slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η τοποθέτηση Νίκου Συρμαλένιου και απάντηση του υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για τις τελευταίες καταστροφές στη Σαντορίνη

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ: Καλημέρα καταρχήν. Θα μιλήσω για τη Σαντορίνη. Η Σαντορίνη, αυτή τη στιγμή, έχει ένα λιμάνι σχεδόν κατεστραμμένο, το οποίο είχε παραληφθεί ως καινούργιο λιμάνι το 2012 και το 2016, εμφανίστηκαν αμέσως οι πρώτες αστοχίες. Παραλήφθηκε το έργο και το 2016 εμφανίστηκαν οι πρώτες αστοχίες.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ (ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ): Να μας πείτε, πότε είχε παραληφθεί το έργο και από ποιον. Δεν ήταν του υπουργείου το έργο, ας ήταν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ: Πρέπει να ήταν της Περιφέρειας.

Εν πάση περιπτώσει, πριν από είκοσι μέρες οι νοτιοδυτικοί άνεμοι, οι οποίοι είναι πάρα πολύ ισχυροί στην περιοχή, κατέστρεψαν και ένα υπόλοιπο κομμάτι, στο οποίο ήδη είχε ανατεθεί εργολαβία επισκευής από τη δική μας κυβέρνηση, σε συνεργασία του Υπουργείου Υποδομών και Ναυτιλίας με

Γιάννης Βλασερός : Πρόωροι τοκετοί στις Κυκλάδες.Το να επιλέγεις να κάνεις παιδί στις Κυκλάδες το 2019 εξακολουθεί να είναι επικίνδυνο γεγονός.

Του Γιάννη Βλασερού*
Το να  επιλέγεις να κάνεις παιδί στις Κυκλάδες το 2019 εξακολουθεί να είναι επικίνδυνο γεγονός.
Το να γεννηθεί ένα παιδί στη χώρα μας είναι έντονα  ζητούμενο λόγω υπογεννητικότητας.
Στις Κυκλάδες συμβαίνει  κάποιες φορές αυτό να είναι επικίνδυνο και για το παιδί και για τη μητέρα.
Πρόσφατα γεγονότα  το επιβεβαιώνουν .
Επίτοκος γυναίκα 37 ετών με πολύτιμη κύηση 23 εβδομάδων, γέννησε στη Τήνο με τη βοήθεια ιδιώτη γυναικολόγου και ιατρού του Κέντρου Υγείας στις 10.30 το βράδυ , καί παράλληλα κλήθηκε ελικόπτερο του ΕΚΑΒ για διακομιδή του πρόωρου  στην Αθήνα το οποίο εμφανίστηκε στις 8.30 το πρωί της άλλης μέρας.Δυστυχώς το παιδί κατέληξε όταν έφθασε το ελικόπτερο παρότι κρατήθηκε στη ζωή όλο το βράδυ μετά από αγωνιώδη προσπάθεια των γιατρών.
Ένα άλλο περιστατικό πιο πρόσφατο  αφορούσε επίτοκο γυναίκα εφτά μηνών που διακομίστηκε στο