slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συντάξεις: Αυτές είναι οι αυξήσεις συντάξεων για την 4ετία 2024-2027 [αναλυτικοί πίνακες]

 


Κώστας Κατίκος

Αυξήσεις συντάξεων με ποσοστά που θα κινούνται σε ένα εύρος μεταξύ του 4% και 5%, χωρίς να αποκλείεται να είναι και πιο πάνω, θα περιμένουν οι συνταξιούχοι στην τετραετία 2024 - 2027. 
Η «συνταγή» των αυξήσεων θα είναι ίδια με αυτή που εφαρμόστηκε το 2023, την πρώτη χρονιά που ξεπάγωσαν οι συντάξεις από τις ρήτρες του Μνημονίου, και πλέον κάθε έτος οι υφιστάμενες συντάξεις θα παίρνουν τη μισή αύξηση από το άθροισμα που βγάζουν ο πληθωρισμός και η ανάπτυξη του προηγούμενου έτους.

Το κέρδος από τις αυξήσεις της επόμενης τετραετίας σε μια μέση σύνταξη των 750 ευρώ υπολογίζεται στα 100 ευρώ, που σημαίνει ότι μια σύνταξη που διαμορφώθηκε φέτος στα 750 ευρώ, μετά την αύξηση κατά 7,75%, θα βρίσκεται στα 850 ευρώ στις αρχές του 2027.

12 ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΛΑ

Το 12ο φεστιβάλ θεάτρου
"Παρά θίν αλός" του Χρήστου Ζέλα  ανοίγει αυλαία και μας προσκαλεί και φέτος όλους στο θεατρικό του ταξίδι με ένα σπουδαίο ρεπερτόριο!!!

* Πρώτος σταθμός, Τετάρτη 24 Μαΐου, οι "Naxos Junior" με τη "τζιτζιμιτζιχοτζιριά" για τους μικρούς μας φίλους!

* Τη σκυτάλη παίρνουν οι 
"Νέον Θέατρο", οι έφηβοι της σχολής, Σάββατο και Κυριακή, 27 και 28 Μαΐου, με τον περίφημο
"Οδυσσεβάχ"!

* Το Σάββατο 3 και την Παρασκευή 9 Ιουνίου, ένα από τα δύο τμήματα ενηλίκων, 
οι "5+ πέντε" μας περιμένουν με τον
"Αρχοντοχωριάτη" για γέλιο μέχρι δακρύων......

Γιάννης Πολυχρονάκος: «Το μήνυμα των Κυκλάδων στις 21 Μαΐου πρέπει να είναι ηχηρό σε αυτούς που δεν μας υπολογίζουν»

Κατά την επαφή και συζήτησή του με τους πολίτες της Σύρου, ο υπ. Βουλευτής Κυκλάδων και αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πολυχρονάκος, επικεντρώθηκε στην εγκατάλειψη των νησιών και των αναγκών τους από την κυβέρνηση αλλά και στην απουσία μιας ουσιαστικής πολιτικής για τη νησιωτικότητα.


Στη συζήτηση έδωσαν το «παρών» αρκετοί πολίτες, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις θέσεις του κόμματος για μια ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.


« Στις 21 Μαΐου κάθε πολίτης των Κυκλάδων έχει μια μοναδική ευκαιρία: Να στείλει μήνυμα, να ακουστεί δυνατά η φωνή του.


Η υποβάθμιση της ζωής μας, το Αθηνοκεντρικό Κράτος που αγνοεί τις ανάγκες μας και η κυβέρνηση που κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει να ζει κανείς σε νησί και τις δυσκολίες που έχει αυτό, πρέπει να πάρουν ένα μήνυμα.


Το μήνυμα των Κυκλάδων στις 21 Μαΐου πρέπει να είναι ηχηρό. Ένα Ισχυρό ΠΑΣΟΚ, η εμπιστοσύνη στους νέους ανθρώπους με προτάσεις, ιδέες και αποφασιστικότητα, πρέπει να είναι η απάντηση και η επιλογή των πολιτών» τόνισε ο Γιάννης Πολυχρονάκος απευθυνόμενος στους πολίτες της Σύρου.


Παράλληλα επισήμανε ότι το πρόγραμμα και οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τη νησιωτική πολιτική αποτελούν προϋπόθεση για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση.


«Όποιοι νομίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει μια κυβέρνηση στη λογική του μοιράσματος υπουργείων είναι βαθιά νυχτωμένοι. Η συμμετοχή μας στην κυβέρνηση θα έχει νόημα μόνο αν συμβάλει:


 

  • Στην οικοδόμηση ενός νέου ΕΣΥ με κίνητρα για τους γιατρούς που υπηρετούν στα νησιά μας και στελέχωση όλων των δομών δημόσιας υγείας στα νησιά μας.

  • Στη βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών που είναι ανυπεράσπιστοι απέναντι στην ακρίβεια και στην αισχροκέρδεια.

  • Στην προστασία των πολιτών απέναντι στους πλειστηριασμούς, στις κατασχέσεις και στα funds με ένα νέο πλαίσιο ρυθμίσεων.

  • Στη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων που κάποιοι θέλουν να τις οδηγήσουν στο περιθώριο και να τις κλείσουν.

  • Σε ένα συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο για τις Κυκλάδες με στόχο τη βελτίωση των δημόσιων υποδομών» τόνισε ο Γιάννης Πολυχρονάκος και κατέληξε λέγοντας πως αυτό που θέλουμε, είναι πολιτικές που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ζωής των πολιτών και των νησιωτών.

 

Το βίντεο της ομιλίας:

 

https://youtu.be/30CUzcy2WhA


 

 


*Επισυναπτόμενα αρχείαΦωτογραφία, κείμενο σε word
 
►Είμαστε στη διάθεση σας για κάθε διευκρίνηση, το Γραφείο Τύπου.

Τα Tιπ πολιτικής επικοινωνίας του Επικοινωνιολόγου Θανάση Παπαμιχαήλ


Κυριακή κοντή γιορτή, για να μετρήσουμε τα πραγματικά εκλογικά ποσοστά των κομμάτων αλλά και του μεγάλου άγνωστου, την αποχή από τις κάλπες, του εκλογικού σώματος.                   Σε λιγότερο από πέντε ημέρες θα διαπιστώσουμε το ποσοστό όσων δεν θα ψηφίσουν είτε                 από πολιτική αδιαφορία είτε από αποστροφή και απαξία των πολιτικών κομμάτων είτε γιατί προτίμησαν να πάνε για καφέ ή για μπάνιο και όχι να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.                Η συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία είναι υποχρεωτική εκ του νόμου και όχι δικαίωμα, να το εξασκούν κατά το δοκούν, όπως λέει και το πρώτο σημερινό μας tip!                           Για να δικαιολογηθεί το μεγάλο ποσοστό της αποχής, όταν στις τελευταίες εθνικές εκλογές ξεπέρασε 40% του συνόλου των ψηφοφόρων, θα δοθούν πολλές εξηγήσεις για να αιτιολογήσουν τις συμπεριφορές, δηλαδή τα αδικαιολόγητα. Από εξωγενείς παράγοντες όπως καλοκαιρία, κόστος μετακίνησης αλλά και λιγότερο από τη συμπεριφορά των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο και όχι μόνο. Οι πολίτες απέχουν από την εκλογική διαδικασία λόγω αναξιοπιστίας μεγάλου μέρους του πολιτικού συστήματος. Θεωρούν την ψήφο τους περιττή και αναληθή τα λόγια και τις υποσχέσεις των πολιτικών. Η μεγάλη δύναμη της αποχής δημιουργεί ανασφάλεια, απογοήτευση και εκνευρισμό και στους πολίτες και στους πολιτικούς, ενόψει και του δεύτερου γύρου των εθνικών εκλογών. Απαραίτητος σύμμαχος των πολιτικών, ο Οδηγός Πολιτικής Επικοινωνίας, «Ευ Πολιτεύεσθαι» 333+1 tips. Καλή επιτυχία σε όλες και όλους στις εκλογές της Κυριακής.

1. Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία είναι υποχρέωση και όχι δικαίωμα όπως πιστεύουν αρκετοί πολίτες.

2. Μεγαλύτερη σημασία για τον αποδέκτη ενός προεκλογικού μηνύματος έχει η αξιοπιστία του πομπού. Σημασία δεν έχει μόνο το μήνυμα αλλά ποιος το λέει.

3. Τα σχόλια στα social media είναι σχόλια από απόσταση ασφαλείας. Τα σχόλια «εκ του σύνεγγυς» έχουν και κίνδυνο ορισμένες φορές.

4. Στις εκλογές άλλοτε ψηφίζουμε με τη φωνή της λογικής και άλλοτε με τη φωνή της καρδιάς. 5. Τα ΜΜΕ ενισχύουν τις τάσεις, δεν τις επιβάλλουν σε μια προεκλογική περίοδο. Σε αντίθετη περίπτωση, το ορμέμφυτο των πολιτών τις ακυρώνει.

6.Τα γεγονότα είναι μία ασύμμετρη απειλή της πραγματικότητας στα πολιτικά σχέδια, τις προβλέψεις και άλλα μεγαλεπήβολα πλάνα.

7. Ο πολιτικός κερδίζει σε αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη των πολιτών όταν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα.

8. Ένα σημαντικό μέρος των πολιτικών είναι τόσο αγνώμονες όσο τα περιστέρια που, ενώ τα ταΐζεις, σε κουτσουλάνε.

 9.Μετά τις εκλογές, πολλά πρόσωπα που συμπεριελήφθησαν στα ψηφοδέλτια θα αποδειχθούν ακατάλληλα. Όπως λέμε στις κατασκευές, «αστοχία υλικού»!

 10. Στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, υποψήφιοι δήμαρχοι θα υπάρξουν πολλοί, αλλά υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με το κιάλι!

11.Και στην πολιτική επικοινωνία υπάρχουν λέξεις που κυοφορούν εικόνες. Προτιμήστε τέτοιες λέξεις, σε μια έντονα ανταγωνιστική προεκλογική περίοδο. Περισσότερα tips θα βρείτε στον Οδηγό Πολιτικής Επικοινωνίας «Ευ Πολιτεύεσθαι 333+1 tips». Για παραγγελίες και περισσότερες διευκρινίσεις επικοινωνήστε στο email: grammateia@nkmediagroup.gr ή στα τηλέφωνα 2109568066, 6932266217

Διήμερη περιοδεία Γιάννη Βρούτση στη Σύρο



Στο πλαίσιο της προεκλογικής του δραστηριότητας, ο κ. Γιάννης Βρούτσης, την Τρίτη 16
Μαΐου 2023 θα πραγματοποιήσει διήμερη περιοδεία στη Σύρο.
Ο κ. Βρούτσης, θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο κ. Νικόλαο Λειβαδάρα, τον
Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Κυκλάδων κ. Χρήστο Καφτηράνη, τον Πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο Σύρου Ν.Δ.
κ. Ευστάθιο Μπαρμπούνη, καθώς και τα μέλη της τοπικής.
Κατά την παραμονή του στο νησί, ο κ. Βρούτσης θα συναντηθεί επίσης με τον Προέδρο κ.
Αντώνιο Χατζαντώνη και τον Γραμματέα κ. Μάρκο Ρηγούτσο του Εργοστασιακού
Σωματείου Ναυπηγείων Σύρου (ΝΕΩΡΙΟ).
Ο κ. Βρούτσης, θα ολοκληρώσει την διήμερη περιοδεία του στο νησί με τη συμμετοχή του στην
Κεντρική Εκδήλωση της Ν.Δ., που συνδιοργανώνουν η ΔΕΕΠ Κυκλάδων με τη ΔΗΜ.ΤΟ Ν.Δ.
Σύρου, την Τετάρτη 17 Μάϊου και ώρα 19.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου
Κυκλάδων.
Στη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί, ο κ. Βρούτσης θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί
και να συνομιλήσει με εκπροσώπους θεσμικών φορέων, καθώς και με φίλους, κομματικά
στελέχη και κατοίκους του νησιού.