slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το «Mega Σαββατοκύριακο» έρχεται στη Νάξο!

 Το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιουλίου το Mega έρχεται... Νάξο!
Τι θα συμβεί;
Με την αμέριστη βοήθεια της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, τα δύο τελευταία φετινά επεισόδια της εκπομπής «Mega Σαββατοκύριακο» θα βγουν ζωντανά από το νησί μας και θα έχουν πολλές ειδήσεις, πολλές εκπλήξεις, πολλή μουσική και, φυσικά, «άρωμα» Αιγαίου και Νάξου!
Συντονιστείτε!
Δείτε το βίντεο:

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: «Ποιους καλύπτουν και δεν δίνουν τη φωτογραφία του αστυνομικού για να αναγνωριστεί και από άλλα θύματα trafficking;»

 

Οι καταγγελίες της συνηγόρου της 18χρονης από την Ηλιούπολη για κύκλωμα trafficking πίσω από τον εν ενεργεία αστυνομικό που την κακοποιούσε και την εξέδιδε εκθέτουν ακόμα περισσότερο την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης που αντί να ζητάει και τα ρέστα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί, οφείλει να απαντήσει άμεσα για την νέα προσπάθεια συγκάλυψης:

Η υποκρισία και οι πολιτικές αθλιότητες της ηγεσίας της Π. Ν. Α., το περιβαλλοντικό "έγκλημα" και οι δίκαιες διαμαρτυρίες των κατοίκων των Δ. Δ. Καλλυθιών, Ψίνθου, Αφάντου Ρόδου.

 Με   δεδομένα :

-τις δίκαιες αντιδράσεις των κατοίκων των Δημοτικών Διαμερισμάτων (Δ. Δ) Καλλυθιών, Ψίνθου, Αφάντου της νήσου Ρόδου για την υπό κατασκευή "μονάδας αποθήκευσης και επεξεργασίας στερεών  οικοδομικών αποβλήτων" στην περιοχή "Ψαλίδι"!

-τους μεγάλους περιβαλλοντικούς κινδύνους που ελλοχεύουν για την ευρύτερη περιοχή από την λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας!

-τις πρόσφατες αδειοδότησεις που στην πλειοψηφία τους εκδόθηκαν από την Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου (Π. Ν. Α.) χωρίς καμία δημόσια διαβούλευση.

Τη δημιουργία της Βάσης Δεδομένων Ενεργών Σεισμικών Ρηγμάτων της χώρας αναλαμβάνει η ΕΑΓΜΕ

  

Τη δημιουργία, λειτουργία, ενημέρωση και συντήρηση της Βάσης Δεδομένων Ενεργών Σεισμικών Ρηγμάτων της χώρας αναλαμβάνει η ΕΑΓΜΕ

Ένα μεγάλο έργο, τη δημιουργία και λειτουργία της Εθνικής Βάσης Δεδομένων Ενεργών Σεισμικών Ρηγμάτων αναλαμβάνει η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ). Η δημιουργία αλλά και η συντήρηση της βάσης των δεδομένων για τα ενεργά σεισμικά ρήγματα από την ΕΑΓΜΕ, θα αποτελέσει σπουδαίο εργαλείο μελέτης για επιστήμονες και ενημέρωσης για τους πολίτες με στόχο την αντιμετώπιση του σεισμικού κινδύνου.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΩΝΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΡΩΝΟΥ: Στις 18/7/2021 τα εγκαίνια των Λαογραφικών μας Μουσείων


Σας γνωρίζουμε ότι την Κυριακή  18/7/2021 και ώρα 18:00 μ.μ., καλούμε άπαντες όσους θέλουν να συμμετέχουν στην εκδήλωση των εγκαινίων των Λαογραφικών Μουσείων Κορώνου, έξω από το Λαογραφικό στην πλατεία του Κάστρου ( κάτω δεξιά από την προτομή Μανδηλαρά) Η εκδήλωση των εγκαινίων γίνεται από την Κοινότητα Κορώνου Νάξου, τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Κορώνου και θα την συνδιοργανώσουμε με τον Δήμο Νάξου& Μικρών Κυκλάδων. (Σας θέτουμε υπόψη σας ότι θα ισχύσουν οι κανόνες  λόγω κορονοϊού.)

                  Κόρωνος Νάξου 12/7/2012 

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Κορώνου: Γιάννης Κωνσταντάκης

Ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κορώνου: Νίκος Χουζούρης  


Δήλωση του τομεάρχη Παιδείας, Νίκου Φίλη, μετά τη σημερινή ανακοίνωση του υπ. Παιδείας: «Παίρνουν πίσω τις πρώτες διατάξεις - να πάρουν και το νόμο»

 


«Παίρνουν πίσω τις πρώτες διατάξεις - να πάρουν και το νόμο»

 

Η γενικευμένη κατακραυγή για δυο από τις δεκάδες αρνητικές ρυθμίσεις του νέου νομοσχεδίου Κεραμέως, έφερε τα πρώτα αποτελέσματα πριν καν αυτό κατατεθεί στη Βουλή: η υπουργός αποσύρει την απολύτως αντιπαιδαγωγική διάταξη με την οποία καταργούσε την αρχή της αλφαβητικής κατάταξης των μαθητών στα τμήματα και την υποκαθιστούσε με κριτήρια που διαχώριζαν τους μαθητές ανάλογα με το μαθησιακό τους επίπεδο, την καταγωγή τους κλπ., γκρεμίζοντας ένα πυλώνα των δημοκρατικών εκπαιδευτικών συστημάτων. Παίρνει πίσω επίσης την πρωτοφανή δυνατότητα που έδινε σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, να καταλαμβάνουν διευθυντικές στη δημόσια εκπαίδευση! Το

Η Ε.Α.Σ. Νάξου έχει… Authentic Taste of Greece!


Στην φαντασμαγορική πανελλαδική τελετή των , που αποτελεί γιορτή της ελληνικής γεύσης και γαστρονομίας και την οποία διοργάνωσε ο παγκόσμιος οργανισμός Greek Taste Beyond Borders, που αναδεικνύει την Ελλάδα και τα προϊόντα της σε όλο τον πλανήτη, η Ε.Α.Σ. παρέλαβε το ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΥΣΗΣ® – AUTHENTIC TASTE OF GREECE – GOLD AWARD 2021!