slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πιθανότητα καθυστέρησης έναρξης του σχολικού έτους λόγω ανευθυνότητας της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ για τα θέματα σχετικά με την έναρξη του νέου σχολικού έτους αλλά και της εκ νέου κατάθεσης αιτήσεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, δικιαιώνοντας το blog μας, που ανέδειξε το θέμα.




Η ανακοίνωση τοιυ κ. Θ. Φορτσάκη, υπεύθυνου Παιδείας της ΝΔ έχει ως εξής:......

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας έκανε πραγματικό ριφιφί για τις ψήφους των πολιτών


ΔΡΙΜΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος λέγοντας ότι "επέδειξε καθεστωτική νοοτροπία και αλαζονεία και άρχισε να κρύβεται. Έδειξε ότι περιφρονεί το Σύνταγμα, έδειξε ότι είναι σε πανικό. Τον παρακολουθούμε αλλά δεν τον ακολουθούμε".

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι από την εξαγγελία των εκλογών μόνο η ΝΔ δεν αιφνιδιάστηκε, αντίθετα είναι έτοιμη και μετά την επίσημη ανακήρυξη θα αρχίσει να τρέχει η καμπάνια του κόμματος στο διαδίκτυο. Προανήγγειλε, ακόμα, ότι η πρώτη συγκέντρωση της ΝΔ θα γίνει την Τρίτη στη

Ιωάννης ΜαργαρίτηςQ "Οι κόποι και οι αγωνίες σας δικαιώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο"


Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά μας για την επιτυχία τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Οι κόποι και οι αγωνίες σας δικαιώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο.

Είμαστε περήφανοι για σας και πιστεύουμε πως οι ικανότητες και οι γνώσεις σας θα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Εύχομαι, κάθε επιτυχία στις σπουδές σας και

Περιφέρεια: Σε τροχιά υλοποίησης πέντε υδατοδρόμια


Στο στάδιο της υλοποίησης βρίσκεται η διαμόρφωση του δικτύου υδατοδρομίων σε νησιά Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μιας κατεξοχήν αναπτυξιακής πρωτοβουλίας της περιφερειακής αρχής, που θα διαμορφώσει νέα δεδομένα στον τομέα των μεταφορών, κυρίως για τα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε τις αποφάσεις ανάθεσης των μελετών και της αδειοδότησης, για τα υδατοδρόμια της Ρόδου, της Σύμης, του Καστελλορίζου, της Καρπάθου και της Χάλκης.

Συγχαρητήρια Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων στους επιτυχόντες των Πανελληνίων


Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων για την εισαγωγή των μαθητών μας στις Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με μεγάλη χαρά εκφράζω τα εγκάρδια συγχαρητήριά μου σε όλους τους επιτυχόντες στις πανελλήνιες εξετάσεις. Οι μαθητές των Κυκλάδων πάλεψαν σκληρά, μόχθησαν στο στίβο της γνώσης για να φθάσουν στους στόχους τους. Οι καθηγητές και οι γονείς έδωσαν τον δικό τους αγώνα, εξίσου δύσκολο και επίπονο και οφείλουμε και σε αυτούς τα

Τη ματαίωση της φετινής «4ης Συνάντησης στη Νάξο» αποφάσισε ο Ιστορικός Όμιλος Νάξου ΑΡΣόΣ, λόγω των πολιτικών εξελίξεων.


Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε στους ερευνητές, μελετητές, συνεργάτες, αναγνώστες και φίλους του Ιστορικού Ομίλου Νάξου ΑΡΣόΣ και του περιοδικού Φλέα, κρίθηκε σκόπιμο η προγραμματισμένη «4η Συνάντηση στη Νάξο» να μην πραγματοποιηθεί το 2015 (Σεπτέμβρη-Οκτώβρη), λόγω των πολιτικών εξελίξεων που επηρεάζουν άμεσα τα

Δήλωση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου για την ανακοίνωση των βάσεων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ


Συγχαίρω όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές που πέτυχαν να εισαχθούν σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Εύχομαι σε όλες και όλους, η νέα ζωή που ξεκινάτε να είναι η απαρχή για την επίτευξη των στόχων και των ονείρων σας, για όλα εκείνα που εργαστήκατε σκληρά όλα αυτά τα χρόνια.
Για εσάς που δεν τα καταφέρατε, αυτό το μικρό εμπόδιο δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας άλλος, διαφορετικός δρόμος για ένα μέλλον που σας περιμένει να το κατακτήσετε. Ένα εφαλτήριο για νέες επιλογές, νέα

Παρουσίαση της νέας ποιητικής «Ήχοι Κυμάτων»συλλογής της Ειρήνης Μαστοροπούλου-Ναυπλιώτη απο το Συλλόγο Φιλωτιτών Νάξου




Στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου θα γίνει το Σάββατο 29 Αυγούστου στις 20:00, η παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της Ειρήνης  Μαστοροπούλου-Ναυπλιώτη  με ομιλητές τους φιλόλογους Αντώνη Τζιώτη και Χάιδω Μουστάκη.

Δήλωση του Μπενέτου Σπύρου για την ανακοίνωση του βάσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


Συγχαίρω τα παιδιά που εισήλθαν στις ανώτερες και ανώτατες σχολές της χώρας. Όχι μόνο για την επιτυχία τους, αλλά κυρίως για τον αγώνα που έδωσαν σε συνθήκες ιδιαίτερα αντίξοες με ένα σύστημα που δυστυχώς εξουθενώνει, σωματικά, ψυχικά και οικονομικά τις υποψήφιες, τους υποψήφιους και τις οικογένειές τους.

Για αυτές και αυτούς που δεν τα κατάφεραν ή δεν πέτυχαν το στόχο τους αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή, αλλά και για όσες και

Την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου η διπλή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου

Ο πρόεδρος  Νίκος Σέργης
Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Λιμεναρχείου Νάξου θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου  η διπλή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου. Η πρώτη στις 12:00   με θέμα  την έγκριση απολογισμού οικονομικού έτους 2014 . Και στις 13:00 θα ακολουθήσει δεύτερη συνεδρίαση με 14 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Ακολουθούν τα θέματα της δεύτερης συνεδρίασης:

Μιχάλης Χάλαρης: Ένα τσιγάρο(Σαββατοκύριακο) δρόμος μέχρι το σημείο μηδέν...


Μέσω της προσωπικής σελίδας του στο FACEBOOK και στο twitter, ο πολιτευτής του νομού μας ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΛΑΡΗΣ σχολίασε τα τεκταινόμενα για την προσπάθεια ανασύνθεσης της κεντροαριστεράς και την εκλογική συμπόρευση ΠΑΣΟΚ – ΚΙΔΗΣΟ και ΔΗΜΑΡ στις επερχόμενες εκλογές .

Ο κ. Χάλαρης σημειώνει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Αν η Φώφη δεν ανοίξει μόνη της περπατησιά και δεν απαλλαγεί τόσο από τα παρελθόντα όσο και από τα προϊόντα του εσωκομματικού σωλήνα κακέκτυπα των παρελθόντων, ανάταξη του χώρου δεν γίνεται. Ένα τσιγάρο(ΣΚ) δρόμος μέχρι το σημείο μηδέν...»

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΙΤΗΣΗ ΞΑΝΑ. ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΞΑΝΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΓΙΑ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ.
ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Αθμιας και Βθμιας θα πρέπει να προσέλθουν τις επόμενες μέρες εκ νέου χιλιάδες αναπληρωτές των ειδικοτήτων της Γενικής Εκπαίδευσης, της Ειδικής Αγωγής και μουσικών ειδικοτήτων προκειμένου να επικαιροποιήσουν τις αιτήσεις που είχαν καταθέσει, αφού εκδοθούν πρώτα.....

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: «ΕΠΕΡΑΣΑΜΕ ΟΜΟΡΦΑ»! Η φωτογραφία της κυβέρνησης Τσίπρα που τα «σπάει» στο διαδίκτυο

ΚΛΙΚ στη ΦΩΤΟ
Θυμόμαστε όλοι την φωτογράφηση των μελών της -πρώτη φορά- Αριστερής κυβέρνησης έξω από τη Βουλή μετά την ορκωμοσία τους.

Στην φωτογραφία φαίνονται όλοι να απολαμβάνουν την νίκη τους στις εκλογές που τους έφερε για πρώτη φορά στη κυβέρνηση. Μετά όμως από 7 μήνες διακυβέρνησης πολλοί έχουν αποχωρήσει και άλλοι παραιτηθεί καταγγέλλοντας ο ένας τον άλλον...

Σοφία Δήμτσα: Να γιατί θέλουν εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου και όχι στις 27 [εικόνα]


Μέσω της προσωπικής σελίδας της στο Facebook, η δημοσιογράφος του Mega Σοφία Δήμτσα επιχείρησε να εξηγήσει τη σπουδή του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε εκλογές στις 20 και όχι στις 27 Σεπτεμβρίου.

Η καλή δημοσιογράφος σημειώνει χαρακτηριστικά τα εξής: