slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αλήτικη και απίστευτη δήλωση Βούτση: Αν δεν εκλεγούμε θα καταψηφίσουμε μέτρα του Μνημονίου

 
«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ...»
Γιατί να στηρίζουμε το Μνημόνιο αν δεν κυβερνάμε, ήταν το νόημα των δηλώσεων που έκανε νωρίτερα ο Νίκος Βούτσης.
«Αν δεν τύχουμε μίας νέας έγκρισης (σ.σ. από το λαό) δεν είναι απαραίτητο να μετέχουμε στην υλοποίηση του προγράμματος που ψηφίσαμε, αλλά μπορούμε να στηρίξουμε ή να ψηφίζουμε συγκεκριμένα μέτρα για τα οποία έχουμε δεσμευθεί», είιπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης μιλώντας στο ΣΚΑΪ.
Αναφερόμενος στην απόφαση να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, ο κ. Βούτσης είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν υποχρεωμένος να το κάνει. «Το είχαμε πει ότι αν δεν έχουμε ούτε 120 στην

Ενώ η κοινωνία ωριμάζει, μέρος του πολιτικού προσωπικού και τηλεοπτικού τοπίου, σαπίζουν…!


Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγος

Η αναγέννηση της χώρας και η συνέχιση της ευρωπαϊκής προοπτικής της, απαιτεί πρώτιστα αρκετές μεταρρυθμίσεις και ριζικές αλλαγές στην ποιότητα του “πολιτικού προσωπικού” και δευτερευόντως στην τηλεοπτική “ξηρασία” που βιώνουμε.
Στις ερχόμενες εθνικές εκλογές το πρώτο είναι

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ Το ΠΑΣΟΚ κάνει την έκπληξη 10-12%, ΣΥΡΙΖΑ 26%, ΛΑ.Ε 10%, ΝΔ 20-22%, Λεβέντης 4,5%



Δημοσκόπηση Bild και για τα άλλα κόμματα: Εκπληξη με Λεβέντη -Παλεύουν για το 3% ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ


Εκπλήξεις από τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών οι οποίες ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με αυτές 4 κόμματα καταγράφουν τις καλύτερες επιδόσεις και αυτά είναι η Λαική Ενότητα του Λαφαζάνη, η Ενωση Κεντρώων, το ΠΑΣΟΚ και η Χρυσή Αυγή.

Η βελτίωση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ αποτελεί την πιο μεγάλη

Δημοσκόπηση Bild και για τα άλλα κόμματα: Εκπληξη με Λεβέντη -Παλεύουν για το 3% ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ

Προσθήκη λεζάντας
Με νέα ενημέρωση που έκανε η Bild, σχετικά με τη δημοσκόπηση που παρουσιάζει στο σημερινό της φύλλο, κάνει λόγο για ποσοστό έκπληξη που εμφανίζει το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη, Ένωση Κεντρώων.

Ωστόσο, δε διευκρινίζεται ποιο είναι το ποσοστό που δείχνει να λαμβάνει ο κ. Λεβέντης σε αυτή τη δημοσκόπηση.

Επιπλέον σημειώνεται ότι οι ΑΝΕΛ και το ΠΑΣΟΚ παλεύουν για να πιάσουν το

Στην Πάρο οι Λεονταρίτης και Μπρίγγος

Την Πάρο και την Αντίπαρο επισκέφτηκαν από 20 .8.15 έως και 23.8.15 ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Στέλιος Μπρίγγος.

Αντικείμενο της επίσκεψης τους ήταν η πραγματοποίηση του φεστιβάλ "Διαδρομές στην Μάρπησσα " και η ανασκαφή που πραγματοποιείται στο Δεσποτικό.

Οι κύριοι Αντιπεριφερειάρχες συνοδευόμενοι από τον Έπαρχο κ. Κων/νο Μπιζά επισκέφτηκαν την Μάρπησσα , ξεναγήθηκαν από την εθελοντική ομάδα των " Διαδρομών" και παρακολούθησαν τις δράσεις που αναπτύχθηκαν μέσα στον παραδοσιακό οικισμό της Μάρπησσας με θεματικό στόχο τα μοτίβα.

Κατά την επίσκεψη τους στο Δεσποτικό μαζί με τον Δήμαρχο Αντιπάρου κ. Τάσο Φαρούπο ξεναγήθηκαν από τον Αρχαιολόγο κ. Γιάννο Κουράγιο. Στο Δεσποτικό πραγματοποιείται ανασκαφή αλλά και αναστηλωτικές εργασίες με στόχο να δοθεί η τρίτη διάσταση των μνημείων.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αγκαλιάζει τον πολιτιστικό πλούτο των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, δείχνει τον οφειλόμενο σεβασμό στην ιστορία μας και διατηρεί ζωντανές τις παραδόσεις μας.

Ξένοι υπήκοοι οι 69 από τους 78 συλληφθέντες για τα επεισόδια στην Ιερισσό


Ξένοι υπήκοοι είναι οι 69 από τους 78 συλληφθέντες για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή κατά την διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας εναντίον της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής. Τα επεισόδια πραγματοποιήθηκαν στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός», στον Κάκκαβο, όπου κατέληξε η πορεία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η πλειοψηφία των συλληφθέντων είναι γερμανοί (41) και μόλις εννέα είναι Ελληνες. Οι υπόλοιποι είναι Αυστριακοί, Ελβετοί, Γάλλοι, Βούλγαροι και ένας Πολωνός.

Οπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, οι περισσότεροι από τους ξένους συμμετείχαν σε

Δεν είσαι ο Μεταξάς

 

Μπογδάνος Κωνσταντίνος 
Δημοσιογράφος

 Τον χειμώνα του 1940 το έθνος έδειξε τα δόντια του. Φορτώθηκε γυλιό σαράντα οκάδων και τσάκισε τον επηρμένο φασίστα, πού’χε το θράσος να εισβάλει. Δόξασε την πολιτισμική καταβολή του. Κι ήξερε τί θα’ρχόταν. Τουλάχιστον άμεσα. Διότι κατόπιν ήρθε διχασμός, εμφύλιος, εξορίες, εκτροπή, κυπραίος ακρωτηριασμός, Ευρώπη, χρεωκοπία. Και σήμερα είναι 2015.Μη μου το πλασάρετε για πατριωτισμό. Υπηρέτησα δίπλα σε πρασινοσκούφηδες. Ιστορία ξέρω. Κι αγαπώ το

Ντύνεται (μετά τον σάλο) στα χακί, ο 40χρονος λουφαδόρος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ


Στις 3 Σεπτεμβρίου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να παρουσιαστεί για να υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό ο 40χρονος Τάσος Κορωνάκης, γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.
Η εξέλιξη αυτή είναι πιθανόν να του κοστίσει και τη θέση του γραμματέα, καθώς θα είναι απών σε μία κρίσιμη περίοδο για το κόμμα, λόγω της εκλογικής αναμέτρησης του Σεπτεμβρίου.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι δεν αποκλείεται να τεθεί θέμα αντικατάστασής του....

Εκδρομή στα Προβολάκια Απειράνθου

Ο Απεραθίτικος Πολιτιστικός Σύλλογος «Τα Φανάρια» διοργανώνει περιπατητική εκδρομή στα Προβολάκια την Τετάρτη 25 Αυγούστου στις 08:00 το

Δημιουργικά σεμινάρια για όλες τις ηλικίες στη Νάξο




Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον εφήβων άνω των 11 ετών προκάλεσε το σεμινάριο κόμικς που διοργάνωσε το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Με επιτυχία διεξήχθη και το εργαστήρι κατασκευής χειροποίητων φωτιστικών...

Μουσικές Συναντήσεις στη Νάξο

 

Στο πλαίσιο της Σχολής της Νάξου, ξεκινούν από το Χαλκί τη Δευτέρα 24 Αυγούστου στη Νάξο οι Μουσικές Συναντήσεις, που θα συνεχιστούν στη Χώρα και θα ολοκληρωθούν στις 29 Αυγούστου στο αρχαίο ιερό των Υρίων υπό το φως της πανσελήνου...

8o "NAXATHLON" Τρίαθλο Ολυμπιακής Απόστασης στη Νάξο

(φωτό: naxospress)
Για 8η συνεχόμενη χρονιά, αθλητές του τριάθλου θα συγκεντρωθούν στη Νάξο το Σάββατο 29 Αυγούστου για να αγωνιστούν στο “NAXATHLON” Τρίαθλο Ολυμπιακής Απόστασης.

Το NAXATHLON θα ξεκινήσει στις 3:00 μετά το μεσημέρι, με την κολύμβηση (1,5 χλμ. σε ανοιχτή θάλασσα στην παραλία “Βίντζι”, που βρίσκεται κάτω από την "Πορτάρα" (το Nαό του Απόλλωνα). Ακολουθεί η ποδηλασία (40 χλμ.) σε κυκλική ασφάλτινη διαδρομή μέσα από τα πανέμορφα ορεινά χωριά Μέλανες, Κυνίδαρος, Μονή, Χαλκί και Ποταμιά, μια διαδρομή με αρκετό βαθμό δυσκολίας και υψομετρικές διαφορές, με ανηφόρες φτάνοντας έως τα 490μ. Ο αγώνας ολοκληρώνεται με το τρέξιμο (10χλμ) σε ασφάλτινη διαδρομή Χώρα- Γαλανάδο –Χώρα με τερματισμό στον Ναό του

Βράβευση και έπαινοι στους μαθητές της Νάξου που ...ζωγράφισαν το νησί τους



Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Έπαρχος Νάξου Ιωάννης Μαργαρίτης παρέδωσε, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου, το ένα από τα τρία πρώτα βραβεία του μαθητικού διαγωνισμού ζωγραφικής "Ζωγραφίζω το Νησί μου" ο οποίος διοργανώθηκε από τα τμήματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το βραβείο, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, κέρδισε η μαθήτρια του Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου Ελένη Γρατσία.

Επίσης δόθηκαν τιμητικοί έπαινοι και αναμνηστικά δώρα σε όλα τα παιδιά του