slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η συμμορία έχει … πανικοβληθεί!


Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr


Διαβάζοντας τις απαξιωτικές και προσβλητικές δηλώσεις (του αντρογύναιου που ηγείται του Δ.Ν.Τ) για την Ελλάδα και τους Έλληνες όλοι μας καταλαβαίνουμε πια το μέγεθος της προδοσίας αυτών που μας κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια.
Είναι πλέον ολοφάνερο ότι όλος αυτός ο έξωθεν συρφετός αφού ...

Εθνική: Μείωση 55% του κατά κεφαλή εισοδήματος αν βγούμε από το ευρώ

Δραματική μείωση του ετήσιου κατά κεφαλήν εισοδήματος του Έλληνα πολίτη κατά 55% από 19.400 ευρώ σε 8.700 ευρώ θα προκαλέσει σύμφωνα με την Εθνική Τράπεζα πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ.
"Το δίλημμα το οποίο αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα διαμορφώνεται υπό το σημαντικό βάρος που συνεπάγεται η επώδυνη διαδικασία προσαρμογής από τη μια πλευρά, και από την άλλη, η ανάγκη συνέχισης της χρηματοδότησης στα πλαίσια μιας αμοιβαία αποδεκτής συμφωνίας με τους εταίρους μας", αναφέρει η έκθεση, συμπληρώνοντας ότι "παρά τα αναμφισβήτητα σκληρά μέτρα που......

Η Λίστα των υποψηφίων της Ν.Δ για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου

ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 17ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
Σύνολο υποψηφίων βουλευτών: 412
Σύνολο υποψηφίων γυναικών: 139
Νέοι υποψήφιοι σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου: 43
Νέοι υποψήφιοι προερχόμενοι από ΔΗ.ΣΥ.: 14
Νέοι υποψήφιοι προερχόμενοι από ΛΑ.Ο.Σ: 3
Νέοι υποψήφιοι προερχόμενοι από Ανεξάρτητους Έλληνες: 5
Νέος υποψήφιος προερχόμενος από τη ΔΡΑΣΗ: 1
Οι υποψήφιοι που προστίθενται είναι πρόσωπα διακεκριμένα, καταξιωμένα στις τοπικές κοινωνίες και τους επαγγελματικούς τους χώρους.

Τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα – Αποχωρήσεις και νέες υποψηφιότητες

Από την Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο (λίστα) του Κινήματος, για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου . Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου εκτός  από την Α΄Θεσσαλονίκης και στο Ηράκλειο Κρήτης. Δεν θα είναι υποψήφιοι οι Φ. Πετσάλνικος, Σ. Βαλυράκης, Ηλ. Καρανίκας, Μιχ. Παντούλας και Χρ. Κατσούρας, ενώ προστίθενται νέοι υποψήφιοι που μπήκαν στις λίστες μετά από επιλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κάποιοι, σηματοδοτώντας και την επιστροφή τους στο κόμμα, ή κυρίως, πρώην βουλευτές που συμμετέχουν σε μη εκλόγιμη θέση για να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ. Ορισμένοι εξ αυτών, συμμετέχουν συμβολικά καθώς καταλαμβάνουν την τελευταία ή προτελευταία θέση στα ψηφοδέλτια.
Συγκεκριμένα, τα νέα πρόσωπα που προστίθενται στις λίστες είναι:

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ :Η παράταξή μας επιθυμεί τον διάλογο και σέβεται τους θεσμούς.


-ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ

-ΑΜΦΙΒΟΛΗ Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ

-ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

-ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΙΕΖΟΥΝ –Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΓΩΝΙΑ

Με αφορμή την πρόσκληση που απήυθυνε ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κος Φ.Χατζηδιάκος για πραγματοποίηση ¨ειδικής¨ συνεδρίασης των ....

6ος ποδοσφαιρικός αγώνας φιλίας μεταξύ των παλαιμάχων του Α.Ο. Υδρουσας και της Exeter. F.C. Fans

Την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 και ώρα 17:00  θα πραγματοποιηθεί ο 6ος ποδοσφαιρικός αγώνας φιλίας μεταξύ των παλαιμάχων του Α.Ο. Υδρουσας και της  Exeter. F.C. Fans στο Σαμαρίνειο γήπεδο (Μπατσί - Άνδρος) υπό την αιγίδα της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του  Δήμου Άνδρου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΝΑΞΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ


Απαράδεκτη η απόφαση της Κ. Ε. Ε. να βαθμολογηθεί κανονικά το Γ4 ερώτημα στη Φυσική Κατεύθυνσης.

Οι μαθητές που εξετάζονται στις πανελλαδικές δεν φέρνουν καμία ευθύνη και δεν πρέπει να πληρώσουν το λάθος της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων στο μάθημα της Φυσικής.
               
Το ΚΚΕ προτείνει:

ΠΕΠ 2012 - Νέο μεγάλο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Νέο μεγάλο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για ενίσχυση επιχειρήσεων όλων των κλάδων (Εμπόριο, Υπηρεσίες, Μεταποίηση, Τουρισμός) - ΠΕΠ 2012 (επίσημη προδημοσίευση)
 
Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει νέο μεγάλο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων με συνολικό προϋπολογισμό 433 εκ €. Το πρόγραμμα αφορά υφιστάμενες επιχειρήσεις, νέες επιχειρήσεις και υπο-σύσταση επιχειρήσεις όλων των κλάδων (Εμπόριο, Υπηρεσίες, Μεταποίηση, Τουρισμός).

Επιλέξιμες Δαπάνες
:

Οι καθηγητές του CERN και οι μαθητές της NASA

Γράφει ο Χρίστος Βαχτσιαβάνος
Με «παγωμάρα» παρακολουθεί, τις τελευταίες μέρες, το πανελλήνιο τα γεγονότα που διαδραματίζονται στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, όπου, όπως κάθε χρόνο, χιλιάδες μαθητές δοκιμάζονται προκειμένου να κυνηγήσουν το όνειρό τους μέσα από κάποια πανεπιστημιακή σχολή.
Όποιος έχει περάσει τη συγκεκριμένη διαδικασία γνωρίζει το άγχος που κατακλύζει τους μαθητές (τουλάχιστον όσους έχουν κάποια φιλοδοξία) και την προσπάθεια που καταβάλλουν προκειμένου να επιτύχουν τον στόχο τους. Ουσιαστικά, καλούνται μέσα σε τρεις ώρες να αποδείξουν τις ικανότητες τους πάνω σε καθένα από τα έξι (ή εφτά) μαθήματα στα οποία εξετάζονται. Είναι οι ώρες που καθορίζουν, κάθε φορά, πόσο κοντά ή μακριά θα βρεθούν από την αρχική τους επιδίωξη.
 
Δεν κρίνεται, όμως, σκόπιμο, να γίνει, αυτή τη στιγμή, κριτική στο εξεταστικό σύστημα, αλλά στο κατά πόσο αυτό πρέπει να είναι δίκαιο προς τους εξεταζόμενους, σεβόμενο την όποια προσπάθεια καταβάλλεται εκ μέρος τους. Γιατί η φετινή χρονιά δεν αποδεικνύει κάτι τέτοιο. Το αντίθετο, μάλιστα. Η μέχρι στιγμής θεματολογία πολλών εκ των δοθέντων μαθημάτων αποδεικνύει αξιοπρόσεκτη αυστηρότητα προς τους εξεταζόμενους. Αυστηρότητα που ξεπερνάει, μάλιστα, τα όρια, δημιουργώντας σε πολλούς υποψηφίους ένα αίσθημα αντιπαλότητας εκ μέρους των καθηγητών, η οποία προφανώς και είναι ανύπαρκτη, αλλά δεδομένης της στιγμής δεν είναι πάντοτε απλό να κρίνεις ψύχραιμα. Όταν οι προσπάθειες, ενός και περισσότερων χρόνων, χάνονται στο βωμό της καθηγητικής αυτοπροβολής, ακατανόητης «υπερανολαγνείας», ουδείς μπορεί να σκεφτεί καθαρά.
 
Όταν η συγγραφέας κα. Αρβελέρ, με μία απλοϊκή της δήλωση ξεμπροστιάζει τους υπευθύνους για την επιλογή των θεμάτων της Έκθεσης λέγοντας πως «γράφω δύσκολα, δεν είναι για παιδιά τα κείμενα μου» και πως «αν επέλεγα εγώ θέματα για τις εξετάσεις δεν θα έβαζα ποτέ κείμενο της Αρβελέρ», όταν οι καθηγητές της Φυσικής ζητούν –εκ των υστέρων- συγγνώμη για την επιλογή των θεμάτων, έχοντας κάνει πρώτα λάθος και σε διατύπωση θέματος, όταν αυτοί των Μαθηματικών επιλέγουν θέματα που «απευθύνονται σε πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές» καθώς είναι «αυξημένης δυσκολίας και ειδικής τεχνικής», τι συμπέρασμα μπορεί να παραχθεί;
 
Αυτοί που απερίσκεπτα περιορίζουν τους ορίζοντες των μαθητών, τι ακριβώς επιδιώκουν; Μια λογική εξήγηση είναι δύσκολη. Το μόνο σίγουρο, όμως, είναι το αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών: Η ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχή των μελλοντικών υποψηφίων, δηλαδή, σε φροντιστήρια και εξωσχολικά μαθήματα. Οι καθηγητές που καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς διαμαρτύρονται και εξεγείρονται για την απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης, «σπρώχνουν», με δική τους ευθύνη, τους μαθητές σε φροντιστηριακά μαθήματα, εκτός δημόσιας εκπαίδευσης. Τι ειρωνεία!
Αυτό που θα πρέπει να κατανοήσουν οι, σίγουρα, ικανότατοι και αξιόλογοι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που επιλέγουν τα θέματα τόσο κρίσιμων εξετάσεων, είναι πως σε μια τέτοια διαδικασία, ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να αξιολογηθεί και να δοκιμαστεί ανάλογα με την προσπάθεια που έχει κάνει και όχι ανάλογα με τις εγωκεντρικές προθέσεις τρίτων. Αν οι ίδιοι θεωρούν πως είναι ικανοί να αποδείξουν τις γνώσεις τους σε θέματα που αφορούν υποψηφίους για το CERN ή τη NASA, δε βρίσκονται στο σωστό μέρος, και, σίγουρα, δεν μπορούν να την…πληρώνουν άλλοι γι' αυτό.

Προτάσεις ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ
ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
ΕΘΝΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Περισσότερα στο  Site: www.anexartitoiellines.gr

Ο Κώστας Καραμανλής τζούνιορ υποψήφιος στις Σέρρες

Τον νεότερο Κώστα Καραμανλή, γιό του Αχιλλέα, τοποθετεί στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις Σέρρες ο Αντώνης Σαμαράς. Πρόκειται για την τρίτη γενιά Καραμανλή που εισέρχεται στην πολιτική, πιστή στην οικογενειακή παράδοση αφού ο νεαρός πολιτευτής προτίμησε την γενέτειρα του παπού του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Ο Κώστας Αχ.Καραμανλής γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1974, έχει σπουδάσει Οικονομικά και Διεθνή Πολιτική στο Πανεπιστήμιο Χάμιλτον και στο Tufts,ενώ πριν από την ενασχόλησή του με τη ναυτιλιακή εταιρεία εργάστηκε για δύο έτη στη Βρετανία σε επενδυτική τράπεζα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες, ο Κώστας Καραμανλής ο Τρίτος, θα διαδεχθεί τον πατέρα του Αχιλλέα και στην προεδρία του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Σημειώνεται, ότι ο 36χρονος Κώστας Καραμανλής έχει και την ευθύνη της έδρας Κωνσταντίνου Καραμανλή- Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών που συστάθηκε το 2001, στη Σχολή Διεθνών Σχέσεων Fletcher του Πανεπιστημίου Τufts.

Ο Τζήμερος έδιωξε τον πρώτο σε σταυρούς πολιτευτή και έβαλε άλλον στη Β' Αθηνών

Εκτός ψηφοδελτίων του κόμματος Δημιουργία, Ξανά βρέθηκε ο Αγις Βερούτης, πρώτος σε σταυρούς στη Β' Αθηνών στις εκλογές της 6ης Μαΐου και τη θέση του παίρνει ο Γιώργος Τανισκίδης, διευθύνων σύμβουλος της Millenium Bank.

Ο κ. Βερούτης ανακοίνωσε χθες μέσω twitter ότι δεν θα είναι υποψήφιος στο κόμμα που ίδρυσε μαζί με τον Θάνο Τζήμερο και καλεί τους ψηφοφόρους να ξαναεμπιστευτούν το κόμμα, αφήνοντας σαφείς αιχμές :

Όταν ο Αλέξης (πέρσι) υπερασπιζόταν το indymedia με ερώτηση στη Βουλή

4.05.2011

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική η δίωξη για τη φιλοξενία του indymedia από το ΕΜΠ

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν σήμερα ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και ο βουλευτής του σχήματος, Τάσος Κουράκης, με θέμα τη δίκη του πρυτανικού συμβουλίου του Πολυτεχνείου της Περιόδου 2006-2010 για «παράβαση καθήκοντος με σκοπό να προσπορίσουν παράνομο ηθικό όφελος» λόγω της φιλοξενίας του indymedia από τους σέρβερ του ΕΜΠ.

Κάλεσμα σε αυτοδύτες για καθαρισμό των λιμανιών Νάξου και Αγ Άννας.

 Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων διοργανώνει καθαρισμό της χερσαίας ζώνης και του πυθμένα των λιμανιών Νάξου και Αγίας Άννας το Σάββατο και την Κυριακή, 2 και 3 Ιουνίου 2012.
     Καλούμε όλους όσοι επιθυμούν να συμβάλουν στον καθαρισμό, αυτοδύτες και πολίτες, να έρθουν το Σάββατο, στις 10:00 π.μ., στο Βίντσι, για να δείξουμε, άλλη μια φορά, έμπρακτα το ενδιαφέρον μας για τον τόπο μας και τις θάλασσές μας. Οι εθελοντές θα βρίσκονται υπό την εποπτεία πτυχιούχων επαγγελματιών δυτών, προκειμένου οι υποθαλάσσιες δράσεις να γίνουν με τη μέγιστη ασφάλεια.
     Η επιχείρηση καθαρισμού θα μαγνητοσκοπηθεί από επαγγελματία δύτη και θα προβληθεί στην κεντρική πλατεία της Χώρας, την Τρίτη 5 Ιουνίου, στις 20:00, όπου θα γιορτάσουμε όλοι μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας του Περιβάλλοντος, επιβραβεύοντας παράλληλα τους συμμετέχοντες εθελοντές.

Νίκος Χρυσόγελος :Στην πυρά όσοι έχουν διαφορετική πολιτική από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Ανοικτή επιστολή του Νίκου Χρυσόγελου, ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, με αφορμή την συνέντευξη Ντάνυ Κον Μπεντίτ - Νίκου Χρυσόγελου στο Στρασβούργο.
Είναι αλήθεια ότι η χώρα βρίσκεται σε βαθιά κρίση και αυτό απαιτεί συγκροτημένη πολιτική συζήτηση για το ποια μπορεί να είναι η διέξοδος από την χειρότερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών. Δεν φαίνεται, όμως, να υπάρχει διάθεση για πολιτική συζήτηση ούτε προς τα δεξιά ούτε προς τα αριστερά. Αφορμή προβληματισμού, ο τρόπος που συζητήθηκε η συνέντευξη τύπου του Ντάνυ Κον Μπεντίτ και εμένα στο Στρασβούργο για την παρουσίαση των προτάσεων που έχουμε διαμορφώσει ως πράσινοι ευρωβουλευτές για στήριξη της ελληνικής κοινωνίας.

Θαλάσσια ρύπανση, αλιευτικά αποθέματα και βίζα, η «ατζέντα» του Περιφερειάρχη στην Τουρκία

 

Στη σημασία και στα αποτελέσματα της επίσκεψής του στην Τουρκία αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, ο οποίος συμμετείχε σε συναντήσεις με δημάρχους των απέναντι παραλίων και της Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας για μόνιμη ειρήνη στο Αιγαίου.

 

Ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης πρόταξε τρία θέματα στις συζητήσεις με τους αυτοδιοικητικούς φορείς της γείτονος χώρας και συγκεκριμένα, τις ανησυχητικές ενδείξεις για θαλάσσια ρύπανση στο βόρειο Αιγαίο και την ανάγκη για συντονισμό όλων των δυνάμεων στην περιοχή, την εξάντληση των αλιευτικών αποθεμάτων και τους κανόνες που επιβάλλεται να συμφωνηθούν και από τις δύο πλευρές, όπως επίσης την τουριστική συνεργασία, ενημερώνοντας τους συνομιλητές του για το πιλοτικό πρόγραμμα χορήγησης βίζας, διευκολύνοντας τους επισκέπτες των νησιών μας από την Τουρκία.

 

Ειδικά για το τελευταίο θέμα, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τόσο τις τοπικές αρχές όσο και τα τοπικά ΜΜΕ της Τουρκίας, που εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μαχαιρίδης εκτίμησε πως οι διαδικασίες και οι απαραίτητες υποδομές θα ολοκληρωθούν άμεσα, ώστε εντός του Ιουνίου να υλοποιηθεί μεγάλη ενημερωτική καμπάνια στα απέναντι παράλια.

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 

e-Επιλογές της 28/05/2012

Πώς θα βρεθούμε εκτός ευρωζώνης ...
Βλέπουν όλοι πλέον το σχέδιο ...
Ο τραπεζίτης που ένωσε Τζήμερο- Μάνο επικεφαλής στη Β΄Αθήνας στη θέση του Άγη Βερούτη ;

Οι δημοσκοπήσεις… το λένε καθαρά
ΣΥΡΙΖΑ: Αναφαίρετο το δικαίωμα του γειτονικού κράτους να ονομάζεται Μακεδονία!
Ο πωλών τοις μετρητοίς…
Τσελέντης: Ζήτημα χρόνου να έχουμε μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα!
Και νέα προκλητική τουρκο-εκδήλωση με τη συμβολή (;) του δήμου Κομοτηνής!
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Oκτώ ενοίκια χρωστάει το ΠΑΣΟΚ
Δύο Έλληνες έφτιαξαν εφαρμογή για iPad και iPhone, με την ελληνική Ιστορία
Επικίνδυνα παιχνίδια των Τούρκων στη ΡοδόπηΕκδρομή του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης στον αρχαιολογικό χώρο της Μαρώνειας
Στην Αλεξανδρούπολη το 25ο Συνέδριο Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας
ΘΕΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Από τη Μαύρη Τρύπα στη Χρυσή Αυγή !!!
Και οι 12 Θεοί του Ολύμπου ήταν Σκοπιανοί !Νέα φασιστική επίθεση σε υπ.βουλευτή. Το αβγό του φιδιού είναι εδώ
18:44 Σεισμός 4,2 R στην Ηλεία
H Christine Lagarde ένιωσε τη δύναμη των Ελλήνων στο Facebook
"Θα φορολογήσουμε τους πλούσιους"

Το δράμα του Κωστάκη που δεν το παίζει ο Πρεντεντέρης

Μαμά, μάμα  ο Γιαννάκης  στο Μέγκα δεν μας  παίζει

anel.jpg

Κ. Μαρκόπουλος γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού ΑΝ. ΕΛ.:

"Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μετά την απαράδεκτη ενέργεια του

κ. Πρετεντέρη να μας αγνοεί δηλώνουμε ότι αρνούμαστε να

εμφανιζόμαστε όπου είναι ο ίδιος".


Ακλόνητο φαβορί η ΝΔ: Πλήρης ανατροπή των στοιχηματικών αποδόσεων τις τελευταίες μέρες

[Άλλο ένα διαφωτιστικό γράφημα για την αλλαγή κλίματος, υπερ της ΝΔ, τις τελευταίες μέρες,από τον ειδικό topolitikon.blogspot.com]

Μέχρι πριν λίγες μέρες όλοι πιστεύαμε ότι επίκειται μεγάλη μάχη για την πρωτιά στις προσεχείς εκλογές, όμως πλέον φαίνεται πως υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Αυτό τουλάχιστον προδίδουν οι αποδόσεις της στοιχηματικής εταιρίας Paddy Power, η οποία από χτες προσφέρει την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 17ης Ιουνίου σε απόδοση 1,25, ενώ η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δίνεται στο...
3,50. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόμμα του Τσίπρα ξεκίνησε ως φαβορί, αφού στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας η νίκη του δινόταν σε απόδοση 1,80, με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί τότε σε απόδοση 2,00. Παρόλα αυτά, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που δίνουν διαφορά υπέρ της ΝΔ έως και 5,7 μονάδες, οι προσχωρήσεις της Ντόρας Μπακογιάννη και των στελεχών του ΛΑΟΣ και φυσικά η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία μετά τη συγκρότηση του κεντροδεξιού ευρωπαϊκού μετώπου, φαίνεται να αποτυπώνονται απόλυτα στις αποδόσεις των bookmakers.




http://topolitikon.blogspot.com/2012/05/125.html

Το "βαθύ" ΠΑΣΟΚ πάει ΣΥΡΙΖΑ!

Φωτόπουλος, Ραυτόπουλος, Κοτσακάς και λοιποί

Ο Αλ.Τσίπρας ποτέ δεν έκρυψε τη συμπάθειά του για το παλιό ΠΑΣΟΚ ("Είμαστε το ΠΑΣΟΚ του 1981"). Και η στρατηγική που ακολουθεί αυτό ακριβώς φανερώνει...

Το "άνοιγμα" στον Γ. Αρσένη ήταν μόνο ένα από τα πολλά στοιχεία που καταδεικνύουν πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει να...
σκυλεύσει το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, τις τελευταίες μέρες, επαφές με την Κουμουνδούρου έχει και ο Ν.Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Οι σχέσεις του κ.Φωτόπουλου με το ΠΑΣΟΚ έχουν "παγώσει" από τη περίοδο της διακυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, ενώ ο κ. Βενιζέλος δεν έχει επιχειρήσει κάποιο "άνοιγμα" προς τον συνδικαλιστή. Έτσι, ο κ. Φωτόπουλος βρίσκεται σε επαφές με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τον ίδιο τον Αλ. Τσίπρα, με τον οποίο διατηρεί πολύ καλές σχέσεις.

Συν τοις άλλοις, πολλά ιστορικά συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν προσχωρήσει, εδώ και αρκετούς μήνες, στον ΣΥΡΙΖΑ. Μερικοί από αυτούς είναι οι κ. Ραυτόπουλος, Κοτσακάς και Γκόβας. Οι δύο πρώτοι, μάλιστα, ήταν στο πλευρό του Ακ.Τσοχατζόπουλου, στη "μεγάλη σύγκρουση" του 96'.

Επίσης, από το ΠΑΣΟΚ προέρχονται και οι εκλεγέντες, στις τελευταίες εκλογές με το ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κουρουμπλής και Σ. Σακοράφα, ενώ συζητήσεις με τον Αλ. Τσίπρα έχει κατά καιρούς και ο Ν. Κοτζιάς, παλιός συνεργάτης του Θ. Πάγκαλου και του Γ. Παπανδρέου. Από το ΠΑΣΟΚ, τέλος, προέρχεται και ο εργατολόγος, Αλ. Μητρόπουλος.

http://armageddon-news.blogspot.com

Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ - Που έγιναν αλλαγές

Ισορροπίες κράτησε ο Αντώνης Σαμαράς καταρτίζοντας τη λίστα των ψηφοδελτίων της Ν.Δ. Ο ίδιος επέλεξε για τον εαυτό του τη γενέτειρά του και την περιφέρεια Αττικής, αντί της Μαγνησίας. Στο επικρατείας επικεφαλής θα είναι η Ντόρα Μπακογιάννη και θα ακολουθήσουν οι κύριοι Αθανασίου, Λαζαρίδης, Μιχελάκης χωρίς και εδώ να αλλάζει επί της ουσίας η σειρά.

Οι υποψήφιοι που προέρχονται από τη ΔΗΣΥ, αλλά και οι διορθωτικές κινήσεις Σαμαρά σε κάποια ψηφοδέλτια, έφεραν αλλαγές, ενώ "πονοκέφαλο" προκαλούσαν στη Συγγρού μέχρι την τελευταία στιγμή η Κεφαλλονιά και η Ηλεία.

Στην Ηλεία ο προερχόμενος από την ΔΗΣΥ Γ. Κοντογιάννης θα καταλάβει τελικά την τρίτη θέση πίσω από τη Δ. Αυγερινοπούλου και τον Κ. Τζαβάρα, καθώς στη Συγγρού έφτασαν τα σχετικά μηνύματα από τον Νομό ότι πιθανή Τοποθέτησή του σε υψηλότερη θέση θα δημιουργούσε αναταράξεις, κλίμα το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε ο Α. Σαμαράς να δημιουργηθεί ενόψει εκλογών.


Στη μονοεδρική της Κεφαλλονιάς που χάθηκε για τη ΝΔ στις 6 Μαϊου με προσωπική απόφαση του Αντώνη Σαμαρά επανέρχεται ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Π. Αλιβιζάτος πρώτος στη λίστα μαζί με την κυρία Λουκέρη και τον Στ. Τραυλό.

Αντίθετα με την περίπτωση της Ηλείας ο έτερος συνεργάτης της Ντόρας Μπακογιάννη, Χρ. Μαρκογιαννάκης  καταλαμβάνει στα Χανιά θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου και έπονται οι Μ. Βολουδάκης, Κ. Βιρβιδάκης και Κ. Γύπαρης ενώ στο Ηράκλειο ο Λ. Αυγενάκης επίσης από τη Δημοκρατική Συμμαχία μπαίνει δεύτερος πίσω από τον Μ. Κεφαλογιάννη αλλά μπροστά από τους Μαξ. Σενετάκη και Γ. Δεικτάκη.

Στην πρώτη Αθηνών η πρωτιά της Ο. Κεφαλογιάννη την φέρνει πρώτη στι λίστα, ακολουθεί ο κ. Αβραμόπουλος και η σειρά ακολουθείται με βάση την εκλογή της 6ης Μαϊου με τον προερχόμενο από τον ΛΑΟΣ κ Πλεύρη να τοποθετείται μετά τον Α. Ψυχάρη.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΣΕ ΠΑΡΟ ΚΑΙ ΜΥΚΟΝΟ

Ο Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης την Κυριακή 27 Μαΐου περιόδευσε σε χωριά της Πάρου και παραβρέθηκεστο ετήσιο μνημόσυνο που τελέστηκε προς τιμή του εθνομάρτυρα Νικολάου Στέλλα, στο χωριό Μάρπησσα.

Σήμερα Δευτέρα 28 και αύριο Τρίτη 29 Μαΐουθα περιοδεύσει στη Μύκονο, όπου θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων, με τον Δήμαρχο του νησιού κ. Αθανάσιο Κουσαθανά - Μέγα, με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και με εκπροσώπους θεσμικών φορέων.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη νησί, ο κ. Βρούτσης επισκέφθηκε το.....

"Εσχάτη προδοσία" από τον γιατρό Αντωνίου


Με τον γιατρό Αντωνίου και τη μήνυσή του για εσχάτη προδοσία, δεν ασχοληθήκαμε, επειδή οι παπατζήδες κάνουν μπαμ, από δέκα χιλιόμετρα μακριά και τέτοιες μπαρούφες, συνεπαίρνουν τα αγράμματα πλήθη, που λατρεύουν μέχρι θανάτου, τέτοιους παπατζήδες. Ο γιατρός, που ήθελε να γίνει πρόεδρος της ΝΔ το 2009, έφτιαξε .... 

Κι άλλη αποχώρηση (με καταγγελία για βρόμικα παιχνίδια!!!) από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...

Μ. Αλδάκου

ΗΜΑΘΙΑ- Κι άλλη αποχώρηση από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ- Αποχώρηση με καταγγελία για βρόμικα παιχνίδια!!!

Στον τοίχο της στο facebook η οδοντίατρος Μ. Αλδάκου έγραψε την αιτία της αποχώρησής της από το ψηφοδέλτιο του κόμματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ του Π. Καμμένου.
Όπως αναφέρει, στις πρόσφατες εκλογές παίχτηκε ένα βρόμικο παιχνίδι εις βάρος των υποψήφιων βουλευτών από κύκλους προερχόμενους από τη ΝΔ που στήριζαν συγκεκριμένο υποψήφιο ώστε να υποστεί εκλογική ζημιά ένας εκ των υποψηφίων της ΝΔ στο νομό Ημαθίας.
Είναι φανερό ότι φωτογραφίζει τον...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ


Προς: Τα μέλη της Επιτροπής Καλείστε όπως προσέλθετε στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στις 5 Ιουνίου 2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 20:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου) σύμφωνα με το άρθρο 76 του Ν.3852/2010 με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: Γνωμοδότηση στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με το πιλοτικό κλείσιμο της πόλης για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο .

 Ο Αντιδήμαρχος &Πρόεδρος της Επιτροπής
Δημήτρης Λιανός

2ος ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

Η τουριστική επιτροπή Δήμου Άνδρου σε συνεργασία με την Combo Ride Bicycle Aventure διοργανώνει των  2ος  ποδηλατικό γύρο Άνδρου που θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012.
Η αφετηρία της διαδρομής θα είναι το Γαύριο και ώρα έναρξης στης 08:00 το πρωί. Η πορεία  θα ακολουθήσει των κεντρικό  δρόμο  προς την Χώρα και το Κόρθι όπου θα γίνει  και ο  τερματισμός . Θα ακολουθήσει  απονομή και αναμνηστικό.
Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής : Μουστάκας Κυριάκος: 6974063057, απογευματινές ώρες 16:00 – 21:00  e-mail kiriakosmoustakas@yahoo.gr
 Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Για όσους επιθυμούν να έρθουν από την ...Αθήνα υπάρχει πακέτο προσφοράς  που περιλαμβάνει ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Ραφήνα – Γαύριο και επιστροφή,  δωμάτιο δίκλινο (2 ατόμων) με πρωινό και  βραδινό(Σαββάτο)  και μικρού γεύματος μετά των αγώνα  αξίας  60,00euro. Για όσους επιθυμούν να μείνουν στο camping χωρίς το πρωινό η τιμή είναι στα 50,00 euro και όσοι θέλουν να έρθουν από Παρασκευή  η τιμή αυξάνεται κατά 15,00 και 8,50 euro αντίστοιχα, που περιλαμβάνει μόνο την διανυκτέρευση.