slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σταϊκούρας – Εξετάζουμε μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 8%



«Παράθυρο» για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες εξετάζει η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.


Ο κ. Σταϊκούρας, επανέλαβε πως υπάρχει ενδεχόμενο νέων μειώσεων φόρων και εισφορών από το 2022, αν και αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία των εσόδων. Σε κάθε περίπτωση, είπε πως ξεκάθαρη εικόνα θα υπάρχει τον Οκτώβριο, όταν και θα κατατεθεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

«Καλή η εικόνα στα έσοδα του προϋπολογισμού»

Ο Γ. Χατζημάρκος σε σύσκεψη των Περιφερειαρχών της χώρας, υπό τον Ευρωπαίο Επίτροπο Διαχείρισης Κρίσεω

Κατέθεσε πρόταση για την δυνατότητα χρηματοδότησης και των λειτουργικών δαπανών της Πολιτικής Προστασίας, για τη μέγιστη αποτελεσματικότητα της υλικοτεχνικής υποδομής

Επετειακής εκδήλωσης- Μικρασιατικής Συνάντησης του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Γαληνιωτών Νάξου «Παναγία η Ατταλειώτισσα» με τον Σύνδεσμο Αλαγιωτών Ν.Ιωνίας Αττικής

Επετειακής εκδήλωσης- Μικρασιατικής Συνάντησης 

του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Γαληνιωτών Νάξου «Παναγία η Ατταλειώτισσα» με τον Σύνδεσμο Αλαγιωτών Ν.Ιωνίας Αττικής 

με τίτλο: 

«Αττάλεια-Αλάγια: Οι Αλησμόνητες Πατρίδες

Ν.Ιωνία-Νάξος: οι Πατρίδες του Σήμερα»,

μια συνδιοργάνωση  των δύο μικρασιατικών πολιτιστικών συλλόγων με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και του Δήμου Νάξου. Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς & Νήσων. 


Το πρόγραμμα της θεματικής βραδιάς περιλαμβάνει: 

Δείκτης θετικότητας: «Φλέγονται» Νάξος, Ικαρία και Ηλεία – 11 περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο»

Δύσκολη είναι η κατάσταση σε πολλές περιοχές της χώρας καθώς η διασπορά του κορονοϊού είναι μεγάλη και σε αρκετές από αυτές ο δείκτης θετικότητας έχει ξεφύγει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Νάξος στην οποία ο δείκτης θετικότητας φτάνει το 7,70%, η Ικαρία με 6,9% και η Ηλεία με 6,51%. Συνολικά σε 11 περιφέρειες ο δείκτης θετικότητας είναι πάνω από 4%.

Ακολουθούν οι Άνδρος με 5,36%, η Καβάλα 4,89%, η Μεσσηνία 4,80%, η Ιθάκη με 4,78%, η Μύκονος 4,73%, η Θεσπρωτία 4,42%, τα Νησιά του Αργοσαρωνικού με 4,19% και η Κάλυμνος με 4,12%.

Ακόμη 6 περιοχές βρίσκονται κοντά στο όριο και είναι οι ακόλουθοι:

Κρύβουν πίσω από την κλιματική αλλαγή τις πολιτικές ευθύνες για τις πυρκαγιές

SYSPEIRWSH.jpg

ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 

Δελτίο τύπου

Την «κλιματική αλλαγή» κατέδειξε ως κύρια αιτία των καταστροφών από τις πρόσφατες πυρκαγιές στη Ρόδο ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Ευστρατίου σε χθεσινές δηλώσεις του, ενώ δεν υπήρχε καμία αναφορά στις πολιτικές ευθύνες για την παντελή έλλειψη μέτρων πρόληψης και αντιπυρικής προστασίας του νησιού.

Εδώ και 40 χρόνια καταγράφονται οι καταστροφικές συνέπειες με χιλιάδες καμένα στρέμματα δάσους, καλλιεργειών και πολύτιμου φυσικού πλούτου στη Ρόδο, αλλά δεν αποτέλεσαν αιτία για να παρθούν μέτρα αντιπυρικής προστασίας από καμιά κυβέρνηση και κρατικό μηχανισμό.

Για τις εκάστοτε κυβερνήσεις οι αιτίες διαφέρουν και προσαρμόζονται ανάλογα την εποχή. Από την «τρύπα του Όζοντος»  φτάσαμε στην «κλιματική αλλαγή» και την «κλιματική κρίση». Κοινός παρονομαστής η αξιοποίησή τους σαν  «πυροσβεστικά»  για να δικαιολογηθούν οι διαχρονικές εγκληματικές πολιτικές ευθύνες, που αφήνουν απροστάτευτα τα δάση, τη ζωή και την περιουσία του λαού.

Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης,: «Ο Στίβος βρίσκει το «στέκι» του»



Τηρώντας τη δέσμευσή μας, ξεκινάμε την κατασκευή του σταδίου στη Βάρη, που έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στο χώρο του Κλασικού Αθλητισμού.

 

Η κατασκευή του θα γίνει στο χώρο του παλιού γηπέδου ποδοσφαίρου στη ΒΑΡΗ και θα περιλαμβάνει:

Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Θήρας

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια της συνεδρίασης η Ιερά Σύνοδος έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Σεβ. Μητροπολίτη Θήρας κ. Επιφανίου.

Ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιος (Αρτέμης) γεννήθηκε το 1934 στη Βρούτση της Αμοργού.

ΟΝΝΕΔ & ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Εβδομάδα Πανελλαδικής Εθελοντικής Αιμοδοσίας αφιερωμένη στη μνήμη του Βασίλη Τοκάκη

Με τα αποθέματα των τραπεζών αίματος να λιγοστεύουν καθημερινά λόγω της αυξημένης ζήτησης, η ανάγκη για αίμα είναι μεγαλύτερη από ποτέ αυτή την περίοδο. 

Όπως λοιπόν οφείλουμε να οχυρωθούμε απέναντι στην πανδημία και να εμβολιαστούμε για να προστατέψουμε τη ζωή μας, έτσι έχουμε χρέος απέναντι στους ανθρώπους που μας χρειάζονται να δώσουμε 15' λεπτά από το χρόνο μας και να τους χαρίσουμε μια ακόμα ευκαιρία για ζωή. 

Όπως κάθε έξι μήνες, λοιπόν, η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καλούν όλα τους τα μέλη, αλλά και κάθε συμπολίτη μας που επιθυμεί να συμμετάσχει, σε μια πανελλαδική δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί από την ερχόμενη Δευτέρα 30 Αυγούστου έως και το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου. 

Ευχαριστήρια επιστολή οργανωτικής επιτροπής εορτασμού των 100 χρόνων απο την ίδρυση του Γυμνασίου Νάξου . ΒΙΝΤΕΟ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Η Οργανωτική Επιτροπή της εκδήλωσης με θέμα 1921-2021: 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΑΞΟΥ (Σοφία Κατσουρού, Μανόλης Σέργης, Τάσος Σφυρόερας, Στράτος Φουτάκογλου και Μιχάλης Φραγκίσκος) αισθάνεται κατ' αρχάς την ανάγκη να δηλώσει ότι χωρίς την πρωτοβουλία να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση (Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2021), στον αύλειο χώρο του ιστορικού Γυμνασίου της Χώρας), ήταν ορατός ο κίνδυνος να μην αναληφθεί κάποια σχετική αναμνηστήρια δράση.

Γεννηματά: Το σύστημα πολιτικής προστασίας δοκιμάστηκε και απέτυχε



Με αναφορά στην πανδημία ξεκίνησε την ομιλία της στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τις καταστροφικές πυρκαγιές, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.
«Τρεις μήνες πριν μας λέγατε ότι η πανδημία είναι υπό έλεγχο, οι εμβολιασμοί προχωρούν, η χώρα ανοίγει με ασφάλεια για τον τουρισμό». Ωστόσο, «εχετε αποτύχει σε όλα τα επίπεδα. Το επιτελικό κράτος δεν λειτουργεί. Η πανδημία είναι εδώ και χθες είχαμε ρεκόρ κρουσμάτων» σημείωσε η κα Γεννηματά και κλείνοντας την αναφορά της στην πανδημία συμπλήρωσε: «Οι εμβολιασμοί δεν

Τσίπρας: O κ. Μητσοτάκης πήρε πίσω την ψεύτικη συγγνώμη για τις πυρκαγιές



Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά, άσκησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση που διεξάγεται με θέμα τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν την χώρα μας και τα μέτρα αποκατάστασης.

Καπραβέλος: Οι ανεμβολίαστοι είναι εστία υπερμετάδοσης


Στην επικινδυνότητα της μετάλλαξης Δέλτα, αλλά και στα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, επικεντρώθηκε ο διευθυντής ΜΕΘ στο «Γ. Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΑΝΤ1.

Σε ότι αφορά την πορεία της πανδημίας στη χώρα, ο διευθυντής ΜΕΘ επισήμανε πως «το φετινό καλοκαίρι είναι πολύ χειρότερο από το περσινό», προσθέτοντας πως «η πανδημία έχει αλλάξει εικόνα, έχει γίνει πάρα πολύ επικίνδυνη, η μετάλλαξη Δέλτα έχει κυριαρχήσει λόγω της διασποράς και δεν αφήνει ούτε τους εμβολιασμένους ούτε τους ανεμβολίαστους».

Μητσοτάκης: Η συγγνώμη μου ήταν ένα πολιτικό μήνυμα ευθύνης

Μητσοτάκης: Χάθηκαν πάνω από 1 εκατ. στρέμματα δάσους -Η πυροσβεστική ενισχύθηκε με οχήματα και εναέρια μέσα

 Στις καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια και την Βορειοανατολική Αττική, αλλά και στα μέτρα αποκατάστασης των πληγέντων αναφέρθηκε εκτενώς ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή.

«Καθώς στην πατρίδα μας εξακολουθεί να ελλοχεύει ο κίνδυνος μεγάλων πυρκαγιών η σκέψη όλων μας στρέφεται σε εκείνους και εκείνες που ακόμα μάχονται. Στην Πολιτική Προστασία, στην Πυροσβεστική, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στους εθελοντές. Προσδοκώ η σημερινή συζήτηση να διαφέρει, γιατί το θέμα της είναι ένα πρόβλημα παγκοσμίων διαστάσεων και με κοινό ζητούμενο τις απαντήσεις σε τέσσερα ερωτήματα», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανοίγοντας την συζήτηση.

«Πρώτον, είχαμε προετοιμαστεί όπως έπρεπε; Δεύτερον, τι πήγε καλά και τι πήγε λάθος. Τρίτον πώς θα στηριχθούν οι πληγέντες. Και τέταρτο με ποιους τρόπους θα αντιμετωπίσουμε μεσομακροπρόθεσμα τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

ΣΥΡΙΖΑ: Επιστράτευση αντιδεξιών δικηγόρων και επιστημόνων για τις φωτιές - Το σενάριο των «μελλοθάνατων» και η Μαύρη Βίβλος

Από τη στιγμή που δεν επιβεβαιώθηκε το εφιαλτικό σενάριο να μετράμε δεκάδες νεκρούς από τις καταστροφικές πυρκαγιές, στον ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να εκδηλώνεται παρασκηνιακά μια άλλη αντιπολιτευτική κινητικότητα, που θα «στοιχειοθετεί» το «ισοφάρισμα» με την τραγωδία στο Μάτι.
Όπως μαθαίνω, η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ετοιμάζει τη «Μαύρη Βίβλο» των πυρκαγιών, εστιάζοντας στην ανάδειξη όχι των θανάτων, αλλά των «μελλοθανάτων».