slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Περιοδεία Γιάννη Βρούτση στη Σίφνο



Στο πλαίσιο της προεκλογικής του δραστηριότητας, ο κ. Γιάννης Βρούτσης, την Τετάρτη 31
Μαΐου 2023 θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο νησί της Σίφνου.
Εκεί θα συναντηθεί με τη Δήμαρχο κα. Μαρία Ναδάλη, τον Πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο Σίφνου
Ν.Δ. κ. Νικόλαο Βενάκη, καθώς και τα μέλη της τοπικής.
Στη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί, ο κ. Βρούτσης θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί
και να συνομιλήσει με εκπροσώπους θεσμικών φορέων, καθώς και με φίλους, κομματικά
στελέχη και κατοίκους του νησιού.

Όλοι μαζί, προχωράμε ενωμένοι, με ορίζοντα τις εκλογές της 25 η Ιουνίου!
Για μία Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, για Ισχυρές Κυκλάδες!
Με ένα σύνθημα: Δυνατά! Σταθερά! Τολμηρά! Μόνο Μπροστά!.

Μαρία Χανιώτη: “Με τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. μπροστά”


 

Μετά την ανακοίνωση των επίσημων εκλογικών αποτελεσμάτων του Πρωτοδικείου Σύρου, όπου καταγράφονται οι 3.000 περίπου σταυροί προτίμησης που τελικά έλαβα, θέλω να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου προς όλες και όλους για την εμπιστοσύνη σας. 

Ωστόσο, θα ήθελα να ζητήσω την ίδια και περαιτέρω στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.


Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι κατά την προεκλογική περίοδο του Μαΐου δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε τις θέσεις μας επαρκώς.

Ασφαλώς, έγιναν κρίσιμα λάθη.

Αυτές οι θέσεις θα είναι πλέον στο κέντρο της νέας προεκλογικής περιόδου.

Θα επικοινωνηθούν οι προτάσεις μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, για τη δημόσια υγεία, την παιδεία, την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, το περιβάλλον κλπ. Θα πούμε με σαφήνεια, με ποιον τρόπο θα μπορέσουν οι πολίτες να έχουν καλύτερο εισόδημα.

Θα έχουμε τη δυνατότητα να αναδείξουμε το μεγάλο δίλημμα και διακύβευμα της επόμενης τετραετίας που είναι πώς και με ποιους όρους και ποιος θα διαχειριστεί καλύτερα για το όφελος όλων, τα 70 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης.

Θα απευθυνθούμε στους χιλιάδες φίλους του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στις Κυκλάδες και θα μιλήσουμε γι' αυτά που μας ενώνουν όλους, για τη δικαίωση κάθε νησιώτισσας και κάθε νησιώτη.

Ο όρος νησιωτικότητα αποτελεί προτεραιότητα για εμάς, το έχουμε αποδείξει. 


Όπως είπε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της νέας εκλογικής επιτροπής του κόμματος: «Ακούσαμε το μήνυμα των πολιτών, αλλάζουμε εν κινήσει. Να ανατρέψουμε τους δυσμενείς συσχετισμούς, να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο μίας ανεξέλεγκτης Δεξιάς. Να επανασυστήσουμε τις προγραμματικές μας θέσεις».

Υποψήφια με τον Γιώργο Χατζημάρκο η Δικαία Μαραβέλια από τη Σύμη

 

 


 

Την υποψηφιότητα της Δικαίας Μαραβέλια, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο" για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου.

 

Η κ. Μαραβέλια, επιχειρηματίας και συγγραφέας, αναφέρει στη δήλωσή της, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο, όπως είχε πράξει και στις εκλογές του 2019:

Αδιάβαστος ο Τεμπονέρας για τους ελεύθερους επαγγελματίες: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ευνοϊκή ρύθμιση της ΝΔ για ελεύθερους επαγγελματίες που είχε ψηφίσει! ΕΓΓΡΑΦΟ

Ο αστέρας Τεμπονέρας
Ένα νέο πρόσωπο έκανε χθες πρεμιέρα στα κανάλια, στα πλαίσια της στροφής του ΣΥΡΙΖΑ προς τη σοβαρότητα: ο Διονύσης Τεμπονέρας, επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και εργατολόγος. Σε εκπομπή στον ΣΚΑΪ επιτέθηκε στην κυβέρνηση διότι, όπως είπε, χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες θα μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επειδή έχουν χρέη στον ΕΦΚΑ. Η εμφάνισή του προκάλεσε ντελίριο χαράς στο συριζαϊκό σύμπαν. «Τους έγδαρε ο Τεμπονέρας», «Τον ξετομάριασε ο Τεμπονέρας», «έπαιξε μπάλα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ», «Εξαιρετικός ο Τεμπονέρας», κλπ.

Δυστυχώς για τον Τεμπονέρα, όσα είπε δεν ισχύουν. Με τις δηλώσεις του μάλλον έφτιαξε τη μέρα του Κωστή Χατζηδάκη. Όπως εξήγησε ο πρώην υπουργός Εργασίας, η κυβέρνηση έχει φέρει το 2022 ευεργετική διάταξη ακόμη και για τους κακοπληρωτές, που μπορούν να έχουν πλέον πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Την διάταξη Χατζηδάκη (Δεν πληρώνεις εισφορές, χρωστάς πολλά, πλήρωσε μόνο τα 50 ευρώ εισφορά) την υπερψήφισε τότε και ο ΣΥΡΙΖΑ, οπότε ο Τεμπονέρας έκανε διπλό φάουλ. Προς νεόκοπα στελέχη της αντιπολίτευσης: Ελάτε την άλλη φορά πιο διαβασμένοι!

Βόρεια Ήπειρος: Η μειονότητα από τον Χότζα μέχρι τον Ράμα και η φυλάκιση Μπελέρη


Η φυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη είναι το τελευταίο κεφάλαιο στην προσπάθεια υφαρπαγής των περιουσιών των ομογενών από την αλβανική κυβέρνηση - Από τις διώξεις και τις δολοφονίες επί κομμουνιστικού καθεστώτος στις οικονομικές «εκτελέσεις» του σήμερα

Σκέφτηκα να παραιτηθώ, αλλά δεν έχω δικαίωμα να λιποτακτήσω



Συνέντευξη Τσίπρα στο δελτίο ειδήσεων του Star – ΒΙΝΤΕΟ



Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, κάθε πιθανότητα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο πριν κλείσει η κάλπη για να ανατραπεί ο συσχετισμός δυνάμεων

Ισχυρή πλειοψηφία για να υλοποιήσουμε τις μεγάλες αλλαγές

Μητσοτάκης από Ιεράπετρα

«Ήταν για μένα το εκλογικό αποτέλεσμα μία μεγάλη επιβράβευση μιας προσπάθειας τετραετίας, αλλά και μια δικαίωση, φίλες και φίλοι, ενός διαφορετικού υποδείγματος πολιτικής.

Μια πολιτική η οποία πρώτα και πάνω απ’ όλα έδινε έμφαση στην αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων των πολιτών. Ήταν η δικαίωση του ορθού λόγου απέναντι στον λαϊκισμό. Ήταν η δικαίωση, αυτή η νίκη, της πολιτικής ευπρέπειας απέναντι στην τοξικότητα, στη χυδαιότητα, σε αυτό το οποίο αποκαλούμε «πολακισμό», στα ψέματα. Ήταν η δικαίωση της αλήθειας απέναντι στα ασύστολα ψέματα, τα οποία ακούστηκαν και κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου.

Διευκρινίσεις για τους ετεροδημότες


… που θα ψηφίσουν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Το Υπουργείο Εσωτερικών, προς διευκόλυνση των εκλογέων που επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον Δήμο διαμονής τους στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, μερίμνησε ώστε:

• ετεροδημότες οι οποίοι έχουν υποβάλει σχετική αίτηση στον αρμόδιο Δήμο και η οποία έχει

Γιάννης Πολυχρονάκος : ‘’Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει για να γίνει η φωνή όλων αυτών που η Νέα Δημοκρατία σπρώχνει στο περιθώριο.’’


Γιάννης Πολυχρονάκος : ‘’Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει για να γίνει η φωνή όλων αυτών που η Νέα Δημοκρατία σπρώχνει στο περιθώριο.’’
‘’Εργαζόμενοι στον τουρισμό, μικροί επαγγελματίες και επιχειρηματίες, συνταξιούχοι που έχασαν ΕΚΑΣ και αυξήσεις, είναι οι μη προνομιούχοι που πρέπει να υπερασπιστεί το ΠΑΣΟΚ, να γίνει η πολιτική τους έκφραση και κυρίως να τους δώσει ελπίδα’’ αναφέρει ο αν.Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Πολυχρονάκος αναφερόμενος στη διάλυση της Βουλής και στην προκήρυξη εκλογών για τις 25 Ιουνίου: