slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται το Σχέδιο Περιφερειακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου 2021-2027





Σε συνέχεια των ενεργειών σχεδιασμού με στόχο την κατάρτιση του Περιφερειακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου (ΠΠ ΝΑ) 2021-2027 η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης θέτει σε ευρεία δημόσια διαδικασία διαβούλευσης, το 1ο Σχέδιο του Προγράμματος έως την επίσημη υποβολή του στην Ε.Ε. που θα γίνει στις 12 Οκτωβρίου 2021.


Οι συνολικοί πόροι που κατανέμονται στο ΠΠ ΝΑ 2021-2027 ανέρχονται στα 285,35 εκ. ευρώ, και σχεδιάζεται να καλύψουν εστιασμένες ανάγκες και προκλήσεις των νησιών της Περιφέρειας σε ένα ευρύ πεδίο πολιτικών των 5 Στόχων Πολιτικής (ΣΠ) της ΕΕ.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ : Όταν οι ανεμογεννήτριες " παράγουν" επεισόδια και" βεβηλωνουν " το μοναδικό περιβάλλον του Νοτίου Αιγαίου.....

Με αφορμές  :
-Τα πρόσφατα επεισόδια κατά των κατοίκων  και τη νέα αναταραχή που δημιουργήθηκε στο νησί της Τήνου λόγω της εγκατάστασης ανεμογενητριων. 
-Την διαρκή και   συστηματική υποβάθμιση και την προκλητική  αδιαφορια που επιδεικνύει η πολιτεία στις  αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών μας στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα που εκφράζουν την οργή και την αντίθεση τους στην  υπερβολική και αλόγιστη εγκατάσταση ανεμογενητριων. 
-Την βεβηλωση του υπέροχου και μοναδικής ομορφιάς φυσικού περιβάλλοντος των νησιών μας. 
        Δηλώνουμε τα εξης:

Ο Μανώλης Γλυνός απέδειξε ότι Κανταρζής – Γλυνός είναι το ίδιο πρόσωπο

Έπεσε η μάσκα και αποκαλύφθηκε  η ταύτισή του με τις πιο χυδαίες  συμπεριφορές εσκεμμένης απαξίωσης και προσβολής του θεσμού του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ούτε τα προσχήματα πια για τον Μανώλη Γλυνό, στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ήταν θέμα χρόνου να πέσει το προσωπείο του «καλού παιδιού»  και  να αποκαλυφθεί η ταύτισή του με τις πιο χυδαίες  και ανάρμοστες  συμπεριφορές, εσκεμμένης, σχεδιασμένης και επαναλαμβανόμενης απαξίωσης και προσβολής του θεσμού. 

Νίκος Συρμαλένιος: «Το Υπουργείο επιμένει στο ίδιο αδιέξοδο, ούτε φέτος θα ανοίξουν τα σμυριδωρυχεία»

 Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του βουλευτή στην Ολομέλεια της Βουλής

 

Παρά τις υποσχέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας από τον Μάιο του τρέχοντος έτους προς το σωματείο των σμυριδεργατών, αλλά και προς τον Δήμο Νάξου και μικρών Κυκλάδων, ακόμα δεν έχει δοθεί η έγκριση να ανοίξουν τα σμυριδωρυχεία, με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ μεγάλη ανασφάλεια σε εκατοντάδες σμυριδωρύχους και στις οικογένειές τους, τόνισε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης με θέμα: «Επιτακτικό το αίτημα ανοίγματος των σμυριδωρυχείων Νάξου».

ΓΣΕΕ : ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΣ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

27/9/21



Η εισήγηση της Διοίκησης της ΔΕΗ για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με την άρνηση του δικαιώματος της συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου (ανάλογη δηλαδή άρνηση με την περίπτωση των τραπεζών την περίοδο των.."ακλόνητων βεβαιοτήτων"...το 2015), ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και θέτει υπό αμφισβήτηση την ενεργειακή ασφάλεια, το φθηνό ρεύμα, τον κοινωνικό χαρακτήρα της ΔΕΗ, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στην επιχείρηση. 

Για τη Συνομοσπονδία αυτά τα ζητήματα αποτελούν προτεραιότητα, αφού σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχθούμε μεθοδεύσεις τις οποίες θα πληρώσει ο εργαζόμενος και γενικότερα ο καταναλωτής. 

Τα συνδικάτα έχουν ως αποστολή και αυτό θα πράξουν και στην περίπτωση της ΔΕΗ, να αγωνίζονται για τη διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων, για ισχυρές συλλογικές συμβάσεις, για κατάργηση των ευέλικτων μορφών εργασίας, για την αντιμετώπιση των απαράδεκτων εργολαβικών τακτικών εντός της ΔΕΗ και των συνδεόμενων με αυτή οργανισμών.

Αρκετά πλήρωσαν διαχρονικά οι καταναλωτές - εργαζόμενοι, λανθασμένες κυβερνητικές αποφάσεις, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη, με τις ευθύνες να βαραίνουν και αυτούς που σήμερα υποκριτικά τάσσονται στο πλευρό τους.

Η διασφάλιση του Εθνικού χαρακτήρα της μεγαλύτερης βιομηχανίας ενέργειας της χώρας και ο διοικητικός και διαχειριστικός έλεγχος του Δημοσίου, πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα κάθε Κυβέρνησης.  Επίσης βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης πρέπει να είναι η κάλυψη των απωλειών εισοδήματος, οι αντισταθμιστικές παρεμβάσεις και τα μέτρα υποστήριξης των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων (εισόδημα και θέσεις εργασίας) από τη διακοπή της λιγνιτικής δραστηριότητας στις οικονομίες των περιοχών που επηρεάζονται από την απολιγνιτοποίηση (Περιφερειακές ενότητες Κοζάνης, Φλώρινας και Αρκαδίας).






ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


Συρμαλένιος: ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Επιτακτικό το αίτημα ανοίγματος των σμυριδωρυχείων Νάξου

  



Βρισκόμαστε ήδη στο τελευταίο τετράμηνο του 2021 και ακόμα τα ορυχεία της σμύριδας στη Νάξο παραμένουν κλειστά. Παρά τις υποσχέσεις του Υπουργού τόσο απέναντι στον σύνδεσμο των σμυριδεργατών, όσο και απέναντι στη δημοτική αρχή, το υπουργείο σας αρνείται να δώσει την έγκρισή του για το άνοιγμα των ορυχείων, με συνέπεια να οδηγούνται σε πλήρη ανασφάλεια εκατοντάδες σμυριδωρύκτες, αλλά και η ευρύτερη περιοχή της ορεινής Νάξου, στα χωριά της οποίας αναπτύσσεται η ζωτική δραστηριότητα της εξόρυξης.

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης : «Κοινοτική αλληλεγγύη και ενεργοποίηση κοινοτικών κονδυλίων, ζητά με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αποκατάσταση των ζημιών του σεισμού στο νομό Ηρακλείου.»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με κατεπείγουσα ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά την άμεση ενεργοποίηση κοινοτικών κονδυλίων και την κοινοτική αλληλεγγύη για την αποκατάσταση των ζημιών που σημειώθηκαν στην περιοχή λόγω του φονικού σεισμού που είχε ως τραγική συνέπεια την ύπαρξη ενός νεκρού. Για το σεισμό και τις καταστροφικές συνέπειες που επέφερε ιδίως στο νομό Ηρακλείου ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ενημέρωσε ήδη τον πρόεδρο της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ που θα βρεθεί την Τρίτη στην Κρήτη ενόψει του συνεδρίου του ΕΛΚ που θα φιλοξενηθεί στο Δήμο Χερσονήσου. Ο Μάνφρεντ Βέμπερ διαβεβαίωσε τον Έλληνα ευρωβουλευτή ότι το θέμα της αποκατάστασης των ζημιών στο πλαίσιο της κοινοτικής αλληλεγγύης θα τεθεί στο επικείμενο συνέδριο στο οποίο θα παρευρεθεί η ηγεσία του ΕΛΚ.

Αναλυτικά η ερώτηση:  

Κατερίνα Μονογυιού: Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού βρίσκει την Ελλάδα νικήτρια και τις Κυκλάδες να πρωταγωνιστούν

 


Κατερίνα Μονογυιού: Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού βρίσκει την Ελλάδα νικήτρια και τις Κυκλάδες να πρωταγωνιστούν

27 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού βρίσκει την Ελλάδα νικητή και τις Κυκλάδες να πρωταγωνιστούν. Τα δύο τελευταία χρόνια, το ελληνικό τουριστικό προϊόν άντεξε, παρ' όλο που η πανδημία επηρέασε τον τουριστικό κλάδο όσο λίγους. Το ισχυρό brand της χώρας μας σε συνδυασμό με τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, τα μέτρα στήριξης, και, φυσικά, την υπευθυνότητα που έδειξαν οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού, αποτέλεσαν το κατάλληλο μείγμα ώστε να κερδηθεί το φετινό στοίχημα.

Τετάρτη (27/9) τα αναδρομικά σε 133.692 συνταξιούχους-Αυξήσεις τον επόμενο μήνα

Την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου καταβάλλονται με εμβόλιμη πληρωμή από τον e-ΕΦΚΑ αναδρομικά ποσά ύψους 26,1 εκατ. ευρώ σε 133.692 παλαιούς συνταξιούχους έπειτα από τον επανυπολογισμό των συντάξεων τους κατ΄εφαρμογή του νόμου 4670/2020. Παράλληλα, από τον επανυπολογισμό προκύπτουν μόνιμες αυξήσεις στις συντάξεις που θα καταβάλλονται σταδιακά από τον επόμενο μήνα.
Ο μέσος όρος αναδρομικών κυμαίνεται στα 195 ευρώ, ενώ έχει πραγματοποιηθεί παρακράτηση φόρου 20%. Ενώ, με βάση τον νόμο, η πληρωμή των αυξήσεων για τους παλαιούς συνταξιούχους θα πραγματοποιηθεί σε πέντε ετήσιες δόσεις. Οι πρώτες δυο δόσεις (που αφορούν το 2020 και το 2021) θα ενσωματωθούν στις συντάξεις τους στο τέλος Οκτωβρίου (συντάξεις Νοεμβρίου).

Ο Βαξεβάνης ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας🤮🤢🤮

Σε νέα χυδαία ανάρτηση για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που ανακοίνωσε πρόσφατα η ΔΕΗ προέβη ο Κώστας Βαξεβάνης.
Ο δημοσιογράφος του Documento αρθρογράφησε στον ιστότοπο της εφημερίδας ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας αήθεις χαρακτηρισμούς (Φαμίλια, μαφία κτλ.) και αφήνοντας αιχμές για υποψίες σκανδάλου όσον αφορά την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Στο υστερόγραφο του άρθρου του ο Βαξεβάνης παραθέτει τα λόγια του νοµπελίστα Ζοζέ Σαραµάγκου:
Η χυδαία ανάρτηση του Βαξεβάνη στο twitter που προκάλεσε την οργή των χρηστών του μέσου ήταν η εξής:

Αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας: Έξι πολεμικά πλοία και «κάλυψη» έναντι τρίτων

Αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την απόκτηση νέων φρεγατών και κορβετών για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού, αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα από το Παρίσι, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γαλλία.
Η συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο, ουσιαστικά επικυρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (27/9) σε συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν και την Τρίτη (28/9) θα επισημοποιηθεί με τις ανακοινώσεις από τους δύο ηγέτες.
Στο Παρίσι για το σκοπό αυτό ταξίδεψαν εσπευσμένα την Τρίτη (28/9) ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, αλλά και ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι οποίοι ως συναρμόδιοι υπουργοί θα υπογράψουν τις σχετικές συμφωνίες.
Ως προς το κομμάτι της αμυντικής συμφωνίας αυτή θα περιέχει στοιχεία ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής.
Στο πλαίσιο αυτής προβλέπεται: