slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εκδόθηκε το ΦΕΚ κατάργησης των ΔΟΥ Τήνου, Μυκόνου, Πάρου, Θήρας και συγχώνευσης αυτών σε Σύρο και Νάξο.

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β/2828/19.10.2012 (το οποίο κυκλοφόρησε στις 24.10.2012), η απόφαση του Υπουργού Οικονομικών σύμφωνα με την οποία αναστέλλετε, μαζί με πολλές άλλες, από την 14 Ιανουαρίου 2013 η λειτουργία της Δ.Ο.Υ. Πάρου, Θήρας, Τήνου, Μυκόνου  και μεταφέρονται οι αρμοδιότητές τους, για την Πάρο και Θήρα στη ΔΟΥ Νάξου, η οποία και μετονομάζεται σεΔΟΥ Νάξου (Νάξου, Θήρας, Πάρου), και της Τήνου και Μυκόνου στη ΔΟΥ Σύρου όπου μετενομάζεται σε ΔΟΥ Σύρου (Σύρου, Τήνου, Μυκόνου).

Τρόικα προς Γ. Βρούτση: Στα εργασιακά τα πήρατε όλα

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, η Τρόικα σε χθεσινοβραδυνή επικοινωνία με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση και τον Πρωθυπουργό, Α. Σαμαρά, αποδέχθηκε ότι στα εργασιακά οι διαπραγματεύσεις είχαν σαν αποτέλεσμα να διατηρηθούν τα εργασιακά δικαιώματα για τα οποία Κυβέρνηση και Υπ. Εργασίας είχαν βάλει κόκκινη γραμμή. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι των δανειστών...

Υπ. Δημόσιας Τάξης: «Ο ιατροδικαστής επιβεβαιώνει ότι δεν βασανίστηκαν κρατούμενοι στην ΓΑΔΑ»... περαστικά στον Αρβανίτη


Τα δημοσιεύματα τα οποία κάνουν λόγο για βασανισμούς κρατουμένων με ηλεκτροσόκ και κάψιμο με αναπτήρες από αστυνομικούς στην ΓΑΔΑ, διαψεύδουν κύκλοι του υπουργείου Δημοσίας Τάξης.

Σύμφωνα με το υπουργείο:

κύριε Γλέζο, ο ναζιστικός χαιρετισμός είναι ναζιστικός για όλους

Ο ναζιστικός χαιρετισμός είναι ναζιστικός για όλους.
Ναζιστικός ο Μιχαλιολάκος και μάλιστα με δήλωσή του.
Ναζιστικός και ο χαιρετισμός του Μανώλη Γλέζου στην Αλβανία στην κηδεία του αιμοσταγή Χότζα.
Εκτός και αν ο Χότζα ήταν δημοκρατικός και δεν το ξέρουμε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Πρόσκληση σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου.

Πρόσκληση σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου.
Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, ΣΑΣ ΚΑΛΩ να προσέλθετε στο Δημαρχιακό Κατάστημα την 30η Οκτωβρίου 2012, ημέρα Τρίτη  και ώρα 18.30 μ.μ. για συζήτηση και λήψη απόφασης, στα παρακάτω θέματα της ημερησίας διατάξεως:

ΕΡΩΤΗΣΗ 8 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ.

ΕΡΩΤΗΣΗ
προς τους κ.κ. Υπουργούς
Οικονομικών
Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Ναυτιλίας και Αιγαίου
και την κ. Υπουργό Τουρισμού
με θέμα:
           "Κίνδυνος απώλειας χιλιάδων θέσεων εργασίας ελλήνων ναυτικών καθώς και σημαντικών εσόδων για το κράτος και το ΝΑΤ
εάν υλοποιηθούν οι κυβερνητικές προθέσεις για άρση του καμποτάζ στο χώρο των σκαφών αναψυχής
"

Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου :το Ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στο Δ Νάξου & Μ. Κυκλάδων από 1/11/12 - 31/3/13


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ - ΓΙΑ ΤΗΝ Έναρξη Ποινικού Δικαστηρίου 31/10/2012

Αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι της Σαντορίνης,
Από τον Απρίλιο του 2007 που ήρθαν και βούλιαξαν το Κ/Ζ SEA DIAMOND στα νερά της καλντέρας, φτάσαμε στο τέλος σχεδόν του 2012 και οι μέχρι σήμερα αρμόδιοι δεν έχουν πράξει τίποτα προς την κατεύθυνση της ανέλκυσης του ναυαγίου.
Από τις μέχρι σήμερα προσπάθειες και τους αγώνες της Συντονιστικής Επιτροπής για την Ανέλκυση του Sea Diamond, αποκομίσαμε μόνο υποσχέσεις, αδιαφορία αλλά και κοροϊδία.
Όμως δεν καταθέτουμε τα όπλα!!

Η ΕΡΤ για την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑίου Αρβανίτη

Σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε με τους παρουσιαστές της σημερινής εκπομπής «ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» της ΝΕΤ, ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ Α.Ε. κ. Αιμίλιος Λιάτσος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δεν «βλέπουν» διαγραφή Θεοδωρίδη στον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Κουμουνδούρου δεν σήκωσε το γάντι που πέταξε η ΝΔ, όταν με ανακοίνωσή της κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώσει αν διαφωνεί ή συμφωνεί με άρθρο του Νάσου Θεοδωρίδη στην Αυγή κατά του έπους του '40.
Η επιλογή ήταν… συνειδητή, γιατί αν ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδιδε απάντηση, θα… άδειαζε τον Θεοδωρίδη, που είναι γνωστός στους κύκλους της αριστεράς για τις «ακραίες» απόψεις του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Πάντως, εντός του κόμματος, κάποιοι δεν αρκούνται στην…

Τελικά ποια είναι η αληθινή δημοσκόπηση;


Σάλος έχει γίνει από το πρωί με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης, κάποιος άλλαξε τα ποσοστά των κομμάτων με αποτέλεσμα ο κόσμος να τα έχει χάσει!
Δείτε και τις δύο δημοσκόπησεις (δεν ξέρουμε ποια είναι η πραγματική)

Ανόητη ενέργεια του Λιάτσου το κόψιμο της εκπομπής Αρβανίτη-Αυτά είναι τα σχόλια που έκαναν για τον Δένδια

Στον πάγο μπαίνει προς το παρόν η "ενημερωτική" εκπομπή «Πρωινή ενημέρωση» από την ΝΕΤ μετά από απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης του τομέα ενημέρωσης της ΕΡΤ. Ο γενικός διευθυντής ειδήσεων Αιμίλιος Λιάτσος έκοψε μέχρι νεοτέρας την εκπομπή των Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη για σχόλιο που έκαναν αναφερόμενοι στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια σχετικά με το δημοσίευμα της Guardian

Έφερε… ευρωπαϊκό άνεμο στην ΕΡΤ ο Γιώργος Τράγκας


Τώρα καταλάβαμε πώς η ΕΡΤ θα γίνει ευρωπαϊκό κανάλι, ποιο είναι το όραμα της νέας διοίκησης του κρατικού καναλιού. Φυσικά, καλώντας τον Γιώργο Τράγκα να τα πει…χωρίς αναισθητικό.
Την ημέρα της επετείου του «Όχι» η κρατική τηλεόραση είπε το μεγάλο «ναι» στον μεγάλο δημοσιογράφο και στοχαστή της ελληνικής πολιτικής σκηνής, τον Γιώργος Τράγκα ο οποίος, όπως κι ο ίδιος είπε, είχε να περάσει το κατώφλι της ΕΡΤ από το 1989.
Κατήγγειλε ότι τόσα χρόνια τον έκοβαν και δεν τους έδιναν το λόγο στην κρατική τηλεόραση, όπως και στο Mega κι ότι υπήρχε ένας…

Το πολύ το Βαξεβάνι κάνει το παιδί χαϊβάνι


Μ' αγαπάς;
Ωραία πέρασε το Σαββατοκύριακο. Με υπερθέαμα, σασπένς και αγωνία.
Το έργο "Ο Βαξεβάνης ήρωας" παίχτηκε με εξαιρετικά κοστούμια, σκηνικά και σκηνοθεσία.
Ο Βαξεβάνης ανήκει στην κατηγορία τςν δημοσιογράφων που "από το υστέρημά τους" έγιναν εκδότες. Δηλαδή στην κατηγορία Μάκη, Θέμου, Τράγκα και Χατζηνικολάου. Και ο νοών νοείτω.
Όλη η πιάτσα ξέρει οτι μέχρι πριν λίγο καιρό κάθε "αποκάλυψη" του Βαξεβάνη το μόνο που "αποκάλυπτε" με ποιόν τα έχει βάλει ο Κοντομηνάς.
Και λοιπόν; Το θυμάται κανείς; Και πως να το θυμηθεί δηλαδή; Τί να θυμηθεί κανείς όταν η κοινωνία έχει σαπίσει ως το μεδούλι και είναι έτοιμη να ηρωποιήσει τον κάθε τυχάρπαστο.
Ο Βαξεβάνης δεν νοιάζεται για την ελεύθερη πληροφόρηση, νοιάζεται για την τσέπη του.
Αν νοιαζόταν για την πληροφόρηση θα διοχέτευε τη λίστα σε......

ΥΕΘΑ: Οι... εντυπώσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία στρατιωτικών στη διάρκεια της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας απάντησε ότι το κόμμα προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις.

«Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις, επανέρχεται διαρκώς σε ένα θέμα το οποίο έχει απαντηθεί και διευκρινιστεί πλήρως από την κυβέρνηση, σχετικά με την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, το απόγευμα της Κυριακής, ο υπεύθυνος Άμυνας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, βουλευτής Πειραιά και Νησιών, Θ. Δρίτσας έκανε λόγο για «αδιαμφισβήτητη παρουσία ένοπλων στρατιωτών με στολές παραλλαγής και κόκκινα, πράσινα, μπλε μπερέ σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης».

Οι Anonymous έκλεψαν απόρρητα αρχεία του Υπουργείου Οικονομικών!

Έκθετες είναι οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών μετά την αποκάλυψη ότι η γνωστή ομάδα χακτιβιστών Anonymous παραβίασαν τα υπολογιστικά συστήματα του υπουργείου επιτυγχάνοντας να υποκλέψουν απόρρητα αρχεία που αφορούν το ελληνικό δημόσιο χρέος, απόρρητα τηλεγραφήματα αλλά και εκατοντάδες κωδικούς χρηστών στα εσωτερικά συστήματα!

Εφοπλιστές πίσω από τη Χρυσή Αυγή βλέπουν στην Κουμουνδούρου

Αλέξη,  πριν καταγγείλεις την Χρυσή Αυγή  για  αδιαφανή χρηματοδότηση    και για  το ποιοι   την  προμοτάρουν   στα ΜΜΕ . Μήπως   πρέπει να μας ενημερώσετε   πως και από ποιους   χρηματοδοτείτε το κόμμα σου ; Θα πρέπει  επίσης να μας πείτε ποιος χρηματοδότη  την Αυγή με τα  300 φύλλα και το Ρ/Σ στο Κόκκινο με μηδέν ακροαματικότητα ;

Στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα ψάχνουν καθημερινά όλα τα έντυπα και τα ΜΜΕ: όχι μόνο για να διαπιστώσουν πώς «παίζουν» τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως για να δουν ποιοι «προμοτάρουν» τη Χρυσή Αυγή. Ο Neo είναι σε θέση να γνωρίζει ότι στην Κουμουνδούρου υποπτεύονται ότι συγκεκριμένοι εφοπλιστικοί κύκλοι «ανεβάζουν» και

Υποχρεωτικά μέσω τράπεζας οι συναλλαγές που ξεπερνούν τα 500 ευρώ

Υποχρεωτικά μέσω τράπεζας οι συναλλαγές που ξεπερνούν τα 500 ευρώ

Συνεχίζεται ο πόλεμος που έχει κηρύξει το οικονομικό επιτελείο κατά της φοροδιαφυγής, αφού από την 1η Ιανουαρίου του 2013 οι συναλλαγές που υπερβαίνουν τα 500 ευρώ θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικά με χρέωση του τραπεζικού λογαριασμού, πιστωτικές κάρτες ή τραπεζικές επιταγές.

Το υπουργείο Οικονομικών σε μία προσπάθεια να βάλει φρένο στη μη έκδοση αποδείξεων προσανατολίζεται στο να χαμηλώσει το όριο των υποχρεωτικών συναλλαγών μέσω τραπεζών από τα 1.500 ευρώ που είναι σήμερα σε 500. Παράλληλα όπως αναφέρουν τα Νέα καταργείται η θεώρηση, το γνωστό τρύπημα βιβλίων και στοιχείων, αφού όλα θα τηρούνται με ηλεκτρονικό τρόπο, ενώ τα δελτία αποστολής, αλλά και τα τιμολόγια θα εκδίδονται ηλεκτρονικά.

Επιπλέον θα καθιερωθεί η υποχρεωτική τήρηση ενός τραπεζικού λογαριασμού για όλες τις συναλλαγές μιας επιχείρησης. Τέλος έρχεται ταχύτερος έλεγχος, αλλά και ανακούφιση από την γραφειοκρατία – για τους ελεύθερους επαγγελματίες με την κατάργηση των πρόσθετων βιβλίων, όπως το βιβλίο αποθήκης και το βιβλίο αυτοκινήτων στα συνεργεία.

"Τράγκα έχεις βάψει τα χέρια σου με αίμα"

Ένα άρθρο του Κώστα Μητρόπουλου στα ΝΕΑ, εξόργισε τον Γιώργο Τράγκα, που όπως είναι φυσικό, ασχολείται τις τελευταίες ημέρες, από τότε που εμφανίστηκε το όνομά του στη...
"λίστα Λαγκάρντ", με την υπεράσπιση της υστεροφημίας του.
Στο άρθρο, ο συντάκτης των ΝΕΩΝ αναφέρεται ειρωνικά στον δημοσιογράφο, ρωτώντας τον αν μετά το σκι κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών του στο Παρίσι, φοράει κόκκινο apres ski μπουφάν, για να μη φαίνεται το αίμα.

Υπονοεί βέβαια ο δημοσιογράφος, ότι ο Τράγκας είναι ένας πάμπλουτος δημοσιογράφος, που υποκρίνεται τον συμπαραστάτη των φτωχών.

Από την πλευρά του ο Γ.Τράγκας, ανακοίνωσε στην εκπομπή του ότι τον πείραξε τόσο πολύ το δημοσίευμα, που σκέφτεται να κάνει "την τελευταία του εκπομπή σήμερα".

Στη συνέχεια, εξήγησε -κατόπιν εορτής- πόσα (πολλά, πάρα πολλά) - λεφτά πέρασαν από τα χέρια του, ως "μεγαλοπαραγωγός" και πολύ προβεβλημένος δημοσιογράφος.

Βέβαια, αν τα έλεγε αυτά, πριν την αποκάλυψη του ονόματός του, τότε που προσπαθούσε να αποδομήσει τη λίστα, θα ήταν όλα διαφορετικά.....

http://taxalia.blogspot.com/2012/10/blog-post_3446.html

Γιατί τώρα η δημοσίευση της λίστας;

λίστα Λαγκάρντ
Θα ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις οτιδήποτε θεωρείς είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο, ακόμη κι αν πηγαίνεις κόντρα στους νόμους. Διότι η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Όποιος έχει περάσει από την ΕΣΗΕΑ θα το έχει δει κάπου γραμμένο.
Γι' αυτό λοιπόν και λέμε ξεκάθαρα ότι καλά έκανε ο Βαξεβάνης και δημοσίευσε τη λίστα που του ήλθε στα χέρια, ακόμη κι αν αυτή αποδειχθεί ότι είναι πειραγμένη, πολύ ή λίγο. Στο κάτω – κάτω αν θίγονται πρόσωπα μπορούν να πάνε στη δικαιοσύνη και να δικαιωθούν... καταστρέφοντας το δημοσιογράφο. Επίσης, ακόμη κι αν η λίστα προέρχεται από…

Συντριπτικά περισσότερες οι πιθανότητες για το καλό σενάριο...

Μοιάζει απίθανο κάποιο από τα κόμματα ή τα πολιτικά πρόσωπα να διακινδυνέψει να στείλει τη χώρα στο χρεοστάσιο και να πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις, σε μια περίοδο που η άκρα δεξιά και η άκρα αριστερά στη χώρα μοιάζουν να ετοιμάζονται για τον «τρίτο γύρο», όπως περίμενε πριν από δεκαετίες ο Ν. Ζαχαριάδης.

Η αντιπαράθεση μεταξύ των άκρων του αντισυστημικού ακτιβισμού μοιάζει να εντείνεται και αυτό κάνει πολύ πιθανό κάποιο «ατύχημα» στη μεταξύ τους τριβή.

Κάτι τέτοιο είναι πιθανό να πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις ή να ενδυναμώσει την επιθυμία της κοινής γνώμης για σοβαρή κρατική δημοκρατική παρέμβαση για εφαρμογή του νόμου προς κάθε κατεύθυνση... Κάτι που ήταν ασύνηθες τις τελευταίες δεκαετίες δηλ. η άμεση, ορθή και αμερόληπτη εφαρμογή του νόμου...

Απίθανο μοιάζει επίσης η Ευρωζώνη και το ΔΝΤ να επιτρέψουν, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, μια κατάρρευση που από πολλές πλευρές πιθανολογείται πως θα προκαλέσει ένα απίστευτο ντόμινο καταρρεύσεων... Βέβαια η ιστορία βρίθει κοσμογονικών εξελίξεων που προήλθαν από τυχαία συμβάντα τα οποία εύκολα θα μπορούσαν να αποφευχθούν...

Κατά συνέπεια, αυτό που βλέπουμε μοιάζει με μια αναμέτρηση του τύπου να αναδειχτεί ποιος είναι η μεγαλύτερη «κότα». Ήτοι, σαν να τρέχουν δυο αυτοκίνητα με αντίθετη φορά σε μια λωρίδα δρόμου με ιλιγγιώδη ταχύτητα και το στοίχημα είναι ποιος θα δειλιάσει πρώτος να ρίξει τα αυτοκίνητο στα χωράφια για να αποφευχθεί η σύγκρουση...

Με βάση όλα τα λογικά δεδομένα η αγορά προσεχώς έχει περισσότερες πιθανότητες να ακούσει καλά νέα, παρά κακά... έστω και αν φανεί πως απειλείται με τέτοια...
Πηγή:www.capital.gr

e-Επιλογές της 28/10/2012



Φωτιά σε καφενείο στο Δαμαριώνα Νάξου


Πυρκαγιά σε καφενείο στο Δαμαρίωνα εκδηλώθηκε σήμερα νωρίς το πρωί από άγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία. Η πυρκαγιά προκάλεσε φθορές σε εξοπλισμό της επιχείρησης. Προανάκριση διενεργείται από το Π.Κ. Νάξου και το Αστυνομικό Τμήμα Φιλωτίου.

Πάρος Psts.gr : Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου

 

Ράμφος: «Η Αριστερά δεν μπόρεσε να κατανοήσει ποτέ το εθνικό πρόβλημα» [βίντεο]

Για τις αφετηριακές αιτίες της παρούσας κρίσης μίλησε ο Στέλιος Ράμφος με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» ο γνωστός διανοητής αναφέρθηκε στην συναισθηματική συγκρότηση της ταυτότητας των Νεοελλήνων και την έλλειψη νοήματος ως βασική αιτία πίσω από την κρίση που βιώνουμε αλλά και τον τρόπο που ....

Με λαμπρότητα η παρέλαση στη Σύρο (φωτο)

Με τη λαμπρότητα που τους άρμοζε πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, Σύρο.
Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων ήταν η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου που πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο στηνΠλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παρέλαση του συνόλου των σχολείων του νησιού, του Λυκείου Ελληνίδων, προσκόπων και τοπικών Συλλόγων.
Μεταξύ των άλλων, παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου Φραγκίσκος Παπαμανώλης, ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Πουσσαίος, ο δήμαρχος Σύρου Γιάννης Δεκαβάλλας κ.α.
Αμέσως μετά το τέλος της παρέλασης ακολούθησε χορευτικό δρώμενο με παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς από τον Σύλλογο Βορειοελλαδιτών Σύρου.