slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΔΗΜΟΣ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ

Όταν ξυπνήσουν από τον «ύπνο του δικαίου» …

… εκεί στα ορεινά,
τότε θα καταλάβουν πόσο «ανώδυνη»
ήταν η κατοχή το 1940!


Τότε θα καταλάβουν ότι οι … «πεδινοί» δεν αστειεύονται …

Ο θεωρητικά και πρακτικά ανύπαρκτος Δήμαρχος Γιάννης Μπαρδάνης άφησε ένα ευλογημένο, παραγωγικό και σχετικά παρθένο τόπο στη μοίρα του. Τώρα στο απόβραδο της θητείας του αρκείται στη μονότονη δήλωση:

“…Εγώ έχω τη συνείδησή μου ήσυχη, και όποιος έχει στοιχεία για οτιδήποτε να τα πάει στον εισαγγελέα …”

Σήμερα είχαμε εξελίξεις
Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και π. αντιδήμαρχος Δρυμαλίας Μανώλης Δέτσης φιλοξενήθηκε το πρωί στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων.
Όπως είπε, οι διαφωνίες με τη σημερινή δημοτική αρχή ξεκίνησαν από την αρχή της θητείας της και κορυφώθηκαν την περίοδο 2009-2010 όταν ανέλαβε καθήκοντα αντιδημάρχου.
Κατήγγειλε τη δημοτική αρχή ότι εξαιτίας τοπικιστικών συγκρούσεων έχασε χρηματοδοτήσεις και δεν εκτελέστηκαν σημαντικά έργα στα χωριά. Επίσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές σε κάποιον από τους συνδυασμούς που θα δημιουργηθούν.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΕ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΕΙΕΣ ΓΙΑΤΟ Α.Τ ΝΑΞΟΥ

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010

2 κιλά χασίς έπιασε το Α.Τ. Νάξου!

Άγριο κυνηγητό κατά των εμπόρων ναρκωτικών φαίνεται να έχει εξαπολύσει η αστυνομία της Νάξου αφού μετά την σύλληψη της 53χρονης και του Αιγύπτιου, που πιάστηκαν πριν λίγες μέρες με μικροποσότητες ναρκωτικών, κατάφεραν να κάνουν και την μεγάλη "μπάζα".
Μετά από οργανωμένη επιχείρηση των ανδρών της ασφάλειας του Α.Τ Νάξου, χθες μετά τα μεσάνυχτα, συνελήφθησαν 2 άτομα που είχαν στην κατοχή τους 2 κιλά χασίς !!!!
Πρόκειται για μια από της μεγαλύτερες επιτυχίες της αστυνομίας της Νάξου και γενικότερα των Κυκλάδων, αφού η ποσότητα θεωρείται πολύ μεγάλη για τα δεδομένα του νησιού। ΞΑΝΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Σιγοσβήνει το όνειρο μου


Στράφι πήγε η χαρά μας όταν διαβάζαμε πως ο Νομάρχης Δωδεκανήσου Γιάννης Μαχαιρίδης στρέφεται προς το Δήμο Ρόδου .Και ενώ όλα έδειχναν ότι υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου με τη στήριξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα ήταν ο Π. Ρήγας
Ήρθε ο πρώην Νομάρχης και Βουλευτής κ. Γιάννης Παρασκευάς και όπως όλα δείχνουν χάλασε το όνειρο του κ. Γερμανού Καπίρη -πρώτου επιλαχών και δυο φορές αποτυχών να εκπληρώσει το όνειρο του και να γίνει Βουλευτής- καθώς απείλησε ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου σε περίπτωση που δοθεί το χρίσμα στον κ. Γ. Μαχαιρίδη.
Γνωρίζοντας ο τελευταίος τους κινδύνους αποφάσισε εγκαίρως να αποστασιοποιηθεί για να μην βρεθεί μια μέρα «εκτός νυμφώνος», δηλαδή εκτός πολιτικού παιχνιδιού. Και έτσι ο Νομάρχης κ. Μαχαιρίδης αν και «καιγόταν» μέχρι και πρότινος για τον Δήμο, αποφάσισε ξαφνικά να δηλώσει υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου με τη στήριξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων τον σημερινό Νομάρχη Κυκλάδων Δημήτρη Μπάιλα. Ο κ. Μπάιλας κατέθεσε αίτημα υποψηφιότητας στην ηλεκτρονική ανοιχτή διαδικασία του Κινήματος για Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων καθώς οι δύο σημερινοί Νομάρχες τα έχουν βρει μεταξύ τους για να συνεργαστούν στις εκλογές.
Η φώτο είναι από τον a-naxio

Η χώρα διαλύεται


Αφήνοντας για λίγο τη δημοσιονομική διάλυση της χώρας και πηγαίνοντας σε άλλους τομείς της κυβερνητικής δραστηριότητας μπορούμε κάλλιστα να πούμε ότι δεν λειτουργεί απολύτως τίποτε. Διάλυση παντού, λες και δεν υπάρχει κυβέρνηση. Τα παραδείγματα είναι πολλά:

Στην υγεία έχουν κλείσει δεκάδες νοσοκομεία είτε γιατί οι γιατροί δεν έχουν πληρωθεί εφημερίες μηνών είτε γιατί οι προμηθευτές υλικών έχουν κάνει εμπάργκο αφού το κράτος του χρωστά δισεκατομμύρια και τους τα δίνει σε ομόλογα. Αποτέλεσμα είναι η ταλαιπωρία χιλιάδων ασθενών που δεν μπορούν να κάνουν από μια απλή ιατρική πράξη μέχρι σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις.

Στην Παιδεία περισσότερα από 150.000 γραπτά υποψηφίων στις Πανελλαδικές δεν έχουν διορθωθεί εξαιτίας της αποχής των εκπαιδευτικών – βαθμολογητών. Το κράτος τους κόβει από τα 300-400 ευρώ που τους έδινε και θα τους τα δώσει και σε τρεις δόσεις. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση στις ανακοινώσεις των βαθμών με ότι αυτό συνεπάγεται για χιλιάδες οικογένειες.

Στη ναυτιλία όχι μόνο δεν μπορεί να περάσει την άρση του καμποτάζ που θέλουν όλοι, αλλά δεν μπορεί να ελέγξει τους ναυτικούς, κυρίως του ΠΑΜΕ που κλείνουν λιμάνια και θέτουν σε ομηρεία ξένα πλοία. Αντί να βρει μια μέση λύση που να υποχρεώνει τους ξένους πλοιοκτήτες να πάρουν και κάποιους Έλληνες ναυτικούς, τα αφήνουν όλα στην τύχη και στην αυτορρύθμιση. Να εξαγριωθούν π.χ. οι έμποροι και να τα βάλουν με τους ναυτεργάτες και ούτω κάθε εξής.

Στα αστυνομικά, μπορεί να ξεμπερδέψαμε εν μέρει με την τρομοκρατία, αλλά η τρομοκρατία της καθημερινότητας με ληστείες και δολοφονίες έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.

Όσο για την κοινωνία γενικότερα, σιγοβράζει είτε λόγω των επώδυνων αλλαγών στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό είτε λόγω άλλων θεμάτων όπως ο Καλλικράτης.

Όλο το κλίμα μοιάζει να είναι τόσο νοσηρό, τόσο “μουχλιασμένο” λες και έχουν περάσει χρόνια με την ίδια κυβέρνηση κι όχι μόνο 9 μήνες.

Μπορεί τα μπάνια του λαού να κατασιγάσουν κάπως τα πάθη, αλλά από Σεπτέμβριο θα δούμε πολύ άσχημες καταστάσεις…

Ψηφίζω ...Νάξο

Μέσα από την εκπομπή του ΣΚΑΪ "I love GR" έχει ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής, μέσω ψηφοφορίας, των 10 καλύτερων περιοχών της Ελλάδας.
Στην εκπομπή της Πέμπτης 10 Ιουνίου έγινε η παρουσίαση της Νάξου, η οποία ανταγωνίζεται, στη συγκεκριμένη ψηφοφορία, την Αμοργό, την Μεθώνη, Κορώνη, Φοινικούντα και το Λεωνίδιο.

Μπορείτε να στηρίξετε με την ψήφο σας το νησί μας έως την Πέμπτη 17 Ιουνίου:
Μέσω διαδικτύου στην ιστοσελίδα www.Ilovegr.gr (έως 5 ψήφους).
Από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο στον αριθμό 9011900801 (έως 5 ψήφους ανά μέσο), ακολουθώντας τις φωνητικές οδηγίες.
Με SMS στο 54660 γράφοντας: Η3 (αντιστοιχεί στη Νάξο).

2 κιλά χασίς έπιασε το Α.Τ. Νάξου!

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010


απο ναξος fan

Άγριο κυνηγητό κατά των εμπόρων ναρκωτικών φαίνεται να έχει εξαπολύσει η αστυνομία της Νάξου αφού μετά την σύλληψη της 53χρονης και του Αιγύπτιου, που πιάστηκαν πριν λίγες μέρες με μικροποσότητες ναρκωτικών, κατάφεραν να κάνουν και την μεγάλη "μπάζα".
Μετά από οργανωμένη επιχείρηση των ανδρών της ασφάλειας του Α.Τ Νάξου, χθες μετά τα μεσάνυχτα, συνελήφθησαν 2 άτομα που είχαν στην κατοχή τους 2 κιλά χασίς !!!!
Πρόκειται για μια από της μεγαλύτερες επιτυχίες της αστυνομίας της Νάξου και γενικότερα των Κυκλάδων, αφού η ποσότητα θεωρείται πολύ μεγάλη για τα δεδομένα του νησιού

Παπακωνσταντίνου: δεν ζημιώθηκε κανείς από τις αποκρατικοποιήσεις που έκανε η ΝΔ !!!!


Από Factorx |.

Κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις νέες αποκρατικοποιήσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας θύμισε στον κ. Παπακωνσταντίνου τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Γ. Παπανδρέου, για Cosco, ΕΥΑΘ, ΟΤΕ, Ολυμπιακή κλπ.

Ποια ήταν η απάντηση Παπακωνσταντίνου; Γιατί κύριε Τσίπρα, διαπιστώσατε να ζημιώθηκε ο Ελληνικός λαός από τις έως σήμερα αποκρατικοποιήσεις;

Δηλαδή τι μας είπε ο υπουργός του Γιώργου; Ότι ο προϊστάμενος του Πρωθυπουργός προεκλογικά δεν έλεγε την αλήθεια και μας κορόιδευε…

Ανασχηματισμός μου μυρίζει και εξοβελισμοί.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υπεύθυνος του τομέα Eργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την τελευταία ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (Ε.Σ.Α.) για το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η ανεργία στη χώρα μας εξακολουθεί να διατηρείται σε ανησυχητικά υψηλά επίπεδα (Μάρτιος 11,6% έναντι 9,2% Μάρτιος 2009). Αν και εμφανίζεται μειωμένη σε σχέση με τον μήνα Φεβρουάριο (12,1%), εξακολουθεί να προκαλεί ανασφάλεια και ανησυχία.

Αρνητική πρωτοπορία στην υψηλή ανεργία κατέχουν οι γυναίκες και οι νέοι της πατρίδας μας. Η γυναικεία ανεργία «σκαρφάλωσε» στο 16%, ενώ σχεδόν ένας στους τρεις νέους έως 24 ετών είναι άνεργος (29,8%).

Η υποχώρηση της ανάπτυξης στη χώρα μας στο - 2,5%, η ανησυχητική άνοδος του πληθωρισμού που «τρέχει» με 5,4% και η διψήφια ανεργία (11,6%), δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα που εξασθενεί την οικονομία και υπονομεύει την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή της χώρας.

Η τρίπτυχη αυτή πρόκληση Ύφεση, Πληθωρισμός, Ανεργία, απαιτούν την άμεση κινητοποίηση της κυβέρνησης και τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων.

Μέτρα ανάσες για την τόνωση της ανάπτυξης, την ενεργοποίηση και στήριξη της Αγοράς. Μέτρα ελέγχου των τιμών και αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας. Στοχευμένες δράσεις για την ανεργία, κυρίως για τις γυναίκες, τους νέους και τους μακροχρόνια άνεργους.

Επαναλαμβάνουμε, την αναγκαιότητα ενεργοποίησης του ΕΣΠΑ για τη στήριξη και χρηματοδότηση των μέτρων. Όχι άλλος χαμένος χρόνος.

Οι πόροι που διατίθενται πρέπει, επιτέλους, να αξιοποιηθούν και να χρησιμοποιηθούν για την Ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή της πατρίδας μας.

Η χώρα δεν αντέχει περισσότερα μέτρα περιοριστικά। Χρειάζεται άμεση κινητοποίηση για την αντιμετωπιση της δυσμενους συγκυριας

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΑΓΩΝΗ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΣΚΥΤΑΛΗ ΣΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΚΑΠΙΝΙΑΡΗ ΠΟΥ ΑΠΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΟΙΟΨΗΦΙΑ ,ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Η ΚΥΡΙΑ ΜΑΡΙΑ ΜΟΣΧΟΝΑ ΑΝΕΥΛΑΒΗ,ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ,ΤΑΜΙΑΣ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΡΡΕΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.

Όταν ο «ΡΗΓΑΣ» γίνεται το 7 καρό της πρέφας …

Τους τιμούμε όλους.

Αναγνωρίζουμε ότι είναι οι ικανότεροι…

Όμως, αν αυτό που μας καταγγέλθηκε αληθεύει,( κρατάμε μια στοιχειώδη επιφύλαξη διότι δεν ξέρουμε από … συγγένειες), αύριο το πρωί ΔΥΟ από τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για χίλιους και έναν λόγους πρέπει να ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ!
Ο ένας λόγω … αίματος και ο άλλος διότι έχει πολύ δουλειά στο … λιμάνι.
Αναφερόμαστε στους κ.κ. Μαράκη Εμμανουήλ και Καπίρη Σταμάτη.

Όπως κυκλοφορεί στους διαδρόμους του Νοσοκομείου Νάξου η νέα Διοίκηση φέρει τη σφραγίδα του Παναγιώτη Ρήγα και θυμίζει σε όσους το ξέχασαν, ποιός είναι αφεντικό στο νησί. Η δεοντολογία, και κάποιες ηθικοπολιτικές αναστολές, προσωρινά … αναστέλλονται!

Ξύλο και των γονέων κατά την επίσκεψη του Λαοπρόβλητου Τζέφρυ στη Τρίπολη

άλλα τα κανάλια έπαιζαν μουγκιές κουμπάρες των 8 .

 Αρκαδίας.jpg Κουβέντα δεν είπαν τα κανάλια για το ξύλο που

Ο …λαοπρόβλητος! Κοιτάξτε τι δεν έδειξαν οι κάμερες.

έφαγαν σήμερα το μεσημέρι οι συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου της Τρίπολης στην προσπάθεια τους να πλησιάσουν τους Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου και να διαμαρτυρηθούν για την ασκούμενη οικονομική πολιτική. Ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σαράντος Αλεξανδρής καταγγέλλει ότι προπηλακίστηκε, όπως και οι συνάδελφοί του. Κανένα κανάλι δεν τόλμησε να δείξει έστω και μισό πλάνο από τη βόλτα του … λαοπρόβλητου πρωθυπουργού και του υπουργού του ! Εκατό αστυνομικοί πήγαιναν «καροτσάκι» το κυβερνητικό κλιμάκιο που κάθισε δυο ώρες και μετά σκόρπισαν
Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ