slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Kυριακάτικες Εφημερίδες 2-10-11

Πλήρη κάλυψη Καμμένου από Μιχελάκη για την υπόθεση των CDS

Δεν ήταν λίγοι αυτοί στη Νέα Δημοκρατία που ήθελαν “ήπια στάση” μπροστά στο οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης, είτε γιατί βρίσκονται υπό καθεστώς εκβιασμού για δικά τους πεπραγμένα ή διότι υπό καθεστώς αφέλειας πιστεύουν στην “ήπια εναλλαγή της καρέκλας”. Δεν έχουν συνειδητοποιήσει φαίνεται πως εάν ο Σαμαράς ως πρωθυπουργός δεν ανοίξει νέο Γουδή, θα γίνει ο Έλληνας Ντε Λα Ρουα.
Η πρώτη αποφασιστική κίνηση Σαμαρά έγινε στην ΔΕΘ όπου κατά την ομιλία του αποκάλυψε πως “πολλοί και από τον στενό του κύκλο” ήθελαν υπερψήφιση του μνημονίου, ο ίδιος όμως αποφάσισε να επιλέξει τον δρόμο της ρήξης.

Κινούμενη «βόμβα» 1,6 εκατομμύριο καταλυτικά Ι.Χ.



Συνέντευξη του Ιάκωβου Γιακουμή στην Ημερησία

και το Γιώργο  Aνδρή (andris@pegasus.gr)
 Περισσότερα από 1,6 εκατ. καταλυτικά επιβατικά αυτοκίνητα κυκλοφορούν σήμερα στους δρόμους, με αμφιβόλου ποιότητας καταλυτικούς μετατροπείς, καθιστώντας τα πηγές εκπομπής αρωματικών υδρογονανθράκων και, ως εκ τούτου, επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, τη στιγμή, μάλιστα που υπάρχει νόμος βάσει του οποίου τα οχήματα για να περάσουν από KTEO πρέπει ο ιδιοκτήτης τους να προσκομίσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, ενώ αντίστροφα για να ανανεωθεί στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο πρέπει να προσκομίσει το Δελτίο Tεχνικού Eλέγχου. Aν στα παραπάνω συνυπολογιστούν και τα περίπου 900.000 συμβατικά I.X., τότε ο αριθμός των επικίνδυνων I.X. ξεπερνά τα 2,5 εκατομμύρια οχήματα! Aυτή είναι η διαπίστωση του χημικού μηχανικού του EMΠ Iάκωβου B. Γιακουμή, ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης της εταιρείας «Mονόλιθος», που αποτελεί έναν από τους βασικότερους ανακυκλωτές καταλυτών στην Eλλάδα. Ο κ. Γιακουμής εξηγεί πως οι λύσεις υπάρχουν και είναι δοκιμασμένες από άλλα κράτη-μέλη, ενώ για το θέμα της άρσης απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης θα πρέπει το κράτος να προχωρήσει άμεσα, με την προϋπόθεση, όμως, να μη μετατραπούν τα οχήματα diesel σε «μουντζούρηδες»….

Είχε προειδοποιήσει ο Καραμανλής τους Έλληνες...

     
Αλλά οι Έλληνες προτίμησαν τα "ΔΩΡΑ"...
 
 
 
 
 
Τώρα θα λαμβάνουν μισθό "ΑΝΤΙΔΩΡΟ"...



Εμείς ... φταίμε!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Η συμπαιγνία των “συνεταίρων” (κυβέρνησης και τροικανών) συνεχίζεται για άλλο ένα Σαββατοκύριακο με την γνωστή συνταγή του φόβου και της κατατρομοκράτησης της Ελληνικής κοινωνίας!
Μια συμπαιγνία που είναι πλέον ...

Συνεδριάσεις της Επιτροπής Τουρισμού και Επεξεργασίας του Οργανισμού

Α) Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού, Δια Βίου Μάθησης κλπ, που έγινε στις 29/9 στη Ρόδο με αποκλειστικό θέμα τη δημιουργία τουριστικής ταυτότητας (destination brand) για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υποστηρίξαμε ότι, σύμφωνα με τις εισηγήσεις εμπειρογνωμόνων του Τουρισμού αλλά και την πολύχρονη εμπειρία που έχει συσσωρευθεί, σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ...

Η 11η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου 28/9/2011. Ούτε καν συζητήθηκε πρόταση Ψηφίσματος της παράταξης μας κατά των νέων φόρων!




Στη συνεδρίαση του Π.Σ. που έγινε στη Ρόδο οι εκπρόσωποι μας Νίκος Συρμαλένιος και Παύλος Χρυσαφίδης, πρότειναν καταρχήν Σχέδιο Ψηφίσματος κατά των νέων φόρων. Το Ψήφισμα αυτό (το παραθέτουμε στη συνέχεια), ενώ έγινε δεκτό να συζητηθεί μετά το τέλος των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης, ούτε καν συζητήθηκε, αφού ο πρόεδρος κήρυξε το τέλος της συνεδρίασης, παρά τις διαμαρτυρίες μας.
Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, οι εκπρόσωποι μας τοποθετήθηκαν:

Απίστευτη πρόκληση στο δελτίο του MEGA! “Τι 26 τι 36 δις το έλλειμμα”!


Φωτό: Ο θίασος επί σκηνής και η λεζάντα, μνημείο πολιτικού εκβιασμού και ψεύδους. ΑΥΤΟΙ έκαναν τον Παπανδρέου πρωθυπουργό…
Και τι δεν έγινε στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του MEGA… Ξεσάλωσε η «θιασάρχης» και οι άλλοι παρατρεχάμενοι του δημοσιογραφικού μπουλουκιού των ειδήσεων των 8.  Δεν άφησαν ανακρίβεια για ανακρίβεια προκειμένου να τα βάλουν με την Κυβέρνηση Κ. Καραμανλή και προσωπικά με τον Παυλόπουλο που τον εγκαλούσαν για…