slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πρόσκληση Παιδικού Φεστιβάλ των Κυκλάδων syroskidz


Χατζηδάκης: Υποχρεωτική διασύνδεση των επαγγελματικών λογαριασμών με IRIS – Τι προβλέπεται για «κούρεμα» δανείων στον εξωδικαστικό


Τις βασικές πτυχές του νομοσχεδίου που προβλέπει δέσμη μέτρων για τις εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων αλλά και νέες βελτιώσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό παρουσίασε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης. Το σχέδιο νόμου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ώστε εντός Νοεμβρίου να κατατεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.
Μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηδάκης στο πλαίσιο της παρουσίασης του νομοσχεδίου ανακοίνωσε την υποχρεωτική διασύνδεση όλων των επαγγελματικών λογαριασμών που διαθέτουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, με το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS.

Άμεση αντίδραση του Φίλιππου Φόρτωμα για τα ΕΛΤΑ Εμπορείου Θήρας


Την άμεση παρέμβαση του βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππου Φόρτωμα, προκάλεσε η απόφαση αναστολής λειτουργίας του Ταχυδρομικού Καταστήματος Εμπορείου Κυκλάδων από 23.10.2023.

Σε ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στους αρμόδιους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο βουλευτής τόνισε ότι τόσο σοβαρές αποφάσεις, όπως η συγκεκριμένη, δεν μπορούν να λαμβάνονται και να εκτελούνται αιφνιδιαστικά.

Ο βουλευτής σημείωσε ότι με την επικείμενη αναστολή λειτουργίας, οι κάτοικοι θα αναγκάζονται να διανύουν απόσταση πολλών χιλιομέτρων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν από το πλησιέστερο κατάστημα και επεσήμανε ότι δεν προκύπτει κανένας περιορισμός των λειτουργικών εξόδων, καθώς το ακίνητο στο οποίο στεγάζεται το Κατάστημα παραχωρείται από τον Δήμο και οι υπάλληλοι του θα εξακολουθήσουν να εργάζονται σε άλλο κατάστημα.

Τέλος, ο κ. Φόρτωμας ζήτησε την επαναξιολόγηση της απόφασης της ΕΛΤΑ ΑΕ και κάλεσε τους Υπουργούς να απαντήσουν σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν καθώς και εάν κατά την λήψη αποφάσεων αναστολών λειτουργίας, λαμβάνονται υπόψη χαρακτηριστικά περιοχών όπως η νησιωτικότητα και η προσβασιμότητα.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Φόρτωμα:

Άμεση παρέμβαση του Φίλιππου Φόρτωμα στην Βουλή για την απουσία του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ από την βάση της Σύρου


Ερώτηση στους αρμόδιους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Υγείας κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, καλώντας τους να παρέχουν τη σχετική ενημέρωση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ως προς τους λόγους για τους οποίους εδώ και 1,5 μήνα απουσιάζει από την πτητική βάση της Σύρου το μοναδικό ελικόπτερο που εκτελούσε αεροδιακομιδές για το Νοσοκομείο της Σύρου.