slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Take away, delivery και lockdown - Η απάντηση του Καθηγητή Γ.Μπαμπινιώτη για τη σωστή χρήση τους

 

Με μια ανάρτησή του στο Facebook ο Γιώργος Μπαμπινιώτης μας βάζει... στο σωστό δρόμο για τη χρήση όρων που δεν ανταποκρίνονται στα σωστά ελληνικά.
"Μάς … take away και μάς σήκωσε με τον κορωνοϊό να καλπάζει και να οδηγούμαστε όλο και

Κορονοϊός: 2166 νέα κρούσματα και 13 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο
Nextdeal newsroom, 3/11/2020 - 18:51


Κορονοϊός: 2166 νέα κρούσματα και 13 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2166 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 22 συνδέονται με συρροές και 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Αναλυτικότερα δηλώθηκαν:

Ιστορίες «αριστερής τρέλας»

 Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου                      Η ΧΩΡΑ βρίσκεται στα πρόθυρα ενός νέου γενικευμένου lockdown και προσπαθεί να το αποφύγει με νύχια και με δόντια. Τη στιγμή που η πανδημία επελαύνει σε όλη την Ευρώπη δημιουργώντας το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Η παγκόσμια κοινότητα αντιμετωπίζει με τρόμο το πώς θα είναι η μέρα που ξημερώσει μετά την πανδημία και πόσο μεγάλη θα είναι η ζημιά σε ανθρώπινες ζωές ή σε υποβαθμισμένες ζωές. Κι όμως, ενώ συμβαίνουν αυτά, στην Ελλάδα κάποιοι κάνουν τους «τρελούς» ή πουλάνε «αριστερή τρέλα».

Ερώτηση στη Βουλή από το ΜέΡΑ25 με αφορμή το τεχνικό λύκειο στο Φιλώτι


Προς:  την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Υπονόμευση Τεχνικού Λυκείου Φιλωτίου»


Όπως ενημερωνόμαστε, η διεύθυνση ΙΕΚ Φιλωτίου Νάξου, το οποίο στεγάζεται στις μεγάλες και οργανωμένες από πλευράς τεχνικού και ψηφιακού εξοπλισμού αίθουσες του ΕΠΑΛ Φιλωτίου, παράτυπα και καταχρηστικά, αποφάσισε να μεταφέρει τους μαθητές στη χώρα της Νάξου, σε κάποιες ανοργάνωτες αίθουσες Λυκείου. 

Σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Υπουργό Εσωτερικών, ο Περιφερειάρχης

 Γιώργος Χατζημάρκος προς τον Υπουργό:  Οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο, εκτός από τις δυνατότητες που θα δώσουν στις Περιφέρειες, πρέπει να συνοδεύονται και από τους αντίστοιχους πόρους, για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Ο συντονισμός δράσεων και ενεργειών στον αγώνα για την αντιμετώπιση του νέου κύματος της πανδημίας Covid-19, η εντατικοποίηση των ελέγχων από τις υπηρεσίες των Περιφερειών και η στήριξη της Αυτοδιοίκησης, ήταν το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης υπό τον Υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, σήμερα το πρωί, στην οποία συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Φίλιππος Φόρτωμας :Υπογράφηκαν τρία σημαντικά έργα ύδρευσης και αποχέτευσης του Προγράμματος «Αντώνη Τρίτσης» για Νάξο, Άνδρο και Ίο

Υπογράφηκαν σήμερα 3 Νοεμβρίου, από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, τρία σημαντικά έργα του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» που αφορούν σε έργα υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης για τη Νάξο, την Άνδρο και την Ίο, συνολικού ποσού χρηματοδότησης 10.183.736,47 €.Συγκεκριμένα, υπογράφηκε για τη Νάξο το έργο με τίτλο «Αγωγός μεταφοράς ακαθάρτων Τ.Κ. Σαγκρίου-Βίβλου, Ν. Νάξου», ποσού χρηματοδότησης 1.960.000,00 €, που περιλαμβάνει τη μεταφορά των ακαθάρτων των οικισμών Τ.Κ. Σαγκρίου και Βίβλου, μέσω του οικισμού της Δ.Κ. Αγίου Αρσενίου, σε υφιστάμενο αντλιοστάσιο ακαθάρτων και τελικά στην ΕΕΛ Νάξου. Η πράξη αυτή πλαισιώνεται και από συνοδό υποέργο για την ηλεκτροδότηση των αντλιοστασίων.

Υπ. Υποδομών - Μεταφορών: Τα 6 ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ για τις αστικές συγκοινωνίες

 «Την ώρα που η χώρα προσπαθεί να αντιμετωπίσει μια πρωτοφανή πανδημία που πλήττει όλον τον κόσμο, δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ διακινεί fake news και χοντροκομμένα ψέματα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναφορικά με την επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα 

προς τον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, και συνεχίζει:

Συνάντηση με τον Μητσοτάκη ζητούν 50 σύλλογοι εστίασης .Τι αναφέρουν σε επιστολή τους

 

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ζητούν 50 σύλλογοι εστίασης από όλη την Ελλάδα μετά το νέο lockdown στις "κόκκινες" περιοχές. Όπως αναφέρουν σε επιστολή τους: «η εστίαση είναι πολυεπίπεδη, πολύμορφη και προερχόμενη από μια δεκαετία χρεοκοπίας, δεν μπορεί να στηριχθεί με λύσεις αποσπασματικές». Την επιστολή υπογραφούν σύλλογοι από όλη την Ελλάδα και όπως υπογραμμίζουν, ζητούν «χωρίς κανένα δημοσιονομικό κόστος και μένοντας μακριά από την δημιουργία εντυπώσεων, μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό προκειμένου, ως δεύτερος μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας, να εξηγήσει και να προτείνει ρεαλιστικές λύσεις για την επιβίωση του».

Ένωση Γονέων Δήμου Σύρου - Ερμούπολης: Για τα προβλήματα της μεταφοράς των μαθητών στην Σύρο.
αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη, 

αξιότιμε κ. Πρόεδρε του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου

αξιότιμες κυρίες και κύριοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι,


σε συνέχεια σχετικής επιστολής ( 19.09.2020) που υπογράφουν είκοσι δύο οικογένειες νηπίων που φοιτούν στα νηπιαγωγεία Άνω Σύρου, Ποσειδωνίας και Φοίνικα και κοινοποιήθηκε στην Ένωσή μας, του εγγράφου με αρ. πρωτ. 659/ 04.10.2020 του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών Σύρου, Τήνου, Μυκόνου, αλλά και δηλώσεων/ καταγγελιών  του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη, κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 30ής Οκτωβρίου 2020, η Ένωσή μας, προς αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζει τα εξής :

Τη γη στρώνουν "χαλί" για τους μονοπωλιακούς ομίλους με τον νέο χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό


Τη γη στρώνουν «χαλί» για τους μονοπωλιακούς ομίλους με το Νομοσχέδιο για τον Χωροταξικό και Πολεοδομικό Σχεδιασμό

Μέσα στην αντιλαϊκή ατζέντα της κυβέρνησης βρίσκεται και το εκκολαπτόμενο Νομοσχέδιο για τον Χωροταξικό και Πολεοδομικό Σχεδιασμό, το οποίο έρχεται να μετατρέψει τη γη σε «χαλί» για τους μονοπωλιακούς ομίλους.

Η προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής με τις προτάσεις της να εμφανίσει ότι διορθώνονται κάποιες πλευρές του νομοσχεδίου, στην ουσία μετατρέπει τη Περιφέρεια σε στυλοβάτη της κυβέρνησης για να περάσει ένα αντιλαϊκό έκτρωμα. 

Ο χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός, γενικότερα η οργάνωση του κοινωνικού χώρου δεν είναι τεχνοκρατικό ζήτημα. Είναι βαθύτατα πολιτικό. Για εμάς το κεντρικό ζήτημα είναι το πολιτικό ερώτημα «χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός για ποιον;».

Σε αυτό το ερώτημα η κυβέρνηση με αυτό το Ν/Σ  απαντά με :

Τηλεδιάσκεψης αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ και εκπροσώπων του Δ.Σ της ΠΟΕΣΕ

   Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ και εκπροσώπων του Δ.Σ της ΠΟΕΣΕ με θέμα τη δύσκολη θέση της εστίασης εν όψει της χειμερινής περιόδου και της αναστολής  ανά την Ελλάδα  του μεγαλύτερου μέρους των επιχειρήσεων Εστίασης. 

     Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας η πρώην υπουργός Εργασίας κ Έφη Αχτσιόγλου και ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Αλέξης Χαρίτσης.

Ανακοίνωση από Τμήμα Μεταφορών Νάξου

      ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΝΑΞΟΥ ΑΠΟ 03/11/2020, ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΣΗΣ  ΤΟΥ COVID-19.

Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ  ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Συλλυπητήριο μήνυμα του Γιάννη Βλασερού για την απώλεια του Γιώργου Λεόντιου


Ο Γιώργος ο Λεόντιος,ο λαμπρός οικογενειάρχης, ο άριστος επαγγελματίας,ο δημοκράτης που πρωταγωνίστησε στην γέννηση καί την άνδρωση του ΠΑΣΟΚ στη Νάξο και στις Κυκλάδες, ο πρώην πρόεδρος της κοινότητος Φιλωτίου ο ενεργός συνδικαλιστής με μεγάλη προσφορά στο χωριό μας και στο νησί μας έξαφνα εγκατέλειψε τα εγκόσμια βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένειά του καί ολους εμάς τους φίλους καί συγχωριανούς του.