slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Fwd: Διακοπή κυκλοφορίας λόγω εργασιών αποκατάστασης του δικτύου ύδρευσης

 

Διακοπή κυκλοφορίας λόγω εργασιών αποκατάστασης του δικτύου ύδρευσης

 

Λόγω εργασιών αποκατάστασης του δικτύου ύδρευσης στη περιοχή της Μικρής Βίγλας απαιτείται η διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στο τμήμα της οδού (όπως φαίνεται στο χάρτη) σήμερα Πέμπτη 3-10-2024 από τις 8.30 π.μ. έως τις 12.30 μ.μ., προκειμένου να εκτελεστούν με ασφάλεια οι απαιτούμενες εργασίες.

Για τον ίδιο λόγο θα υπάρχει αύριο στην ευρύτερη περιοχή της Μικρής Βίγλας διακοπή νερού κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Αντίδοτο ο Αθλητισμός στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων, με ΚΥΑ Βρούτση – Φλωρίδη

Ενημερωτικές συναντήσεις με τους παράγοντες του ερασιτεχνικού αθλητισμού για την εφαρμογή του νέου αναμορφωτικού μέτρου της συμμετοχής ανηλίκων σε αθλητικά σωματεία

Μια καινοτόμα δράση, μέρος της δέσμης των μέτρων που λαμβάνει η Πολιτεία για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων, πρόκειται να υλοποιηθεί άμεσα, σε στενή συνεργασία των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Αθλητισμού.

Μουσικό ΣΥΡγιάνι στην Αμοργό για τη Χορωδία της Ορχήστρα των Κυκλάδων

Μια ιδιαίτερα σημαντική δράση εκπαιδευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα υλοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Αιγιάλη της Αμοργού.

Η Παιδική-Νεανική Χορωδία και η Χορωδία Γονέων & Φίλων της Ορχήστρας των Κυκλάδων, καλεσμένες από τον Δήμο Αμοργού,  συμμετείχαν σε συναυλία που έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Τη χορωδία συνόδεψαν οι μουσικοί της ΟτΚ: Αραγιάννης Βαγγέλης, Κονσολάκης Αντώνης, Μάρης Απόστολος και Ρούσσος Νίκος. Στη δ/νση χορωδίας ήταν η Χριστίνα Ασημακοπούλου.

Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων :Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επίσκεψη του Γιάννη Αγγέλου, περιφερειακού συμβούλου και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου, στην Νάξο.

  

     Την Κυριακή 29/9/2024 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε μαζική εκδήλωση-συζήτηση. Στην εισηγητική ομιλία αναδείχτηκαν μία σειρά από ζητήματα, τα οποία αφορούν άμεσα τον λαό της Νάξου, αλλά και των υπόλοιπων νησιωτικών περιοχών. Συγκεκριμένα, έγινε αναφορά στο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον τουρισμό που προωθεί η κυβέρνηση και ευνοεί αποκλειστικά το τουριστικό κεφάλαιο,  «στρώνοντας» το έδαφος για μεγάλες επενδύσεις , με βαριές συνέπειες στην τοπική οικονομία και παραγωγή. Παράλληλα, έγινε λόγος για δύο μείζονα ζητήματα που αφορούν την οικονομία, αλλά έχουν και άμεσες περιβαλλοντικές επιπτώσεις: τη διαχείριση της ενέργειας με αποκλειστικό γνώμονα το κέρδος των ομίλων, με την άναρχη τοποθέτηση ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών ακόμα και σε περιοχές Natura, καθώς και το φλέγον για το Δήμο μας πρόβλημα της διαχείρισης του νερού. Ξεχωριστή αναφορά έγινε και στις κυβερνητικές προθέσεις ιδιωτικοποίησης των ΔΕΥΑ. Επίσης, αναδείχτηκε η διαχρονική έλλειψη έργων πολιτικής προστασίας και στο νησί της Νάξου, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τις απώλειες της λαϊκής περιουσίας στο όνομα των «φυσικών καταστροφών», ενώ η πραγματική αιτία των καταστροφών αυτών είναι η πολιτική που βάζει την προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων στη λογική του «κόστους- οφέλους», με την μειωμένη χρηματοδότηση και την υποστελέχωση των υπηρεσιών.