slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αναβάθμιση υποδομών της ΓΓΠΣΔΔ - Μη διαθεσιμότητα ηλεκτρονικών υπηρεσιών από Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 και ώρα 23:00 έως και Σάββατο 21 Μαΐου 2022 και ώρα 9:00

Με στόχο τη συνεχή αναβάθμιση των υποδομών της και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχωρά σε αναβάθμιση των υποδομών Ιδιωτικού Υπολογιστικού Νέφους Βάσεων Δεδομένων (Exadata).

 Η αναβάθμιση θα πραγματοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα από Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 και ώρα 23:00 έως και Σάββατο 21 Μαΐου 2022 και ώρα 9:00. Κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα δεν θα είναι διαθέσιμες όλες οι υπηρεσίες του gov.gr που σχετίζονται με:

Όσα ψέματα και να πουν, η αλήθεια θα τους εκθέτει



Με ψέματα και λάσπη, όπως συνηθίζει, προσπάθησε ο ΣΥΡΙΖΑ να δικαιολογήσει το φιάσκο των χθεσινών εσωκομματικών «εκλογών». Εκλογές στις οποίες ψήφιζε όποιος περνούσε απ έξω, ακόμα και αν δεν είχε εκλογικά δικαιώματα στην χώρα μας και, παρ όλα αυτά, ακόμη και έτσι ο κατά δήλωσή τους αριθμός ψηφισάντων ήταν απογοητευτικός.

Τους ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι:

1. Μέλος στην Νέα Δημοκρατία γράφεται όποιος έχει συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας του και έχει έχει δικαίωμα ψήφου κατά την εθνική νομοθεσία (άρθρο 3 Καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας).

2. Τα ανωτέρω κριτήρια ισχύουν και για τις εσωκομματικές εκλογές για ανάδειξη αρχηγού και λοιπών οργάνων του κόμματος, με πιο πρόσφατα παράδειγμα τις εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου 2021.

3. Σύνεδρος στην ΟΝΝΕΔ μπορεί να γίνεις από τα 17 σου.

4. Τα περί εγγραφής 13χρονων που αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ειναι ψευδή και παραποιούν αυτό που ισχύει για τη μαθητική οργάνωσή μας τη ΜΑΚΙ. Συγκεκριμένα,  εκεί μπορεί να εγγραφεί όποιος έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του (και όχι το 13ο), με ειδική αίτηση, αλλά δεν συμμετέχει σε εκλογική διαδικασία ανάδειξης αρχηγού, ούτε σε λοιπές εσωκοματικές διαδικασιές του κόμματος, ενώ μπορεί μόνο να νομιμοποιήσει άλλο μέλος για Σύνεδρο της νεολαίας μέσω ειδικής διαδικασίας του συστήματος ανάδειξης συνέδρων της ΟΝΝΕΔ. Αυτά και μόνο μέχρι κανείς να αποκτήσει εκλογικά δικαιώματα, δηλαδή να συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας του. 


Ένα δήθεν δημοκρατικό κόμμα με τον ίδιο αρχηγό για 15 χρόνια χωρις εσωκομματικές εκλογές, μιλάει για δημοκρατία. 

Ένα κόμμα που δήθεν εκπροσωπεί τους νέους με τον πιο παλιό πρόεδρο, εργαλειοποιει τους νέους. 

Όσα ψέματα και να πουν, η αλήθεια στο τέλος θα τους εκθέτει. Όπως τους εκθέτει και η ίδια η πραγματικότητα.


Αναβάθμιση των εφαρμογών του e-ΕΦΚΑ – Προσωρινή διακοπή λειτουργίας των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ και άλλων πληροφοριακών συστημάτων

 15 Μαΐου 2022

 

Κοινή Ανακοίνωση Τύπου των Υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης


Από τα Γραφεία Τύπου των Υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Οι Ναξιώτες κτηνοτρόφοι εκπέμπουν SOS, σε έλλειψη η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.!



Λόγω του σαρωτικού κύματος ακρίβειας οι κτηνοτρόφοι της Νάξου έχουν αναγκαστεί να μειώσουν το ζωικό κεφάλαιό τους, ενώ αδυνατούν ακόμη και να σιτίσουν τα ζώα τους όπως πρέπει. Έτσι, η παραγωγή γάλακτος στο νησί έχει πέσει, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η ξακουστή και πολυβραβευμένη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου να είναι σε έλλειψη στην αγορά.

Αιτήσεις για την εγγραφή στο Κ.Α.Π.Η.



Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων λειτουργεί  το «Κέντρο Ανοιχτής Περίθαλψης Ηλικιωμένων «ΚΑΠΗ», στο οποίο  μπορούν να εγγράφονται ως μέλη, ανεξαρτήτως καταγωγής ή οποιασδήποτε άλλης διάκρισης, άνδρες και γυναίκες, υπό τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  1. Να είναι μόνιμοι κάτοικοι και δημότες του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

  2. Να έχουν συμπληρώσει το 57ο  έτος της ηλικίας τους.

  3. Άτομα νεότερης ηλικίας μπορούν να εγγράφονται ως μέλη του Κ.Α.Π.Η., εφόσον

α) ο/η σύζυγός/σύντροφός τους είναι ήδη μέλος του Κ.Α.Π.Η.

β) έχουν συνταξιοδοτηθεί με σύνταξη γήρατος ή χηρείας.

Δ. Καπούνης: «Δεν βγαίνει ο Κτηνοτρόφος, εμείς θα τον στηρίξουμε, να βοηθήσει και η Πολιτεία!».



Απεγνωσμένοι από τα δυσβάσταχτα κόστη σε απαραίτητα για εκείνους είδη, όπως λ.χ. ζωοτροφές, λιπάσματα, ρεύμα, πετρέλαιο, οι Ναξιώτες κτηνοτρόφοι αναγκάστηκαν να μειώσουν το ζωικό κεφάλαιό τους, κάτι που με την σειρά του επέφερε μείωση της παραγωγής γάλακτος αλλά και της περίφημης Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, η οποία βρίσκεται τώρα σε έλλειψη στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Δ. Καπούνης στην ΕΡΤ: «Αν η Πολιτεία δεν στηρίξει τους κτηνοτρόφους, θα υπάρχει πρόβλημα!».

 
Οι Ναξιώτες κτηνοτρόφοι δυσκολεύονται πολύ να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα κόστη ειδών πρώτης ανάγκης για εκείνους (όπως, λ.χ. λιπάσματα, ρεύμα, πετρέλαιο, ζωοτροφές), με αποτέλεσμα να έχουν μειώσει το ζωικό τους κεφάλαιο και την παραγωγή γάλακτος, γεγονός που με την σειρά του έχει επιφέρει έλλειψη της περίφημης Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στην αγορά.