slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γ. Βρούτσης: Επιβεβαιώνεται το οριστικό τέλος στο ειδικό προστατευτικό καθεστώς ασφάλισης των σμυριδεργατών της ορεινής Νάξου»!!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γ. Βρούτσης: «Απανωτά και συνεχόμενα τα χτυπήματα που δέχονται οι Κυκλάδες και η νησιωτικότητα! Με επίσημη απάντηση του Υπ. Εργασίας, σε ερώτηση μου στη βουλή, επιβεβαιώνεται το οριστικό τέλος στο ειδικό προστατευτικό καθεστώς ασφάλισης των σμυριδεργατών της ορεινής Νάξου»  
Για πολλές δεκαετίες όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν από τον τόπο, σεβάστηκαν και στήριξαν τα χωριά της ορεινής Νάξου, αναγνωρίζοντας τις αντίξοες και πολύ δύσκολες συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων. Στην ορεινή Νάξο συναντώνται δυο γεωγραφικές ιδιαιτερότητες. Εκείνη της νησιωτικότητας και εκείνη της ορεινότητας. Ως αντιστάθμισμα αυτών των ιδιαιτεροτήτων, η πολιτεία θέσπισε ένα ειδικό προστατευτικό καθεστώς ασφάλισης για τους Σμυριδεργάτες της ορεινής Νάξου.

Η σύνθεση της κυβέρνησης ήρθε από τη Γερμανία ή από την Κουμουνδούρου;

 


Σε κάθε ανασχηματισμό υπάρχει και ένα αφήγημα. Θεωρώντας πως αυτός ο πρωθυπουργός προσγειώθηκε ανώμαλα στην πραγματικότητα των διεθνών ισορροπιών, βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Καθυστέρησε πολλούς μήνες να λάβει μέτρα και συνεπώς χρηματοδότηση για την πατρίδα μας, με αποτέλεσμα οτιδήποτε μας συμβαίνει να είναι σαφώς πολύ χειρότερο από το μνημονιακό 2014*. Αλλά αυτό είναι γνωστό. Αυτό που δεν είναι γνωστό, είναι γιατί κάνει ανασχηματισμό;