slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ευδοκία Ψαρρά: Ειμαι αντίθετη με τη φιλοσοφία του Καλλικράτη

Αντίθετη με τη φιλοσοφία του Καλλικράτη δήλωσε η υποψήφια δήμαρχος Νάξου Μικρών Κυκλάδων Ευδοκία Ψαρρά, η οποία απέκλεισε το ενδεχόμενο οποιασδήποτε συνεργασίας με τους τέσσερις άλλους συνδυασμούς. Είπε ότι η Νάξος και τα μικρά νησιά έχουν ανάγκη από έναν δήμαρχο που θα... υλοποιεί έργα τα οποία θα έχουν ανάγκη τα λαϊκά στρώματα και να μη συμβιβάζεται με τις κυβερνητικές πολιτικές

Η ψήφος στις εκλογές του Νοέμβρη ΠΡΕΠΕΙ να έχει στόχο το ηχηρό χαστούκι στην Κυβέρνηση

Ανέκαθεν οι αυτοδιοικητικές εκλογές μαζί με τις Ευρωεκλογές αποτελούσαν για τους Έλληνες πολίτες μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να διαμαρτυρηθούν για τις επιλογές της εκάστοτε Κυβέρνησης.
Αυτό ήταν άδικο για τους υποψήφιους τοπικούς άρχοντες, διότι, οι μεν συμπολιτευόμενοι εισέπρατταν λαϊκή δυσφορία για την οποία στις περισσότερες φορές δεν είχαν καμία ευθύνη και οι αντιπολιτευόμενοι ένα πριμ που δεν δικαιούταν. Η επιλογή των υποψηφίων σε αυτές τις εκλογές θα έπρεπε να γίνεται με αποκλειστικό γνώμονα το τοπικό συμφέρον. Όλα αυτά μέχρι σήμερα... Γιατί στις επόμενες εκλογές πρέπει να γίνει αυτό:


Φωτογραφίες απο την συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας το μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικου ο Γιάννης Δρυμαλίτης.

Και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού-Εξωραϊστικού Συλλόγου Γρόττας, Μανώλης Λυκουρόπουλος,που παρουσίασε τα στοιχεία που αφορούσαν δυο εκδηλώσεις του συλλόγου.
Ο Spin Doctor του «Καλλικράτη»

Του Θανάση Παπαμιχαήλ,
Επικοινωνιολόγου- Διευθυντή της Think Politics


1. Ο Δήμος στον οποίο προτίθεμαι να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου, έχει συνενωθεί με ένα Δήμο, στον οποίο έχω πολύ χαμηλά ποσοστά αναγνωρισιμότητας. Τι κινήσεις θα με συμβουλεύατε να κάνω;


Πρώτα από όλα φροντίστε να ενημερωθείτε για τη δημοτική αρχή και τους υποψηφίους του 2006 στο Δήμο με τον οποίο συνενώνεστε. Έτσι, θα είστε προετοιμασμένος κατάλληλα, ώστε να ξεκινήσετε άμεσα διάφορες επικοινωνιακές ενέργειες. Ξεκινήστε άμεσα τις συναντήσεις με πρωταγωνιστικούς φορείς και πρόσωπα αυτού του Δήμου ώστε να προετοιμάσετε το έδαφος για την υποψηφιότητά σας.

Παράλληλα, οργανώστε μια δημοσκόπηση στο Δήμο σας. Πρέπει να γνωρίζετε την πρόθεση ψήφου και τη στήριξη που έχετε και θα έχετε στο δικό σας Δήμο πριν προχωρήσετε σε δυνητικούς ψηφοφόρους του δήμου που συνενώνεστε. Η έρευνα μπορεί είτε να σας προσγειώσει, είτε να απογειώσει τις προσδοκίες. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να παρασυρθείτε, είτε θετικά είτε αρνητικά. Η έρευνα είναι το εργαλείο, με το οποίο εσείς και οι συνεργάτες σας θα χαράξετε τη στρατηγική σας την επόμενη μέρα.

2. Στην έρευνα που έκανα πρόσφατα τα ποσοστά είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Στο σκηνικό όμως έχει εμφανιστεί δυναμικά ένας αντάρτης που φαίνεται να έχει απήχηση στους δημότες. Πώς μπορώ να αναστρέψω το κλίμα και πάλι υπέρ μου;

Μη ξεχνάτε ότι η απήχηση αυτή μπορεί να πρόκειται απλά για μια «φούσκα». Σύμφωνα με έγκυρες έρευνες οι ψηφοφόροι στηρίζουν τα φρέσκα πρόσωπα, που λειτουργούν εκτός κομματικών γραμμών. Όταν όμως έρχεται η ώρα της κάλπης, δίνουν την ψήφο τους στον υποψήφιο που διαθέτει εμπειρία στην αυτοδιοίκηση και έχει έργο να επιδείξει.

Δεν υπάρχει λόγος να καλέσετε τον αντάρτη σε συνάντηση μαζί σας, ούτε να δείξετε ότι σας ανησυχεί ή σας «απειλεί» το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του. Οι πολίτες προτιμούν τους μετρημένους πολιτικούς που δεν παρασύρονται από τα συναισθήματά τους. Δείξτε υπεροχή και μην επηρεάζεστε αρνητικά από την κάθε αλλαγή στο σκηνικό. Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι υπέρ σας. η εμφάνιση του αντάρτη μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και ευεργετικά. Θα σας βοηθήσει να μην εφησυχάσετε, να προχωρήσετε άμεσα σε επικοινωνιακές ενέργειες, και να συνεχίσετε να βρίσκεστε κοντά στους πολίτες του Δήμου σας, διασφαλίζοντας το προβάδισμά σας.
Αναρτήθηκε από Think Politics

Συνάντηση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας. Δηλώσεις του υπευθύνου του Τομέα Πολιτική

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, είχε σήμερα συνάντηση, στα Kεντρικά γραφεία του κόμματος, με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας.

Μετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ., κ. Σταύρος Δήμας, οι Αναπληρωτές υπεύθυνοι του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας, βουλευτής Φθιώτιδος κ. Χρ. Σταϊκούρας, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης κ. Θ. Καράογλου και Ν. Μηταράκης, ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Κ. Χατζηδάκης, ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας, βουλευτής Κυκλάδων κ. Γ. Βρούτσης, ο Γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων κ. Γ. Μανώλης και η Γραμματέας της Ομάδας Παρακολούθησης του Προγράμματος Στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας κα Ε. Ρωμαΐδου.

Μετά τη συνάντηση, δηλώσεις έκαναν ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας, βουλευτής Κυκλάδων κ. Γ. Βρούτσης, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γ. Παναγόπουλος και ο Γ. Γ. της ΓΣΕΕ κ. Β. Μπουζούλας.

Γ. Βρούτσης: Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός, αν προσπάθησε να κλείσει εσωπαραταξιακά ζητήματα της κυβέρνησης, τα κοινωνικά θέματα παραμένουν ανοιχτά. Ζητήματα που αφορούν το τρομακτικό θέμα της ανεργίας, του πληθωρισμού, της ύφεσης είναι μπροστά μας, αποκτούν επείγοντα χαρακτήρα.

Αυτά μετέφερε σήμερα η ηγεσία της ΓΣΕΕ στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Ζητήματα τα οποία η Νέα Δημοκρατία βάζει σε πρώτη προτεραιότητα.

Δημοσιογράφος: Ο πρωθυπουργός ζητάει λιγότερο κράτος και απολύει εργαζόμενους. Ζητάει να υπάρξει εξοικονόμηση χρημάτων και, την ίδια ώρα, αυξάνει το Υπουργικό Συμβούλιο, που σημαίνει και μεγαλύτερες δαπάνες. Μπορεί αυτή η κυβέρνηση, με 48 υπουργούς, να συντονιστεί καλύτερα από την προηγούμενη των 37;

Γ. Βρούτσης: Κύριε Βλάχο, είναι μία, καθαρά, απόφαση της κυβέρνησης και, όπως ξέρετε, όλοι, αξιολογούμαστε. Αξιολογείται και η κυβέρνηση γι’ αυτή τη σημερινή της απόφαση, να κάνει ένα πολυπληθέστερο σχήμα, το οποίο σαφέστατα εμπεριέχει γραφειοκρατία και η αποτελεσματικότητά του κρίνεται.

Και, αυτό θα κριθεί και από τους ίδιους πολίτες.

Κίνδυνος διαγραφής χιλιάδων εκπαιδευτών από το μητρώο Β' του ΕΚΕΠΙΣ

Το μητρώο Β' του ΕΚΕΠΙΣ όπως είναι γνωστό απαρτίζεται από όσους εκπαιδευτές ενηλίκων έχουν παρακολουθήσει το σεμινάριο των 300 ωρών της "Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών" και έχουν περάσει με επιτυχία τη διαδικασία πιστοποίησης.

Αυτό που δεν είναι γνωστό στους περισσότερους εκπαιδευτές ενηλίκων του ΕΚΕΠΙΣ είναι η παράγραφος 9.4.1 του άρθρου 9 στο ΦΕΚ 1593/17-4-2005 (Σύστημα Πιστοποίησης Εκπαιδευτών Ενηλίκων) που προβλέπει την υποχρεωτική ανά 5ετία επικαιροποίηση της διδακτικής εμπειρίας των εκπαιδευτών προκειμένου... http://edu4adults.blogspot.com/

Πορεία μνήμης για τα Σεπτεμβριανά στην Κωνσταντινούπολη

aetoshal.blogspot.com
Το Ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οργάνωσε σήμερα Τρίτη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης πορεία μνήμης για την 55η επέτειο των Σεπτεμβριανών.

Η πορεία ακολούθησε την


ίδια διαδρομή με εκείνη που είχαν διανύσει πριν 55 χρόνια τα μέλη του εξαγριωμένου όχλου των Τούρκων για να καταλήξουν στο Πέρα. Αφετηρία ήταν η πλατεία Ταξίμ και κεντρικό σύνθημα, αυτή τη φορά, «Ποτέ Ξανά».

Οι συμμετέχοντες διέσχισαν την παλιά οδό του Πέρα -σήμερα Ιστικλάλ - όπου στις 6 προς 7 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν οι βανδαλισμοί σε βάρος των ρωμαίικων περιουσιών. Οι διαδηλωτές, κρατώντας πλακάτ και πανώ «5.317 καταστήματα καταστράφηκαν», «400 γυναίκες βιάστηκαν», «4.214 σπίτια καταστράφηκαν», θύμιζαν μία από τις σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης τουρκικής ιστορίας, το πογκρόμ σε βάρος της ελληνορθόδοξης κοινότητας, που ήκμαζε τότε στην Κωνσταντινούπολη...... «Δεν είναι η πρώτη φορά που η οργάνωσή μας αναλαμβάνει κάτι τέτοιο. Από το 1996, οπότε αρχίσαμε επίσημα τη δράση μας, προσπαθούμε να ενημερώνουμε τον κόσμο για ό,τι συνέβη τότε», δήλωσε η εκπρόσωπος του Ιδρύματος, Αϊσέ Γκιουναϊσού.

Στην πορεία του Ιδρύματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ελάχιστοι εναπομείναντες στην Πόλη ομογενείς έδωσαν το «παρών». «Δεν επικοινωνούν μαζί μας, υπάρχει φόβος», λέει η κ. Γκιουναϊσού και συμπληρώνει: «Τους καταλαβαίνουμε, έχουν δίκιο, αλλά είμαστε εμείς εδώ και αναλαμβάνουμε την ευθύνη για όσα έχει πράξει το κράτος μας».
protothema.gr
Αναρτήθηκε από ΑΕΤΟΣ

ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ

Κατόπιν ανησυχίας και προβληματισμού κάποιων ανθρώπων που θέλουν ένα ενωμένο συνδυασμό στις δημοτικές εκλογές του Νοέμβριου με πρωτοβουλία του πρώην προέδρου συστήθηκε μια ομάδα της Δημοτικής Τ. Ο. Νάξου με τον κ. Στέφανο Φραντζέσκο και μέλη της σημαίνοντα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας Νάξου που θα προσπαθήσουν να ενώσουν τις δυο παρατάξεις που κατεβαίνουν για τη διεκδίκηση του Δήμου της Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αύριο Τέταρτη και ώρα οχτώ το βραδύ σε κεντρικό σημείο της χώρας θα συναντηθούν αυτοδιοίκητοι που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία Νάξου για να συζητήσουν το θέμα που έχει προκύψει

Τσιμουδιά για τον Ρόβλια

Πριν από οκτώ μήνες τον πέταξε από την κυβέρνηση γιατί είχε αρχίσει τα ρουσφέτια με τις μεταθέσεις φαντάρων και στρατιωτικού προσωπικού.

Ο λόγος για τον Ντίνο Ρόβλια που επανήλθε στο κυβερνητικό σχήμα χωρίς να ...ανοίξει μύτη και χωρίς κανείς να αναφερθεί στον πρότερο ... αμαρτωλό βίο εξαιτίας του οποίου αποπέμφθηκε τότε.

Μέτρησαν βλέπετε δύο πράγματα στην πολιτική κρίση του Παπανδρέου:

α) ότι πέρασε μαζί του πολλές μέρες διακοπές στην Πάρο και

β) ότι τα έκανε μπάχαλο στην Εξεταστική για τα δομημένα και δεν μπορεί να βγάλει κανείς άκρη αφού η Ν.Δ. αποχώρησε καταγγέλλοντας τον Ρόβλια για σταλινική συμπεριφορά απέναντι στους μάρτυρες.

Αυτό θα πει ΠΑΣΟΚ του Γιώργου...

Προκλητικό γεγονός οι 48 υπουργοί-υφυπουργοί της κυβέρνησης του μνημονίου!

Πρόκληση για την ελληνική κοινωνία, που περνά την πιο δύσκολη οικονομική περίοδο, των τελευταίων δεκαετιών, είναι το γεγονός ότι ο τα "μαύρα μεσάνυχτα"ο Πρωθυπουργός του μνημονίου αποφάσισε να σχηματίσει υπουργικό συμβούλιο 48 ατόμων, απο 36, που ήταν στην προηγούμενη σύνθεσή του!

Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει ότι στόχος του κ. Παπανδρέου δεν ήταν η καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης του μνημονίου , αλλά η εξασφάλιση των ισορροποιών στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, εις βάρος βέβαια των πολιτών, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν τους μισθούν των νέων μελών της κυβέρνησης...

Καταγγελίες για «θάψιμο» του ΚΚΕ

Για «προκλητική αποσιώπηση» από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και ιδιαίτερα από την δημόσια τηλεόραση (ΝΕΤ) των θέσεων και των δραστηριοτήτων των υποψηφίων που στηρίζει το ΚΚΕ, δραστηριοτήτων που «εξελίσσονται εδώ και καιρό», κάνουν λόγο οι Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας, Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια Δήμαρχος Πειραιά και Θεοδόσης Κωνσταντινίδης υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Στην καταγγελία τονίζεται ότι «οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα βρίσκονται καθημερινά σε εκπομπές και στα δελτία ειδήσεων, πριν καν ανακοινωθεί η στήριξη τους και την αποδεχθούν. Αυτή η επιλογή παραβιάζει βάναυσα τη στοιχειώδη αντικειμενική ενημέρωση του ελληνικού λαού και βαραίνει πρώτα απ' όλα την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό».

Η «αγρότισσα» του Κολωνακίου...

Δεν έχουν προηγούμενο οι αλλαγές στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον Σκανδαλίδη υπουργό και την Αποστολάκη υφυπουργό.

Είναι και οι δύο βουλευτές της Αθήνας (ο πρώτος στην Α' , η δεύτερη στη Β' ) και αγνοούν παντελώς τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και γενικά της υπαίθρου.

Παραδοσιακά όλοι οι πρωθυπουργοί επέλεγαν για το συγκεκριμένο υπουργείο, πολιτικούς που προέρχονταν από αγροτικές περιφέρειες οι οποίοι και περιόδευαν διαρκώς ανά την Ελλάδα στη διάρκεια της θητείας τους.

Φαντάζεσθε την Αποστολάκη από το Κολωνάκι να τριγυρνάει στα χωράφια της Θεσσαλίας και της Ξάνθης με το τακούνι και τις δερμάτινες πολυτελείς τσάντες;

Να' ναι καλά ο Παπούλιας...

Αγωνιούμε και περιμένουμε…

Μετά την αγωνιά που περάσαμε χτες τα «μαύρα μεσάνυχτα» περιμένοντας τον ανασχηματισμό του Πρωθυπουργού του μνημονίου για να δούμε αν μπει στην κυβέρνηση η Μιλένα Αποστολάκη και η Άννα Ραγκούση σύζυγος Νταλαρα…
…νέα αγωνιά διακατέχει σήμερα όλη την Ναξιακή κοινωνία για την έκβαση των συνομιλιών των υποψηφίων δημαρχών Δημήτρη Λιανού της ΔΡΑΣΕΩΣ, των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ και του Θανάση Γρυλακη της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

Αύριο ανακοινώνει το ψηφοδέλτιό του ο υποψήφιος δήμαρχος Βύρωνα, Ν. Χαρδαλιάς

http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-sf2p/hs326.snc4/41590_151758288181131_1763_n.jpgΗ μέρα για τις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου πλησιάζει. Μία καθοριστική τετραετία για όλους, σε μία πάρα πολύ δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, όπου η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει σημαντικό ρόλο.

Τα πρόσωπα που η «Εποχή Δημιουργίας- Συνεργασία Πολιτών» επέλεξε να απαρτίζουν το ψηφοδέλτιό της, του οποίου ηγείται ο Νίκος Χαρδαλιάς, είναι σε όλους σας γνωστά.

Πρόσωπα καταξιωμένα στην κοινωνία, που λένε ΟΧΙ στη λογική τω...ν χρισμάτων και των κομματικών εναγκαλισμών. Πρόσωπα έτοιμα να ενώσουν δυνάμεις με τους ενεργούς πολίτες σε κάθε γειτονιά και μέσα από συνεννόηση και συνεργασία να σηκώσουν τον Βύρωνα ψηλά!

Είναι η ισχυρή μας ομάδα, η οικογένεια 62 ανθρώπων της κοινωνίας και όχι των μηχανισμών, που θα δώσει τη μάχη της ενημέρωσης, τη μάχη της ευθύνης με συνέπεια, όραμα και σχέδιο.

Σας περιμένουμε όλους στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της νίκης, της νίκης των δημοτών του Βύρωνα, της νίκης της κοινωνίας των ενεργών πολιτών.

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010,
στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης- πρώην Ταπητουργείο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις τόσο στους κόλπους της κίνησης ενεργών πολιτών όσο και τα τεκταινόμενα στο προεκλογικό σκηνικό και προς αποφυγήν οιασδήποτε ηθελημένης ή μη παρεξηγήσεως, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε, όπως άλλωστε κάνουμε πάντοτε μέχρι σήμερα, τη θέση μας: η επιλογή του κ. Μανώλη Λυκουρόπουλου να ενταχθεί σε ένα ψηφοδέλτιο με έντονα κατά την άποψή μας κομματικά ερείσματα, τόσο σε προσωπικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, είναι απολύτως σεβαστή, πλην όμως έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις αρχές της Κίνησής μας και τη διακήρυξή μας. Άλλωστε τις παραπάνω αρχές, καθώς και την προσπάθειά μας για τη δημιουργία ενός πραγματικά ελπιδοφόρου υπερκομματικού ψηφοδελτίου έξω και πέρα από κομματικές στηρίξεις, χρίσματα και παρασκηνιακές κομματικές διαβουλεύσεις, τις οποίες δεχόταν μέχρι πρότινος και ο κ. Λυκουρόπουλος, <<δυναμίτισε>> μεταξύ άλλων και ο συνδυασμός τον οποίο τελικώς επέλεξε.
Δεδομένων δε πολλών δημοσιευμάτων, πληροφοριών και τοποθετήσεων, τα οποία επιδιώκουν, επί ματαίω, να δημιουργήσουν υπόνοιες περί των σκοπών της Κινήσεώς μας, ενημερώνουμε τον κόσμο της Νάξου, που τόσο καιρό μας παρακολουθεί και μας ακούει, ότι η επιλογή του κ. Μανώλη Λυκουρόπουλου είναι εντελώς προσωπική και δεν υποκρύπτει σε καμία περίπτωση υποστήριξη συνδυασμού ή προσώπου από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών. Διαβεβαιώνουμε, τέλος, όλους τους ενεργούς πολίτες του τόπου μας ότι παραμένουμε σε δράση και συνεχίζουμε τον αγώνα μας για μια τοπική κοινωνία ακηδεμόνευτη και πραγματικά αυτοδιοικούμενη.
Για την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Νάξου
Η Συντονιστική Επιτροπή

Παραμένει η καρδιολόγος στο Νοσοκομείο Νάξου


Ανάκληση της παραίτησης της έκανε σήμερα η καρδιολόγος του νοσοκομείου Νάξου.
Σύμφωνα με πληροφορίες η μοναδική καρδιολόγος του Νοσοκομείου είχε υποβάλει πριν λίγες μέρες (Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου) την παραίτηση της εκφράζοντας την διαμαρτυρία της για ελλείψεις στο Καρδιολογικό Τμήμα, αλλά και για ζητήματα που αφορούσαν στα καθήκοντά της και στις εφημερίες.

KKE: "Ο πρωθυπουργός αναζητά υπουργούς ικανούς να εφαρμόζουν τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική"

Το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σχολίασε για τον ανασχηματισμό:

"Ο πρωθυπουργός αναζητά υπουργούς ικανούς να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και ταυτόχρονα να έχουν τη ικανότητα να ξεγελούν το λαό.

Η πολιτική που οδηγεί το λαό στη χρεοκοπία δεν είναι αποτέλεσμα λαθών ή κακού συντονισμού της κυβέρνησης ούτε αριθμού υπουργείων ή ονομασίας τους.

Είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Όσο ο συσχετισμός δύναμης θα είναι υπέρ τους είτε αλλάζουν πρόσωπα είτε αλλάζουν ακόμα και κόμματα στην κυβέρνηση το αποτέλεσμα για το λαό θα είναι διαρκώς χειρότερο.

Γι' αυτό είναι επιτακτική ανάγκη ο λαός να αλλάξει το συσχετισμό δύναμης προς όφελός του.

Αντί να εμπιστεύεται και να ανέχεται αυτούς που τον καταδικάζουν στη φτώχεια, να εμπιστευτεί τη δύναμή του, να φτιάξει τη συμμαχία του και να τα αλλάξει όλα".

Μόνο οι περιφερειάρχες του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν για τα ΜΜΕ;

Κυριακή βράδυ, μόνο οι περιφερειάρχες του ΠΑΣΟΚ στο Mega.

Δευτέρα βράδυ μόνο οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες του ΠΑΣΟΚ στο Mega.

Σε όλα αυτά μόνο ένας Κικίλιας.

Είμαι υπερβολικός;

Και όλα αυτά την τελευταία μέρα, αν είναι αλήθεια αυτό, που επιτρέπονται οι απεριόριστες εμφανίσεις…

Και φυσικά δεν είναι μόνο το Mega. Είναι και το Alter, όπου ο Καρατζαφέρης κοντεύει να προσληφθεί στην ομάδα του κ. Χατζηνικολάου, και τα υπόλοιπα ΜΜΕ που έχουν βαλθεί από το πρωί να μας πείσουν ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν εισέπραξε ηχηρά ΟΧΙ απο τους κορυφαίους του και ότι αντιθέτως έκανε επιλογές ευθύνης και μακράς πνοής με 70αρηδες υποψηφίους.

Αλλά τι να λέμε, όταν όλοι έχουν καταλάβει ότι αυτή η κυβέρνηση στηρίζεται μόνο από τα κρατικοδίαιτα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης;

Το μόνο για το οποίο διερωτώμεθα πλέον είναι γιατί η ΝΔ δεν το κάνει θέμα και δεν σκληραίνει την στάση της απέναντί τους.

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου

naxos-news.gr
Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νάξου, Γιάννης Δρυμαλίτης, με έγγραφα που υπέβαλε κατέθεσε χτες Δευτέρα στην Εισαγγελία Νάξου δεκασέλιδη μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την κακή οικονομική διαχείριση του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου και ζήτησε τη διερεύνηση ευθύνης. Σε περίπτωση δε που θα διαπιστωθεί ευθύνη να ασκηθεί δίωξη κατά παντός υπευθύνου. Ο κ. Δρυμαλίτης. Σημείωσε ότι την Τρίτη, ο φάκελος θα φύγει για του Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης Στη συνέντευξη είχαν κληθεί και …

παρευρέθησαν εκπρόσωποι των συνδυασμών "Δημοτική Δράση"", "Συμπολιτεία" και. "Στροφή για το Μέλλον|¨
Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο κ. Δρυμαλίτης σε συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας.
Στη συνέντευξη είχαν κληθεί και οι υποψήφιοι συνδυασμοί για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές και παρευρέθησαν εκπρόσωποι των συνδυασμών "Στροφή για το Μέλλον", "Συμπολιτεία" και "Δημοτική Δράση".
Ο κ. Δρυμαλίτης, παρουσίασε στοιχεία που κατέθεσε, τα οποία ήδη η naxos news έχει παρουσιάσει, και αφορούν σε αναντιστοιχία ή έλλειψη επαρκών στοιχείων για την έγκριση πληρωμής από την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου εισιτηρίων που χρησιμοποιήθηκαν για μετακινήσεις συμμετεχόντων σε εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Νάξου για το έτος 2009. Παράλληλα, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού-Εξωραϊστικού Συλλόγου Γρόττας, Μανώλης Λυκουρόπουλος, παρουσίασε τα στοιχεία που αφορούσαν δυο εκδηλώσεις του συλλόγου.
(Διάβασε λεπτομέρειες στην κατηγορία "Νάξος", στο άρθρο: "Π.Ο.Δ.Ν.: Η naxos news παρουσιάζει τα έγγραφα", με ημερομηνία καταχώρησης 20/8/2010).
Ο κ. Δρυμαλίτης, παρουσίασε ακόμη έγγραφο, που ήταν γραμμένο με το χέρι και περιλάμβανε ονόματα εργατών του δήμου Νάξου, ποσά οφειλής προς τον καθένα από αυτούς, το οποίο του είχε δοθεί, όπως ανέφερε, όταν ήταν Γραμματέας του Π.Ο.Δ.Ν., για να υπογράψουν οι εργαζόμενοι αφού πρώτα θα πληρώνονταν. Μάλιστα, όπως είπε, του είχε ζητηθεί να εισπράξει 1.000 ευρώ από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών ως αντίτιμο του περιπτέρου που είχε σε εκδήλωση του Οργανισμού. Πώς είναι δυνατόν να γίνονται πληρωμές μ’ αυτόν τον τρόπο και όχι με τη διαδικασία των ενταλμάτων, που είναι και η νόμιμη, ήταν το ερώτημα που τέθηκε.
Ένα επί πλέον στοιχείο που ανέφερε, αφορούσε εισιτήρια 5 ατόμων και 3 φορτηγών, αξίας 870 ευρώ, που δικαιολογούνται από τον Π.Ο.Δ.Ν. ως έξοδα μετακίνησης για τη συναυλία που έγινε στις 25/08/09 με τη Στέλλα Κονιτοπούλου.Εκτός από το γεγονός, ότι βάσει των ημερομηνιών, τα φορτηγά "ήρθαν" στη Νάξο στις 30/08, δηλαδή 5 μέρες μετά τη συναυλία, από έλεγχο που έγινε στους αριθμούς των πινακίδων τους, διαπιστώθηκε, ότι το 18μετρο φορτηγό είναι από την Πάρο, το 15μετρο από την Πετρούπολη, ενώ ο αριθμός του τρίτου δεν αντιστοιχεί σε κάποιο αυτοκίνητο φορτηγό. Μάλιστα έδωσε και τον αριθμό που αναφερόταν στο εισιτήριο και είναι: ΜΕ 104791!
Ο κ. Δρυμαλίτης, διευκρίνισε ότι τα έγγραφα που χρησιμοποίησε ως στοιχεία για τη μηνυτήρια αναφορά φέρουν ημερομηνία 26/07/10, γι αυτό και ο ίδιος κατήγγειλε την οικονομική διαχείριση όταν τα είχε στα χέρια του, δηλαδή το μήνα Αύγουστο.
"Δεν το έκανα τη συγκεκριμένη στιγμή γιατί είναι προεκλογική περίοδος, όπως λέει ο δήμαρχος, αλλά γιατί τότε είχα στα χέρια μου τα έγγραφα... Και μια μέρα πριν τις εκλογές να τα είχα, πάλι θα τα παρουσίαζα", υπογράμμισε.
Ο κ. Δρυμαλίτης, απαντώντας σε ερωτήματα, διευκρίνισε, ότι τη στιγμή που ο Π.Ο.Δ.Ν. είναι υπό την εποπτεία του δήμου Νάξου, ο δήμαρχος έχει ευθύνη για όλα αυτά, όπως ευθύνη καταλόγισε και στον πρόεδρο του Οργανισμού, Κώστα Καρποντίνη. Ακόμη, απαντώντας, υπογράμμισε την τεράστια ευθύνη που έχει και η αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου,εξαιρώντας μεμονωμένες μονάδες, η οποία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, "ο ρόλος της είναι αυτό που κάνω εγώ". Μάλιστα αναφέρθηκε στον πρώην πρόεδρο του ΔΑΚ, Μανώλη Πολυκρέτη, που ήταν στη συνέντευξη τύπου, "ο οποίος αντικαταστάθηκε γιατί αντέδρασε στην τακτική που ακολούθησε η δημοτική πλειοψηφία για χρήση του Σταδίου για συναυλίες το 2009".
Χαρακτηριστικό σημείο αποτελεί η αναφορά του: "Δεν υπέκυψα σε τίποτα. Τις τιμές που αφορούν την προσωπικότητά μου, δεν τις διαπραγματεύομαι".
Ο κ. Δρυμαλίτης, όπως δήλωσε, ελπίζει ότι η διερεύνηση της υπόθεσης θα γίνει με ταχύτερους ρυθμούς από αυτήν, που αυτεπάγγελτα ασκήθηκε για το Πολυεθνικό Φεστιβάλ του 2008.