slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ανακοίνωση – Πρόσκληση
Το διοικητικό συμβούλιο του Π.Α.Ο.Ν. (Πανναξιακός Αθλητικός Όμιλος Νάξου Μπάσκετ – Βόλεϊ) σας ανακοινώνει ότι:
Κυριακή 15.05.11 και ώρα 11:30 π.μ.
Στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Νάξου
Θα πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέματα ημερησίας διάταξης:
1. Απολογισμός πεπραγμένων της αθλητικής χρονιάς 2010 – 2011
2.Ανταλλαγή απόψεων για τον προγραμματισμό της αθλητικής χρονιάς 2011 – 2012 κατά την οποία το τμήμα γυναικών βόλεϊ θα συμμετέχει στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας
Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνάντησή του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ήταν σαφέστατος για την ανάγκη ομοψυχίας: «Χρειάζεται πανεθνική προσπάθεια για να βγούμε από την κρίση. Δεχόμαστε ανελέητη επίθεση, κατασκευασμένη»., είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε ακόμα ότι χρειάζεται «επίτευξη στο ακέραιο των στόχων του προγράμματος για να κερδίσουμε την εκτίμηση και τον σεβασμό της διεθνούς κοινότητας ώστε να διακόψει η χώρα την επικίνδυνη φημολογία περί αναδιάρθρωσης, επιμήκυνσης».
Οι αναφορές αυτές του προέδρου της Δημοκρατίας προκάλεσαν την ενόχληση ορισμένων σκληροπυρηνικών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που θεώρησαν ότι ήταν υπόδειξη προς το κόμμα τους να υπερψηφίσειενδεχόμενο νέο μνημόνιο. «Όταν ήταν πρωθυπουργός ο Καραμανλής δεν θυμάμαι να έκανε ανάλογεςσυστάσεις προς την πλευρά του ΠΑΣΟΚ» έλεγε «γαλάζιος» βουλευτής, από εκείνους που...

Ι. Βρούτσης-Χ. Σταϊκούρας για την παταγώδη αποτυχία στην εκτέλεση του προυπολογισμού που δείχνει αύξηση του ελλείμματος κατά 13,6%!!!


«Η δημοσιοποίηση της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, με τη σημαντική διεύρυνση του ελλείμματος και τη διογκούμενη υστέρηση των εσόδων, αποτυπώνει τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής και ερμηνεύει “μυστικές συσκέψεις” και κυβερνητικές διαφοροποιήσεις.

Συγκεκριμένα:

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Οι σημαντικές αλλαγές των τελευταίων δεκαετιών στον τρόπο ανάπτυξης της πόλεων, διαμόρφωσαν καθοριστικά τον αστικό ιστό πόλεων όπως η Θεσσαλονίκη και την καθημερινότητα των πολιτών, με αποτέλεσμα σήμερα να γίνεται περισσότερο από ποτέ επιτακτική η ανάγκη για την αναζήτηση  κυκλοφοριακών λύσεων και για ένα νέο σχεδιασμό της πόλης σύμφωνα με τον προσανατολισμό της Ευρώπης για βιώσιμη κινητικότητα.
Είναι επιτακτική η ανάγκη να εξεταστούν τα προβλήματα που δημιουργούνται στις μετακινήσεις  από την αλόγιστη χρήση του αυτοκινήτου και την έλλειψη εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, καθώς οι επιπτώσεις τους επηρεάζουν το Περιβάλλον, την Υγεία, την τοπική Οικονομία και συνολικά, το επίπεδο της ποιότητας ζωής του πολίτη στη Θεσσαλονίκη.

Η δικαιοσύνη απαγόρευσε τη ρίψη σκουπιδιών στη χωματερή της Άνδρου

H προσωρινή διαταγή
του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σύρου
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ Θ. ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ

     Ο ευρωβουλευτής και μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θόδωρος Σκυλακάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
    Το Μονομελές Πρωτοδικείο Σύρου απαγόρευσε, με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε, τη λειτουργία του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων στην περιοχή Σταυροπέδα στην Άνδρο, του χώρου δηλαδή όπου συνέβη η πρόσφατη περιβαλλοντική καταστροφή, με την πτώση ενός μεγάλου μέρους της χωματερής στη θάλασσα. Ο Δήμαρχος, που παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του συνέχιζε να ρίχνει σκουπίδια στη ρεματιά όπου είχε γίνει η κατάρρευση, αναγκάζεται πλέον να σταματήσει αυτή την πρακτική και με απόφαση της δικαιοσύνης.
     Έχοντας θέσει ήδη το θέμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λόγω της παραβίασης της κοινοτικής νομοθεσίας, επισημαίνω ότι η καταστροφή που έχει ήδη επέλθει είναι τεράστια και ότι η δικαιοσύνη έχει επίσης υποχρέωση να διερευνήσει και τις ευθύνες για όσα συνέβησαν προ της κατάρρευσης.  Επισημαίνω ακόμα ότι ενώ η δικαιοσύνη κινητοποιείται, η κυβέρνηση και η κ. Μπιρμπίλη, παραμένουν απαθείς για το κύριο πρόβλημα, που είναι οι δεκάδες χιλιάδες τόνοι σκουπίδια που έχουν πέσει στη θάλασσα. Τα σκουπίδια όποτε φυσάει ένας δυνατός νοτιάς βγαίνουν στο Αιγαίο και πλήττουν περαιτέρω το περιβάλλον, την υγεία και τον τουρισμό. Ελπίζω πως η εξέλιξη αυτή επιτέλους θα αφυπνίσει την κυβέρνηση από τη μέχρι σήμερα αδιανόητη και η αδιάφορη στάση της στο ζήτημα.


----------------


Μαζί για την προστασία του δασικού μας πλούτου


Μια ακόμα αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει, και όπως αποδείχθηκε στο παρελθόν, σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα με τραγικό τρόπο, σε αυτούς τους μήνες δοκιμάζεται το αίσθημα ευθύνης και συνέργειας όλων απέναντι στο χρέος μας για προστασία του δασικού μας πλούτου.

Φερθείτε σαν απατημένος σύζυγος…

Εθνικά…..
Εκεί που κάθεστε αμέριμνοι και νομίζετε ότι  ο Γιωργάκης σώζει την Ελλάδα σκάει η βόμβα…..
Ο Γιωργάκης ενώ κέρδισε  τις εκλογές λέγοντας το περίφημο «Λεφτά υπάρχουν» και όλοι περιμένουν να πάρουν τις αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό εμφανίζεται  το ΔΝΤ και τα αντιλαϊκά μέτρα ……..
Και το κερασάκι…… Ο Στρος Καν μιλάει για υπόγειες συνομιλίες και επαφές με τον Γιωργάκη μήνες ολόκληρους πριν …..όλα καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος….. κι όμως….. το ΠΑΣΟΚ  έχει ακόμα στις δημοσκοπήσεις 20 %……

Άθλια μεθόδευση του υπουργείου παιδείας που στοχοθετεί πολυτέκνους και …ορφανά, δέκα μέρες πριν τις εξετάσεις!


Παραμονές εξετάσεων  η Υπουργός Παιδείας,  με το ν/σ  που είναι πλέον στην Ολομέλεια της Βουλής, αλλάζει το σύστημα των μετεγγραφών και ουσιαστικά τις καταργεί για τα τέκνα πολυτέκνων.
Εδώ φαίνεται,  πόσο χρειάζεται στο Υπουργείο Παιδείας, άνθρωπος ευαίσθητος και παιδαγωγός, και όχι ξένος με το κλίμα  της έντασης των εξετάσεων...
Πρώτα ο μαθητής, εκτός από τα παιδιά των  πολυτέκνων και μάλιστα των τίμιων που δηλώνουν τα πλήρη οικονομικά τους στοιχεία!.
 Συγκεκριμένα: 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ κ.ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΟΥΣΣΑΙΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ


 Το πρόγραμμα και οι στόχοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση Κυκλαδικής Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων. Ο Αντιπεριιφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος, δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθεί, καθώς εκπροσωπεί την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκπροσωπήθηκε ωστόσο από τον ειδικό συνεργάτη κ. Παναγιώτη Βούρο.

Ακολουθούν σημεία τοποθέτησης του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Πουσσαίου.

Δίνει μάχη για τη ζωή του ο 30χρονος διαδηλωτής από το χτύπημα των ΜΑΤ

Το χειρουργείο τελείωσε λίγο πριν τις 19:00 και σύμφωνα με τον γιατρό σταμάτησε η αιμορραγία και μεταφέρθηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου βρίσκεται διασωληνωμένος.
Οι γιατροί του νοσοκομείου της Νίκαιας εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

"Δεκάδες τραυματισμένοι – χτυπημένοι από τα ΜΑΤ διαδηλωτές διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ ή ήλθαν μόνοι τους στο νοσοκομείο μας. Οι περισσότεροι με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Ανάμεσά τους 30χρονος διαδηλωτής που διακομίστηκε σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα.

Αυτήν τη στιγμή χειρουργείται από συναδέλφους μας που αγωνίζονται να σώσουν τη ζωή του.

Καταγγέλλουμε την αστυνομική αυθαιρεσία και βαρβαρότητα."

Ο τραυματίας έχει επισκληρίδιο αιμάτωμα. Μόλις έφτασε στο νοσοκομείο της Νίκαιας υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία.

Τα στοιχεία του νέου έχουν γίνει γνωστά. Είναι ο Καυκάς Ιωάννης 31 ετών.

Η νεότερη αξονική στην οποία υπεβλήθη, μετά το χειρουργείο, είναι καλύτερη, ωστόσο οι γιατροί επιμένουν ότι ο κίνδυνος για τη ζωή του παραμένει με πιθανότητες 50-50. Σχετικά με το χτύπημα, οι γιατροί του Γενικού Κρατικού Νίκαιας λένε ότι προήλθε από βαρύ μεταλλικό αντικείμενο, πιθανώς πυροσβεστήρα που αποτελεί μέρος του εξοπλισμού των ΜΑΤ. Σύντροφοί του που ήταν αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι τα ΜΑΤ χτύπαγαν και με το πίσω μέρος του γκλομπ. Ακόμα ένας σοβαρά τραυματίας νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό και υπεβλήθη σε σπληνεκτομή. Το νοσοκομείο υποστήριζει ότι το χτύπημα στη σπλήνα προέρχεται από πτώση.

Αναδημοσίευση από alfavita.gr


ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ...

Τον σκότωσαν ενώ πήγαινε τη γυναίκα του να γεννήσει!

Απίστευτο φονικό για μία κάμερα...
Για μία κάμερα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, άγνωστοι σκότωσαν με μαχαίρι 44χρονο, ελληνικής υπηκοότητας, την ώρα που πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητό του για να μεταφέρει στο μαιευτήριο την ετοιμόγεννη γυναίκα του, που θα γεννούσε το δεύτερο παιδί τους. Το περιστατικό συνέβη στις 5 τα ξημερώματα, στην οδό Γ' Σεπτεμβρίου 57, στο κέντρο της Αθήνας.

Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο 44χρονος βγήκε από το σπίτι του στην οδό Ηπείρου και πήγαινε σε πάρκινκ στην οδού Ιουλιανού, που είχε το αυτοκίνητό του, όταν δέχθηκε επίθεση από τρία άτομα. Οι δράστες τον τραυμάτισαν με μαχαίρι τουλάχιστον τρεις φορές στην πλάτη, στα χέρια και στο λαιμό επειδή αντιστάθηκε και προσπάθησε να διαφύγει, του άρπαξαν μία κάμερα και εξαφανίστηκαν.

Η γυναίκα του και η πεθερά του που τον περίμεναν στο διαμέρισμα, επειδή άργησε να εμφανιστεί, κατέβησαν να τον περιμένουν στον δρόμο και εκεί τον βρήκαν νεκρό.

Οι δύο γυναίκες έπαθαν ισχυρό σοκ, ενώ γείτονες κάλεσαν ασθενοφόρο που τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί, οι δράστες ήταν τρία άτομα μελαψοί, πιθανόν αλλοδαποί. Από την ασφάλεια γίνεται έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.



Αναδημοσίευση από prothema.gr

Συγχαρητήρια κύριε Χρυσοχοϊδη, κύριε Παπουτσή, κύριε Παναδρέου για την Ελλάδα που φτιάξατε.


Υ.Γ. Ο ΓΑΠ κάλεσε το Λοβέρδο να πάει στο Μαξίμου μισή ώρα πριν το άτυπο υπουργικό συμβούλιο. Αναμένουμε....

Γιάννης Βρούτσης : Με πρακτικές προκλητικών διευκολύνσεων η μάχη κατά της φοροδιαφυγής καθίσταται άπιαστο όνειρο».


Mε αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών στο συνέδριο της Οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια -Ελλάς», ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Έστω και καθυστερημένα, ο Υπουργός Οικονομικών ομολογεί σήμερα, με τις δηλώσεις του, ότι μια από τις κύριες αιτίες της φοροδιαφυγής είναι η πολυπλοκότητα της φορολογικής νομοθεσίας.
Παρέλειψε, όμως, να αναφερθεί στις δικές του ευθύνες για το πολυδαίδαλο φορολογικό σύστημα, που ο ίδιος δημιούργησε.
Απαραίτητη προϋπόθεση στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής είναι η καλλιέργεια της φορολογικής συνείδησης στους πολίτες.
Και τη συνείδηση αυτή οφείλει, πρώτα και πάνω απ’ όλα, να δείχνει με το παράδειγμά της, η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.
Αντί αυτών παρακολουθούμε πρακτικές προκλητικών διευκολύνσεων, όπως αυτή της Express Service, αδικαιολόγητων μειώσεων προστίμων, όπως αυτή της Unisystem, καθώς επίσης και διατάξεις άρθρων διαγραφής προστίμων των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
Τέτοιες πρακτικές προκαλούν το κοινό αίσθημα και καθιστούν τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής άπιαστο όνειρο».

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ «ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ». ΕΜΜΕΣΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

«Έχεις μία Νέα Δημοκρατία, έναν Τσίπρα και το μισό ΠΑΣΟΚ να μην καταλαβαίνουν τι σημαίνει να μην πάρουμε την επόμενη δόση του δανείου από την τρόϊκα», δήλωσε σήμερα η κ. Άννα Διαμαντοπούλου. Από τον πίνακα προκύπτει ότι, σύμφωνα με την δήλωση της υπουργού, ότι 173 βουλευτές δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει να μην πάρουμε την επόμενη δόση του δανείου από την τρόϊκα. Μήπως όμως καταλαβαίνουν και μάλιστα πολύ καλά, γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν και ποιο είναι το συμφέρον του τόπου;
ΥΓ. Αν μάλιστα προστεθούν και οι 21 βουλευτές του Κ.Κ.Ε στους οποίους δεν ανεφέρθη η υπουργός, τότε  διαπιστώνουμε ότι τα 2/3 της Βουλής είναι η μειοψηφία που ανέχεται την πλειοψηφία του 1/3, να διαλύει την Ελλάδα!!!
Α.Α.
http://filotimia.blogspot.com/2011/05/blog-post_4972.html

Γενική συνέλευση και προκύρηξη εκλογών ο ΑΟ Πανναξιακός

Η τριάδα τις ομάδας του Πανναξιακού 
που μας έκανε υπερήφανους,  
 πρόεδρος ΑΟΝ κ. Βαθρακοκοίλη ,
Δημ.Βελόνης – ψυχή-  και Βαληνδράς
Πραγματοποιήθηκε  χτες το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο της Παντάνασσας η εξ αναβολής γενική συνέλευση του ΑΟ Πανναξιακού.Ο απερχόμενος πρόεδρος του σωματείου κ. Βασίλης Φλεριανός αφού πρώτα ευχαρίστησε τους χορηγούς, τους συνεργάτες του, τον κόσμο και όλους όσους σταλθήκαν δίπλα στην ομάδα, προχώρησε στον απολογισμό της 2ετους θητείας του. Μίλησε για τα οικονομικά θέματα, τα προβλήματα, την οργάνωση, τις ακαδημίες, τα τμήματα του στίβου, της γηπεδικές εγκαταστάσεις, αλλά και για τις μεγάλες– ΜΙΚΡΗ η συμμετοχή κόσμου  ( περίπου 30 άτομα)- επιτυχίες που είχε ο σύλλογος τα δυο τελευταία χρόνια. Παρουσίασε επίσης ένα πρόχειρο προϋπολογισμό για την επόμενη χρονιά, στον οποίο ανέφερε, σύμφωνα με τις δικές του εκτιμήσεις, το ποσό που θα.......

1,7% μπροστά το ΠΑΣΟΚ και στη δημοσκόπηση της GPO

Μπροστά και σε ακόμη μία δημοσκόπηση το ΠΑΣΟΚ. Αυτή της GPO που παρουσιάζεται αυτή την ώρα στην εκπομπή "Ανατροπή" του MEGA με παρουσιαστή τον Γιάννη Πρετεντέρη.
Ο "δημοσιογραφικές" πληροφορίες που..
 διακινούνταν "εμπιστευτικά" με non-paper περί υπεροχής της ΝΔ με το ποσοστό αυτό, αποδείχθηκαν ...