slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έφυγε από τη ζωή ο Λυκειάρχης Ιωάννης Βυζής ΒΙΝΤΕΟ


Ο κυρ Γιάννης όπως τον αποκαλούσαμε με καταγωγή από τη Νάξο, ο οποίος για περισσότερο από τρεις δεκαετίες υπηρέτησε το χώρο της εκπαίδευσης, αποτελώντας πρότυπο παιδαγωγού και ανθρώπου, έφυγε από τη ζωή το πρωί του Σαββάτου αφού τον πρόδωσε η τεράστια από αγάπη για τα παιδιά καρδιά του σε Νοσοκομείο της Αθήνας στο οποίο νοσηλευόταν.
Η επαγγελματική του σταδιοδρομία χαρακτηρίστηκε από τη μακρόχρονη παρουσία του ως διευθυντής του Τεχνικού Λυκείου και αργότερα του ΕΠΑΛ Σύρου. Εκατοντάδες μαθητές τον αγάπησαν για την καλοσύνη του, τις εκπαιδευτικές του ικανότητες και τη φροντίδα που έδειχνε, ανεξαιρέτως, σε όλα τα παιδιά και σε όλους τους μαθητές που φοίτησαν στο σχολείο.

Συνάντηση της Κατερίνας Μονογυιού με τον Υφυπουργό Υγείας
Με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη συναντήθηκε η Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου παρουσία του κ.Κώστα Μπιζά Επάρχου Πάρου – Αντίπαρου και αρμόδιου για θέματα Υγείας Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Σε πνεύμα συνεργασίας και προσφοράς προς τους νησιώτες συζητήθηκαν τα θέματα στις δομές υγείας των νησιών στις Κυκλάδες.

Ρουά-ματ, Μητσοτάκη σε Τσίπρα


Του Σάκη Μουμτζή

Κάποιος θα πει «μα καλά τέτοιες στιγμές εθνικής συναίνεσης, τις καταστρέφεις με κομματικές αντιπαραθέσεις;».

Απαντώ: η πολιτική είναι συγκρούσεις, ρήξεις, νίκες, ήττες. Tα «αγαπησιάρικα» είναι για τα κυκλάμινα του Κατηχητικού. Οι νίκες και οι ήττες προκύπτουν από σκληρούς αγώνες.

Σε διαβούλευση έως τις 20 Ιανουαρίου το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, η συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ με τον Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση για τον νέο ασφαλιστικό νόμο που ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση, τις επόμενες μέρες, στη Βουλή, για ψήφιση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ προσήλθε στη συνάντηση με την πάγια θέση της, όπως αυτή περιγράφεται στο διεκδικητικό της πλαίσιο και είναι η ακόλουθη: «Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό και

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΝΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΕΡΟΥ

Το εμβαδόν της Λέρου και της Ρόδου, το μόνο επιχείρημα Κόλλια για δομή και μετανάστες στην Ρόδο!!!

Η εμμονή του Δημάρχου Λέρου στην δημιουργία δομών κυρίως στην Ρόδο αλλά και σε όλα τα άλλα νησιά, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή όσο και να εκτρέπεται υβρίζοντας, συκοφαντώντας ή απειλώντας, για να ξεπλύνει την ντροπή από την ζημιά που έχει προκαλέσει στο νησί του

Την ώρα που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δίνει τη μάχη για την αποσυμφόρηση των νησιών της – της Λέρου φυσικά συμπεριλαμβανομένης - δια της κατανομής των μεταναστών σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, ο Δήμαρχος Λέρου επιλέγει να ζητήσει από την κυβέρνηση να γεμίσει όλα τα νησιά, από τη Ρόδο ως το

Δήλωση Ντουνιαδάκη Γιάννη για την αντιπαράθεση Περιφερειάρχη και Δημάρχου Λέρου


Ηαντιπαράθεση Περιφερειάρχη και Δημάρχου Λέρου, μπορεί να χαρακτηριστεί υποκριτική γιατί και οι δύο πλευρές έχουν αποδεχτεί τη λειτουργία των hot spot στα νησιά. Ειδικά η Περιφερειακή Αρχή ακόμα και τώρα δηλώνει ότι γι’ αυτήν «...προέχει η επιτυχία του κυβερνητικού σχεδίου για την αποσυμφόρηση όλων των νησιών, που μέχρι σήμερα έχουν σηκώσει βάρος που δεν τους αναλογεί»!!!Αυτή η στάση και συνδράμει και διευκολύνει τη συνέχιση της ίδιας επικίνδυνης πολιτικής που με την μια ή την άλλη μορφή ακολουθήθηκε από

Έναρξη λειτουργίας του πρώτου Τμήματος Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, στο πλαίσιο υλοποίησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης στον Δήμο Νάξου και Μικρών ΚυκλάδωνΟ Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του πρώτου Τμήματος Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης» που υλοποιεί ο Δήμος σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης.