slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Mε καταγωγή από την Κόρωνο ο γκαρντ της Εθνικής ομάδας μπάσκετ Κ18 που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ

Μιχάλης Λούντζης
Ένα από τα παιδιά της Εθνικής Εφήβων Μπάσκετ που κατέκτησαν το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ στον Βόλο είναι και ο Μιχάλης Λούντζης , γιός του Γιάννη Λούντζη και της Κατερίνας Μαγγιώρου (του Μιχάλη του Μαγγεροέργη) .
Μας κάνει υπερήφανους το ότι ένα παιδί με

Έντονη διαμαρτυρία της ΝΔ για τον «χάρτη της Μεγάλης Μακεδονίας» των Σκοπιανών

 
Την «πελαγωμένη», όπως ακριβώς χαρακτηρίζει, συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εγκαλεί ο συντονιστής Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Τασούλας, προκειμένου να συνέλθει και να κάνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι, «τα σοβαρά κυβερνητικά και οικονομικά προβλήματα της Ελλάδος το τελευταίο εξάμηνο δεν μπορεί να θεωρηθούν από κανέναν ευκαιρία προώθησης μονομερών διεκδικήσεων ή βλέψεων κατά της χώρας μας».

Σαμπάνια 120.000 ευρώ σερβίρει το Nammos στη Μύκονο -Ο τιμοκατάλογος που προκαλεί ζαλάδα [εικόνες]


ARMAND DE BRIGNAC: Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΚΡΟΙΣΩΝ
 


Ζάλη προκαλεί η ανάγνωση του τιμοκαταλόγου του Nammos στην Ψαρού της Μυκόνου. Ειδικά η σελίδα που φιλοξενεί τις σαμπάνιες που μπορεί να παραγγείλει ο πελάτης.

Ενδεικτικό είναι πως οι τιμές ξεκινούν από τα 750 ευρώ και φτάνουν έως και το αστρονομικό ποσό των 120.000 ευρώ!

Δείτε τον τιμοκατάλογο

Μια…τρύπα στο νερό


Τελικά, όσοι πίστεψαν στην «ελπίδα που έρχεται» πριν τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, σήμερα, περίπου έξι μήνες μετά, που το κόμμα της «ελπίδας» κέρδισε τις εκλογές και κυβερνά τον τόπο, όλοι έχουν απογοητευθεί. Και έχουν απογοητευθεί, όχι τόσο για τα προεκλογικά ψέματα που ειπώθηκαν από τους σημερινούς κυβερνώντες, όσο για την πολύ χειρότερη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα και οι Έλληνες.

Δυστυχώς, όλες οι προσδοκίες που επενδύθηκαν στο «πρώτη φορά Αριστερά», αποδείχθηκαν φρούδες. Με τηνΑριστερή κυβέρνηση στην εξουσία για έξι μήνες τώρα,

Όλοι οι άνθρωποι του (νέου) προέδρου



Έχοντας είκοσι έξι χρόνια στα κοινοβουλευτικά έδρανα, ξεκινώντας απ’ την πρώτη γραμμή της ΟΝΝΕΔ, και αφού ανέλαβε πρώτος –και ομολογουμένως επιτυχημένος– γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας επί Κώστα Καραμανλή, αλλά και πρόεδρος του ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Ευ. Μεϊμαράκης δείχνει σήμερα να αποτελεί για ακόμα μία φορά τον κατάλληλο άνθρωπο, στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή…

Αυτοκίνητο έκανε... βουτιά σε παραλία της Σύρου [βίντεο]



ΕΥΤΥΧΩΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ

Ενας αφηρημένος οδηγός είδε ξαφνικά το αυτοκίνητό του να κάνει μία... βουτιά σε παραλία της Σύρου.

«ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ» ΝΔ: Οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν ακριβά τα λάθη της κυβέρνησης



Για "ανευθυνότητα" και για "λάθη και παραλείψεις της κυβέρνησης" τους τελευταίους έξι μήνες, που "θα πληρώσουν πολύ ακριβά οι Έλληνες φορολογούμενοι", κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την πίεση που υφίστανται οι μετοχές των τραπεζών από χθες στο Χρηματιστήριο και τα capital controls.

"Η σημερινή, για δεύτερη μέρα, τεράστια πτώση των τραπεζικών μετοχών σε συνδυασμό με το πρόσφατο κλείσιμο των τραπεζών και τους κεφαλαιακούς περιορισμούς, αυξάνει κατά πολύ το κόστος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών" σημειώνει ο Κώστας Καραγκούνης σε ανακοίνωσή του.

Ψήφισμα ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της «συντρόφισσας Νάντιας Βαλαβάνη» για τα 200 χιλ €



Τη στήριξή της στην πρώην αναπληρώτρια υπουργό Νάντια Βαλαβάνη, για την επίθεση που δέχεται, εξέφρασε και η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ με ψήφισμά της που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το γραφείο Τύπου του κόμματος.

Η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει προσπάθεια σπίλωσης της κ. Βαλαβάνη και καταγγέλλει «σκοτεινές και επικίνδυνες για τη δημοκρατία περιοχές της δημοσιότητας»

Συγκεκριμένα, στο ψήφισμα αναφέρεται ότι

Υδατοδρόμια, θεσμικό πλαίσιο λιμένων και ενδοκυκλαδικές συνδέσεις, στην ατζέντα της συνάντησης του Περιφερειάρχη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας


Υδατοδρόμια, θεσμικό πλαίσιο λιμένων και ενδοκυκλαδικές συνδέσεις, στην ατζέντα της συνάντησης του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα. Πλήρης υιοθέτηση από τον υπουργό του σχεδιασμού της Περιφέρειας για τα υδατοδρόμια και επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσης του δικτύου. Στην ατζέντα της συζήτησης και το διαχρονικό πρόβλημα της νομιμοποίησης των λιμανιών των νησιών...

O Κουρουπλής εφαρμόζει το σχέδιο Άδωνι: Αλλάζουν τα πάντα στην ΠΦΥ! Τι θα γίνει με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ


Αλλάζουν τα πάντα στην ΠΦΥ! Τι θα γίνει με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Στροφή 180 μοιρών φαίνεται ότι κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο θέμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ενώ ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε στα χέρια του ένα σχέδιο για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τοΠΕΔΥ, που του είχε ετοιμάσει ειδική ομάδα πανεπιστημιακών, πληροφορίες τουHealthReport.gr αναφέρουν ότι ο υπουργός Υγείας δεν είναι ικανοποιημένος από το σχέδιο.

Γι αυτό – αναφέρουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr– ζήτησε από τον ομάδα του καθηγητή οικονομικών της υγείας Κυριάκου Σουλιώτη να επαναφέρει το ίδιο σχέδιο που είχε προτείνει στον πρώην υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, με

Συναυλία "Μάνος και Μίκης" στο Χαλκί στις 6 Αυγούστου!


Σας περιμένουμε στο μουσικό αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη που θα γίνει στην πλατεία Ακαδήμων στο Χαλκί την Πέμπτη 6 Αυγούστου και ώρα 21:30. Συμμετέχουν 10 διακεκριμένοι μουσικοί από τη Βοστώνη, τη Νέα Υόρκη, την Αθήνα και την Αμοργό οι οποίοι θα ενωθούν σε μια ορχήστρα κάτω από τα άστρα για να μας ταξιδέψουν με αγαπημένα τραγούδια από τους δύο συνθέτες.
Η πλατεία Ακαδήμων βρίσκεται μπροστά στον πύργο Παπαδάκη στους Ακαδήμους και σε πολύ κοντινή απόσταση από το νέο, άνετο πάρκινγκ δίπλα στο Λύκειο Τραγαίας.
Συνδιοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγαίας και Νοππαπππα Νάξου.
Είσοδος Δωρεάν

Μια γιορτή για την Ρούλα

 Ρούλα Μπράουν
 
Τη Ρούλα Μπράουν θα τιμήσει το Φεστιβάλ Νάξου για την πολυετή προσφορά της στη δημοσιογραφία και τον πολιτισμό, διοργανώνοντας μια γιορτή προς τιμήν της.

Υπηρετώντας για 25 συνεχή χρόνια με συνέπεια, ήθος και επαγγελματισμό τη δημοσιογραφία και

Βρούτσης: «Κραχ» και στα ασφαλιστικά Ταμεία λόγω χρηματιστηρίου

Γιάννης Βρούτσης
Μετά από την αναγκαστική «απαλλοτρίωση» από το δημόσιο των ρευστών διαθεσίμων των ασφαλιστικών Ταμείων και την επιβολή των capital controls, το χθεσινό πτωτικό άνοιγμα του χρηματιστηρίου Αθηνών επιβεβαίωσε το «κραχ» στην περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων, τονίζει σε επερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, κρούοντας καμπανάκι κινδύνου για τα αποθεματικά.

Ο κ. Βρούτσης ζητά με να πληροφορηθεί την αποτίμηση των κινητών αξιών (ομόλογα, μετοχές, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, κοινό κεφάλαιο Τραπέζης της Ελλάδος, κλπ), τις οποίες κατέχουν τα ασφαλιστικά ταμεία.


Ειδικότερα, το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Ενημέρωση για την πορεία της κατασκευής των κτιριακών υποδομών του νέου αεροδρομίου Πάρου.



ΠΡΟΣ  :  Διοικητή Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας
                κ. Κωνσταντίνο Λιντζεράκο
   Αξιότιμε κ. Διοικητή,

     Σας εκφράζω τα συγχαρητήρια μου για την ανάληψη των καθηκόντων σας ως Διοικητής , στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και σας εύχομαι να συμβάλετε στην βελτίωση και ανάπτυξη όλων των αεροδρομίων της χώρας, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, της εθνικής οικονομίας και του τουρισμού.
    Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω και ταυτόχρονα να σας μεταφέρω την αγωνία των νησιών μας για την πορεία της κατασκευής των κτιριακών υποδομών του νέου αεροδρομίου Πάρου. 

Άρχισαν τα όργανα στην τοπικη του ΣΥΡΙΖΑ στην Σύρο: Παραιτήθηκε ο Παύλος Χρυσαφίδης


Την ώρα που φτάνει η ώρα της μεγάλης σύγκρουσης για τα δυο αντιμαχόμενα «στρατόπεδα» στον ΣΥΡΙΖΑ, στο Σύρο και στον τοπικό κομματικό μηχανισμό το καθεστώς είναι έντονα... συγκρουσιακό, ακολουθώντας τα οσα συμβαίνουν και σε κεντρικό επίπεδο.

Μάλιστα ο Αύγουστος δημιούργησε ''καύσωνα'' στην τοπική του Σύριζα καθώς είχαμε και την πρώτη ηχηρή παραίτηση. Σύμφωνα με post που ''ανέβασε'' στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook , ο Παύλος Χρυσαφίδης αποχωρεί πικραμένος και απογοητευμένος από τον Σύριζα εκφράζοντας τις αντιθέσεις του για την πολιτική του κόμματος καθώς όπως αναφέρει δεν περίμενε θα γίνουν «συνεταιράκια» μέσα στη βουλή με το ΠΑΣΟΚ τη ΝΔ και το Ποτάμι.Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24 αναμένονται και άλλες παραιτήσεις στην τοπική του Σύριζα τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε την ανάρτηση του Παύλου Χρυσαφίδη στη σελίδα του στο Facebook την 1η Αυγούστου 2015

Νότιο Αιγαίο: Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων δυνητικά ωφελουμένων στο πρόγραμμα Τ.Ε.Β.Α.


Ανακοινώνεται παράταση της προθεσμίας υποβολής Αιτήσεων από τους δυνητικά ωφελούμενους του Επιχειρηματικού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, που χρηματοδοτείται από το ΤΕΒΑ, έως 26 Αυγούστου 2015.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
Η Κοινωνική Σύμπραξη Νομού Κυκλάδων, με επικεφαλής εταίρο την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων των δυνητικών ωφελουμένων στο

ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ 8-12 Αυγούστου

Με τον Μειμαράκη συναντήθηκε ο Κόκκινος



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ

- ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

- ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Με τον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της Ν.Δ. κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη είχε συνάντηση ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου στο γραφείο του στη

Δεν θα πιστέψετε πόσο έκαναν τρεις ξαπλώστρες, μια ομπρέλα και ένα μπουκάλι νερό!


Η συγκεκριμένη απόδειξη από μία... κοσμική παραλία στην Μύκονο,κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του ίντερνετ. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο κόστισαν 3 ξαπλώστρες, μία ομπρέλα και ένα μπουκάλι νερό.

"Η ξαπλώστρα είναι απο τίμιο ξύλο, η ομπρέλα είναι απο ύφασμα που βρέθηκε στον τάφο του Φαραώ και το νερό κατευθείαν απο πηγή απο το ιερό βουνό Σουνγκ των Σαολίν". Αυτό είναι το
Μουσικό αφιέρωμα στους, Μάνο Χατζιδάκι
και Μίκη Θεοδωράκη, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ακαδήμων στο Χαλκί την Πέμπτη 6 Αυγούστου και ώρα 21:30 και την Παρασκευή 7 Αυγούστου στο Βίντζι της Χώρας Νάξου. Συμμετέχουν 10 διακεκριμένοι μουσικοί από τη ...

Όλα έτοιμα για τη λειτουργία του ΚΔΑΠ ΜΕΑ στη Νάξο

Όλα έτοιμα για τη λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρία από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων το οποίο θα στεγαστεί στο κτίριο του Ειδικού Σχολείου Αγίου Θαλλελαίου.
Ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης εξέφρασε την

Βρούτσης: Τραγικά θύματα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι νέοι που τους ψήφισαν συντριπτικά


"Χρειαστήκαν μόλις 6 μήνες για να καταστρέψουν ότι είχε οικοδομηθεί με πολύ προσπάθεια! Τραγικά θύματα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι νέοι που τους ψήφισαν συντριπτικά, καθώς με 53,2% η Ελλάδα στέφεται πρωταθλήτρια στην ανεργία των νέων στην Ευρώπη", επισημαίνει ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή τα τελευταία σχετικά στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και της Eurostat τον Απρίλιο του 2015...
Συνεχίζοντας, ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, αναφέρει:

Συγχαρητήριο μήνυμα Γιάννη Μαργαρίτη προς το νέο Δ.Σ.του Πανναξιακού ΑΟΝ


Συγχαρητήριο μήνυμα προς το νέο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο του Πανναξιακού ΑΟΝ απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαργαρίτης...
Διαβεβαιώνοντας  ότι τόσο η Περιφέρεια Ν.Αιγαίου, όσο και ο ίδιος θα είναι συμπαραστάτες στις δράσεις του  νέου
 Δ.Σ του Πανναξιακού ΑΟΝ,
Στο συγχαρητήριο μήνυμα ο κ. Γιάννης Μαργαρίτης, αναφέρει:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΝΑΞΟΥ (12η/2015)




       
ΠΡΟΣ:
Τα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου
    
   Παρακαλούμε να προσέλθετε σε έκτακτη, κατεπείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου, στο γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας  (Δημαρχείο) στις 04-08-2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:30, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Αγώνας δρόμου υγείας - Φιλώτι 13 Αυγούστου

Εκδήλωση τουΣυλλόγου Γαλήνης "Παναγία η Ατταλειώτισσα"


Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου «Παναγία η Ατταλειώτισσα» Γαλήνης Νάξου διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 9 Αυγούστου και ώρα 20.00, στην κεντρική πλατεία του χωριού. Θα γίνει, παρουσίαση του βιβλίου του Δρα Εθνολόγου -Λαογράφου Αλέκου Ε. Φλωράκη «Παναγία Ατταλειώτισσα Γαλήνης Νάξου» σε έκδοση του συλλόγου, βράβευση του αθλητή των Special Olympics, Παναγιώτη Ευστ.Κουτάτζη και μουσικοχορευτική εκδήλωση...

Ομιλητές:

100 Χρόνια Προμπονάς



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων (1915-2015) από την ίδρυση της ποτοποιίας «Προμπονά» σας προσκαλούμε στην ομώνυμη τιμητική εκδήλωση την Παρασκευή 07 Αυγούστου 2015 και ώρα 21:00, στο χώρο μπροστά από το κατάστημά μας, στην κεντρική πλατεία της παραλίας Χώρας Νάξου. Θα χαρούμε πολύ να παρευρεθείτε, τιμώντας μας με την παρουσία σας και να γιορτάσουμε μαζί, απολαμβάνοντας τους καρπούς της μακρόχρονης και τόσο γευστικής αυτής διαδρομής.

Οικογένεια Τάκη Δ. Προμπονά

Μουσικό Σεργιάνι στις Τρίποδες Νάξου


Σήμερα Τρίτη 4 Αυγούστου στις 8:00 το βράδυ ελάτε στις Τρίποδες να περπατήσουμε και να χαρούμε τα σοκάκια 
και τις γειτονιές της μεταμορφωμένες από ήχους, εικόνες και θεατρικά δρώμενα.Όπου πάνω από 60 μουσικοί, ηθοποιοί, χορευτές και άλλοι καλλιτέχνες
Θα μας συνοδέψουν σε μια διαφορετική περιήγηση, που