slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μελετώντας την παράδοση χτίζουμε το μέλλον.

Άρθρο Γνώμης της Αργυρής Ξέρρα(*)
Τα τελευταία χρόνια αυτά, τα οποία αποκαλούμε και χρόνια της  οικονομικής κρίσης, της κρίσης που όλοι λίγο πολύ νοιώσαμε και νοιώθουμε στο πετσί μας, μας προβληματίζει πολύ το μέλλον, τόσο το δικό μας, όσο και των παιδιών μας.
Ζούμε το παρόν προσβλέποντας στο μέλλον. Τα όνειρά μας, οι ελπίδες μας, οι γνώσεις μας εναποτίθενται στο μέλλον αυτής της ταλαιπωρημένης χώρας, της οποίας δείγματα της ταλαιπωρίας της μας έχει δώσει η μακραίωνη ιστορία της.

Η Ναξιωτισσα, Τριποδιωτισσα Μοσχατιώτισσα , Γλυκερία Σκάρκου ( κόρη του Παναγιώτη του Νικολά του Γιαννουτσοσπύρου ) έσπασε και πάλι τα κοντέρ! (vid) Μαραθώνιος Αθήνας (vid)

Φωτογραφία Eurokinissi

Η 13χρονη Μοσχατιώτισσα Γλυκερία Σκάρκου έσπασε και πάλι τα κοντέρ! 

 Αν και μόλις 13 ετών, η Γλυκερία Σκάρκου κλέβει την παράσταση σε όποια διοργάνωση μετέχει. Φέτος τερμάτισε 4η στα 10 χιλιόμετρα σε χρόνο 37:41.
Δεν είναι η πρώτη της φορά! Τον Μάρτιο είχε τερματίσει 3η στα 5 χιλιόμετρα στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Τον Νοέμβριο επέλεξε να τρέξει στα 10 χιλιόμετρα στα πλαίσια του Μαραθωνίου.
Η μικρή Γλυκερία από το Μοσχάτο μαθήτρια Α’ Γυμνασίου τερμάτισε σε 37:41, χρόνος που της χάρισε την 4η θέση στις γυναίκες (!) και την 34η συνολικά!

Πανναξιακός ΑΟΝ σε ΑΟ Θήρας: Εμείς είμαστε το «αφεντικό»


Αυτό που έγινε απόψε στο ΔΑΚ Νάξου δεν νομίζω ότι το περίμεναν ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι οπαδοί του Πανναξιακού ΑΟΝ.. Κι αυτό γιατί, πολύ απλά, είχαμε την πλήρη «αιχμαλωσία» του ΑΟ Θήρας σε ένα γεμάτο γήπεδο και σε μία καταπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι και των δύο ομάδων… Και το πρώτο ντέρμπι Κυκλάδων της φετινής σεζόν βάφτηκε στα χρώματα του Πανναξιακού ΑΟΝ. Κέρδισε για την 3ηαγωνιστική τον ΑΟ Θήρας με 3-0 σετ, στην πιο εύκολη νίκη του στις μεταξύ τους αναμετρήσεις από το 2015.. Ναι σωστά ακούσατε. Ο Πανναξιακός δεν είχε νικήσει ποτέ τον ΑΟ Θήρας εντός έδρας με 3-0 σετ για το πρωτάθλημα και το έκανε απόψε με επιβλητικό τρόπο και στέλνοντας ένα πολύ ηχηρό μήνυμα σε όσους πίστεψαν ότι δεν θα έχει ρόλο όχι μόνο στην τετράδα αλλά και πιο πάνω….