slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ας ενώσουμε τις φωνές μας


Γράφτηκε από Ομάδα  Σύνταξης
Ο Σ.Φ. Πανναξιακού Αθήνας διοργανώνει εκδρομή για τον τελικό του πρωταθλήματος Κυκλάδων 2014-15, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26/4, στην Πάρο, στις 12:30 μ.μ. προκειμένου να στηρίξουμε την ομάδα μας κόντρα στον Α.Ο. Σύρου.
Μετά την συγκλονιστική εμφάνιση και πρόκριση της ομάδας μας κόντρα στον Α.Ο. Μυκόνου στον ημιτελικό, ο δρόμος είναι πλέον...

O υπουργός Εξωτερικών:Δεν έχουμε καύσιμα...στο τέλος θα συμβιβαστούμε

Συνέντευξη στο Reuters του κ. Νίκου Κοτζιά, υπουργού Εξωτερικών. Γιατί δεν σέβεται τη γερμανική πολιτική, η πεποίθηση για συμβιβασμό και η συνεργασία με τη Ρωσία.

Συζητήσεις αναμένεται να προκαλέσει συνέντευξη του Νίκ.Κοτζιά στο Reuters όπου δείχνει να ομολογεί πως ελλείψει καυσίμων (σσ ρευστότητας) τελικώς θα επέλθει ο συμβιβασμός με τους ευρωπαίους.
«Αυτό που οι φίλοι μας ξεχνάνε είναι δεν έχουμε καύσιμα να κινηθούμε»
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς δηλώνει ότι σέβεται τη Γερμανία αλλά όχι τη γερμανική πολιτική, ούτε τον τρόπο με τον οποίο το Βερολίνο βλέπει το θέμα της ελληνικής οικονομίας η οποία αντιμετωπίζει την προοπτική να μείνει από χρήματα αν δεν μπορέσει να συμφωνήσει σε νέους όρους διάσωσης με τους πιστωτές της.
Ο Ελληνας ΥΠΕΞ, αναφέρει το Reuters είπε ότι «η Ελλάδα και οι εταίροι της Ευρωζώνης πρέπει να συμβιβαστούν με τη δημιουργία πολιτικών που θα υιοθετούν την ανάπτυξη και θα επιτρέψουν στη χώρα να πληρώσει τα χρέη της».

Ευ. Βενιζέλος: Αν δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, πείτε το | Παραβιάζετε κραυγαλέα βασικές διατάξεις του Συντάγματος που «είναι γραμμένο με το αίμα σας»...


Σημεία από την ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλου, στη Βουλή στις 24.4.2015 κατά τη συζήτηση του Ν/Σ του ΥΠΟΙΚ (Π.Ν.Π. για τα διαθέσιμα των ταμείων) και το βίντεο ολόκληρης της ομιλία του https://vimeo.com/125921972





Έχουμε έναν ωμό θεσμικό κυνισμό, που θέτει βαθύ πρόβλημα δημοκρατίας

Ήταν αποκαλυπτική η πρώτη φάση της συνεδρίασης για τη συνταγματικότητα του νομοσχεδίου και της υπό κύρωσης πράξης νομοθετικού περιεχομένου. Τα θεσμικά ζητήματα είναι πράγματι πολύ σημαντικά, γιατί εδώ δεν έχουμε μία κραυγαλέα περίπτωση πολιτικής και ηθικής ανακολουθίας, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ να καταγγέλλουν τη χρήση του μέσου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ως αντιπολίτευση και να κάνουν εντατική εφαρμογή ως κυβέρνηση, έχουμε κάτι παραπάνω.
Έχουμε έναν ωμό θεσμικό κυνισμό, που θέτει βαθύ πρόβλημα δημοκρατίας, ηθικής της δημοκρατίας.
Γιατί δεν πάμε μόνο από την απόλυτη καταγγελία στη συνεχή χρήση πράξεων νομοθετικού περιεχομένου - περίπου το 50% του συνολικού νομοθετικού έργου που έχει παραχθεί από την Κυβέρνηση αυτή έως τώρα είναι οι δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου - πάμε από την απόλυτη καταγγελία στη συνεχή χρήση και της κατεπείγουσας νομοθετικής διαδικασίας. Το κατεπείγον νομοσχέδιο ήταν ένα άλλο αρνητικό φετίχ, για το ΣΥΡΙΖΑ και το αδελφό Κόμμα τους ΑΝΕΛ την περίοδο της αντιπολίτευσης.
Έχουμε ένα νέο υβρίδιο τώρα: και πράξη νομοθετικού περιεχομένου και κατεπείγουσα νομοθετική διαδικασία. Αυτό πώς σας φαίνεται;

Γ. Γεννηματάς: 21 χρόνια πριν έφυγε από κοντά μας

Η Φώφη Γεννηματά γράφει για τον πατέρα της



21 χρόνια πριν, ήταν μεγάλη βδομάδα, έφυγες από κοντά μας. Το ήξερες , και προσπαθούσες να μας προετοιμάσεις, μιλούσες για όλα όσα θα έρχονταν. Δεν θέλαμε να το παραδεχτούμε , αγωνιστήκαμε  αλλά η ζωή ήταν πιο δυνατή από εμάς , σκληρή και άδικη. Λένε ότι ο χρόνος όλα τα θεραπεύει, αλλά δεν είναι αλήθεια.
Κάθομαι στο γραφείο, είναι όπως το άφησες και απέναντι μου έχω έναν πίνακα, σου μοιάζει πολύ, σχεδόν ακούω τη φωνή σου.
Πόσο λείπεις σήμερα , από το σπίτι μας, από τα παιδιά μας, από το κόμμα σου, από τον τόπο από όλους μας.
Μιλούσες το 1991 για την κρίση της Αριστεράς και τις προοπτικές. Σήμερα η κυβέρνηση της αριστεράς συγκυβερνά με τους ΑΝΕΛ  με χορούς και παρελάσεις, διχάζει, χωρίζει τους Έλληνες ξανά σε πατριώτες και προδότες, βάζει ταμπέλες και ανοίγει νέα χαρακώματα.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΑΤΑΚΕΣ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ Επικό σόου Μητρόπουλου: Μη γελάτε γιατί από Δευτέρα θα έρθει ξανά στη Βουλή η Κωνσταντοπούλου

Προσθήκη λεζάντας
Μετά τους καβγάδες και τις ύβρεις σειρά είχαν τα ευτράπελα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Πρωταγωνιστής ήταν ο Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος από την θέση του Προέδρου της Βουλής, «μοίρασε» επικές ατάκες.
Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε όταν οι βουλευτές από τα έδρανα γελούσαν και ο αντιπρόεδρος της Βουλής τους είπε περιπαιχτικά:

De facto ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέο μνημόνιο – Ενσωματώνει την δόση των 7,2 δισ και τις μεταρρυθμίσεις με το νέο δάνειο των 30 δισ


Οι εκλογές και δημοψήφισμα είναι χαμένος χρόνος, χωρίς ουσία, θα δημιουργηθούν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα και θα φέρουν σε ακόμη πιο δύσκολη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ.
De facto ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπογράψει νέο μνημόνιο, όχι απλά νέο δάνειο αλλά νέο μνημόνιο και θα είναι το τρίτο μνημόνιο της Ελλάδος και θα αφορά το διάστημα 2015 με τέλος του 2016 ύψους τουλάχιστον 30 δισεκ. ευρώ…
Ταυτόχρονα θα ενσωματώσει - κατά το ορθότερο θα υποχρεωθεί να ενσωματώσει - την δόση των 7,2 δισεκ του δεύτερου δανείου με το τρίτο δάνειο των 30 δισεκ. (μάλλον θα είναι 30 δισ το νέο δάνειο) και έναντι όλων αυτών θα εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις....

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ – «ΚΑΜΠΑΝΑ» κατά του ΣΥΡΙΖΑ (και όχι μόνο…)


Υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, το ευρώ και το ΝΑΤΟ τάσσεται η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, που ζητούν συμφωνία με τους δανειστές τώρα, σε νέα δημοσκόπηση.Στην έρευνα της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, το 71,9% δηλώνει ότι καλύτερο για τη χώρα είναι μια συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές έναντι του 23,2% που τάσσεται υπέρ της

Καθοριστική συμβολή του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου στη τροποποίηση του νόμου για την χρήση αιγιαλού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τροποποίηση του άρθρου 2 της ΚΥΑ για τη χρήση του αιγιαλού και των παραλιών
Μετά από παρέμβαση του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» τόσο στην Ομοσπονδία μας Π.Ο.Ε.Σ.Ε και προσωπικά στον πρόεδρο μας και πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κύριο Γιώργο Καββαθά σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε για την απαγόρευση τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων στις προσόψεις των καταστημάτων Εστίασης επί των παραλιών αντέδρασαν άμεσα τα αρμόδια οργανα. Έτσι:

"ΑΣ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ"

Νικόλαος Βιντζηλαίος :Η ταινία μικρού μήκους δημιουργήθηκε από τις ιδέες και τη φαντασία των μαθητών. Μέσα από βιωματικές ασκήσεις χαλάρωσης και ανάπτυξης εμπιστοσύνης, άφησαν τη φαντασία τους ελεύθερη και εξέφρασαν ιδέες για το σχολείο των ονείρων τους. Ερωτήθηκαν και οι υπόλοιποι μαθητές του σχολείου, αποτυπώνοντας τη σκέψη τους μέσα από παραγωγή γραπτού λόγου. Όλα τα παραπάνω τα έκαναν 

Απο τις Βρυξέλλες και το Μιλάνο για το Μεταναστευτικό, στην Συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας για το Μετανάστευση και την Πολιτική Ασύλου, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης. (Video απο Συνδιάσκεψη της Πάτρας).


Απο τις Βρυξέλλες και το Μιλάνο για το Μεταναστευτικό, στην Συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας για το Μετανάστευση και την Πολιτική Ασύλου, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης. (Video απο Συνδιάσκεψη της Πάτρας).

Παρακαλώ πιέστε στον ακόλουθο σύνδεσμο για να κατεβάσετε το σχετικό video

Hellenic Seaways: Οι Κυκλάδες συνδέονται με το Βόρειο Αιγαίο

Νήσος Μύκονος
Τα νέα δρομολόγια, που θα εξυπηρετούν τα νησιά και θα ενισχύσουν τη σύνδεσή τους με τον Πειραιά και την Βόρειο Ελλάδα, παρουσίασε, στα γραφεία της Περιφερειακής ενότητας Σάμου, η Hellenic Seaways.
Τα νέα δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν από 15 Ιουνίου και θα διαρκέσουν έως 6 Σεπτεμβρίου όπως αναφέρεται και στη σχετική πρόταση που κατέθεσε η εταιρεία στο Υπουργείο Ναυτιλίας, αναμένοντας την έγκριση για την έναρξη υλοποίησής τους.
Αναλυτικότερα τα νέα δρομολόγια ανά πλοίο:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΚΑΡΔΙΟ-ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΙΝΙΔΙΣΤΗ


Στις 25 Απριλίου 2015 διοργανώνεται από το «ΝΙΚΟΣ ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ» Σεμινάριο Ανανηπτών στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής και τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή (BLS/AED Providers Course) με την υποστήριξη της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης ERC.
Το Σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και του κοινωνικού του ρόλου, αναφορικά με την υποβοήθηση προαγωγής υγείας.
Το Σεμινάριο διοργανώνεται στη μνήμη του Νίκου Πρωτονοτάριου, Καρδιολόγου, πρωτοπόρου ερευνητή στον τομέα των Μυοκαρδιοπαθειών και της νόσου “Νάξος”, την οποία περιέγραψε και ταυτοποίησε. Αποτελεί το επόμενο βήμα στην

Ομιλία - συζήτηση για τις νέες τεχνολογίες στο Φιλώτι Νάξου

Ομιλία - συζήτηση με θέμα: "Εμείς, τα παιδιά μας και οι νέες τεχνολογίες", θα διεξαχθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Συλλόγου Φιλωτιτών την Κυριακή 26 Απριλίου στις 19:00...

 Εισηγήτρια:

Σε συνέδριο για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Μεταφορών ο Χαράλαμπος Κόκκινος

Χαράλαμπος Κόκκινος
Σε συνέδριο για την «Ευρωπαϊκή Πολιτική των Μεταφορών» παρέστη ο Χαράλαμπος Κόκκινος.
Το συνέδριο, που συνδιοργανώθηκε από την Γαλλική Περιφέρεια της Μασσαλίας και την Επιτροπή Νήσων της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχε ως στόχο τη συγκέντρωση των απόψεων των περιφερειακών αρχών και τη σύγκριση τους με εκείνες των επαγγελματιών στις Μεταφορές, προκειμένου να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα και να σταλούν μηνύματα προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, έγινε παρουσίαση του λιμανιού της Μασσαλίας, ενός από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου που αποτελεί συγκοινωνιακό και εμπορικό κόμβο της Μεσογείου και της Ευρώπης.

Η πρόταση Επιχειρηματιών και Αθλητών Μικρής Βίγλας για την οριοθέτηση της παραλίας


Ανησυχία έχει προκαλέσει σε επιχειρηματίες και αθλητές της περιοχής της Μικρής Βίγλας το θέμα οριοθέτησης της παραλίας της περιοχής, για τους λουόμενους και τα θαλάσσια sport...
To θέμα είχε μπει στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 23 Μαρτίου, χωρίς όμως να συζητηθεί αφού όπως ειπώθηκε, θα έπρεπε πρώτα να έχει γνωμοδοτήσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κάτι το οποίο δε συνέβη με την αιτιολογία ότι το θέμα είναι στην κρίση του Λιμεναρχείου Νάξου.
Επιχειρηματίες και αθλητές της Μικρής Βίγλας εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το σχέδιο που έχει συντάξει το Λιμεναρχείο για την οριοθέτηση της παραλίας για τους λουόμενους και τα θαλάσσια σπορ (βλ. στο τέλος του άρθρου) αλλά και την εισήγηση του κ. Αργύρη Ανευλαβή (βλ. στο τέλος του άρθρου) και σε έγγραφο τους προς το Λιμεναρχείο Νάξου, που κοινοποιούν στο δήμαρχο Μανόλη Μαργαρίτη, τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τοτόμη Πρωτονοτάριο και τον αντιδήμαρχο Αργύρη Ανευλαβή παραθέτουν τη δική τους πρόταση.
Η Εισήγηση – Πρόταση της πρωτοβουλίας επιχειρηματιών και αθλητών περιοχής Μικρής Βίγλας:

Αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα για το 2015


ANAMEΣΑ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑ ΗΣ ΝΑΞΟΥ
Ο δημοφιλής ιστότοπος Trip Advisor δημοσίευσε τη λίστα με τις 10 καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα για το 2015, όπως τις ανέδειξαν οι αναγνώστες του ταξιδιωτικού ιστοτόπου μετά από...

Η μελέτη για την αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι του Απόλλωνα στη συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου Νάξου

Tο λιμάνι του Απόλλωνα 
Τακτική συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου την Τρίτη 28 Απριλίου στις 11:00 το πρωί με 17 θέματα στην ημερήσια διάταξη...
Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί η απευθείας ανάθεση μελέτης για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την θεομηνία του Φεβρουαρίου στο λιμάνι του Απόλλωνα και η έγκριση της μελέτης για την αποκατάσταση πλακοστρώσεων στη χερσαία ζώνη του λιμένα Νάξου.

Αναλυτικότερα τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής:

ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Συνιστώσες ΣΥΡΙΖΑ: Να βαρέσουμε κανόνι, να μπει πλαφόν στις αναλήψεις, να δεσμευτούν καταθέσεις, να πάμε στη δραχμή

Προσθήκη λεζάντας

«Ωρα για μονομερείς ενέργειες». Με αυτόν τον τίτλο στο πρωτοσέλιδο κυκλοφορεί η εφημερίδα «Εργατική Αριστερά», όργανο της συνιστώσας «Διεθνιστική Εργατική Αριστερά».

Μεταξύ άλλων, στο εν λόγω άρθρο της εφημερίδας της συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, αφού διαπιστώνεται ότι είναι αναπόφευκτες οι μονομερείς ενέργειες και η ρήξη, καλεί την

Στο πλευρό οι φίλαθλοί τουτου Πανναξιακού για τον τελικό της Κυριακής!