slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιώργος Πουσσαίος Απλουστεύονται οι διαδικασίες, περιορίζεται η γραφειοκρατία


Με στόχο την πάταξη της γραφειοκρατίας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προχωρά στην απλοποίηση των διαδικασιών για την εκ νέου έκδοση αδειών, ξεκινώντας από τη τμήμα Εμπορίου και συγκεκριμένα τις άδειες των πλανόδιων παραγωγών γεωργικών προϊόντων, ψαράδων και χειροτεχνών.

Επεισόδια σε ομιλία της Άννας Νταλάρα, δεν άρεσαν τα νερατζάκια



Για πολλοστή φορά η Υφυπουργός Άννα Νταλάρα, έγινε αντικείμενο χλευασμού,από 100 περίπου άτομα, σε

κομματική εκδήλωση στου Ζωγράφου (Αθήνα). Οι συγκεντρωμένοι της πέταξαν -εκτός από ειρωνίες- και νερατζάκια, τα οποία ως γνωστόν χαλάνε τη σιλουέτα, με αποτέλεσμα η κ.Υπουργός να ζητήσει την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής, οι οποίες με τη χρήση χημικών διέλυσαν τους συγκεντρωμένους.

Εργασίες στο πάρκινγκ της Γρόττας

Παρακαλούνται οι κάτοχοι των οχημάτων, που έχουν σταθμεύσει περιμετρικά του φράχτη στο μεγάλο παρκινγκ στην περιοχή του ποταμού, στη Γρόττα, να μετακινήσουν τα οχήματά τους, προκειμένου να γίνουν εργασίες καθαρισμού του χώρου. Οι κάτοχοι των οχημάτων θα πρέπει να τα μετακινήσουν προς το κέντρο του παρκινγκ. Οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου μια εβδομάδα.

Η Ευδοκία Ψαρρά : μια συγκεκριμένη ελίτ που κινούνταν γύρω από αυτούς που ήταν στα δημοτικά πράγματα χρωστάει τα περισσότερα από τα οφειλόμενα χρήματα του Δήμου Νάξου.

Η  επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Ευδοκία Ψαρρά  αναφέρθηκε  στη μη κατάθεση  εισηγητικής  έκθεσης,  που καθορίζει τη βάση, τις προτεραιότητες και τις κατευθύνσεις από τις οποίες θα γίνει η κατανομή των πόρων διότι μέσα από  αυτή  εκφράζεται η πολιτική της δημοτικής πλειοψηφίας  για να φανεί κατά τον απολογισμό αν υλοποιήθηκε και σε ποιο βαθμό όπως προβλέπεται από το νόμο. Επεσήμανε επίσης ότι τίποτα από αυτά που αναφέρουν οι εισηγητές για   προϋπολογισμό ,  ρεαλιστικό αναπτυξιακό   και με κοινωνική ευαισθησία και δεν φαίνεται να υπάρχει σ' αυτό τον προϋπολογισμό  χαρακτηρίζοντας τον ως  προϋπολογισμό λίγο απ' όλα χωρίς συγκεκριμένη στοχεύσει και προτεραιότητες μη  ρεαλιστικό   κρατικοϋπαλληλικό διαχειριστικό και σε αντίθεση με όσα έταζε στον κόσμο η πλειοψηφία του δήμου είναι  πιστή εφαρμογή όσων η πολιτεία καθορίζει. Και αντιτάχθηκε   στην εφαρμογή του  εισπρακτικού μηχανισμού για να πληρώσει ο κόσμος που δεν έχει σήμερα να περάσει την καθημερινότητά του.
Η Ευδοκία Ψαρρά   έκανε αναφορά σε συγκεκριμένη ελίτ που χρωστάει τα περισσότερα από τα οφειλόμενα χρήματα-ύδρευση, τέλος παρεπιδημούντων-, που κινούνταν, όπως είπε, γύρω από  αυτούς που ήταν στα δημοτικά πράγματα λέγοντας  ότι διαφάνεια σημαίνει να δοθούν ονόματα στη δημοσιότητα. Και  επισήμανε  ότι το 42% των εσόδων του προϋπολογισμού, προέρχεται από χρήματα των δημοτών (τέλη, πρόστιμα, εισφορές, παράβολα).  
Στα   λεγόμενα της  επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης αντέδρασε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Νίκος Μαράκης  και ζήτησε συγκεκριμένα στοιχεία και σαφή αιτιολόγηση όσων κατήγγειλε.  
Κύριε αντιδήμαρχε Αργυρή Ανευλαβή και κύριε Νίκο Μαράκη  επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας που ενοχληθήκατε  από τα λεγόμενα της Ευδοκίας   Ψαρρά ,  οι οφειλέτες  η να πληρώσουν τα οφειλόμενα τους  η να δοθούν τα  ΟΝΟΜΑΤΑ τους στη δημοσιότητα  διότι αυτο  σημαίνει διαφάνεια 

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΓΑΠ....ΤΡΩΕΙ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΣΟΥΣΙ

Νίκος Μαράκης : " Προϋπολογισμόςχωρίς αναπτυξιακό χαρακτήρα"

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Νίκος Μαράκης στην τοποθέτηση για τον προϋπολογισμός εκτός του επισήμανε ότι έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση τον χαρακτήρισε και ως ένα προϋπολογισμός χωρίς αναπτυξιακό χαρακτήρα

Επίσης καυτηρίασε το γεγονός ότι η Επιτροπή Διαβούλευση συνεδρίασε αφού είχε αποφασίσει η οικονομική επιτροπή την εισήγησή παραμονή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου με λιγότερα από τα μισά μέλη της επισημαίνοντας, ότι δεν εκπληρώθηκε ο ρόλος της. Στην συνεχεία επικέντρωσε την τοποθέτησή του, στη μη πρόβλεψη δαπάνης για να προχωρήσουν οι απαλλοτριώσεις, που είχε αποφασίσει το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο για το δρόμο στα Καλαμούρια, που βρίσκεται μετά από ένσταση ιδιώτη στη δικαιοσύνη και όπως σημείωσε, θα έπρεπε να είχε εκδικαστεί και κατηγόρησε την πλειοψηφία ότι κωλυσιεργεί με αποτέλεσμα να καθυστερεί ένα αναπτυξιακό έργο για τα νότια παράλια.

ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΓΗΣΕΙ...




Ουγγαρία, Ιρλανδία, Πορτογαλία. Και στα τρία κράτη οι σοσιαΛΗΣΤΕΣ έβαλαν το κράτος στο ΔΝΤ και ο λαός τους έστειλε σπίτι τους. ΄
Φαίνεται ότι οι υπόλοιποι ευρωπαίοι είναι ανόητοι κι εμείς οι έξυπνοι.


ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΛΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Δικαίωση του πρώην δημάρχου Γ. Μπαρδάνη για τα οικονομικά του Δήμου Δρυμαλίας


Ο πρώην δήμαρχος Δρυμαλίας, Γιάννης Μπαρδάνης, παραβρέθηκε και μίλησε  την Κυριακή 5 Ιουνίου στην  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και υπεραμύνθηκε  των προσπαθειών που έγιναν επί δημαρχίας του. Ο   πρώην δήμαρχος Δρυμαλίας, Γιάννης  Μπαρδάνης  μίλησε για  κάποιες "χείμαιρες" ακόμα και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, μιλούσαν για μεγάλα χρέη του Δήμου Δρυμαλίας, που τελικά δεν αποδείχτηκαν επικαλούμενος μάλιστα την οικονομική υπηρεσία που λέει ότι είναι ...