slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το ημερολόγιο της υποκρισίας του ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου ΜΕ ΙΕΡΗ αγωνία η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας και το σύνολο του δημοκρατικού τόξου της χώρας προσμένουν σήμερα μια ιστορική απόφαση της Δικαιοσύνης, η οποία μπορεί να είναι και η ταφόπλακα του φασισμού και των ναζιστικών μορφωμάτων στην Ελλάδα, αλλά και ένα πανευρωπαϊκό μήνυμα.

Φίλιππος Φόρτωμας: «Ενισχύεται η αναπτυξιακή προοπτική των ΟΤΑ και τα κίνητρα σε δημόσιους υπαλλήλους να εργασθούν στα νησιά

 

Ομιλία στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης πραγματοποίησε την Τρίτη 6 Οκτωβρίου ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, στο πλαίσιο της συζήτησης για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών που, μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνει την τροποποίηση του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, το νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων στον δημόσιο τομέα και την αναπτυξιακή προοπτική – εύρυθμη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης: «Το άνοιγμα της παραλίας της Αμμοχώστου μία νέα προκλητική ενέργεια της τουρκικής πλευράς που δεν συμβάλλει στην αποκλιμάκωση» ερώτηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 «Το άνοιγμα της παραλίας της Αμμοχώστου μία νέα προκλητική ενέργεια της τουρκικής πλευράς που δεν συμβάλλει στην αποκλιμάκωση» ερώτηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή τη νέα προκλητική ενέργεια της τουρκικής πλευράς να προχωρήσει στο άνοιγμα του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, μία ενέργεια που συνιστά κατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και ασφαλώς δεν συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της έντασης που προκαλεί η Τουρκία κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Επίσκεψη του Φίλιππου Φόρτωμα σε Μήλο και Κίμωλο


Τη Μήλο και την Κίμωλο επισκέφθηκε το τριήμερο 3 έως 5 Οκτωβρίου ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας.

Το Σάββατο 3/10 ο κ. Φόρτωμας βρέθηκε στη Μήλο και συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Στέλλα Μαρκαντώνη, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με πολίτες και επιχειρηματίες του νησιού και να συζητήσει μαζί τους θέματα που αφορούν την καθημερινότητα, τον τουρισμό και την οικονομία.

Η Κατερίνα Καστρησίου Ιατρός Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ Απαντά στον Ματθαίο Χατηπέτρο και στους Επικριτές της : Σηκώνω τα χέρια ψηλά. Εδώ πια φεύγουμε από τα όρια της κακοήθειας και περνάμε στα όρια της πλήρους ανοησίας…


ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ στον κο Χατζηπέτρο
Το τελευταίο διάστημα, λόγω της άποψής μου στο θέμα της ονοματοδοσίας του Γενικού Λυκείου Νάξου, δέχτηκα πάμπολλες και συχνά χυδαίες επιθέσεις, στις οποίες ποτέ δεν απάντησα, όχι βέβαια επειδή δεν υπήρχε απάντηση. Η τελευταία συνέντευξη του κου Χατζηπέτρου στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» που αναδημοσιεύτηκε στον «ΚΥΚΛΑΔΙΤΗ» έσπασε το όριο των αντοχών μου, και ως εκ τούτου επιχειρώ μία κατά το δυνατό συνοπτική απάντηση.
Εγώ κύριε Χατζηπέτρο ήμουν αυτή που σας ζήτησα σαν πρόεδρος του Συμβουλίου Γονέων & Κηδεμόνων να συγκληθεί για το θέμα Γενική Συνέλευση, και εσείς μου αρνηθήκατε, προφασιζόμενος πίεση χρόνου. Εγώ σας ζήτησα το λόγο, γιατί δεν εκπροσωπήθηκαν οι μαθητές στο σχολικό συμβούλιο, και μου απαντήσατε ότι δεν είναι δουλειά σας να τους πείτε να συνεδριάσουν. Φυσικά, δεν φαντάστηκα ότι οι συνομιλίες μου με τον κο

📺Στεργίου: Η Ν.Δ. έφραξε τον δρόμο στους νοσταλγούς του φασισμού (Video)

Στο Εφετείο έφτασε η αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας, όπου θα ανακοινωθεί στις 11 το πρωί η απόφαση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
O γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Στεργίου, σε δήλωσή του, ανέφερε: "Η Νέα Δημοκρατία έφραξε τον δρόμο στους νοσταλγούς του φασισμού και τους ναζιστές. Βρέθηκε πάντα και παντού απέναντί τους και στην κοινωνία και στη Βουλή.

Γ. Χατζημάρκος: "Η νησιωτική Ελλάδα δεν μπορεί πια να λειτουργεί με τους κανόνες της ηπειρωτικής χώρας"

 "Η εφαρμοζόμενη πολιτική πρέπει να ωριμάσει με τρόπο που να αναγνωρίζει έμπρακτα στους νησιώτες τις ειδικές συνθήκες" τόνισε ο Περιφερειάρχης σε σύσκεψη στο ΥΠΕΣ, υπό τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θοεδωρικάκο

--------------------------------------------------------------------------------------Σε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών μεταξύ του Υπουργού, Τάκη Θεοδωρικάκου, του Υφυπουργού Θεόδωρου Λιβάνιου και Περιφερειαρχών,συμμετείχε χθες, Τρίτη, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος. 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ στο Γενικό Νοσοκομείο – ΚΥ Νάξου

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι, στο Γενικό Νοσοκομείο – ΚΥ Νάξου, θα λειτουργήσει στο εξής τακτικό Διαβητολογικό, Δερματολογικό Ιατρείο καθώς και Ιατρείο Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής μέσω τηλεϊατρικής. 

Παράλληλα συνεχίζεται η

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το βραβείο Τουρισμού "Best Greek Hospitality Region 2020"

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΓ. Χατζημάρκος: «Αυτό το βραβείο ανήκει στους νησιώτες της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων που προσφέρουν φιλοξενία στην πιο δύσκολη χρονιά του Τουρισμού»


Την τιμητική διάκριση «Best Greek Hospitality Region 2020» κέρδισε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κατά την τελετή Απονομής των βραβείων Greek Hospitality Awards 2020, που πραγματοποιήθηκε χθες, 6 Οκτωβρίου 2020, μέσω πλατφόρμας ψηφιακών εκδηλώσεων.

Αναστολή λειτουργίας του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Σύρου: Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή ο Νίκος Συρμαλένιος


Αναστολή λειτουργίας του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Σύρου: Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή ο Νίκος Συρμαλένιος

Ο βουλευτής Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος, κατέθεσε στη Βουλή αναφορά την επιστολή- διαμαρτυρία  του  κ.Κωνσταντίνου Ιω. Καταγά  σχετικά με την λειτουργία του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Σύρου, το οποίο παραμένει κλειστό εδώ και σχεδόν 7 μήνες. Επισυνάπτεται στην διαμαρτυρία  του η από 23/9 σχετική  με τη θέμα επιστολή του  Συλλόγου Στήριξης ΑΜΕΑ & ΑμεΕΕΑ Κυκλάδων «ΔΙΚΑΙΩΜΑ» προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου Σύρου.

Δείτε την αναφορά και την επιστολή:

Ερωτήσεις στη βουλή από το ΜέΡΑ25 για τη μεταφορά μαθητών στην Κέα και για τα κενά των καθηγητών στις Κυκλάδες

 

ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς: την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών

τον Υπουργό Εσωτερικών


Θέμα: «Προβληματική η μεταφορά μαθητών των δημόσιων σχολείων στο νησί της Κέας»


Η δήμαρχος Κέας κα Ειρήνη Βελισσαροπούλου, με επιστολή της προς τα αρμόδια Υπουργεία, περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στο νησί αναφορικά με τη μεταφορά των μαθητών των δημόσιων σχολίων του νησιού και ζητά την παρέμβαση της Κυβέρνησης ώστε να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στις σχολικές μονάδες.