slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: “Μαζί με την Αττική, κάηκε οριστικά πλέον και το "επιτελικό" κράτος του κ. Μητσοτάκη”.


ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΤΡΙΝΗ: " Μαζί με την Αττική, κάηκε οριστικά πλέον και το "επιτελικό" κράτος του κ. Μητσοτάκη".


Μαζί με την Αττική, κάηκε οριστικά πλέον και το "επιτελικό" κράτος του κ. Μητσοτάκη.

 

Ένα "επιτελικό" κράτος που έφερε τη φωτιά μέσα στον αστικό ιστό, γεγονός πρωτοφανές.

 

Είναι σαφές ότι το δόγμα πυρόσβεσης και πυροπροστασίας πρέπει να αλλάξει αφού, εκ του αποτελέσματος, αποδεικνύεται αναποτελεσματικό.

 

Πρέπει επίσης να σταματήσουν οι θεατρικού τύπου επισκέψεις του Πρωθυπουργού και των υπουργών στο Συντονιστικό.

 

Αυτού του είδους οι πρακτικές προσβάλουν τη νοημοσύνη των πολιτών, προσβάλουν και αυτούς που δίνουν τη μάχη για να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα..

 

Η πρώτη προτεραιότητα είναι τώρα η άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους πυρόπληκτους, η αποκατάσταση των υποδομών που καταστράφηκαν και στη συνέχεια η ανάληψη ευθυνών που είναι δεδομένο ότι υπάρχουν από τη στιγμή που η φωτιά ξέφυγε και έφτασε μέχρι τον αστικό ιστό.

 

Τα ψέματα έχουν τελειώσει, οι πολίτες δεν θέλουν άλλες εξαγγελίες και λόγια.

 



--
Με εκτίμηση,

###

Γραφείο Τύπου 

Μιχάλης Κατρίνης
ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Μητροπόλεως 1, 105 57, Αθήνα | Τ: 210 38 10 561  F: 210 37 09 569
Μανωλοπούλου 28, 27 100, Πύργος| Τ: 2621032772-771 (Φαξ)

--
Απεγγραφή


-

Μήνυμα Δημάρχου Πάρου κ. Κωνσταντίνου Μπιζά, για τον εορτασμό της Παναγίας Εκατονταπυλιανής

 

Μήνυμα Δημάρχου Πάρου κ. Κωνσταντίνου Μπιζά, για τον εορτασμό της Παναγίας Εκατονταπυλιανής

Ενόψει του εορτασμού της κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κωνσταντίνος Μπιζάς, απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα:

Ο ναός της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής που βρίσκεται στην πρωτεύουσα του νησιού μας, στην Παροικία, είναι ένας από τους αρχαιότερους και καλύτερα διατηρημένους χριστιανικούς ναούς και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα στο Αιγαίο.

Οι έρευνες που πραγματοποίησε ο αείμνηστος καθηγητής και ακαδημαϊκός Αναστάσιος Ορλάνδος κατά την αναπαλαίωση της Εκατονταπυλιανής (1959-1966), απέδειξαν ότι οι παραδόσεις που θέλουν κτήτορες του ναού τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη είναι σωστές. Ο ναός υπήρξε εκπλήρωση του τάματος της Αγίας Ελένης στην Παναγία, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της προς τα Ιεροσόλυμα για την εύρεση του Τιμίου Σταυρού.

Παράλληλα οι έρευνες απέδειξαν ότι ο ναός υπήρχε στο σημείο αυτό από τον 4ο αιώνα, γεγονός το οποίο μαρτυρείται και από το σωζόμενο βαπτιστήριο του 4ου αιώνα μ.Χ., το οποίο αποτελεί το αρχαιότερο και καλύτερα διατηρημένο σε ολόκληρη την ορθόδοξη Ανατολή. Ο Ναός αυτός δεν είχε βέβαια την μορφή που έχει σήμερα. Το παλαιό κτίσμα των Αγίων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης ήταν μια σταυρική ξυλόστεγη βασιλική, η οποία από κάποια αιτία, πιθανότατα πυρκαγιά, καταστράφηκε  και ανασκευάστηκε από τον Αυτοκράτορα Ιουστινιανό τον 6ο αιώνα, σύμφωνα με τον ρυθμό αρχιτεκτονικής της εποχής δηλαδή με θόλους και τρούλο.

Στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, η εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, η μεγαλύτερη γιορτή του νησιού μας, γίνεται σε ατμόσφαιρα βαθιάς κατάνυξης. Η Θεομητορική εορτή της Ορθόδοξης Εκκλησία μας, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης, η οποία εορτάζεται κάθε καλοκαίρι στις 15 Αυγούστου. Όλο το νησί συμμετέχει στον πανηγυρικό εορτασμό, ενώ πλήθος κόσμου συρρέει να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας μας.

Εκείνη την ημέρα, όλοι οι Χριστιανοί γιορτάζουμε με ιδιαίτερη λαμπρότητα την Κοίμηση της Θεοτόκου, την Ταφή και τη Μετάστασή Της στους ουρανούς κοντά στον Υιό της, τον Χριστό μας.

Η Παναγία μας, διαχρονικό́ παράδειγμα ταπεινότητας και ανιδιοτέλειας, είναι εκείνη στην οποία στρεφόμαστε καθημερινά́ στις δύσκολες στιγμές μας, για να πάρουμε θάρρος, δύναμη και παρηγοριά́. Ας αντλήσουμε και φέτος αστείρευτη δύναμη από́ τη χάρη Της και ας εορτάσουμε αυτή́ τη μεγάλη γιορτή́ της θρησκείας μας, με το βλέμμα στραμμένο στον συνάνθρωπο.

Η σκέψη όλων μας, είναι κοντά σε όσους δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα μας  καθώς και σε αυτούς που δίνουν μάχη, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεσή τους.

Η Παναγία  Εκατονταπυλιανή να μας σκεπάζει, να είναι δίπλα μας και να γεμίζει την καρδιά μας με ελπίδα και αισιοδοξία !

Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες !

Χρόνια πολλά́, ευλογημένα και ειρηνικά σε όλο τον κόσμο !

 

Ο Δήμαρχος Πάρου

Κωνσταντίνος Ν. Μπιζάς

 

 

 

 

 

Με εκτίμηση,
Το Γραφείο Τύπου 

 

 

Β. Κατσαράς: “Δικαιωματικά η Νάξος και οι Μικρές Κυκλάδες αποκαλούνται οι “βασίλισσες” των παραλιών στις Κυκλάδες.” – Τimes: Oι 35 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας




Ζούμε σε μία από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου, που οι τουρίστες εκθειάζουν και προτιμούν κάθε χρόνο. Ο ηλιόλουστος καιρός και τα καταγάλανα νερά της Ελλάδας, κάνουν τη χώρα μας ακαταμάχητη στους ξένους. Οι Times συγκέντρωσαν ύστερα από έρευνα τις 35 καλύτερες ελληνικές παραλίες.

Ο κατάλογος με τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας είναι αποτέλεσμα εκτεταμένης έρευνας της δημοσιογραφικής ομάδας των Times και δείχνει τις ομορφιές της χώρας μας από άκρη σε άκρη.

Το δημοφιλές βρετανικό μέσο αναφέρει χαρακτηριστικά «όπως θα περίμενε κανείς από τη χώρα με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο, η Ελλάδα έχει έναν φαινομενικά αμέτρητο αριθμό παραλιών. Από τις ακτές της ηπειρωτικής χώρας μέχρι τις αμμουδιές και τους όρμους των μυριάδων νησιών και βραχονησίδων της, οι παραθεριστές έχουν να αντιμετωπίσουν το πιο όμορφο δίλημμα του καλοκαιριού και να επιλέξουν ανάμεσα σε πάρτυ στην άμμο, απομονωμένους ορμίσκους, δύση του ηλίου στις ακρογιαλιές και θαλάσσια σπορ σε γαλαζοπράσινα νερά».

Στο κατάλογο των Times «πρωταθλήτριες» αναδεικνύονται οι Κυκλάδες με εννιά παραλίες σε Νάξο, Μύκονο, Κουφονήσια, Αντίπαρο, Άνδρο, Ίο, Κέα και Τήνο που προσφέρονται για εμπειρίες εκτός της πεπατημένης, κολύμπι σε σμαραγδένια νερά, νεανικές εξορμήσεις και έντονες συγκινήσεις.