slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η ΝΔ κατέθεσε τροπολογία για αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για οφειλές προς το Δημόσιο


Η τροπολογία αφορά στο διάστημα μέχρι το τέλος του 2017 «καλύπτοντας υπεύθυνα για άλλη μια φορά, την αδυναμία της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η τροπολογία προβλέπει ότι, αναστέλλεται μέχρι τις 31-12-2017 η κατάσχεση ακινήτων φορολογουμένων που έχουν οφειλές προς το Δημόσιο, εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις:

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στην 27η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 2016, στο Παρίσι

Για πρώτη φορά η πρωτογενής παραγωγή και η γαστρονομία των νησιών του Νοτίου Αιγαίου συμμετέχουν σε μια έκθεση παγκόσμιου βεληνεκούς, στην πορεία για την κατάκτηση του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας 2019
 
  Πιστή στην εξωστρέφεια, ως κυρίαρχο στοιχείο της πολιτικής της και με στόχο την διείσδυση των τοπικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υποψήφια Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019,  συμμετέχει με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία στην 27ηΔιεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 2016,  που πραγματοποιείται  από 16 έως 20  Οκτωβρίου στο Parc des Expositions de Paris-Nord Villepinte στη Γαλλία.

Συζήτηση με τον Μανώλη Γλέζο την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στην Αθήνα


Συζήτηση με τον Μανώλη Γλέζο για το έργο του "Εθνική Αντίσταση 1940-1945", οργανώνουν η Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλίου Ελλάδας και οι εκδόσεις "Στοχαστής", στο πλαίσιο της Έκθεσης για την Απελευθέρωση της Αθήνας.
Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου  στις 18.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων 'Μελίνα¨(Ηρακλειδών και Θεσσαλονίκης, Θησείο).

Μανώλης Κεφαλογιάννης: «Προκαλεί ο Ερντογάν»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας με αφορμή τις νέες άκρως προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου περί «δημοψηφίσματος στη Δυτική Θράκη» που αμφισβητούν ευθέως τη νομική υπόσταση της Ελληνικής Θράκης κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Με τις ακραίες δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος μετά την αμφισβήτηση της Διεθνούς Συνθήκης της Λωζάννης που αποτελεί και ευθεία αμφισβήτηση του Διεθνούς Δικαίου  προκαλεί και πάλι.
Τώρα αμφισβητεί την ελληνικότητα της Θράκης.
Και θέτει υπό σοβαρή αμφισβήτηση την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας

Αναλυτικά η ερώτηση:

Τα Κουφονήσια έτοιμα για την ανακύκλωση απορριμμάτων


Αντώνης Κωβαίος

Απο το 2017 θα ξεκινήσει επιτέλους να λειτουργεί πρόγραμμα ανακύκλωσης απορριμμάτων και στο νησί μας...

Ενημέρωση για το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα που έχει ενταχθεί ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων για τα Κουφονήσια και συνολικά για τις Μικρές Κυκλάδες θα πραγματοποιηθεί στο σχολικό κτίριο την Τετάρτη 18:00 με 20:00.


Δελτίο Τύπου:

Η ΕΑΣ Νάξου στη SIAL PARIS 2016 στο Παρίσι

Από Κώστα Πορτοκάλη
Μία από τις κορυφαίες εκθέσεις στον κόσμο σε επίπεδο τροφίμων και ποτών άνοιξε σήμερα το πρωί τις πύλες της και η Ελλάδα δίνει το παρών με 90 ελληνικές επιχειρήσεις. Και ανάμεσά τους η ΕΑΣ Νάξου – ΑΕΣ ΑΕ… Ο λόγος για την SIAL PARIS 2016 που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια.
Η έκθεση πραγματοποιείται στο Πάρκο Paris Nord Villepinte και θα έχει διάρκεια έως τις 20 Οκτωβρίου
Για την «Ένωση» το παρών δίνουν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Καπούνης και ο Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος σε θέματα Marketing Ιάκωβος Βαλέρης με τα προϊόντα της Ενωσης και δη την γραβιέρα (τόσο η παλαιωμένη, όσο κι αυτή με τα βότανα αλλά και η καπνιστή) που έχουν την τιμητική τους.

Ομόφωνη στήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου στους εργαζόμενους του ΝΕΩΡΙΟΥ

Η Περιφέρεια αναλαμβάνει το συντονισμό των επαφών σε ανώτερο Κυβερνητικό επίπεδο για την εξεύρεση ρεαλιστικής και εφικτής λύσης.
Γ. Λεονταρίτης: «Συναισθάνομαι τη μεγάλη ευθύνη που αναλάβαμε»

Την πλήρη ικανοποίησή τους για την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου να στηρίξει  το ναυπηγείο του Νεωρίου εξέφρασαν οι εργαζόμενοι και η Διοίκηση της επιχείρησης. 
Με αίσθημα ευθύνης η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει την

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γενικού Λυκείου Νάξου

Στις 18 Οκτωβρίου, ώρα 7.00 μ.μ., στη βιβλιοθήκη του σχολείου, θα ενημερώσει για τοΣ.Ε.Π. ο κύριος Σωτήρης Τζιούδας, υπεύθυνος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού του ΚΕΣΥΠ (Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού) Κυκλάδων. Η ενημέρωση αφορά γονείς, κηδεμόνες και μαθητές και αφορά το υπάρχον σύστημα Πανελληνίων εξετάσεων (πεδία και σχολές προσανατολισμού κτλ), επαγγέλματα κτλ.