slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΠΟΛΑΤΡΕΙΑ


Ο Δήμος Πάρου ως σταθερός υποστηριχτής του Πολιτισμού, της Θεατρικής και Κινηματογραφικής τέχνης καθώς και της ανάδειξης της πολύτιμης ιστορίας του τόπου μας σας ενημερώνει ότι η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος υπό την αιγίδα του καλεί τους πολίτες της Πάρου για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό με τίτλο «ΤΟΠΟΛΑΤΡΕΙΑ, Μια ιστορία για τον αγαπημένο σας τόπο»

Εάν μπορείτε σε μία έως δύο σελίδες να πείσετε μια κριτική επιτροπή ότι η δική σας ιδέα/πρόταση προβάλλει πειστικότερα, καλλίτερα και εντυπωσιακότερα τον αγαπημένο σας τόπο τότε έχετε πολλές πιθανότητες να σας ζητηθεί να γράψετε το σενάριο ενός promo (διαφημιστικό έως 3 λεπτά) που θα γυρισθεί σε παραγωγή της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος. Θέματα πρωτότυπα, ιδιαίτερα, που θα παρουσιάσετε ως ιστορία (από 1 έως 2 σελίδες το πολύ) του πιο αγαπημένου σας τόπου.


ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ


Ο τόπος, δηλαδή οι φυσικές ομορφιές του, τα μνημεία του και η ιστορία του, τα λαογραφικά του στοιχεία, και οτιδήποτε θα μπορούσε να κινήσει το ενδιαφέρον ενός ανθρώπου και θα τον παρακινούσε να επιλέξει τον τόπο σας για τόπο κατοικίας, διακοπών ή έστω για μια απλή εκδρομή.


Στοιχεία που θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα: Πρωτοτυπία, Χειρισμός θέματος, Ανάπτυξη ιστορίας/πλοκής, Επιτυχής προσέγγιση σκοπού


Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν συμμετοχή μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:


Βήμα 1: Να πραγματοποιηθεί η κατοχύρωση της ιστορίας στην ΕΣΕ [τύπος έργου: Ντοκιμαντέρ-Τοπολατρεία], στη διεύθυνση:

https://senariografoi.gr/gr/screenplays/screenplays-registration/


Βήμα 2: Με τον κωδικό κατοχύρωσης να δηλώσετε συμμετοχή στον σχετικό διαγωνισμό (Διαγωνισμός Ντοκιμαντέρ "Τοπολατρεία"):

https://senariografoi.gr/gr/screenplays/contests


Η (ανώνυμη) συμμετοχή στον διαγωνισμό διασφαλίζεται με τον κωδικό συμμετοχής που λαμβάνει ο κάθε μετέχων μετά την υποβολή του έργου, εντός του τρέχοντος έτους, στην ειδική εφαρμογή του διαγωνισμού (βλ. βήμα 2 ανωτέρω), στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει.


Για πλήρη ενημέρωση, επισκεφθείτε τον διαδικτυακό τόπο μας και για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, επικοινωνήστε στο email info@senariografoi.gr


Σε περίπτωση που τα σενάρια δεν υπερβαίνουν τα είκοσι η οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού έχει δικαίωμα είτε να κηρύξει το διαγωνισμό άγονο, ή να απονείμει λιγότερα βραβεία.


Ο Δήμαρχος


Μάρκος Ι. Κωβαίος


Αναβάθμιση των δομών υγείας σε όλα τα νησιά. Στηρίζουμε την παναιγαιακή κινητοποίηση των σωματείων


Για ακόμα μια φορά αναμετριέται το εργατικό κίνημα με τη διαχρονική εγκληματική πολιτική στην υγεία, διοργανώνοντας πανελλαδική και παναιγαιακή κινητοποίηση στις 2 Νοέμβρη σε όλα τα νησιά.

Απέναντι στην εγκατάλειψη, την υποστελέχωση την υποχρηματοδότηση και την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας, απέναντι στην τραγική κατάσταση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας στα νησιά, απάντηση δίνουν τα σωματεία με κορύφωση την παναιγαιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 6 Νοέμβρη στο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα. 

Μπροστά σ'αυτήν την απελπιστική κατάσταση που έχουν οδηγήσει τις δημόσιες δομές υγείας οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, πρέπει να δοθούν λύσεις, να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εξαντλημένων υγειονομικών, του λαού των νησιών για κάλυψη όλων των αναγκών σε προσωπικό και εξοπλισμό, για υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει τις κινητοποιήσεις για την Υγεία σε όλα τα νησιά και διεκδικεί μαζί με τους εργαζόμενους την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους.

Καμιά αυταπάτη για αλλαγή πολιτικής στην Υγεία με την πρόταση που παρουσιάζει η περιφερειακή αρχή προτείνοντας ξεχωριστή Υγειονομική Περιφέρεια Νήσων. Δεν είναι ζήτημα διοικητικής διαίρεσης η διαχρονική πολιτική υποστελέχωσης και απαξίωσης της δημόσιας υγείας για να οδηγούνται οι ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα και δεν λύνεται με την δημιουργία ξεχωριστής ΥΠΕ. Πολύ περισσότερο, αποτελεί και χαριστική βολή στη δημόσια υγεία η μεταφορά αρμοδιότητας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις Περιφέρειες, αρμοδιότητα που ζητά ξανά η Περιφέρεια και το παρουσιάζει ως ομόφωνη απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση απείχε από την συγκεκριμένη ψηφοφορία αντιδρώντας στην απαράδεκτη μεθόδευση της περιφερειακης αρχής να συμπεριλάβει σε ψήφισμα συμπαράστασης του Π.Σ. στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών στη Κω για τις ελλείψεις προσωπικού, την πρόταση για μεταφορά της αρμοδιότητας της Π.Φ.Υ. από το Υπουργείο Υγείας στην περιφέρεια. Η τραγική κατάσταση στο σύστημα της δημόσιας υγεία δεν κρύβεται, ούτε και γιατρεύεται με αντιδραστικές θεσμικές αλλαγές που οδηγούν σε κατακερματισμό και μεγαλύτερη παρέμβαση του ιδιωτικού τομέα στην υγεία. 

Οι εργαζόμενοι, ο λαός των νησιών με τους αγώνες του έχει τις δυνατότητες να ανατρέψει την συγκεκριµένη κατάσταση που έχει διαµορφωθεί και να διεκδικήσει ασυμβίβαστα λύσεις στις ανάγκες του.

1/11/2023


Ο ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΣΤΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΟΥ NO FINISH LINE ATHENS 1.11.2023


Ο Αναπλ. Υπουργός Αθλητισμού Γ. Βρούτσης σε εκδήλωση βράβευσης της διεθνούς αθλητικής φιλανθρωπικής εκδήλωσης «No Finish Line Athens»

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ
Βουλευτής Κυκλάδων – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Kαραγιώργη Σερβίας 7, 10563, Αθήνα
Τηλ: 210 3211200, 3213333 φαξ:210 3211300
e-mail:
vroutsis@ivroutsis.gr
site: www.ivroutsis.gr

FacebookTwitter

Εαν επιθυμείτε να διαγραφείτε από τη λίστα μας, παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

 Unsubscribe / Διαγραφή

 

Τοποθέτηση της Κατερίνας Μονογυιού στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας για τα θύματα τροχαίων δυστυχημάτων



Μονογυιού στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας για τα θύματα τροχαίων δυστυχημάτων

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού τοποθετήθηκε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας, όπου τόσο η ίδια όσο και τρεις συμπολίτες μας, ο Δημήτρης, η Καίτη και ο Νότης, μοιράστηκαν τις τραυματικές βιωματικές εμπειρίες τους και τον πόνο που βίωσαν έχοντας χάσει δικούς τους ανθρώπους σε τροχαία δυστυχήματα. Σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση της κοινωνίας ώστε να μειωθεί δραστικά ο αριθμός των θυμάτων σε τροχαία δυστυχήματα. Η Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του Προέδρου της Επιτροπής και των εργασιών της με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων κατά 50% έως το 2030. Τέλος, η Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε ότι έχουμε χρέος ως πολίτες και ως βουλευτές να κάνουμε δράσεις στα σχολεία για να εκπαιδεύσουμε τους νέους ανθρώπους και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα για τη σημασία της οδικής ασφάλειας. Παρακολουθήστε την τοποθέτηση της Κατερίνας Μονογυιού στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=xf4C98ysMBc



Κατερίνα Μονογυιού

Βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

Email : katerinamonogiou@gmail.com
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2103709461
Μητροπόλεως 1, Σύνταγμα
http://www.katerinamonogiou.gr






Αναφορά της Κατερίνας Μονογυιού σχετικά με τις εργασίες διαμόρφωσης του ακτινολογικού εργαστηρίου του Π.Π.Ι. Σερίφου


Αναφορά της Κατερίνας Μονογυιού σχετικά με τις εργασίες διαμόρφωσης του ακτινολογικού εργαστηρίου του Π.Π.Ι. Σερίφου

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή των Ελλήνων την από 30/10/2023 επιστολή του Δήμου Σερίφου σχετικά με την επιτακτική ανάγκη εκτέλεσης της σύμβασης για τη διαμόρφωση χώρου ακτινολογικού εργαστηρίου στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σερίφου. Η λειτουργία του ακτινολογικού είναι ζωτικής σημασίας για την κοινωνία της Σερίφου καθώς μπορεί να σώσει ζωές και παράλληλα να μειώσει τις δαπάνες για τις διακομιδές ασθενών.

Δείτε παρακάτω την Αναφορά της Κατερίνας Μονογυιού:




Κατερίνα Μονογυιού

Βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

Email : katerinamonogiou@gmail.com
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2103709461
Μητροπόλεως 1, Σύνταγμα
http://www.katerinamonogiou.gr





Συνάντηση του Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Παππά και του βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππου Φόρτωμα.
Στην συνάντηση έλαβε χώρα γόνιμος και παραγωγικός διάλογος για τα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που απασχολούν τους Κυκλαδίτες, όπως αυτά αναδεικνύονται μέσα από την καθημερινή επαφή και επικοινωνία του βουλευτή με τους κατοίκους των Κυκλάδων.

Δ. Καπούνης στον ΣΚΑΪ: «Χειρότερο κι απ' το... γιοφύρι της Άρτας το φράγμα του Τσικαλαριού!».

 Το, φλέγον, για τον πρωτογενή τομέα και το νησί γενικότερα της Νάξου ζήτημα του φράγματος του Τσικαλαριού ανέδειξαν, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαλανάδου και παραγωγός, Στέλιος Βαθρακοκοίλης.

Υπουργείο Οικονομικών: Πώς θα φορολογηθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες - Ποιοι εξαιρούνται από τα νέα μέτρα

Τα νέα μέτρα δεν αφορούν στα μπλοκάκια - Από τα φετινά εισοδήματα, που θα δηλωθούν και θα φορολογηθούν το 2024, θα ισχύσουν τόσο η ελάχιστη επιχειρηματική αμοιβή 10.920 ευρώ, που καθιερώνεται για τους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς και η μείωση του τέλους επιτηδεύματος
Από τα φετινά εισοδήματα που θα δηλωθούν και θα φορολογηθούν το 2024, θα ισχύσουν τόσο η ελάχιστη επιχειρηματική αμοιβή που καθιερώνεται για τους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς και η μείωση του τέλους επιτηδεύματος -με προοπτική πλήρους κατάργησης το 2025 για τα εισοδήματα του 2024.