slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συγκινιτικος ο Νίκος Συρμαλένιος ΟΤΑΝ προσπαθεί να εξηγήσει γιατί έπρεπε να ΠΕΝΤΑΗΜΕΡΗ στην Κούβα


 


Για τη συγκλονιστική συγκέντρωση, με περισσότερο από 1.000.000 πολιτών,[ ΚΑΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥ 5 ΕΚ ] στη μνήμη του Φιντέλ Κάστρο, στην Πλατεία της Επανάστασης, μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας και Κούβας, Νίκος Συρμαλένιος.
Και πώς η κουβανική επανάσταση αποτελεί παράδειγμα για όλους τους λαούς που προσδοκούν να έχουν ένα καλύτερο μέλλον, μέλλον κοινωνικής δικαιοσύνης και απελευθέρωσης.

Την πιστή εφαρμογή του ωραρίου καταστημάτων ζητά από τους εμπόρους ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου

Να συμμορφωθούν με το πρόγραμμα του χειμερινού και εορταστικού ωραρίου των καταστημάτων καλεί τους εμπόρους της Νάξου ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού.
Ο Σύλλογος έχει ήδη διανείμει το φυλλάδιο με το πρόγραμμα του ωραρίου, όπως αυτό προέκυψε από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου και έχει ως εξής:

Ικανοποίηση των επιχειρηματίων Τουρισμού για την προαιρετική η κατάταξη καταλυμάτων σε κλειδιά

Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδας εκφράζει την ικανοποίηση της για την προαιρετική κατάταξη των τουριστικών καταλυμάτων σε κλειδιά, "η οποία θα αφαιρέσει σημαντικά οικονομικά και γραφειοκρατικά βάρη από τις "πλάτες" των μικρών επιχειρήσεων". Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Συνπμοσπονδία, η προαιρετική κατάταξη των τουριστικών καταλυμάτων σε κλειδιά, είναι "Μαύρη Παρασκευή" για όσους εμπλέκονταν με τη διαδικασία της πιστοποίησης των τουριστικών καταλυμάτων... Αναλυτικότερα:

NΔ: Λανθάνουν όσοι χρίζουν η (όσοι αυτοχριζονται υποψήφιοι βουλευτές ) υποψήφιους βουλευτές

Μη αληθή και εκτός πραγματικότητας είναι τα δημοσιεύματα που χρίζουν πρόσωπα στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, λέει το κόμμα με ανακοίνωσή του.
Η επίσημη ανακοίνωση είναι η εξής:

ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ Ενας αιώνας επιτυχίας με «ναυαρχίδα» τη γραβιέρα


Ο τυροκόμος ρυθμίζει τον παστεριωτήρα
για την παστερίωση του γάλακτος

Αποτελεί κινητήρια δύναμη και μοχλό ανάπτυξης για τον αγροτικό κόσμο του νησιού. Με σχεδόν έναν αιώνα ζωής, η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου αποτελεί παράδειγμα επιτυχημένης επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό τομέα.
Διεύρυνε τις δραστηριότητές της, εκσυγχρόνισε τις εγκαταστάσεις της, αύξησε την παραγωγή και την γκάμα των προϊόντων της, χωρίς να αλλοιώσει την ποιότητά τους, διατηρώντας τις παραδοσιακές της αξίες.
«Ναυαρχίδα» της Ενωσης είναι η Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ, ενώ τα

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι ναυτικοί -Αποφάσισαν νέα 48ωρη απεργία


Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι ναυτικοί, με αφορμή τις πληροφορίες περί αλλαγής προς το δυσμενέστερο του φορολογικού καθεστώτος τους, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης από τους θεσμούς.

Σε νέα σημερινή συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, αποφάσισε την πραγματοποίηση νέας 48ωρης πανελλαδικής απεργίας από αύριο στις 6 το πρωί της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου έως

Δήλωση Μιχάλη Χάλαρη για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

O Μιχάλης Χάλαρης, μέλος της Επιτροπής Οργανωτικού Συντονισμού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας των Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δήλωση Μιχάλη Χάλαρη για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

O Κυκλαδίτης πολιτικός Μιχάλης Χάλαρης, μέλος της Επιτροπής Οργανωτικού Συντονισμού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας των Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία μέσω της προσωπικής σελίδας του στο FACEBOOK και στο twitter, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Σήμερα τιμάμε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) η οποία καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.
Κάθε χρόνο η μέρα αυτή δίνει ακόμα μια ευκαιρία στην κοινωνία να εστιάσει την προσοχή της στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους και υλοποιώντας μεταρρυθμίσεις που θα αναπτύξουν νέες προοπτικές για την κοινωνική τους ενσωμάτωση. 
Βαθιά πεποίθηση μου είναι ότι η ημέρα δράσης υπέρ των ατόμων με αναπηρία δεν είναι ζήτημα που αφορά μια ημέρα το χρόνο δίνεται καθημερινά.
Τα άτομα με αναπηρία δε ζητάνε να γίνει η ζωή τους ευκολότερη. Ζητάνε να γίνει η ζωή τους ΙΣΗ με τη δική μας. 
Στόχος μας πρέπει να είναι όχι η τυπική, αλλά η πραγματική ισότητα, η οποία σημαίνει ίσες ευκαιρίες στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή. Αυτό που πρέπει να επιδιώκεται είναι ο σεβασμός της ατομικής και ομαδικής ιδιαιτερότητας.

Δεκτή από τον Μητσοτάκη η παραίτηση Σπανάκη

Δεκτή έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την παραίτηση του Βασίλη Σπανάκη, την οποία όπως αναφέρουν συνεργάτες του, κατέθεσε προκειμένου να διευκολύνει τις διαδικασίες, ενώ ακόμη βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.  Παράλληλα ο  ο γραμματέας οργανωτικού της ΝΔ Διαψεύδει τις καταγγελίες περί λαθροχειρίας.
Ειδικότερα, οι στενοί συνεργάτες του κ. Σπανάκη μιλώντας σε ιστοσελίδα τόνισαν πως είναι αποφασισμένος να κινηθεί νομικά ενώ υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό που κατεγράφη κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας στο συνέδριο.

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΜΙΑ....

Της  Βιργινία Μπαϊμπά    
 Πολιτευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας   
  10 Δεκεμβρίου του 1947 συντάχθηκε η Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων, σύμφωνα με την οποία: «η Ιταλία εκχωρεί εις την Ελλάδα εν πλήρει κυριαρχία τας νήσους της Δωδεκανήσου τας κατωτέρω απαριθμούμενας,ήτοι: Αστυπάλαιαν, Ρόδον, Χάλκην, Κάρπαθον, Κάσον, Τήλον, Νίσυρον, Κάλυμνον, Λέρον, Πάτμον,Λειψών,Σύμην,Κώ και Καστελόριζον,ως και τας παρακείμενας νησίδας.». Παρά το αδιαμφισβήτητο διεθνές νομικό πλαίσιο με το οποίο ρυθμίστηκαν τα θέματα κυριαρχίας της Ελλάδος στην περιοχή του Αιγαίου, η Τουρκία το αμφισβητεί κ ζητά την επανερμηνεία των διεθνών συνθηκών,ισχυριζόμενη πως η κυριαρχία της Ελλάδας εκτείνεται μόνο στα νησιά που αναφέρονται ονομαστικά.
 Από τον Δεκέμβριο του 1995 άρχισαν οι πρώτες εντάσεις, όταν τουρκικό πλοίο προσάραξε σε μια νησίδα κ αρνήθηκε την ελληνική βοήθεια, υποστηρίζοντας πως βρίσκεται σε τουρκικό έδαφος. Λίγες μέρες μετά, ο δήμαρχος Καλύμνου ύψωσε την ελληνική σημαία στα Ίμια, στέλνοντας