slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κατερίνα Μονογυιού: Η Αγία Σοφία θα παραμείνει για πάντα το κορυφαίο θρησκευτικό σύμβολο της ΟρθοδοξίαςΚατερίνα Μονογυιού: Η Αγία Σοφία θα παραμείνει για πάντα το κορυφαίο θρησκευτικό σύμβολο της Ορθοδοξίας

Σήμερα 24 Ιουλίου 2020 μετατρέπεται

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ : Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΠΛΟΣ ΘΕΑΤΗΣ
 
Ο Δήμαρχος παραμένει απλός θεατής
Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία τις εξελίξεις που συντελούνται στην παράταξη που διοικεί το Δήμο και που αντικειμενικά λειτουργούν διαλυτικά στην όποια προσπάθεια αντιμετώπισης των πολλών και σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νησί μας.
Δεν πέρασε χρόνος από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής και οι αντιθέσεις μεταξύ των μελών της έφτασαν σε σημείο να ανταλλάσσονται εκφράσεις και χαρακτηρισμοί πεζοδρομίου, να παραιτούνται αντιδήμαρχοι, να υβρίζονται οι υπάλληλοι του Δήμου σκαιότατα και αντιδήμαρχος να χειροκροτεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ομιλία του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, δηλώνοντας ότι συμφωνεί με το περιεχόμενό της!

Κατερίνα Μονογυιού : 24 Ιουλίου 1974, η ημέρα που οι Έλληνες άρχισαν να ελπίζουν ξανά

Ήταν ξημερώματα 24ης Ιουλίου 1974 όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επέστρεφε από το Παρίσι για να ορκιστεί πρωθυπουργός της Ελλάδας, ως επικεφαλής της κυβέρνησης  «εθνικής ενότητας» μετά τη πτώση της επτάχρονης δικτατορίας. Τέσσερις  μέρες πριν, τα τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στη Κύπρο και αμέσως κηρύχτηκε γενική επιστράτευση του ελληνικού στρατού, σε μια χώρα υπό διάλυση. 46 χρόνια πέρασαν από τον ερχομό του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Ελλάδα, γεγονός το οποίο αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας , την έναρξη της

Θλίψη για τον πρόωρο θάνατο του αγαπητού Κωμιακίτη , Κωστή Στυλ.Λεβογιάννη.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται, πίνακας, γραφείο και εσωτερικός χώροςΜε βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε από την σελίδα Koronida Gian Prev του Γιάννη Πρεβενιου τον πρόωρο θάνατο του αγαπητού Κωμιακίτη, Κωστή Στυλ.Λεβογιάννη.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Ομιλία του Φίλιππου Φόρτωμα στην ολομέλεια της Βουλής για την Ηλεκτροκίνηση
Για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος που αφορά την προώθηση της ηλεκτροκίνησης το οποίο υπερψηφίστηκε την Τρίτη 21 Ιουλίου στην Ολομέλεια της Βουλής, μίλησε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας.
Όπως είπε ο κ. Φόρτωμας, η κυβέρνηση έχει θέσει εξαρχής ως προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ μέσα στους στρατηγικούς της στόχους εντάσσεται και η προώθηση της ηλεκτροκίνησης, η οποία αποτελεί μια σύγχρονη μέθοδο μετακινήσεων στην Ευρώπη που περιορίζει τη μόλυνση της ατμόσφαιρας και την επιβάρυνση του περιβάλλοντος. 

Συνάντηση Νίκου Συρμαλένιου με φορείς της ΜήλουΣυνάντηση Νίκου Συρμαλένιου με φορείς της ΜήλουΤην Τρίτη 21/7 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου με τουριστικούς, επαγγελματικούς και συνδικαλιστικούς φορείς της Μήλου, παρουσία και της Αυτοδιοίκησης.

«Η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστεί την Ταυτότητα, τον Πολιτισμό και την την Ιστορία της»«Η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστεί την Ταυτότητα, τον Πολιτισμό και την την Ιστορία της»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή τη σημερινή παρέμβαση του Μάνφρεντ Βέμπερ προέδρου τη Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος στην Ολομέλεια του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου για τις τουρκικές επιθετικές ενέργειες που

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΛΩΒΟΥ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ


Επίσημη παράδοση ειδικού θαλάμου αρνητικής πίεσης στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου


Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η επίσημη παραλαβή ενός εκ των δύο υπερσύγχρονων ειδικών θαλάμων αρνητικής πίεσης (κάψουλες) που αγοράστηκαν με δαπάνες της, στο Γενικό Νοσοκομείο της Σύρου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί, από το ΕΚΑΒ που εδρεύει στο νησί, για αεροδιακομιδές ασθενών κρούσματος COVID-19 και άλλων λοιμωδών νοσημάτων.
Ως γνωστόν, ένας όμοιος θάλαμος αρνητικής πίεσης έχει ήδη παραδοθεί στο Νοσοκομείο της Ρόδου από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο. 
Την παράδοση στο Γενικό Νοσοκομείο της Σύρου  έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, παρουσία του Διοικητή  της υγειονομικής μονάδος κ. Μιχαήλ Ζουλουφού, του Συντονιστή Διευθυντή Καρδιολογικού Τμήματος Γ. Ν. Σύρου κ. Άρη Μικρογεωργίου, της Διευθύντριας Αναισθησιολογικού Τμήματος κας Χριστίνα Σοϊλεμεζίδου και εργαζομένων του τομέα ΕΚΑΒ Σύρου.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης: "Από την πρώτη στιγμή που ενέσκηψε η υγειονομική κρίση, απαντήσαμε με πρωτοβουλίες  και πράξεις. Διαπιστώνοντας ελλείψεις που υπήρχαν στις δομές υγείας των νησιών, προβήκαμε σε αγορά ιατροτεχνικού εξοπλισμού προκειμένου να διασφαλίσουμε τις καλύτερες υγειονομικές συνθήκες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στο πλαίσιο αυτό παραδώσαμε σήμερα στο Νοσοκομείο Σύρου, προκειμένου να εξυπηρετούνται όλα τα νησιά των Κυκλάδων, μια υπερσύγχρονη κάψουλα αερομεταφοράς ασθενών και συνεχίζουμε την προμήθεια αναλώσιμων υλικών (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά αδιάβροχες στολές κ.λ.π), θωρακίζοντας τις δομές υγείας των νησιών μας".

Fwd: Δ.Τ. ΤΟΥ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΑΤΛΑΣ
Γ. Βρούτσης: Σύνταξη με το πάτημα ενός κουμπιού από σήμερα

Ολόκληρο το βίντεο της εκδήλωσης

https://www.youtube.com/watch?v=mT40ylyIbzw&feature=youtu.be

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ
Βουλευτής Κυκλάδων – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Kαραγιώργη Σερβίας 7, 10563, Αθήνα
Τηλ: 210 3211200, 3213333 φαξ:210 3211300
e-mail:
vroutsis@ivroutsis.gr
site: www.ivroutsis.gr

Εαν επιθυμείτε να διαγραφείτε από τη λίστα μας, παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

 Unsubscribe / Διαγραφή

 

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη: «Οφείλετε να αποτρέψετε το Οruc Reis – Έκτακτη Σύνοδο για κυρώσεις στην Τουρκία»

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη

«Οφείλετε να αποτρέψετε το Οruc Reis – Έκτακτη Σύνοδο για κυρώσεις στην Τουρκία»

Τους τελευταίους οκτώ μήνες υπάρχει μία επικίνδυνη κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, τόσο στην Ανατολική όσο και στην κεντρική Μεσόγειο.