αιγαίου ΠΕ Σύρου

Νέα Δημοκρατία ΔΕΕΠ Κυκλάδων: Εξώφυλλο και προφίλ για σελίδα στο facebook


Σύμφωνα με τις τροποποιήσεις που εγκρίθηκαν στον Κανονισμό Πανελλαδικής Οργάνωσης του Κόμματος κατά τις εργασίες της Πολιτικής Επιτροπής στις 23 Φεβρουαρίου 2020, άρθρο 12, οι Νομαρχιακές Διοικούσες Επιτροπές (ΝΟ.Δ.Ε.) μετονομάζονται σε Διοικούσες Επιτροπές Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.). Για το λόγο αυτό, η ιστοσελίδα της ΝΟΔΕ ΝΔ Κυκλάδων, μετονομάζεται πλέον σε «Νέα Δημοκρατία ΔΕΕΠ Κυκλάδων» και παρακαλούμε να την

Η έκκληση του Δ. Καπούνη για τους κτηνοτρόφους και η χαρμόσυνη είδηση!

Για τα πολύ σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της Νάξου, που πλήττονται το φετινό Πάσχα στην εποχή του κορονοϊού, μίλησαν στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7» του Open Beyond ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και ο Ναξιώτης κτηνοτρόφος, Γιάννης Μουστάκης, ζητώντας, παράλληλα, τη στήριξη της Κυβέρνησης.

Η... είδηση, ωστόσο, είναι ότι, λίγο αργότερα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Δ. Καπούνη, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάκης Βορίδης, τον

Ευχές για το Πάσχα από την Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Απεραθίτικου Συλλόγου Νάξου.
Το Άγιο Φως της Ανάστασης του Χριστού είθε να φέρει στις ψυχές μας αγάπη και ελπίδα για έναν κόσμο ειρηνικό, ευτυχισμένο, αναγεννημένο. Καλή Ανάσταση! Καλό Πάσχα!
Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Απεραθίτικου Συλλόγου Νάξου.

To NAXOS STRADA είναι πλέον γεγονός


Σε πείσμα του ζοφερού κλίματος που μας περιβάλλει δυο μήνες τώρα εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και λίγες μέρες πριν από την επιβολή των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας μας, κάποιοι προτίμησαν να διαθέσουν τον πολύτιμο χρόνο τους προσφέροντας ανιδιοτελώς τον κόπο τους στο έργο της αποκατάστασης των μονοπατιών της ναξιακής ενδοχώρας.

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Προσφορά του Συλλόγου Κυνηδαριωτών Νάξου "Ο Άγιος Γεώργιος"‎ στο Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου


Για άλλη μια φορά ο σύλλογος μας με αίσθημα αλληλεγγύης, γνωρίζοντας την ανάγκη του εθελοντισμού, συμβάλλει ενισχύοντας οικονομικά το Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου.
Καλή δύναμη στο Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Λοιπό Προσωπικό του Νοσοκομείου.
 Σύλλογος Κυνηδαριωτών Νάξου "Ο Άγιος Γεώργιος" προς ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΝΗΔΑΡΙΩΤΩΝ ΝΑΞΟΥ "Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ _ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (αρ. 1423/10.04.2020) που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ των μελών την Παρασκευή 10.04.2020 , αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ η οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος Στήριξης Κέντρου Υγείας Νάξου με αφορμή την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει η χώρα μας και ειδικότερα το σύστημα υγείας.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ

Ευχαριστήριο για τη φιλοξενία νεφροπαθών από την Πάρο

Με την έναρξη της πανδημίας του Covid- 19, ο Διευθυντής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Νάξου, ιατρός Μιχαήλ Τζανακάκης και ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος αιτήθηκαν προς τον Δήμο μας να μεριμνήσει για τη φιλοξενία των νεφροπαθών συνανθρώπων μας που διαμένουν στην Πάρο, καθώς οι μετακινήσεις τους με πλοίο αυξάνουν τον κίνδυνο να εκτεθούν σε λοίμωξη με κορονοϊό.
Σε επικοινωνία του Δημάρχου Δημήτρη Λιανού με τον Έπαρχο Γιάννη Μαργαρίτη για τη διευθέτηση του θέματος, προσφέρθηκε να φιλοξενήσει τους επτά νεφροπαθείς και τους συνοδούς τους για έναν μήνα.
Κατόπιν τούτου, ο Δήμαρχος Νάξου και

Επιχορηγήσεις γιατρών, νοσηλευτών, εργαζομένων στο Ε.Κ.Α.Β., εκπαιδευτικών και εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας από το Δήμο Νάξου ζητά η παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε» του Λεονάρδου Χατζηανδρέου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την επέκταση της χορήγησης του «επιδόματος στέγασης και σίτισης» εκτός των επικουρικών ιατρών και στο λοιπό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Νάξου καθώς και στους απασχολούμενος στο ΕΚΑΒ αλλά και σε άλλους κλάδους και επαγγέλματα ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων η παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε» του Λεονάρδου Χατζηανδρέου κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το μεσημέρι με τηλεδιάσκεψη.

ΕΛΓΑ: Καταβάλλει αποζημιώσεις ύψους 18.848.000 ευρώ για καταστροφές του 2019

 
Ο ΕΛΓΑ με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι την Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου 2020, θα καταβάλλει αποζημιώσεις ύψους 18.848.000 ευρώ, σε 7.376 δικαιούχους παραγωγούς, ασφαλισμένους στον Οργανισμό, ως αποζημιώσεις για καταστροφές φυτικού και ζωικού κεφαλαίου του έτους 2019.
Σημειώνεται ότι ορισμένες καταβολές αποζημιώσεων αφορούν πίνακες ζημιάς που δεν έχουν κοινοποιηθεί στους Δήμους, καθώς δεν υπάρχει προς το παρόν δυνατότητα δημόσιας έκθεσης και τυχόν υποβολής ένστασης επί των αναγραφόμενων πορισμάτων ζημιάς. Στα πορίσματα ζημιάς, που τους αφορούν, οι παραγωγοί έχουν πλέον πρόσβαση μέσω της ιστοσελίδας του ΕΛ.Γ.Α. και συγκεκριμένα μετά από σύνδεση, με τους κωδικούς taxis, στις